Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4965) King Unique válasza Roland8622 (#4964) üzenetére


King Unique
titán

Az említett Ugreen (50743) külső ház eleve USB 3.1 Gen 2-es, vagyis nem éppen reális, ha csak 30 MB/s az adatátviteli sebesség. Egy ilyennek UASP módban kellően gyors SATA3-as SSD-vel kb. ilyen értékeket kellene tudni USB 3.1 Gen 2 porton, USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) porthoz csatlakoztatva pedig ilyeneket. Valamint a mellékelt teszteredményeknél, plusz jobb híján pl. a webáruházban feltüntetett adatokból is látszik, hogy nyilván többet tud ez a külső ház SSD-vel 30 MB/s értéknél. Vagyis hacsak nem gyári hibás példányt fogtál ki, akkor inkább a saját hardver- és szoftverkörnyezetedben nem stimmelhet valami.

"30Mb/s !!! volt a sebesség"

A külső ház USB 3.X módban működött, működik? Ezt Windowsnál megmutatja pl. az ebben a hozzászólásban említett USB Device Tree Viewer, valamint a Temple program is. Továbbá ha van rá lehetőség, akkor nem ártana kipróbálni a külső házat másik USB 3.X porthoz csatlakoztatva, valamint másik USB 3.X kábellel, másik gépen és/vagy másik operációs rendszerrel, ahol az utóbbi lehet akár egy pendrive-ról bootolt Live Linux is.

"Alin a Review-k között van pár kép rendes sebességgel, de ezek mind a tesztelős programmal vannak, valós írási képet nem látok."

Az egy dolog, hogy ott milyen teszteredmények vannak mellékelve, viszont esetedben nyilván az lenne a lényeg, hogy te milyen értékeket kaptál a CDM programmal. Meg arról nemrég már volt szó, hogy elsődlegesen a szintetikus teszteket kellene nézni, a fájlkezelős fájlmásolásnál a tényleges adatátviteli sebességet több dolog befolyásolhatja, meg ott eleve függ a másolási sebesség többek között a másik HDD/SSD sebességétől is.

"De akkor type-c-n miért nem jön ki a sebesség valóságban?"

Mármint esetedben nem jön ki, ahol nem derült ki, hogy az utólag PC-hez vásárolt előlapi panel megfelelő-e, valamint a Type-C kábel. Azaz USB 3.X típusúak-e, az alaplapon a megfelelő porthoz van-e csatlakoztatva, stb. Illetve hogy a gyári Type-C - Type-A kábellel USB 3.0 Type-A porthoz csatlakoztatva milyen pl. a CDM által mért adatátviteli sebesség.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.