Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5501) King Unique válasza Zephy (#5497) üzenetére


King Unique
titán

Lásd ugyancsak a topik téma összefoglalójának "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezetében leírtakat, az ott lévő példákat.
Ahol a célra technikailag a linkelt Gembird külső ház is elvileg megfelelhet, viszont itt a topikban inkább az EE2-U3S-2 sorozattal van nagyobb tapasztalat, az EE2-U3S-6-GR típussal csak annyi, amit nemrég más írt.
Ha a 2,5"-os SATA SSD miatt szempont a külső háznál is a TRIM, illetve USB-n az UNMAP funkció biztos támogatása és működése, akkor viszont pl. az AXAGON kínálatában lévő egyes külső házak (példák) előnyösebbek lehetnek ilyen szempontból, azok között is találni USB-C fizikai interfészeset ha olyan kell, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5502) Zephy válasza Szeleya (#5498) üzenetére


Zephy
csendes tag

Köszönöm, filmekhez használnám én is. A 2. mondatod fedi a backup lemezem felhasználását, amire most egy EE2-U3S-3 van használatban, az nekem bevált ezért nézelődtem ennél a típusnál.

King Unique: Neked is köszönöm a választ és a linkeket, természetesen az összefoglalót elolvastam (és most újra). Láttam az ajánlottak között az EE2-U3S-2 sorozatot de pl az EE2-U3S-3-at (ami nekem is van és elégedett vagyok vele) már nem, az EE2-U3S-6 pedig még újabb és ugye minden frissítés elronthatja a legjobb típust is, pláne mert új chippel van szerelve. Jobbnak láttam megkérdezni, hátha van konkrétan a 6-ossal tapasztalat :)
A TRIM jó kérdés, nem ártana. UASP támogatás van, de TRIMről egy szó sincs, chip alapján van esély a működésére, JMS576 és már a JMS578 is produkált sikereket.

(#5503) Graphics válasza GoodSpeed (#5494) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Teljesen jó, rengeteg ilyen Orico házam volt, egyszerűek, régebben nagyon jó árban is volt kintről.

Most keresem az itthon elérhető legolcsóbb jó 2,5"-es házat.

Régebben Rocketek-et vettem még

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5504) mexel


mexel
veterán

Tud esetleg valaki Aliról olcsó usb 3-as 2,5-ös racket? Oriconaj felment az ára, kb a duplája mint legutóbb vettem, mindegy milyen, mert csak tárolásra lesz használva. A lényeg hogy olcsó legyen mert sok kell. Ha van valakinek tippje megköszönöm

(#5505) Graphics válasza mexel (#5504) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Sajnos en se talaltam még, votl itthon alzán akcios az Orico

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5506) King Unique válasza mexel (#5504) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt lásd nem olyan régen egy másik esetnél leírt, linkelt külső házakat és topikokat. Ahol 3-4 ezer forint körül már találni 2,5"-os USB 3.0-s külső házakat a hazai webáruházak - van pl. ORICO 2588US3 is - kínálatában, de ha még olcsóbban kell, akkor marad pl. AliExpress, eBay és társaik nemzetközi webáruházak, piacterek kínálata. Viszont az utóbbival kapcsolatban értelemszerűen azon téma topikjaiban is javasolt érdeklődni, sőt célszerűbb lenne inkább eleve ott az ügyben, hogy jelenleg éppen mi a best buy, mások milyen külső házakat vettek olcsón amik náluk beváltak, stb.

Másrészt nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen külső ház kell, meg hogy azon belül HDD-hez vagy SSD-hez, az előbbinél milyen magas meghajtóhoz, stb., ami ugyancsak nemrég egy másik esetnél szintén el lett itt magyarázva és példákkal szemléltetve.

[ Szerkesztve ]

(#5507) mexel válasza King Unique (#5506) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm, igazad van, nem néztem körül eléggé és az infó is kevés volt. Amint van időm körüljárom jobban, csak anno vettem sima usb3-as orico-t aliexpressről, kb 4-5 $-ért, de most a duplája sajnos. Vannak 4-5 dodós kis házak is, ( volt olyanom és működött) csak nem tudom mi a legolcsóbb működő.

(#5508) ricsip


ricsip
addikt

Sziasztok. Létezik USB-to-USB külső ház 2,5" formátumban? Azaz gyárilag microB-USB3 csatlakozójú 2,5" HDD-t szeretnék külső házba tenni (becsavarozva), aminél a házba magába szeretném dugni a micro USB3 csatlakozójú kábelt.
Kontakthibás a HDD-n levő USB csatlakozás ha picit mozdítva van a kábelen keresztül, de becsavarozva rögzítéssel egy külső házban talán stabil maradna.

[ Szerkesztve ]

-

(#5510) King Unique válasza ricsip (#5508) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ha jól értem, akkor van egy integrált USB-s 2,5"-os HDD USB 3.0 Micro-B fizikai csatlakozóval, ami eredetileg egy gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső HDD-ben van / volt és aminél ha az USB-s aljzat forrasztása elenged a PCB-n, vagy leválik maga az aljzat a PCB-ről, akkor az szívás (példa).

Ha az előbbi a helyzet, akkor nem, alapesetben nincsen olyan külső ház ami integrált USB-s HDD-hez való, a standard külső házakba csak szabványos IDE vagy SATA csatolófelületű HDD tehető, rögzíthető (példa).
Egy integrált USB-s HDD-hez max. olyan külső házat lehetne venni, max. abba passzol, amiben gyárilag is volt. Viszont azokat önálló formában hivatalosan nem értékesítik a gyártók, max. úgy lehet olyanokhoz hozzájutni, hogy egyesek kiveszik a gyárilag készre szerelt külső merevlemezükből a HDD-t és csak magát a külső házat meghirdetik eBay és társai webáruházakban (példa).

Egyéb lehetőségek:

Értelemszerűen lehetőleg nem mozgatni az USB-kábelt, ha kontakthibás a külső merevlemezen, illetve az integrált USB-s merevlemezen lévő USB-aljzat.
Ha még garanciális a termék, akkor az adatok lementése után ilyenkor adja magát a garanciális csere.
Ha már nem garanciális a termék, akkor saját felelősségre esetleg meg lehetne próbálni újraforrasztani az aljzatot a PCB-n, már ha maga a forrasztás engedett el.
Lementeni az adatokat a jelenleg használt integrált USB-s HDD-ről, majd utána leselejtezni és egy másik, szabványos SATA csatolófelületű HDD-t vásárolni helyette + ahhoz egy SATA-USB külső házat.

[ Szerkesztve ]

(#5511) ricsip válasza King Unique (#5510) üzenetére


ricsip
addikt

Hát kár, reméltem hogy annyi szemét között ilyesmit is gyártanak a kínaiak. Igen, gyárilag ez is be volt csomagolva wd my passport műanyag ruhàba. Ebből szabadítottam ki, mikor ki akartam próbálni mennyire menthetetlen. Amikor a műanyag gyári tokjában volt, akkor is közvetlenül a diszkbe kellett dugni az USB3 microB csatlakozót. Viszont ilyen házat meg végképp esélytelen lenne találni, amin pont ott van a kivágás az USB csatlakozáshoz.

Egy 750GB-os wd black van benne, teljesen jól elműködne még vagy 10 évig, csak ezért nem fogom bezúzatni.

[ Szerkesztve ]

-

(#5512) Graphics válasza ricsip (#5511) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Fotózd már le miről van szó pontosan, mert lehet picit félremegy a dolog.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5513) ricsip válasza Graphics (#5512) üzenetére


ricsip
addikt

Nem pontosan ugyanez a típus, de diszk beépített usb3 csatolója ezen is látszik:
http://www.jrin.net/2013_09_11/how-to-dismantle-a-western-digital-my-passport-external-hard-drive

[ Szerkesztve ]

-

(#5514) Graphics válasza ricsip (#5513) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Max ha szerzel egy olyan nyákot, ami sima SATA-s.

De manapság már egy 500GB-1 TB sata 2,5"-es HDD nem egy veszedelmes összeg.

Ha kontaktos, akkor az meg fog pusztulni, marmint a csatoló része.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5515) King Unique válasza Graphics (#5514) üzenetére


King Unique
titán

Azért a panel cseréje ilyenkor nem feltétlen megoldás, másnak se jött össze egy szintén integrált USB-s merevlemeznél (példa), meg ugye a mai HDD-knél már nem feltétlen olyan mutatvány ez mint egy gumicsere (példa). :N
Max. esetleg a képen lévő módszerrel, tákolással meg lehetne oldani az átalakítást SATA-s csatlakozáshoz, de az megint körülményes és értelemszerűen csak hozzáértőknek javasolt próbálgatni.

Igen, nyilván nem érdemes sokat vesződni egy ilyen HDD-vel, ha nem opció, nem éri meg újraforrasztani rajta az USB-aljzatot vagy esetleg az előbb linkelt tákolást megcsinálni, akkor inkább kukázni kell és venni helyette másikat, ami manapság már valóban nem különösebben drága. Na meg amúgy is már muzeális példány lehet ha csak 750 GB-os, az olyan rég megérett a cserére.

[ Szerkesztve ]

(#5517) Graphics válasza King Unique (#5515) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Azért írtam, hogy ha.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5518) Atesz08


Atesz08
tag

sziasztok ! ssd -nek szeretnék külső házat. konkrét ajánlatokat várnék olyanoktól, akiknek tökéletesen működő, trim funkcióval ellátott házuk van. win 8.1 és win 7 alatt. vagyis tapasztalati ajánlás kérnék szépen. válaszokat köszönöm !

(#5519) King Unique válasza Atesz08 (#5518) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ezek szerint elkerülte figyelmedet a téma összefoglaló, ahol adott a "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezet konkrét példákkal szemléltetve mások - jellemzően főleg valamilyen újabb Windowson - milyen külső házakat használnak SSD-khez. Ha olyan külső ház kell, ami SATA SSD-knél biztosan támogatja USB-s csatlakozásnál az SCSI UNMAP (ATA TRIM megfelelője USB-n) funkciót, akkor pedig általánosan pl. az AXAGON kínálata jöhet szóba, lásd egy másik válaszban leírt, linkelt külső házakat 2,5"-os SATA SSD-khez.

"trim funkcióval ellátott házuk van. win 8.1 és win 7 alatt"

A Windows 7 konzumer vonalon már több mint 2 éve nem támogatott és annál alapértelmezetten az UASP sem működik, annak hiánya miatt pedig az UNMAP (TRIM) sem fog, mivel az UNMAP működésének feltétele az UASP támogatása, működése is (példa). A Windows 8.1 és az annál újabb Windowsok viszont már oké, azoknál támogatott és működhet mindkét említett funkció, ellenben a 8.1 esetében maga a rendszer támogatása már nem tart sokáig és ezért annál is javasolt majd újabb, hosszabban támogatott Windows-verzióra váltani.

[ Szerkesztve ]

(#5520) Graphics válasza King Unique (#5519) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Orico-ból van itthoni beszerzéssel pl. ez is.

Gondolom ez is ajánlható: Orico 2588US3-V1-BK-BP

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5521) King Unique válasza Graphics (#5520) üzenetére


King Unique
titán

Volt már itt téma többször az a külső ház és igen, akár az is opció lehet 2,5"-os SATA SSD-hez, viszont az nem derült ki egyértelműen, hogy SSD-vel használva működik-e az UNMAP (TRIM) funkció. Ha van olyanod és belefér az időbe, akkor esetleg letesztelhetnéd, amit előre is köszönünk.

(#5522) Graphics válasza King Unique (#5521) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Megrendelem, mert pont kell valami olcsóbb ház.

Letesztelem :R

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5523) Atesz08 válasza King Unique (#5519) üzenetére


Atesz08
tag

őszinte leszek: átnéztem, de felületesen. pont azért kérek konkrét ajánlatot, mert bár ez: Axagon EE25-XA6 mindent támogat, de mégis, vannak, akiknek nem úgy működik, ahogyan kéne. bár ahogy itt közben utána olvastam, nálam az ssd külső házzal nem is lesz jó, mert dell 5420 -as gépem van, ezen meg csak 2.0 udb van ezen meg nem is működik. igaz ez ?

(#5524) Pyttawrx válasza Atesz08 (#5523) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
Ebből a házból sokat adtam el, és USB 2.0-án is tökéletesen megy, lefele kompatibilis:
[link]
Illetve vannak, akiknek nem úgy működik, ahogyan kéne, ezt azért jó lenne pontosítani.

(#5525) King Unique válasza Atesz08 (#5523) üzenetére


King Unique
titán

Kaptál konkrét ajánlatokat, ott vannak a téma összefoglaló említett fejezetében + a linkelt válaszban is a konkrét példák.

Az AXAGON EE25-XA6 külső háznál ez a "nem úgy működik, ahogyan kéne" nem világos pontosan mire utal. Olyan eset volt itt, ahol az illetőnél az OS-ben a szoftveres leválasztás (példa) utáni kikapcsolás, a HDD leállítása nem működött. De ott egyrészt lehet az ottani hardver- és szoftverkörnyezetben nem stimmeltek a dolgok, aminek lehetséges okai ki lettek fejtve, + egy korábbi válaszban leírtak is jól szemléltetik az elsődlegesen támogatottól (PC, Mac & desktop OS) eltérő környezetben. Másrészt az említett funkció nem működése nyilván nem kritikus hiba egy ilyen külső háznál, meg pláne ha SSD van benne aminél kb. észre sem venni hogy leállt, kikapcsolt-e. + Az alapvető működésre nem volt panasz, beleértve pl. SSD használatánál az UNMAP (TRIM) funkció is rendben működött az előfeltételek (UASP támogatása alaplapi USB-vezérlő + külső ház + OS szinten) teljesülése esetén az itteni beszámolók alapján.

Az USB-szabványok rendszerint eleve visszafelé kompatibilisek, aminek értelmében egy USB 3.0-s külső SSD nyilván működik USB 2.0 porthoz csatlakoztatva is, ami nem újdonság. Az viszont más dolog, hogy az USB 2.0 port tápellátás szempontjából gyatrább és az adatátviteli sebességet is jelentősen korlátozza, de attól még az alapvető működést nem.

[ Szerkesztve ]

(#5526) Atesz08 válasza King Unique (#5525) üzenetére


Atesz08
tag

nagyon köszönöm a türelmet és a válaszokat. csakhogy tisztán lássak: ezt a házat venném meg axagon EE25-XA6 a trim funkció fog működni 2.0 usb -hez csatlakoztatva ?

(#5527) King Unique válasza Atesz08 (#5526) üzenetére


King Unique
titán

Akkor működhet az UNMAP (TRIM), ha támogatja firmware szinten a külső házban lévő chip és teljesül az előző válaszban leírt előfeltétel (UASP támogatása alaplapi USB-vezérlő + külső ház + OS szinten). Ahol Windowsok esetén ugye minimum 8/8.1 verzió kell a korábbi válaszban leírtak értelmében, vagyis Windows 7-nél nyilván nem fog működni. Aztán USB 2.0-s csatlakozásnál is működhet UASP módban egy ilyen külső ház, azaz elvileg lehet esély az UNMAP működésére is, viszont hogy gyakorlatilag fog-e, az jobb híján lehet csak a ténylegesen kipróbálásnál derül majd ki.
Egyébként ha nem működik a külső SSD-nél az UNMAP (TRIM), az sem feltétlen akkora gond, mivel szükség esetén (ha nagyon belassulna) elérhető akár egyéb módszerekkel is ugyanazon hatás, de attól még az ideális értelemszerűen a működő állapot.

[ Szerkesztve ]

(#5528) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!

Nem találtam jobb topikot, ezért kérdezném itt: M.2 PCIE SSD-k kezelésére keresek külső, USB-vel gépre csatlakoztatható író/olvasó tokot; az alábbit néztem ki:
Baseus CAYPH-D0G M.2

Jó választás, vagy van valami ajánlottabb az árkategóriában?
Esetleg egy 10k HUF körüli Axagon?
Köszi!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#5529) King Unique válasza AxBattler (#5528) üzenetére


King Unique
titán

Lásd a téma összefoglaló "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezetében leírtakat, az ott lévő konkrét példákat M.2 PCIe NVMe - USB 3.X külső házakra. Meg itt konkrét tapasztalat azon külső házakkal van, amelyek szerepelnek a téma összefoglalóban, amelyek nem, azokkal értelemszerűen nincsen.
Ez a Baseus CAYPH-D0G M.2 külső ház is az utóbbi kategória, a gyártó weboldalán lévő információk alapján kezel M.2 PCIe NVMe SSD-t és ezért a célra elvileg megfelelhet, ránézésre nem tűnik rossznak, igaz csak USB 3.0-s de ha csak olyan portok vannak a PC-n akkor az is elég, + van USB 3.1 Gen 2 Type-C változata is, stb., hirtelen kb. ennyi.

(#5530) Amilo02


Amilo02
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni:
Van egy 500GB-os Samsung 870 EVO SSD-m.
Szeretnék venni hozzá egy külső merevlemezházat és lehetőleg olyat, ami az SSD sebességét ki is tudná használni.
iPad Pro (thundrebolt) -- notebook (thunderbolt) -- asztali PC között lenne használva 4K-s videók és nagyobb méretű fájlok mozgatására.
Tudnátok ajánlani hozzá házat?

(#5531) King Unique válasza Amilo02 (#5530) üzenetére


King Unique
titán

Lásd a topik téma összefoglalójának "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezetében leírtakat, az ott lévő konkrét példákat.

Ha a 2,5"-os és SATA3-as Samsung 870 EVO SSD-ről van szó, akkor annak USB-n az adatátviteli sebessége egy USB 3.1 Gen 2 (USB 3.2 Gen 2) külső házzal maxolható ki (példa), sőt egy USB 3.0-ssal is majdnem (1. példa | 2. példa).

Ha USB 3.1 Gen 2 interfészes külső ház kell Type-C fizikai csatlakozással, akkor pl. az ICY BOX IB-245-C31-B és az ORICO 2518C3-G2 jöhet szóba, mindkettővel van itt a topikban tapasztalat (előbbi | utóbbi), mindkettő kapható a hazai webáruházakban (előbbi | utóbbi) is, stb. Az olcsóbb kategóriában meg pl. az LC-Power kínálata és ott az LC-25U3-Becrux-C1 és LC-25U3-C2 modellek jöhetnek szóba, ahol az előbbi és főleg az utóbbi is kapható a hazai webáruházakban.
Ha elég egy USB 3.0-s külső ház és feltétel a SATA SSD miatt az UNMAP (TRIM) funkció biztos támogatása és működése, akkor adott pl. az AXAGON kínálata, 2,5"-os SATA SSD-khez az EE25-XA6, EE25-F6B / EE25-F6G / EE25-F6S, EE25-SL, EE25-SLC (USB-C), ADSA-1S6 modellek, amelyek közül többel szintén van itt tapasztalat ha rákeresel és a hazai webáruházak kínálatában (EE25-XA6 | EE25-F6B / EE25-F6G / EE25-F6S | EE25-SL | EE25-SLC | ADSA-1S6) is megtalálhatók.

[ Szerkesztve ]

(#5533) Amilo02 válasza King Unique (#5531) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Köszönöm a segítséged :D [Ezt] veszem meg .

[ Szerkesztve ]

(#5534) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! Samsung 840EVO-hoz keresek külső házat. Mit ajánlotok, a jól bevált Logilink UA0115, LC-Power LC-25U3-Becrux-ot?

(#5535) King Unique válasza pinnacle (#5534) üzenetére


King Unique
titán

Ez attól is függhet, hogy pontosan milyen külső ház kell, lásd egy másik esetnél leírtakat, az ott felsorolt általános jellemzőket.
De egyébként igen, 2,5"-os SATA SSD-hez akár a most említett 2 külső ház is megfelelhet, + amik az imént lettek leírva, linkelve egy másik válaszban USB 3.0, USB 3.1 Gen 2, Type-C (USB-C), UNMAP (TRIM) jellemzők meglétének, támogatásának függvényében.

[ Szerkesztve ]

(#5536) pinnacle válasza King Unique (#5535) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! USB 3.0 elég, illetve a TRIM fontos ugye SSD-nél. Akkor ezek közül válasszak?
Ha elég egy USB 3.0-s külső ház és feltétel a SATA SSD miatt az UNMAP (TRIM) funkció biztos támogatása és működése, akkor adott pl. az AXAGON kínálata, 2,5"-os SATA SSD-khez az EE25-XA6, EE25-F6B / EE25-F6G / EE25-F6S, EE25-SL, EE25-SLC (USB-C), ADSA-1S6 modellek, amelyek közül többel szintén van itt tapasztalat ha rákeresel és a hazai webáruházak kínálatában (EE25-XA6 | EE25-F6B / EE25-F6G / EE25-F6S | EE25-SL | EE25-SLC | ADSA-1S6) is megtalálhatók.
Ki tudnál egyet emelni? :)

[ Szerkesztve ]

(#5537) King Unique válasza pinnacle (#5536) üzenetére


King Unique
titán

Azt célirányosan akkor lehet, ha még jobban pontosítva lesz, hogy milyen jellemzőknek megfelelő külső ház kell, nem véletlenül lett linkelve az előző válaszban az a példa. Annak híján USB 3.0 és UNMAP (TRIM) támogatással kb. akármelyiket lehetne most írni a felsorolt külső házak közül, hiszen azon jellemzők mindegyiknél adottak, meg ennyi erővel random lehetne pl. az EE25-XA6 is az előbbiek mellett a (részben) fémház, csavaros (nem tool-free) rögzítés, Micro-B fizikai csatlakozó, készenléti (alvó) mód és szoftveres leválasztás utáni leállítás támogatása egyéb jellemzőkkel.

[ Szerkesztve ]

(#5538) pinnacle válasza King Unique (#5537) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Igen ez kell fémház, csavaros, TRIM. Azt nem tudom, hogy az alvó módnak, automatikus kikapcsolásnak van jelentősége SSD-nél? Azt tudom, hogy pl. média boxnál, TV-nél zavaró ha nem áll le együtt a HDD a boxal, de lehet SSD-nél nem számít ez. Megrendeltem az EE25-XA6-ot.

(#5539) khron78


khron78
őstag

Külső ház+hdd, vagy gyári külső szett a jobb megoldás?
Az előbbiből tudtok mondani jól bevált kombót?
4TB-ra volna szükségem. Nagy mennyiségű adatmozgatás, viszont ritkán lenne gépre csatlakoztatva, ha ez számít valamit. Köszi!

(#5540) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Üdv!
Egyik ismerősöm vett egy ICY BOX IB-1817M-C31 M.2 NVMe SSD házat, belerakott egy Samsung 970 EVO NVMe SSD-t (MZVLB250HAHQ), ám sajnos nem ismeri fel a PC-je a benne lévő SSD-t. Próbált FW-t frissíteni, akkor se. Visszavitte a boltba, az eladó srác rakott bele egy A2000-et, azzal ment tökéletesen. A 970-es is működik direktben alaplapra kötve. Lett próbálva másik kábellel is.
Járt már valaki esetleg így? Mivel tudnánk még próbálkozni?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#5541) Graphics válasza LógaGéza (#5540) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Itt írják a vélemények között, hogy sajnos van amivel nem boldogul: [link]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5542) LógaGéza válasza Graphics (#5541) üzenetére


LógaGéza
addikt

Köszi, akkor csere... Van esetleg ajánlott hasonló áron Alzáról? Cél a megbízhatóság.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#5543) ricsip válasza LógaGéza (#5542) üzenetére


ricsip
addikt

Létezik olyan ember a bolygón, akinek a célja hogy az újonnan vásárolt cuccai csakis megbízhatatlanul működjenek?

-

(#5544) Graphics válasza ricsip (#5543) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Jó sokat segítettél ;]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#5545) Pyttawrx válasza LógaGéza (#5542) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Ez van nekem, ez boldogul vele azt hiszem. Axagon EEM2-XR. Hogy Alzán van vagy azt nem tudom

(#5546) LógaGéza válasza ricsip (#5543) üzenetére


LógaGéza
addikt

Valakinek az a fontos, hogy RGB villogjon, van akinek, hogy olyan gyors legyen, hogy fel se ugodjon soha a másolás ablak, van akinek, hogy olcsó legyen. Nekem a megbízhatóság :)

Pyttawrx
Van ilyen is, továbbítom, köszönöm :R

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#5547) pinnacle válasza pinnacle (#5538) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Megvettem az Axagon EE25-XA6-ot. Sebesség jó, TRIM viszont nem működik. Mi lehet a gond? Bekapcsoltam a Jobb teljesítményt, gyorsítótárazást, semmi változás, sebességben sem.

HD Senitel szerint viszont működik a TRIM.

[ Szerkesztve ]

(#5548) King Unique válasza khron78 (#5539) üzenetére


King Unique
titán

Mindkét megoldásnál lehet pró és kontra (példa), el kell dönteni kinek mi számít jobban és attól függően választani egyiket, vagy másikat.
Ahol ha már ebben a topikban lett feltéve a kérdés, akkor itt ugye adja magát a 2,5"-os külső ház + belső merevlemez = külső merevlemez megoldás (példa). Illetve ha 4 TB-os kell, akkor pl. egy ST4000LM024 merevlemez, + a 15 mm-es magasság miatt egy Chieftec CEB-7025S külső ház, lásd bővebben az alábbi blogbejegyzésben. Viszont nagy mennyiségű adat mozgatásánál gond lehet az SMR - manapság pár kivételével kb. az összes 2,5"-os HDD eleve olyan - miatt, de ha csak ritkán lesz használva a külső merevlemez és nem gond hogy adott esetben tovább tarthat a másolás (írás), akkor értelemszerűen beleférhet. Ha nem, akkor viszont CMR HDD-re épülő megoldást kell vásárolni és azt is az előbbiek alapján 3,5"-os fizikai méretben, de az már értelemszerűen nem ennek, hanem a téma tudnivalóknál linkelt társtopikoknak a témája.

[ Szerkesztve ]

(#5549) King Unique válasza LógaGéza (#5540) üzenetére


King Unique
titán

Igaz már utólagos fejtegetés, de itt nem derült ki, hogy ez a "nem ismeri fel a PC-je" pontosan mit jelent, azaz pl. Windows esetén mit mutat az eszközkezelő és a lemezkezelő. Valamint a "Próbált FW-t frissíteni" sem teljesen, mármint hogy a külső háznál, vagy az SSD-nél.

Egyébként általában (egyes) OEM M.2 PCIe NVMe SSD-knél szokott olyan gond lenni, hogy nem kezelik megfelelően az (egyes) USB-s külső házak. Példa: [link], [link], [link], [link]. Ahol a linkelt példa azért is érdekes, mert ott pont ugyanilyen ICY BOX IB-1817M-C31 külső házról van szó, ami az OEM Toshiba NVMe SSD-t nem kezelte, ellenben a normál (nem OEM) Samsung NVMe SSD-t igen, igaz az utóbbi 970 EVO Plus a példában, nem pedig "sima" 970 EVO.

[ Szerkesztve ]

(#5550) King Unique válasza pinnacle (#5547) üzenetére


King Unique
titán

Arról már volt szó itt többször, hogy USB-n az SCSI UNMAP parancs a SATA-s ATA TRIM megfelelője, ahol az előbbi működéséhez feltétel az UASP támogatása (külső ház + alaplapi USB-vezérlő + OS szinten) és működése is.

Esetedben viszont a mellékelt eszközkezelő és CDM screenshotokon pont nem az látszik, hogy UASP módban csatlakozik az eszköz, mert akkor az előbbinél USB Device helyett SCSI Disk Device vagy USB-csatlakozású SCSI-(UAS) háttértár néven kellene megjelenni, valamint a sebességtesztnél a szekvenciális maximumnak is 450 MB/s körül lenni, lásd más példáját. Ahol ha az AXAGON EE25-XA6 külső ház támogatja az UNMAP (TRIM) funkciót a gyártó leírása és az itteni tapasztalatok alapján, akkor értelemszerűen az UASP-t is - amit szintén ír a gyártó a termék weboldalán - , vagyis ilyenkor 1. körben nem a külső ház hibáját feltételezve marad a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete, mint lehetséges hibaforrás.
Aztán hogy most esetedben az alaplapi USB 3.X vezérlő nem támogatja az UASP módot, vagy a nálad telepített Windows 10-nél - ami ugye alapesetben natívan támogatja az UASP-t - nem stimmel valami, az értelemszerűen teszteléssel derülhet ki. Mármint lehetőség szerint másik USB-porton és másik USB-kábellel, valamint másik PC-n és másik operációs rendszerrel is ki kellene próbálni a külső házat, illetve a külső SSD-t. Ahol ha jelenleg nincsen másik PC a közelben, attól még adott a lehetőség másik OS alatt kipróbálni, ami lehet akár egy pendrive-ról bootolt Linux Live és WinPE rendszer is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.