Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4806) King Unique válasza noezmegmi (#4805) üzenetére


King Unique
titán

Ha a TrimCheck használatára célzol, akkor az nem bonyolult és alapesetben nem kell hozzá parancssorban sem pötyögni. Csak le kell tölteni az előbbi weboldalról, majd rámásolni arra a partícióra, amit tesztelni akarunk. Utána ott dupla kattintással elindítani, majd Enter és megvárni amíg lefut, majd a kilépéshez megint Enter. Aztán várni kb. 20 másodpercet és újra megnyitni, elindítani a programot az eredmény megtekintéséhez. Ez az ebből a tesztből vett screenshoton is lépésenként lekövethető.

Az összetettebb és kicsit bonyolultabb tesztelési módszer az, ami pl. ennél és ennél a tesztnél van. De az előbbinél csak annyi az extra, hogy (rendszergazdaként indított) PowerShell alatt van kiadva pluszba egy parancs, ahol a "YourDriveLetter" a tesztelni kívánt kötet (partíció) meghajtóbetűjele. Azaz ha nálad a CDM alapján G, akkor az alábbi parancsot kell beírni.

Optimize-Volume -DriveLetter G -ReTrim -Verbose

A másiknál meg a TrimCheck indítása és utána a kötet optimalizálása (TRIM) is parancssorból van elvégezve, pontosabban PowerShell, illetve a kétpaneles megjelenítés miatt a screenshoton is szemléltetett ConEmu emulátor használatával. Ha G a meghajtóbetűjel és a TrimCheck 64 bites verziója van letöltve, akkor az alábbi parancsokat kell egyesével kiadni (bemásolni), illetve így csinálták a linkelt tesztben is.

G:
dir
Get-Volume -DriveLetter G
.\trimcheck-0.7-win64.exe
dir
Optimize-Volume -DriveLetter G -ReTrim -Verbose
.\trimcheck-0.7-win64.exe

A parancsok kiadása után pedig értelemszerűen Enter kell, valamint a TrimCheck futtatásánál (a külön megnyíló ablakban) is a szükséges helyeken. A DIR parancsok meg akár el is hagyhatók, azok úgyis csak a meghajtó tartalmának kilistázásához kellenek, illetve másodszorra a JSON tesztfájl létrejöttének ellenőrzéséhez. Ahogyan a Get-Volume -DriveLetter G parancs sem feltétlen létszükséglet, csak a kötet információnak lekérdezéséhez kell. Tehát lehet ezt akár rövidebben is az alábbi módon.

G:
.\trimcheck-0.7-win64.exe
Optimize-Volume -DriveLetter G -ReTrim -Verbose
.\trimcheck-0.7-win64.exe

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.