Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4979) King Unique válasza VWtuning (#4978) üzenetére


King Unique
titán

Itt pont az a lényeg, hogy ha biztosra akarsz menni a TRIM (UNMAP) funkció támogatását illetően, mert éppen 2,5"-os SATA SSD-hez kell külső ház, akkor ez eleve az egyes AXAGON modelleknél teljesül, amiről már volt szó itt nem olyan régen. A LogiLink UA0115 esetében viszont nincsen erről biztos információ, a gyártó sem említi a támogatást, meg itt a topikban sincs azt megerősítő konkrét tapasztalat. Ha mégsem feltétel az UNMAP biztos támogatása, akkor viszont jó, vagy akár jobb választás is lehet az UA0115, ami amúgy egy elég fullos külső ház.

"szeretnék biztosra menni, elvégre az adataimról van szó."

Fontos adatok tárolásánál elsődlegesen eleve az a lényeg, hogy azokról mindig legyenek kellő számú és naprakész állapotú biztonsági másolatok több offline és/vagy online tárolón. Az, hogy most a HDD/SSD meghajtóhoz milyen külső házat veszel, az ebből a szempontból másodlagos.

Ami pedig az AXAGON esetében pl. az EE25-XA6 külső házat illeti, az annál a bizonyos korábbi esetnél is ki volt részletesen fejtve, hogy ott valószínűleg inkább a fórumtag saját hardver- és szoftverkörnyezetében nem stimmelhetett valami, vagy esetleg hibás példányt fogott ki, mert másoknál érdekes módon nem voltak olyan panaszok ugyanannál a külső háznál. Aztán ami legutóbb volt, vagyis hogy egy másik illetőnél a Windowsban a szoftveres leválasztás után nem állt le a HDD a külső házban, az nem nevezhető hibának, max. némi hiányosságnak. Az meg a másik, hogy eredetileg nem is volt említve olyan igény - ami pl. SSD-nél amúgy is kevésbé lényeges - , meg azt leszámítva más probléma nem volt, megfelelően működött a külső ház.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.