Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KamuMazsola
őstag
válasz DJGABI #41063 üzenetére
DJGABI!
Látom te rendeltél a Coolicool-tól vámbiztosítással. Ha jól értelmezem a történteket, akkor itthon mégis ki kellett fizetned a vámot, azaz áfát, amit neked később visszatérítettek. Nem olvastam végig a történeted de szeretném megkérdezni, hogy kb 200 dolláros telóra mennyi lenne a biztosítás és ezt hogyan kell intézni, mi a menete? Ha jól gondolom, akkor majdnem jobban jönnék ki, mint csoportos rendelés esetén. Ebben meg tudsz erősíteni, vagy cáfolni?
Köszi!Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz Laza... #41300 üzenetére
A biztosításból sem jött vissza semmi? Akkor mire jó ez a biztosítás? Azt olvastam, hogy hosszú idő után, de valaki visszakapta a pénzét.
Ilaszlo: Nem akarok hazárdírozni, csak tájékozódom! Történetesen egy Xiaomi redmi note-on töröm a fejem. Szóba jött már a csoportos rendelés, az 50 plusz a hazai postázás, de várni kell míg összejön a csoport, meg nem értem, hogy ebből ki jár jól (nem kukacoskodásból!). Egyénibe áfával 55, ebből gondoltam, hogy vámbiztosítással kijönne 48-ból, de ha tényleg az áfát is pluszba meg kell fizetni, akkor ez a lehető legdrágább megoldás. Amúgy szerintem még alaposan körbejárom ezt a témakört, ez lenne az első telefonvásárlásom.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
válasz gghrtz #41320 üzenetére
Ez az a spanyol ,vagy milyen raktár, ahonnan a többiek refurbised készülékeket kaptak? Túl sok az ajándék mellé, nekem laikusnak is felmerül a kérdés: Hol is vagyok átverve?
Mindenki: Tényleg, hol is vagyok átverve? Írjátok már meg, lehet privibe is! A csoportos rendelésnek mi a lényege, mert biztos nem a tíz ember két szép szeméért olcsóbb az ilyen rendelés? Aki szervezi, annak jól kell járnia, mert különben nem foglalkozna vele csak úgy. Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.
A vámbiztosítás bejőtt már valakinek, vagy az is csak mint a fehér holló? Bár ezt már írtátok, hogy csak a termék árát növeli, de hátha vannak pozitív tapasztalatok.Valaki linkelte a Wayteq-es Redmi note-ot, köszönöm, sem nekik, sem magánembernek nem fizetek azért 20 ezret, hogy kínából megrendelje nekem!
-
KamuMazsola
őstag
válasz gghrtz #41362 üzenetére
Én nem ingyen szeretném, de ha lehet nem is akarok másokat gazdagítani és nem is sürgős, ezért szeretném alaposan körbejárni a témát, nem pedig Durrbele Balázs módjára beleugrani az ismeretlenbe!
Akiktől kaptam privátot, azt is köszönöm, azokat pü-ként is kezelem!
beg: Azt hiszem megfogadom!
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz k.kristof #41366 üzenetére
Nevezz olcsójánosnak, vagy aminek akarsz! De ne magyarázd meg, hogy egy cég nagytételben berendeli, ami jóval olcsóbb mint az egyéni behozatal és mindenféle földi jóval együtt ilyen drágán kell, hogy adja (majdnem 50% felár!). Politikát meg ilyen sz@rokat ne keverjünk ide!
-
-
KamuMazsola
őstag
válasz Kolondrum #41536 üzenetére
Ahogy itt olvasgatom pl mobilra, tabletra meg olyan dolgokra mennek rá, amiből sok van és jó eséllyel ki is tudják rá szabni az áfát, (vagy vámot). A te koptered lehet nem túl sűrű eset, a csomagolás mérete más mint a sűrűn ellenörzött cuccoké, ezért lehet nem is fordítanak rá nagy figyelmet.
-
-
KamuMazsola
őstag
Az aliexpressen hogyan lehet fizetni? Azt tudom, hogy pp-lel nem. Kell regisztrálni valami hasonló helyre, vagy webkártya?
-
KamuMazsola
őstag
Az alin van most akció, mit jelent ezen az oldalon, hogy alert me? Ha ráklikkelek, akkor buy 1 hour és 1-2 dollár az ára. Link:
http://activities.aliexpress.com/seven-seas-sale-en-08_mobile.php
A chuwi 7 tablet 1,99 dollár pl ezt hogy kell érteni?Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Mit jelent az "Avaliable time 8:00:00", vagy az idő helyén 0:00:00, vagy 14:00:00? Első nekifutásra rendelkezésre álló idő lenne, de reggel óta nem változik, esetleg 19-én abban az órában? Igazándiból nem értem, de mivel itthon leszek, lehet próbálkozom vele, csak úgy könnyebb volna, ha legalább érteném.
Köszi!Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Az otp-s webkártya az milyen kártya azon kívül, hogy virtuális, Maestro, MasterCard, Visa?
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz KamuMazsola #41920 üzenetére
Köszi! A visára hibát írt, a maestrot elfogadta, csináltam egy próbavásárlást.
Utána jött volna a mélyvíz, aliexpress mai akció, teló 0,99 $, mire nyomtam volna a kártyaadatok beírása után a véglegesítésre, már az eredeti ár volt, ezért most ott várakozik még vagy 19 napot, mire törlődik. A másik egy 19,99$ tablet, mikor kosárból rányomtam a vásárlásra még ez az ár volt, amikor a fizetésre került a sor már nem, megpróbáltam mégegyszer, még mindíg ez az ár, aztán ugyanígy jártam, ez is ott várja törlődést, bár az eladó írt, hogy ad 5$ kedvezményt az eredeti árból (90$). Szóval örülök, hogy másoknak sikerült, de nekem marad rendes áron vásárlás, körültekintően, megfontoltan.Üdv.: KamuMazsola
-
KamuMazsola
őstag
Megerősítem az előttem szólót! A voda hálózatán gond lehet a 3G-vel. Oda kell figyelni a hálózat frekvenciájára, ez a készülék 850/2100 MHz-en tud működni, a voda 900 és 2100, a telenor és telekom 2100 MHz-et használ.
ITT megnézheted hol, milyen frekvenciákat használnak, milyen a lefedettség. A lefedettség csak tájékoztató jellegű![ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz Dluinet #43923 üzenetére
Én a Hotel Venyige mellett vettem ilyesmit, lámpával együtt (Cree ledes bicóra). A 4200-as pont annyit bír mint a 3800-as, három reggel világít nekem mikor megyek dolgozni, (gyál-kispest határ úti metró távolság, hajnali 3-4 kor), de nem csak látszom, látok is vele. Szvsz, ha márkás akut rendelnék bele az sem volna jobb.
-
KamuMazsola
őstag
Ígéretemhez híven most írok az aliexpresszes 64GB-os microsd kártyákról. Anno volt akcióban 45 helyett 9$-ért a 64-es kártya, három darab volt a maximum rendelhető az akcióban felhasználónként. (Most látom, hogy megint akciós.) Viszonylag hamar megérkeztek. Az eredmények szerint se nem 64-es, se nem c10-es kártyák. Ezért ajánlom mindenkinek, hogy fogadja meg a tapasztaltabbak tanácsát és csak megbízható helyről vásároljon! Sajnos én előbb cselekedtem és utána gondolkoztam, most indítottam a disputot az alin.
Íme az eredmények szöveges formában:
The media is likely to be defective.
7.6 GByte OK (16060729 sectors)
54.8 GByte DATA LOST (114976455 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
54.8 GByte corrupted (114976455 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x00000001e145fe00
Expected: 0x00000001e145fe00
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3
Writing speed: 4.41 MByte/s
Reading speed: 11.0 MByte/s
H2testw v1.4The media is likely to be defective.
7.6 GByte OK (16146359 sectors)
54.7 GByte DATA LOST (114890825 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
54.7 GByte corrupted (114890825 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x0000000160447e00
Expected: 0x0000000160447e00
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3
Writing speed: 4.49 MByte/s
Reading speed: 10.9 MByte/s
H2testw v1.4Innen rendeltem, de nehogy valaki bedőljön!
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz aytukabozs #44540 üzenetére
Teszteltem, nem jött be. Mások okulására írtam a bejegyzést, hozzáteszem igazatok volt! Csak azt nem tudom, hogy a fenébe ad el belőle ennyit és senki nem panaszkodik?
-
KamuMazsola
őstag
Erre a H2testw tesztprogramra is itt a topikban hívták/hívtátok fel a figyelmet, köszönet érte! Remélem a visszatérítést simán megkapom, aztán már óvatosabb leszek. A külföldi rendelős pályafutásom most nyáron kezdtem néhány pár dolláros aprósággal. Az ebayen volt már 2-3 ügyem, rendben visszakaptam a pénzem. A pp-n is volt már vitám, de ott is minden rendben volt. Szóval még olyan egyfüves vagyok. (nem vadkender!) Amúgy sokat lehet itt a topikban tanulni, csak néha a tapasztaltabbak túl lekezelőnek tűnnek, bár sokadszorra elmondani/leírni biztos unalmas, a userek jórésze meg nem olvas vissza. Mindettől függetlenül szerintem bele fogok jönni és hiszem hogy "nem csak a húszéveseké a világ"!
-
KamuMazsola
őstag
-
KamuMazsola
őstag
Itt a folytatás:
Írt az eladó, hogy adjam meg a paypal számlám oda utalja a különbözetet, mármint a 64 és a 8 GB különbözetét. Írtam vissza, hogy a kártyákat semmire sem tudom használni teljes visszatérítést kérek. Amúgy sem pp-lel fizettem. Nem oda kell visszautalnia, ahonnan én fizettem?kerekfej: Nem is akarok fizetni ezekért, számomra használhatatlanok.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz KamuMazsola #44554 üzenetére
Elindítottam a disputot az ali-n, hogyan lehet a vitát követeléssé alakítani? Úgy látom az eladó madárnak akar nézni. Kéri, hogy zárjam a disputot és paypal-en utal. Mondanom sem kell, hogy ezt az ajánlatát nem fogadtam el, még ha utal is a végén visszavonja... Hallottam már ilyet.
-
KamuMazsola
őstag
-
KamuMazsola
őstag
Fentebb pont ezt kérdeztem, de nem jött rá válasz. Szóval a tippem, hogy azzal lesz belőle követelés. Várok még vele holnapig, meglátom még mit hord össze nekem az eladó. Volt már paypal ajánlata is, holott nem is lehet pp-lel fizetni. Szóval majd holnap rányomok a modify-re azt meglátom. Még nem volt ügyem az alin.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest