Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86035) Sentinel80 válasza Gabi9 (#86027) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Szia!

Normál esetben csak akkor van csomag-visszaküldés, ha a feladó úgy jelölte meg, hogy azonnal legyen visszapostázva a küldemény, ha sikertelen a kézbesítés. Azonban ehhez mindig pár napot azért adnak minimum 10 et és akkor indul vissza a csomag, először elmegy a reptérre majd gépre rakják.

Azt nem írtad meg, mennyi ideig állt a küldeményed, mert ha 2 hete, akkor nem meglepő. Előfordult nem egyszer, hogy kézbesítőt elfelejtenek bedobni, esetleg helyettesítés volt. A legjobb védelem, ha vár az ember csomagot, figyeli azért hetente a követést.

Most nem tudom a LaPoste-nak nem a Magyar Posta a partnere itthon? Én úgy tudom a DPD, de ők ugye küldenek helyi követési számot külön emailben és azt kell itthon figyelni.

Valami nagyon szétcsúszott nálad.

Egy dolgot tehetsz, ha se email, se helyi követési szám, a feladótól kérsz segítséget és elmagyarázod neki mi történt. A postázást nyilván újra kell állnod.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.