Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10481) fateless válasza vegyszer (#10449) üzenetére


fateless
veterán

Ilyen esetben én leírnám a boltnak részletesen az esetet (aliexpressen történt velem ilyen, mert tabletről rendeltem, nem laptopról és mobilnet miatt valamiért két rendelést küldött el) Válaszolt is a bolt készségesen (3 nap után) és visszajött a pénz. Csak a bankom zárolta az összeget akkor is 30 napra. Ez még a kevésbé kellemetlen eset. egyszer Angliából vettem 7db használt laptopot. Első alkalommal gubanc volt, a pénzt nem vonták le, de a bank zárolta. Második alkalommal ismét. Akkor már több, mint félmillió forintom volt zárolva 30 napra - nekem az hatalmas pénz - és még nem volt megvéve egy gép sem, pedig kellett. Végül felhívtam egyik angol barátomat, hogy vegye meg, és mire jön, addigra pont feloldják a zárolásomat - így tudtam megvenni.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.