Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz maj-viktor #61801 üzenetére
Azért ne túlozzunk. 47 ezer Ft-os tabletemre 1200 Ft volt a European Express szállítás. Azért ez elenyésző az áfa mértékéhez képest... De ha 10 USD (Ali-ról annyiért jött), az is jóval alatta van. Arról nem is beszélve, hogy DPD-vel nem kering hetekig a világban a csomagom, mint vmi szir-szar ingyen postával. Az megfelel nekem a pár ezres tételekhez, de egy értékesebb műszaki cikkhez nem.
-
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó topikba írok-e, de eléggé érdekel a dolog, és talán ide kapcsolódik a leginkább.
Azt találtam ki, hogy ha kicsit lejjebb mentek az árak, akkor egyszer kimegyek Németországba, besétálok egy Apple üzletbe, és a bankkártyámmal veszek magamnak egy független iPhone 6S-t. Ez így megvalósítható? OTP Junior kártyám van. Illetve ilyenkor a bank által meghatározott árfolyamon kerül átszámításra a pénzem? Vagy ez nem ilyen egyszerű, mintha mondjuk PayPal-el veszek valamit?Egyébként egy ilyen vásárláskor mennyire jelent az problémát, ha nem tudok németül? Angolul alapfokon beszélek, de a német nem nagyon megy. Mennyi papírt kell kitölteni?
-
Janaboy
veterán
válasz Dluinet #61807 üzenetére
Alapvetően igazad van, csak ezzel a szóhasználattal sokan gondolják, hogy ez valami illegális dolog, pedig nem így van (főleg magánforgalomban)..de nem akarom én túlcicomázni, csak arra vonatkozólag írtam az egészet, hogy lehet erről beszélni, mert nincs ebbe semmi "rossz"..
Janaboy
-
molvany
senior tag
válasz csabi94 #61812 üzenetére
Német vagyok, Németországban élek és van Magyar Maestro Bankkártyám is többek között.
Gyakorlatilag bármelyik üzletben tudok ( tudtam ) vele fizetni.
( Pl. Mediamakt, Saturn, csak a nagyobb Technikai láncok ).
Tehát semmi akadálya, hogy Németországban Magyar Bankkártyával vásároly pl. egy Apple üzletben.
Üzletekben, mondjuk föleg egy Apple üzletben semmi gondod nem lesz az Angol nyelvel. Söt, még azt is eltudom képzelni, hogy a Magyar nyelvel is elboldogulnál egy ilyen vásárlásnál.
Pl. a már említett két üzletben is megveheted, söt még egyszerübben lehet vásárolni. Gyakorlatilag még mutogatással is célba lehet érniWhatsApp :+491737182060
-
luck66
tag
válasz csabi94 #61812 üzenetére
Azt kell megnézned , hogy az OTP Junior kártyának mekkora vásárlási limit van beállítva:
Junior bankkártyához két limit kapcsolódik:
Vásárlási limit: az az összeg, amit egy nap alatt felhasználhatsz a számládról akár úgy, hogy fizetsz vele az üzletekben.
Készpénzfelvételi limit: az az összeg, amit egy nap alatt felhasználhatsz a számládról akár úgy, hogy készpénzt veszel fel az automatáknál vagy a bankfióki POS terminálokon.A készpénzfelvételi limitet és a vásárlási limitet a szerződéskötéskor Te adhatod meg, de ezt tetszés szerint módosíthatod. Többet költenél a szokásosnál, de a Junior kártyádhoz beállított napi vásárlási limit ezt nem teszi lehetővé? Vagy éppen a napi vásárlásokhoz beállított napi limitet szeretnéd korlátozni? Az OTPdirekt segítségével mindkét limiteted rugalmasan módosíthatod.
A Junior kártyák nemzetközi elfogadású lakossági bankkártyák. Fizethetsz velük Magyarországon és külföldön is. A kereskedők az ajtón kiragasztott matricával jelzik, hogy melyik bankkártyákat fogadják el.
-
szmyky
aktív tag
válasz mclane_ #61815 üzenetére
Ha van PayPal fizetési lehetőség, akkor vásárolhatsz, ha nincs akkor felejtsd el, mert ha nem azt kapod, amit kifizettél, akkor levelezhetsz velük egy életen át, ha egyáltalán válaszolnak.
CSAK HA VAN PAYPAL!!!
Mit szeretnél rendelni tőlük, mert olyan túl jó árakat nem látok náluk? - persze, ha nem titok.
[ Szerkesztve ]
-
szmyky
aktív tag
válasz mclane_ #61820 üzenetére
Nézd csak, ez a webshop rendben és van náluk EU Express szállítás, ami azt jelenti, hogy 5-15napon belül a kezedben a csomag és nem itthoni vámolás van 2ezer Ft + 27%-ért, hanem más EU tagállamban vámolják, amit fedez a szállítási költség!
Szállítási költség általában 8-15 USD....ja de ez nem "c"-és.
[ Szerkesztve ]
-
mclane_
aktív tag
válasz szmyky #61821 üzenetére
Néztem tinydeal-t is. Rendeltem tőlük pár cuccot, de Mi4C még nincs náluk. Egy srác rendelt tőlük Redmi Note 2-őt, megkapta gond nélkül Franciaország-Németország-Ausztria-Magyarország útvonalon DPD-vel. Tehát a shipping is rendben van, és elvileg free, benne van az árban.
Félnivaló elvileg nincs a paypal miatt, csak szeretnek biztosra menni
[ Szerkesztve ]
-
sfbalazs
tag
Hello
Fél éves tinnydeal ről rendelt memóriakártyám meghalt.Érdemes valami garancia dolgot kezdeni velük?
-
user2211
tag
Üdv! AliExpress-ről vagy eBay-ről szeretnék autóba rádiót rendelni, de az áfa miatt max 6 ezerig(ha jól tudom ez a határ). Nincsenek nagy elvárásaim, jelenleg nincs rádió az autóban, de a lehető legjobbat szeretném ebből az összegből. Melyiket ajánlanátok? Vagy jobban megérné itthon venni max 10 ezerért?
-
oba
addikt
Üdv!
Honnan érdemes most telefont rendelni? EU -s raktárból, ha jól tudom létezik ilyen, és akkor nincs vám és áfa? Valami megbízható boltot tudnátok mondani? Köszönöm!
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
oba
addikt
válasz Sziahomi #61828 üzenetére
igen, köszi, közben már elolvastam
de azért is kérdeztem inkább, mert nem tudom mikori az összefoglaló, és lehet, hogy egy korábban megbízhatónak mondott üzlet ma már nem az... illetve azt sem tudom, hogy melyik shopnak van EU -s raktára, ezért is érdekelt volna személyes tapasztalat, hogy honnan érdemes rendelni mostanában, ahol van EU -s készlet és normálisan és időben meg is érkezik a csomagKézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
nimfas
addikt
Gearbest rendelés... Holnap jár le 1 hónap a postázás óta. Írtam nekik levelet, válaszoltak is, hogy sajnálják hogy még nem kaptam meg... Meg hogy október 28-án jár le a védelem...
Mennyire kezdjek aggódni, vagy még várjam ki a 6. hetet?
-
Atomgeszi
veterán
to2c linkje nem jó.
Egyébként nektek is ultrabrutál szarul tördeli az oldalt?
Másik kérdés: to2c-n a "EU Express ( Duty Free , 4-9 Business Days ) $20.89" Ezvámmentesáfamentes szállítást jelent csájná raktárból?[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
oba
addikt
válasz nimfas #61832 üzenetére
eh... pont a gearbesten néztem a telefonokat az előbb...
kezdek elbizonytalanodni ezzel az egész kínai telefon rendelés dologgal kapcsolatban... :\
remélem azért megkapod a cuccot vagy legalább a pénzedet vissza adjákKézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Vidual001
tag
Sziasztok!
Brüszelbe költözöm hamarosan. Kérdésem az lenne, hogy van-e ott ajánlott PC alkatrészt bolt, mint például itt az iPon?
Elak-ot megtaláltam google-n, de az elég drága (Giga G1.Sniper Z97 iPonban 38k, Elak-ban 200 euró kb 61k)Esetleg van aki tud ott normális helyet?
Amazont, ebay-t nem szeretem, van már pár gariztatásos rossz tapasztalatom.Előre is köszi a választ!
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
Lucho777
csendes tag
válasz nimfas #61832 üzenetére
http://m.prohardver.hu/tema/gearbest/hsz_1341-1360.html
A tn es rendelésem 2 hét alatt itt volt a tn nélküli 1.5 hónapja sehol...paypalon nyitottam, eddig ott nem írtak, pedig a rendelésnél ahol kiválasztod a szállítást ott az ingyenes szállításnál 10-25 munkanapot írnak, így meg is írtam nekik, hogy kizárt, hogy 2 honapot várjak! Ha nem írnak a paypalon, megy a claim...ne nézzenek bolondnak, főleg az a meglepő ha tn el veszel gearbest email re fizetsz ha anélkül akkor valami li phenzeng vagy minek....kicsit érdekes! -
Devil Smile
őstag
Sziasztok
volt mar valakinek ilyen h egy csomag ennyi ideje egyhelyben toporgott?
Destination Country - Tracking Consuming: 14938 ms - Go to official website
2015-09-14 08:02Country sent/Item sent you would consider working
2015-09-13 14:26Country sent/Item sent you would consider working
2015-09-12 22:22Parcel post receipt of the sending country/Item accepted in origin country
Origin Country - Tracking Consuming: 703 ms - Go to official website
2015-09-15 09:41Guangzhou Terminal, leave the
2015-09-15 09:41Guangzhou Terminal, left hand navigation
2015-09-15 07:55Guangzhou Terminal, arrival
2015-09-13 14:28Exchange Bureau in Guangzhou, have been exported directly
2015-09-13 11:06Exchange Bureau in Guangzhou, have been exported to open
2015-09-12 23:42Bulk acceptance packet processing center in Guangzhou, left, the next station "Terminal of Guangzhou"
2015-09-12 23:33Bulk acceptance packet processing center in Guangzhou, has
2015-09-12 22:22Guangzhou international mail operation Center has been receiving and sending
2 ilyen csomagom is van de volt ami 09-15. en szinen itt Guangzhouba volt es mar megkaptam...ez(ek) miert nem mozdulnak? 5-7e ft os termekekrol van szo...
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Janaboy
veterán
-
Devil Smile
őstag
válasz Janaboy #61841 üzenetére
par napja beszeltunk az online supporttal de ott csak annyit mondtak h nem tudjak miert all ott es h postaraadastol szamitott 25nap utan lehet reklamalni.. ha ok nem tudjak h miert all ott a csomagom akkor kinek kene tudni?!
09.09 en vasaroltam a banggoodon...Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
KamuMazsola
őstag
válasz Devil Smile #61842 üzenetére
Nem véletlenül 25 munkanap? Ezeknél a kínai rendeléseknél a türelem és az egy hónap az alap.
Üdv.: KamuMazsola
-
Sziahomi
tag
válasz Devil Smile #61840 üzenetére
-
GIJoe
addikt
Tanácskérés és rövid szösszenet:
Fastcardtechtől rendteltem telefont, van nekik EURO EXP szolgáltatásuk azaz csomag előbb Anglia, aztán ide
na most én kifizettem+4$ h Belgiumba menjen, mert az közölebb elvileg mint Anglia, erre ezek az ostobák direkt EMSel adtál fel, közvetlen Sanghai Budapest, persze " Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure "
Szerintem máris írhatom a levelet a postaimport@-nak, jól gondolom e?
Van e lehetőség részletes paypal visszatérítésre, az Áfát meg az EURO exp árát szeretném kirúgdosni az eladóból... Van e erre esély szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
szutyok13
csendes tag
Üdv. Két telefonrendelés van műsoron, az egyik már úton van a 2-5 napos szolgáltatóval, épp 9. napja, de egyszer majd csak ideér. Egyébként a Tinydeal tökölt vele sokáig, elvileg volt készleten, de 8 napig tartott becsomagolni és rányalni a bélyeget.
Nézegettem EU-s raktárral rendelkező cégeket, de úgy tűnik inkább pl. egy TD+Eurofuvar kombó éri meg.
Leveleztem egy Antelife emberkével, naivan rákérdeztem, hogy az EU warehouse alatt hirdetett telefont várhatóan mikor tudják postázni. A válasz az volt, hogy az EU-s készüléket csak Kínából tudják postázni, de ettől ők vígan hirdetik, hogy spanyolból jön persze az ár is húzósabb. WTF?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest