Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48513) masterful87


masterful87
senior tag

Sziasztok!

Már úgy rendelnék ebay-ről de a legnagyobb félelmem az, hogy nem vagyok itthon, aztán a 3 hete várt csomag megy vissza, vagy a talált tárgyak osztályára, vagy abból lesz a postásoknak potya cuccuk!

Ha jól sejtem, akkor a pár száz forintos dolgokat a free shippinggel a postás hozná ki, vagy MPL ha nagy, de a lényeg az, hogy a helyi postához köze van! Ma pont átvettem egy MPL csomagot és a srác azt mondta, hogy ha kicsi a csomag, akkor sima kézbesítő hozza, ha nem tudja leadni, akkor a helyi postán marad két hétig, a topikban is ezt az infot találtam. (esetleg kevesebb napot, de a lényeg, hogy itt lenne a postán, és bármikor átvehető)
Ezen kívül megtaláltam hogy a DHL-nél két próbálkozás ingyenes, és bedob egy papírt, amin el lehet érni a futárt, vele lehet egyeztetni, vagy megmondja merre rakta le a csomagot.

Ezek az infok helyesek? Emiatt egyáltalán nem kell aggódnom, hogy nem vagyok itthon, és elvész a csomagom? :)

(olvastam az első HSZ-t, talán valami ilyesmi is belekerülhetne: átvétel arra az esetre, ha nem vagyunk otthon :U )

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.