Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
kinéztem magamnak egy ilyen gimbal-t
tomtoplehetséges lenne hogy a duty free miatt tényleg nem foglalkoznak vele?
-
kige91
csendes tag
Sziasztok!
Valakit találkozott már ilyen TSLNL1000010891YQ ragszámmal?
Telefonba akkumulátort rendeltem Ali-ról, elvileg PostNL. 8 nap telt el az elméleti postázás óta, mégse tudom követni sehol... Valaki tud valamit?Köszi
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
csurgoi #86195 üzenetére
Sajnos mostanában nekem is ez a tapasztalatom, ráadásul nem is csak olcsó termékeknél, hanem múltkoriban egy több mint 15k HUF értékű elektronikai terméknél is megesett velem, szépen vártam vártam, de sohasem érkezett meg, írtam az eladónak hogy mi a helyzet feladta már egyáltalán, erre az kérdés nélkül kitolta a vásárlói védelmemet +3 hónappal. Gondolom úgy volt vele, hogy csak elfelejtkezek majd róla így több hónapnyi várakozás után, de nem jött be neki. Vártam még 2 hetet indítottam egy disputot és 2-3 nap múlva már vissza is volt utalva a pénzem.
Egy két eladó tényleg elkezdett erre rájátszani, mert tudják jól, hogy vannak olyan vásárlók akiknek fogalma sincs, hogy kérje vissza pénzét ás nekik egy idő után szépen lejár a vásárlói védelmük az eladó pedig szépen megkapja a pénzt a számlájára. -
Laza...
addikt
-
csurgoi
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában az ebay kereskedők közt egy számomra új magatartás kezd kialakulni.
Megrendelem az árút, aztán várok...várok...várok.
Majd miután megunom a várakozást, de a hivatalos szállítási határidő(általában 60 nap) nem jár le reklamálok...amire azonnal teljes visszatérítést javasol.
Még csak nem is próbál vitatkozni, alkudozni.
És ezek az áruk utána sem érkeznek meg!!!
Vagyis van egy gyanúm, hogy fel sem adják, remélve hogy van olyan balek, aki nem fog reklamálni.
És ez már többszöri eset nálam, emiatt gyanítok valami általános tisztességtelen magatartást ami elterjedt köztük.
Ti tapasztaltatok ilyet, vagy csak én vagyok a statisztikai 1% ? -
sgabor
csendes tag
Sziasztok!
Az ebayen rendelt tételem (ingyenes, nem követhető szállítású) nem érkezett meg a végnapig. Adtam case-et az ebay-en, kérve a refundot. A seller írt, hogy megpróbálta a refundot, de a visszatérítés valamilyen oknál fogva nem sikerült,és arra kér, zárjam le a case-t, és akkor közvetlenül visszautalják a paypal fiókomra. Érdeklődöm, hogy megtegyem-e a lezárást, mert mi van ha lezárom, és mégsem térítik vissza? -
gjoe
addikt
Postánál mennyi idő után érdemes reklamálni, csomagot kerestetni?
Az egyik kínai csomagom 04.01 érkezett " célországban feldolgozva " azóta is semmi.
Ami 04.06 érkezett be azt tegnap hozta a postás.
Ilyenkor mi van? A húsvétkor érkezett csomag bekerült a raktár aljára?
Tiszta vicc ez a posta!
Ja és van egy csomagom amit hat napja vámolnak! Ülnek rajta, de a 3000-et azt elkérik. -
cof
veterán
Most volt nálam is a postás. Jött kettő db. Wish-es csomag, nem aláírós de nem is szabvány méret (postaládába nem fér bele), azt mondja, hogy kihoztam de nem lenne kötelező... Itt tartunk sajnos, én nem is várom el, hogy kihozzák de még értesítőt sem kapok, hogy jött valami mint ahogy olvasom fentebb is. Nagyon rossz nálam is az idei-tavalyi mérleg, persze a pénzt visszakapom az eladótól de az elvesztegetett időt sajnos nem.
-
gianni85
veterán
válasz
Charras #86188 üzenetére
Engem csak az zavar, hogy akkor konzekvensen legyen lassú mindig minden
de pl. az év végi ünnepi etapban villámgyorsan kaptam meg mindent, vámolással együtt karácsony előtt ideértek csomagok, amikre vészjóslóan írták a fórumon, hogy örüljek, ha januárban megkapom... Erre most 1 hét mire feldolgozzák a kicserélő központban, még egy hét amíg vám elé állítják, megint egy hét amíg lezajlik az eljárás. Most elég sok dolgot rendeltem EU-n kívülről, de azt hiszem ahol lehet visszaállok EU-n belülre.
-
Charras
csendes tag
válasz
gianni85 #86187 üzenetére
Hát igen,volt,hogy egy csomagom kínán belül közlekedett ,közel harminc napig,aztán a repülőút és 3-5 kamion mire Magyarországra ér,és mindezt tudja a Magyar posta is,tehát ha valamit félre kell tolni,hamar megtalálják az általad említetteket,ráadásul ugyanez a helyzet a nemzetközi kicserélő központban.
-
Charras
csendes tag
Igazából ez nem mérvadó,szokott lenni uniós rendelésem,és a Kínai cégek akkor is a Kínai címet adják meg ha unióból rendelsz.
Ami azt illeti,most is van egy ma hajnali rendelésem,a Geekbuying Olasz raktárából,és a paypal-nál nincs utalás Olaszországra.(#86184) gianni85 írigykedsz ?
a Kínai szállítások szignifikánsan lassúk.Volt Laoszi csomagom,amit hat nap alatt kézbesítettek,feladástól,és a repülőtérre érkezése utáni napon házhozjött.
-
hramon94
tag
Sziasztok!
Ha rendelek aliról egy kamerába való akkumlátort és egy töltőt mely 26 dollárba kerül és regisztrált Air Mail a szállítási mód akkor kell áfát és vám költséget fizessek?
-
dvnce
csendes tag
Sziasztok,
Erősen gondolkodom egy (az első) TomTop vásárláson. 30-50 euróval olcsobban jutnék hozzá a vágyott portékához. 100 euró lenne a vég ár, ez már áfa köteles mivel kínai raktárból elérhető csak. Azonban van egy duty free szállítási opció is! Érdekelne, hogy ezt próbáltatok-e már és hogyan működik? Áfától is mentesül vagy csak vámtól? Egyéb tapasztalat magával a webshoppal? -
woros
őstag
-
prolad
addikt
Sziasztok
5.én rendeltem Banggoodról egy billentyűzetet Expedited Shipping Service postával (asszem 8-16 napot írtak várható időnek).
A rendelés részleteinél várható érkezési időpontnak először 14.-ét írtak, majd ez fokozatosan módosult 21.ére. Viszont ma kaptam egy SMS-t, hogy a vámkezeléstől függően 12.én megérkezik.
Tracking résznél Processed at Hong Kong a legfrissebb, mai bejegyzés.
Vajon mikor fog megérkezni? Ha megfogják a vámon (21 ezer ft értékű a csomag), akkor az mennyi időt vesz igénybe és hogy kell fizetnem (már előre kifizettem a vételárat) ? -
ropi02
csendes tag
A válaszból az derül ki, hogy a regisztráltat mindig ki kellene hoznia, a nem regisztráltat pedig az adott méretig ki kellene hoznia.
off Ehhez képest én kb. dec. vége jan. eleje óta -amikor lecserélődött a kézbesítőm- SEMMILYEN ajánlott levelet nem kapok meg! Az addigi kézbesítő mindent -még a "túlméretes" kínait is- kihozta, soha, semmilyen gond nem volt. Anyukám velünk lakik, mindent át tud venni. Év eleje óta a belföldi ajánlott leveleim sem jönnek meg, értesítő sem! A jövedelem igazolásom posta hivatalból "nem kereste" jelzéssel visszament a munkáltatómhoz! A vásárlók könyvébe írt panaszomra azt a választ adta a posta, hogy konkrét ragszám hiányában nem tudnak mit vizsgálni, az értesítéseket pedig nem könyvelik. Brávó!!! Ha nem tudom, hogy kapok levelet honnan tudnám a ragszámát???... hagyjuk...
on -
atees
őstag
Sziasztok! Lehet, hogy leszivattam magam 🤦🏻♂️ Rendeltem az eglobalcentral.eu oldalrol egy goprot. Végig néztem az oldalt elolvastam a velemenyeket, de semmi nem utalt ra hogy kinabol kuldenek a cuccot, fizetes utan kicsit bizonytalan lettem, ugye akinek fizettem annak minden adata kinai. 6-8 munkanapot irnak a szalljtasi idore, elkepzelheto hogy ez EU-bol jon?
Ha veletlenul nem es vamon megakad, vissza tudok lepni a vasarlastol? Ugy mar nem erne meg?
Koszi! -
woros
őstag
Magyar posta kitett magáért. 5 nap alatt registered airmaillel érkező cuccom Japánból pik pak kihozták ma.
-
Enri
újonc
Sziasztok!
Már egy hete kb írtam, hogy a csomagom 25.-e óta Magyarországon van, 28.-án pedig "készen állt a vámkezelésre". Ötödikén pár órával azután, hogy itt kérdeztem ezzel kapcsolatban már jött is az értesítés, hogy "kiválasztották a csomagomat hatósági kezelésre". Szóval egy órán belül szépen elküldtem minden dokumentumot. Azóta megint áll a folyamat, szóval betelefonáltam, hogy na ugyan mégis csak 3 hete áll ott kint a csomagom és mégis mennyit kell még várnom. A hölgyemény azt mondta, hogy az "adataim feldolgozásától" számítva még 12 munkanap. Ez akkor azt jelenti, hogy még olyan 2-3 hét (mert ugye arról nem kaptam információt, hogy a mennyi idő lesz míg az én adataimat feldolgozzák). Na most egy ismerősöm azóta rendelt ugyanonnan ahonnan én, neki vasárnap ért be Magyarországra a csomagja és neki ugyanott tart a csomagja, mint nekem! Akkor most csak én vagyok ekkora szerencsecsomag, vagy az ő csomagját kezelik abnormálisan gyorsan? Meg most tényleg 5-6 hétig akarják a vámon tartani a csomagomat?
-
dzsidzsas
tag
A magyar posta miatt mindenkinek érdemes feltenni a TrackChecker programot, szépen beírni a csomagszámot és mindennap ellenőrizni. A tracker szám nélküli vagy kamu tracker csomagokat lassan el lehet felejteni. Nálam már folyamatos,hogy nincs bedobva értesítés a csomagérkezésről, majd mikor napok múlva felveszem a postán TR szám szerint, keresik mint a poloskát és másnap érkezik egy csomagértesítés visszadátumozva. 10. alkalom után már kicsit se gyanús.
-
UHHH
őstag
válasz
bodzasfanta #86167 üzenetére
Inkább a vámpapírt töltsd ki, nem hülyék a NAV-nál, látják, ha Kína a feladó.
Szerk.: Bár a nyomkövetés elég fura. Tényleg Hollandiából vetted? Milyen oldalról? -
Zeki
nagyúr
válasz
Egy holland tracking NEM BIZTOS HOGY HOLLAND CSOMAG!
Kínából is fel lehet adni holland postával csomagot.
De ha tényleg holland, akkor meg nincs mitől tartanod...
Hol vetted amit küldenek? -
beg
veterán
válasz
Holland posta Kínából szállítja.
Nem annyira hülyék az emberek, és van egy postai azonosítója.
(Meg egy szép sárga matrica rajta ha Kínából jön. ) -
UberMutant
őstag
válasz
majd mesélj mi lett
-
bodzasfanta
csendes tag
Van egy csomagom aminek ez a kódja: RU213010917NL
Tudomásom szerint Hollandiából jön, a PostNL dolgozta fel http://www.postnl.post/tracktrace
Tehát EU-n belül érkezik ami belföldi csomagnak számít. Mégis kaptam VÁM eljárásos értesítőt.
Írtam a Postának várom, hogy mi lesz belőle. -
ropi02
csendes tag
Sziasztok, mostanában komoly gondjaim vannak a kézbesítéssel ezért érdeklődtem a posta központi ügyfélszolgálatán (a tanulság -már ha van- levonását mindenkire rábízom):
Érdeklődés:
"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Kérem tájékoztassanak, hogy a jelenleg üzletszabályzatuk szerint egy alább részletezett posta küldeményt legalább egyszer megpróbálnak-e címre kézbesíteni vagy e nélkül azonnal a cím szerinti postahivatalnál letétbe kerül?Posta küldemény jellemzői:
EU-n kívülről érkező de nem vám köteles,
szabályos könyvelt (ajánlott) küldemény (Rx1234567ZZ ragszámmal),
kis méretű és súlyú de nem a Magyar Posta által meghatározott "szabvány" méretű.(például: Kínából érkező, 5$ értékű, 100g/15cmx20cmx1cm buborékos boríték, ajánlott levélpostai küldeményként)
Köszönettel,
Válasz:
Tisztelt Ügyfelünk!Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Posta Zrt. a külföldről érkezett, nyomkövetés szolgáltatással feladott küldeményeket minden esetben megkísérli háznál kézbesíteni.
Ugyanakkor a nemzetközi küldeményforgalomban állandó jelenség, hogy az alacsony postázási költséget, vagy ingyenes szállítást jelző webáruházak jellemzően nem csomagként postázzák a küldeményeket, hanem úgynevezett nemzetközi közönséges levélként, amelyekhez nem társul részletes nyomkövetés és időgarancia.
A 2017. április 8-án hatályba lépett 81/2017. Korm. rendelet értelmében a Posta a 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését mellőzheti. Az ilyen küldemények átvételét a Magyar Posta a levélszekrényben hátrahagyott értesítőn megadott postán biztosítja.
Az Ön által megküldött azonosítószám hibás, ezért a küldeményt nem tudjuk beazonosítani. ( nemzetközi forgalomban az azonosítószám formai felépítése 2 betű+ 9 számjegy + 2 betű)
Kérjük, hogy a pontos információ megadásához legyen szíves az azonosítószámot ellenőrizni és részünkre visszajelezni.
Segítő együttműködését köszönjük.
-
bl4ze
veterán
Urak, Banggood-nál van EU-EXP szolgáltatás, nem tudjátok ?
Van egy szimpatikus tab, de vámoltatni nem szeretném
-
Laza...
addikt
GB-ről EU-s rendelés mennyi idő alatt ér ide mostanság? (GW5, Cseh, DHL)
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Arról volna infója valakinek,ha a MP elhagy egy külföldi csomagot (EU-n belül volt rendelve DHL átadta ,ezután bizonyithatóan náluk tűnt el!!) akkor adnak kártérítést vagy mi törtênik ilyenkor?! -
cubix
tag
válasz
Tsomogyi94 #86149 üzenetére
LA-LZ között van az EMS levélküldemény, végig követős és aláírós.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HP szerverek áron alul
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest