Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58901) bencebacsi válasza Bozek (#58898) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Egyszeri eset volt és 2007-ben. Nyilván nem tudok már utána nézni a részleteknek, de tényleg nem érdemes a ma jellemző tapasztalatokkal összevetni. Ha azokból indulsz ki, persze, hogy hihetetlen.

(#58902) Graphics válasza bencebacsi (#58897) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

"egy kezdő vásárlónak nem azzal kellene kezdenie (folytatni sem), hogy megpróbál bujkálni a vámosok elől. Ezt persze mindenki maga eldöntheti. "

VÁMOSSSSZ! ;]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#58903) Zeki válasza Graphics (#58902) üzenetére


Zeki
nagyúr

vámosz álá plájá!

[ Szerkesztve ]

(#58904) maj-viktor válasza bencebacsi (#58900) üzenetére


maj-viktor
őstag

Most nem kell konrkétan azt hinni, hogy a vámos munkaidejében ezt a fórumot lesi és keresi az infót... mert ez nagyon Orwell-i és abszurd lenne... bár ebben az országban már... (de amúgy nehogy azt hidd egy rendőr / postás / vámos nem netezik, nem fórumozik...)

A címről - most én sem tudom a pontos címet... de akkor neked is rémlik... nekem SG-s csomagról rémlik, keresőbe visszakeresel sztem megtalálod... vagy lehet NL-es csomagok esetén volt...

Ez olyan, hogy a postán betoppant feladott ajánlott levél esetén nem viszik fel a címet... de pl. már a vaterafutáros neten kitölthető digitális csomag esetén megvan a cím is a rendszerben...

(#58902) Duliee
Szerintem senki sem "bújkál"... csupán nem teszi magát felesleges költségekbe... így nem segíti azzal, hogy kijelenti, hogy ő most rendelt egy raklap tabletot az xyz ragszámmal! (1. kit érdekel - ki mit rendel, mármint itt egymásnak idegen random emberek esetén, hogy mi van konkrétan a csomagon belül... én is amikor segítek csak azért kérdem, hogy tudjam hogy áfa-vám alatti értékről van szó, és a "csomag forma" miatt, hogy most egy tablet / mobil / ruha - poló / cipő vagy fene tudja mi jön épp, úgy könnyebb tanácsot adni, segíteni 2. én is IRL névvel vagyok nick= valódi név, nem 1x, nem 2x írtak már privát e-mailemre, fészemre, hogy láttam a kommentedet - posztodat, bla-bla-bla... mondjuk aki privát fészen keres, random nem is válaszolok általában! De ha itt / PM-be, ez azért van, hogy segítsek... de jóhogy nem már házhoz jönnek kérdezni egyes emberek.. erre írtam, hogy nem tapétázom ki a lakcímemet feleslegesen és amikor ide is berak valaki valami olyat amin személyes adat van.. lakcím - telefonszám, szólunk - cenzúrázzunk, stb.!)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#58905) bencebacsi válasza Dominó85 (#58891) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Én meg úgy gondolom, hogy a legtöbb embert a szabályzatokon túl inkább az érdekli, ami meg is valósul belőlük. Engem személy szerint kifejezetten fárasztana, ha 3 db. kijelzővédő fólia megvásárlása előtt (közben) elkezdenék alkudozni az eladóval, hogy regisztráltan küldje el. Ha nem ad valós trackinget, azzal csak a saját kockázatát növeli, a vevőjét semmiképp sem - buyer protection. Azt persze mindenki maga eldöntheti, hogy elviselhetetlen félelemérzetet kelt-e benne, ha egy pár dolláros cucc útját nem tudja nyomon követni, vagy képes ezzel együtt élni.

Abban feltétlenül egyet értek beg-gel (aki ezek szerint vombat), hogy a véleményeket személyeskedés nélkül kellene ütköztetni. A prohardver egy kiváló oldal (más felhasználónévvel már az indulása óta látogattam), de azért van élet azon túl is. Attól, hogy valaki itt csak újonnan kezd el posztolni (esetleg aztán el is tűnik), nem tudhatod, hogy más helyeken mennyire elismert és mekkora tapasztalattal/tudással rendelkezik. Természetesen, észérvekkel bárkit lehet cáfolni, esetleg megcáfolni, dehonesztáló megjegyzések írogatásához azonban biztosan nincs szükség semmilyen tudásra.

[ Szerkesztve ]

(#58906) maj-viktor válasza bencebacsi (#58900) üzenetére


maj-viktor
őstag

(#58907) bencebacsi válasza maj-viktor (#58904) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

SG volt, az biztos, meg súlyra SE-nél is emlékszem, de az újabbaknál már nincsen, a régiek (most egy tavaly szeptemberit próbáltam megnézni) pedig már kiestek a rendszerből, nem követhetők.
Persze, vatera és egyéb futároknál (DHL, UPS is) be kerül a rendszerbe a cím is, de postai küldeményeknél nem. Legalábbis én így tudom.

(#58908) maj-viktor válasza bencebacsi (#58907) üzenetére


maj-viktor
őstag

Megkerestem annó ennek a ragszámát, amit előző kommentbe beraktam... és itt a "teljes történet" és mondom ott a súly és a pontos cím (ami cenzúrázva van)... NL csomag!

Szóval ezen az oldalon:
www.internationalparceltracking.com

Hungary & irányító szám és a NL-es csomag ragszám alapján kiírja...
(bár nem mindegyik NL esetén, ezt én is tapasztaltam, de volt olyan, ahol "működött")

SE esetén a ruszki (trackitonline.ru) oldalnál rémlik, hogy kiírja... SG esetén meg volt valami külön oldal

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#58909) bencebacsi válasza maj-viktor (#58906) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Nekem azon az oldalon nincs találat. Igaz, hogy egy márciusi trackinggel próbálkoztam (NL-ből az az utolsó, amim van), de egyébként a nemzetközi keresőkkel még követhető.

(#58910) maj-viktor válasza bencebacsi (#58909) üzenetére


maj-viktor
őstag

ez meg tavaly novemberi, ahogy látható... szal lassan 1éves, és most ebben a pillanatban lőttem ezt a PrtScr-nt...
(de mondom nem mindegyik NL-el jó... lehet csak arra amire fizettet a feladó felárat, hogy "neten követhető legyen"... ahogy magyar posta is lehúz ilyennel, pl. a belföldi ajánlott levelek esetén... külföldi ajánlott követhető.. meg a futáros csomagok de a magyar posta belföldi ajánlott levelei nem, csak felárral... netes nyomkövetés)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#58911) Graphics válasza maj-viktor (#58906) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hogy kellene ezt hasznalni?

Nekem nem jon ossze.

Rag beilleszt.

Iranyitoszam? Melyiké?

Ország?

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#58912) maj-viktor válasza Graphics (#58911) üzenetére


maj-viktor
őstag

Hungary & címzett irányítószáma - szal a magyar & ragszám & Locate gomb

www.internationalparceltracking.com

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#58913) bencebacsi válasza maj-viktor (#58910) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Igen, itt valami extra lehetett, mert most megnéztem több, tavaly novemberi NL-es ragszámot, de egyikre sincs találat azon az oldalon. Mondjuk ezek RS-sel kezdődnek.

(#58914) bencebacsi válasza Graphics (#58911) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Igen, mivel a célországot kell kiválasztani, ezért természetesen irányítószámból is a címzetté kell. Egyébként nekem se működik.

(#58915) maj-viktor válasza bencebacsi (#58913) üzenetére


maj-viktor
őstag

Közbe megnéztem mit is rendeltem annó ezzel a ragszámmal...

aliexpress-ről laptop akku volt ~25$-os tétel

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#58916) Bendegúz98 válasza beg (#58781) üzenetére


Bendegúz98
senior tag

Hát nem tudom nekem megérkezik-e amit kérdeztél:

Eddig2015-07-17 13:34
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2015-07-10 22:56
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country

Erre most idevág egy 2015.julius 17 péntek 21.00. Local mail tracking-et
Ezmiezmáez?

[ Szerkesztve ]

(#58917) beg válasza Bendegúz98 (#58916) üzenetére


beg
veterán

Ez már itt van a vámon, látja a HU követő, ezt már csak a mi postánk keverheti el. De amire kíváncsi vagyok/voltam, hogy még az országba érkezés előtt ha beugrik a local mail, akkor mi a helyzet? Mert azoknak a többsége valahogy sosem akar megérkezni, és ahogy olvastam jópáran vagyunk így.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#58918) sfbalazs


sfbalazs
tag

Eszerint küldhetem az iratokat?
The shipment item has been stopped during transport, The item is now at customs abroad for determination of any customs duty payable.

[ Szerkesztve ]

(#58919) beg válasza sfbalazs (#58918) üzenetére


beg
veterán

Ha ráérsz és szeretsz lottózni akkor még nem. Ha sietsz, akkor igen.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#58920) sfbalazs válasza beg (#58919) üzenetére


sfbalazs
tag

Köszi.A "stopped" miatt gondoltam hogy megfogták.
Bár nincs nagy jelentősége mivel értékhatár alatti :D

(#58921) bupemko


bupemko
senior tag

Megerősítem, hogy postaimport már csak kitöltött vámáru nyilatkozattal hajlandó vámolni.

(#58922) bencebacsi válasza bupemko (#58921) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Egyébként mióta ezt bevezették, volt olyan, hogy anélkül is hajlandók voltak? Ezt most komolyan kérdezem, mert én sosem próbálkoztam vele, mindig kitöltöttem.

(#58923) beg válasza bencebacsi (#58922) üzenetére


beg
veterán

Egy valakinek még az elején. Azóta viszont ragaszkodnak hozzá. Eddig jó volt online, most fejlődünk "előre", nyomtatás, szkennelés vagy levelezgetés.

A legelmebetegebb újítása a postának a TN követő rendszer reformja után.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#58924) bencebacsi válasza beg (#58923) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Igen, de ez már tavaly szeptember óta így van. Vagy történt valami más "újítás" is? Nekem áprilisban jött utoljára elvámolt cucc, úgyhogy nincsenek friss információim.

(#58925) beg válasza bencebacsi (#58924) üzenetére


beg
veterán

Nem ez az információ csökkentés azóta van. Ez meg az idei modernizáció.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#58926) Pogika válasza bencebacsi (#58922) üzenetére


Pogika
aktív tag

Nekem megcsinálták anèlkül, de persze tőlem is kèrtèk emailben, keresetlen válaszlevelemben kitèrtem rá, hogy se nyomtatni, se scannelni nincs lehetősègem, ès a postán kìvül mást nem akarok megbìzni a vámkezelèssel. Ùgyhogy legyenek szìvesek a beküldött dokumentumok alapján vámoltatni. Kiküldtèk a vámpapìrokat postán, de nem kèrtèk utána :)

(#58927) bencebacsi válasza beg (#58925) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Ja, látom, a "küldemény vám elé állítva" státusz már nem szerepel a magyar követésnél. Már ha arról van szó.

(#58928) Daywalker válasza maj-viktor (#58908) üzenetére


Daywalker
addikt

Ahogy nézem, a hírek szerint a holland postánál sem oké minden jelen pillanatban: [link]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#58929) bencebacsi válasza Daywalker (#58928) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Legalábbis otthon, holland honban.

(#58930) bupemko


bupemko
senior tag

Nekem nyomkövetésben még mindig az látszik az SG-s csomagomnál, hogy 13-án célországba megérkezett. Ehhez képest ma megkaptam az ajánlott levelet. Első körben átküldtem azokat az adatokat/képernyőmentéseket e-mailben, amit legutóbb (tavaly január végén) csont nélkül elfogadtak. Erre jött sablon válasz, hogy töltsem ki a csatolt papírt (ez volt a postában is). Erre visszaírtam, kérdeztem, hogy változott valami, miért nem jó ugyanaz, amit korábban küldtem. Szinte azonnal visszaírtak, hogy igen, most már csak úgy tudnak vámolni, ha kitöltöm a nyilatkozatot. Amit emailben küldtek és én kitöltöttem/visszaküldtem azon még amúgy mindig 1500 HUF szerepel (a fájlnevében amúgy tavaly októberi dátum van), weben linkeltben már 2000 HUF.

[ Szerkesztve ]

(#58931) Bozek válasza XP NINJA (#58810) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nagyjából 7,5 nap után felébredtek a GearBest-nél. Ma jött egy e-mail, hogy elküldték a csomagot, megvan a TN is. Most már csak a holland postán múlik minden. :)

Valaki tud jó Android-os csomagkövető alkalmazást? A PackTrack-et és a 17track-et találtam, melyik a jobb? Vagy van másik, amit ajánlatok?

(#58932) tahepa válasza Bozek (#58931) üzenetére


tahepa
senior tag

(#58933) kerekfej válasza zsiz (#58882) üzenetére


kerekfej
addikt

Én ezt biztos nem merném megenni. De te tudod. Lehet a magyar méheknek se használ. :(

(#58934) Xes


Xes
csendes tag

CN ragszámos csomag, posta nyomkövetésnél ennyi látszik csak:

2015.06.08
01:42
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad

2015.06.09
08:05
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad

Felhívtam a címzettet és állítólag ő már meg is kapta, többi infoval mi lehet valakinek volt már ilyen?

(#58935) zsiz válasza kerekfej (#58933) üzenetére


zsiz
őstag

hát majd ha feldobom a papucsot akkor írok, hogy nektek lett igazatok.. addig is: [link] valamint [link] valószínű ilyet vettem, csak kintről, mert am tök így néz ki ja és a méhek is köszönik, jól vannak és hatékonyan dolgoznak mind a napraforgómban, mind a sárgadinnyémben ;) nem emiatt a 10 tő miatt kell félteni őket, hanem azok miatt akik a tizenhektárokat permetezik mindenféle növényvédő meg rovarölő szerekkel...

ja és ezt még így megemlíteném a végére: [link]. inkább maradok a saját kertben kínai magból nevelt és termesztett paradicsomnál.

részemről off vége

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#58936) stinky14 válasza bencebacsi (#58901) üzenetére


stinky14
csendes tag

Sziasztok.
Egy Nike air mag rendelésén gondolkozok. Az eladó eredetinek írja, de ez teljesen kizárt az ára miatt. 200 dollár postával együtt. Ebben az esetben mire számithatok a vámon? És ha márkajelzés nélkülit rendelek az is hamisítványnak számít? Nem a vám kifizetése alól akarok kibújni, hanem hogy megsemmisítsék vagy kiküldjenek egy több százezres csekket.

(#58937) maj-viktor válasza stinky14 (#58936) üzenetére


maj-viktor
őstag

1db rendelés esetén, ha megfogják... elkobzás - megsemmisítés... jóesetben csak 0-ra jössz ki! Lemondasz a termékről és talán nem hárítják rá az alsóhangon 20E-s megsemmisítési költséget és a 50-100E-s büntetést hamis termék "becsempészésért"...

Jó ez így most nagyon csúnyán hangzik.. de gyakorlatban kb. semmi! 1db egyszeri rendelés esetén... bár itt voltak már furcsa esetek! De ha "lemondasz róla", akkor valszeg nem b*szogatnak vele annyira... csak kérdés, hogy így a pénzed.. visszakapod-e az eladótól... mert ő ugymond nem tehet róla... szal érted!

Inkább vedd meg a boltban az eredetit szerintem!
(ha meg szeretsz - akarsz "hazárdírozni", akkor rendeld és írd meg a "tapasztalatodat")

Asszem itt szoktak / szokták kérni a dobozzal - doboz nélküli trükközést... hogy doboz nélkül kisebb az esélyes, hogy "megfogják"... de "megfogás esetén is", kell egy hivatalos álláspont a "hivatalos importőrtől", hogy te ez a termék most hamis és jogtalanul használják rá a pipa logónkat!? Ha megállapítja a szakértő, hogy hamis (amit ahogy írod elég sanszos), instant darabolás - aprítás, nincs apelláta! :D

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#58938) vadkörte válasza stinky14 (#58936) üzenetére


vadkörte
addikt

Kérdés honnan jön(ne) a cucc? Ha EU-ból, nincs para, még akkor sem ha eredetiség terén enyhén kihívásos a termék. Ha nem EU (pl. nagyon távol keret) akkor jöhet a Viktor által vázolt verzió.

Ha mégis külföldről szeretnél vásárolni, de olcsóbban javaslom ezt a webshopot. Ezek pedig az említett modell, az említett webshop-ban.

Üdv. V. Körte

(#58939) bencebacsi válasza stinky14 (#58936) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Valóban lehetetlen, hogy eredeti legyen, de ilyen szempontból egyedi küldeményeket nem nagyon szoktak vizsgálni a vámosok. Kizárni azért persze nem lehet, hogy mégis rászállnak.
Mivel neten rendeled, nem tudod ellenőrizni az eredetiségét a behozatal előtt, ezért az esetleges hamisítás vádja csak a feladót (eladót) terhelheti. Ha a vámhatóság elkobozza, azért az eladó tartozik felelősséggel és természetesen visszakövetelheted a vételárat. Paypal és aliplay esetén ez a gyakorlatban is megvalósítható, csak ne felejts el vitát, majd követelést indítani. A fentieket egyébként saját, korábbi tapasztalatokra alapozva írtam.

(#58940) bencebacsi válasza vadkörte (#58938) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Az Air Mag nem elírás volt. A sportsdirectnél nehéz lesz rátalálni. ;)
[link]

(#58941) stinky14


stinky14
csendes tag

Természetesen Kína. Vagy USA. Csak itt árulják a másolatát. De van belőle márkajelzés nélküli az universal stúdióval fémjelezve, mert ez a cipő a vissza a jövőben be bukkant fel.
Köszönöm a segítséget. Lehet ezt most kihagyom..

(#58942) vadkörte válasza bencebacsi (#58940) üzenetére


vadkörte
addikt

Aham... :C

Üdv. V. Körte

(#58943) stinky14 válasza bencebacsi (#58939) üzenetére


stinky14
csendes tag

Tisztában vagyok az árával :) azt hogy eredetinek hirdeti, csupán egy esetleges vámproblémánál használnám fel, hogy még én vagyok felháborodva...:d

(#58944) bencebacsi válasza stinky14 (#58943) üzenetére


bencebacsi
csendes tag

Szerintem túltárgyaltuk ezt a problémát.

(#58945) hevizms


hevizms
addikt

Szép napot.Sima postai küldés esetén a csak számokból álló tracking az melyik posta lehet?
10 számjegy

[ Szerkesztve ]

(#58946) zsiz válasza hevizms (#58945) üzenetére


zsiz
őstag

ha csak számok, akkor az többnyire kamu nyomkövetési szám, nem követhető. fel lett adva a csomag, csak nem regisztrálva

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#58947) bl4ze válasza zsiz (#58946) üzenetére


bl4ze
veterán

jaja, én is most hasonlót kaptam Ebayen :

Tracking #:330192524xx
Courier:China Post

.:. bl4ze .:.

(#58948) hevizms válasza zsiz (#58946) üzenetére


hevizms
addikt

Köszi.Az érdekes az számomra hogy közben az ebay mobil alkalmazásban nézem ezt a rendelésem és DHL van,pedig határozottan emlékszem hogy free posta volt.Kicsit fura az egész nekem.Vagy elképzelhető hogy belefért a free postba a DHL? 30000 ft-os tételről van szó

[ Szerkesztve ]

(#58949) zsiz válasza bl4ze (#58947) üzenetére


zsiz
őstag

én ali-n kaptam egyet ami ide szól és 11 jegyű számsor tartozik hozzá. gondolom ez is kamu, mondjuk elég részletes tracking történetet ad be és a rendelés, feladás dátuma is stimmel a történetben. ez alapján ma-holnap meg kell kapnom :D egy 5.55$-os csomagról van szó. de hát majd megjön, nem sürgős.

(#58948) hevizms

igen, előfordul, hogy nagyobb értéknél ajándékba adnak DHL szállítást (de nem mindegy hogy DHL vagy DHL Express - ez utóbbi a futárautós). szóval az is előfordulhat, akkor viszont a DHL-nél elvileg tudnod kell követni is. bár velük még nem volt dolgom, most fejből nem is tudom ők milyen TN-t osztanak.

[ Szerkesztve ]

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#58950) Graphics válasza hevizms (#58948) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Akkor az DHL, és vámolni fogják, ha EU-n kívülről jön.

Nyomkövetés: [link]

Kivéve ha Chigonos rendelés, akkor más a szisztéma.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.