- Asszociációs játék. :)
- Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
Lett egy kis problémám. És nem is kicsi.
Csütörtökön a munkából hazaérve észrevettem hogy megint kioldott a kormányrúd-merevítés, de nem volt időm vele foglalkozni, úgyhogy hagytam, majd megcsinálom. Most hozzá akartam látni, és feltűnt hogy nincs meg a csavar, ami magáért a rögzítésért felelt. A kioldó pöcöknél van a lyuk ahová menne, de nincs meg. Tűvé tettem mindent de egyszerűen nincs meg, és ötletem sincs most mi legyen. Próbáltam improvizálni hogy esetleg másik, kisebb méretű csavart betenni de semmi sem jó, ráadásul nem is merek ezzel kísérletezni, mert ha esetleg találok is valamit, de ne adj isten nagy sebességnél kiold, és oda a rögzítés, akkor szevasz van. Megpróbálom visszavinni a Dechatlonba, hátha tudnak pótalkatrészt adni, de félő hogy ennek így annyi.All→M8
-
Tibee86
nagyúr
Egy kis közvélemény kutatás, mert nem igazán tudok dönteni, hátha Ti akik rollereztek tudtok segíteni.
Mindenképp villanyos rollert akarok melóba meg ide-oda rohangálásra, lábbal hajtóshoz én lusta disznó vagyok.
Ez a két kiszemelt van a kalapban: Inmotion L6 vagy a Futurer urban booster.
Nem igazán sikerül dűlőre jutnom vázolom röviden, hogy miért is:
Az Inmotion mellett szól, hogy hátul hajt, rendes felfújható kereke van elől, fix a kormány rész, rugózása fényévekkel jobb/fejlettebb, ismerős által ~80 ezerrelk olcsóbb, IP54 (bár az sokat nem ér). Viszont lassabb, kevésbé hordozható, csak a kötelező 1 év jótállás van rá.
A Futurer könnyebb (bár elenyésző), kers, gyorsabb, nagyobb hatótáv, hordozhatóbb, 3 év garancia van a vázra, 2 a motorra, 1 az akkura. Viszont elől hajt (orrnehéz), rugózása nem sok lehet, kormány összehajthatósága miatt félek, hogy hamarabb kotyogna, tömör kerék mindkettő.
Leginkább a budapesti rossz utak miatt nem tudom, hogy a Futurer mennyire lenne használható, az Inmotion-t már próbáltam, az átrepül mindenen szinte.
Ti melyiket választanátok? Illetve a legtöbb lábbal hajtós kialakítása/rugózása hasonló mint a Futurer-é, ezek hogy bírják a rossz minőségű utakat?
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
osanban kapható akciós Cup's roller, ezek milyen minőségűek? Felnőtt alkalomszerű használatra elmegy? Járdán, aszfalton, esetenként díszburkolaton.
-
Reka
újonc
Sziasztok!!
Én kicsit dimbes dombos területen lakom, használt már valaki közületek MF Dirt rollert?
A Decathlonban nézegetem éppen :-)
Esetleg érvek avagy ellenérvek?
Első roller lenne.
Köszönöm előre is ha válaszoltok.
-
Tibee86
nagyúr
Üdv!
Használ közületek valaki elektromos rollert? -
gergo7311
csendes tag
válasz ancsurka56 #289 üzenetére
A lítiumos szórózsír a legjobb ezeknek a csapágyaknak.
Olajozni felesleges őket, csak a port szedik össze tőle.
főleg ha már nincs meg, (sérült) a porvédő gyűrű.Gergő-Budapest
-
Bobrooney
senior tag
válasz ancsurka56 #287 üzenetére
Szia!
Kenést kell adni a csapágynak, jelzőlegesen van benne valami, amitől foltos lesz a kezed, de ez kevés.
Miért kellett csapágyat cserélni? -
ancsurka56
újonc
sziasztok új vagyok itt 2éve rollerozom oxelo trown5 most kellet csapágyat cserélni kérdésem lenne amikor megvettem hangtalanul siklott most olyan hangja van ha rá állok mintha súrlódna valahol pedig nem ér hozzá a sárvédőhöz sehol mi lehet a gond ?
-
Doresz
tag
válasz M. Zoltán #283 üzenetére
Országúti kerékpározom, értem, mire gondolsz. Tegnap direkt arra tekertem, amerre rollerrel járnék, kevésbé volt pattogós, mint gondoltam. Egyébként sem fújnám max PSI-re a kerekeket, most sem teszem, az útviszonyok sehol nem olyanok, hogy megérné
thomasa: a 205-ös Hudora nem rugózik, csak a gumi kerék csillapít valamennyire. Ezzel viszont lehet egy kicsit játszani.
-
Ragnar95
félisten
válasz M. Zoltán #283 üzenetére
Azért elég sok változót kihagytál az egyenletből...
Persze ha tapasztalatból beszélsz, nem szóltam, csak úgy jött le számomra, hogy elméleti a megoldásod.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
M. Zoltán
csendes tag
válasz gergo7311 #282 üzenetére
Azért a gördülési ellenállást, mint tényezőt ne hagyjuk ki a számításból. Ha a tömlős kereket ugyanannyira fújod, hogy a gördülési ellenállása közel azonos legyen, akkor az is annyira fog rázni, mint a tömör kerék. Aki ült már vékony kerekű verseny biciklin, az tudja. Ha meg kényelmesre fújod, akkor kevésbé gurul szabadon, mint a tömör változat.
-
Doresz
tag
Sziasztok!
1 hónapja fontolgatom a rollervásárlást. 2 végső jelöltem van:
- Hudora Big Wheel Air 205 és
- decathlonos Oxelo Town 7 EF.Utóbbiról (illetve Town 9 EF-ről) tudom, hogy többeknek van közületek. Árban ugyanott van mindkettő. Ez a Hudora roller van esetleg valakinek? Mellette szól, hogy rendes felfújható kereke van, feltehetően jól jön majd a belvárosban a térköves részeken, illetve mikor a vonattól megyek haza nem túl jó minőségű aszfalton. A Town 7 EF-nek viszont jó a garanciája, és jobban is tetszik külsőre. Ezt próbáltam már, a Hudorát nem.
Aki ment már mindkét félével, meg tudná mondani, mekkora a különbség egy tömlős kerekű és egy PU gumi kerék között 'utazási' élményben?
-
gergo7311
csendes tag
Megvettem a Mezeq rollert (kickbike) Nagyon jó vele menni, az úthibákat nem veszi úgy észre. Szóval szuper a járgány és tényleg bírja a 150 kg-t. Tettem rá egy csengőt, előre ledes lámpát, küllőprizmát, stb. Így tuti, hogy nem kötnek bele a rendőrök.
Ez a roller nem azok a kiskerekű lélekvesztők. (anno használtam "kiskerekű" alu rollert, amikor még elbírt
Szóval, király a gép és nem is néznek meg az utcán vele.
Nem gondoltam, hogy 42 évesen fogok újra rollerezni De nagyon bejön!Gergő-Budapest
-
gergo7311
csendes tag
Egy olyan bringa ami elbírna sok pénzbe kerül, ezt a rolit 30.000-ért tudnám megvenni. A tárolás sem gond mert emeletre nem kéne cipelnem sehol. Kipróbáltam a srácnál, ugráltam rajta, stb. de a doksija szerint is 150 kg-t bír. Gondolom a légtömlős abroncsok miatt, az úthibákra sem olyan érzékeny. Jobb lenne egy összecsukhatós, de ami engem elbír olyan nincs kisebb roliban. ami van (amcsi gyártmány) az meg iszonyat drága Szerintem maradok ennél. Aztán kiderül mit bír.
Gergő-Budapest
-
gergo7311
csendes tag
Sziasztok!
Én egy Yedoo Mezeq V brake rollert vennék. Elöl 20 colos kerék, hátul 16 colos. Első-hátsó abroncsfék.
Azért venném ezt, mert 150 kg-ig terhelhető és nagy, légtömlős kerekei vannak.Napi 5 km távra lesz, 189 cm magas vagyok, és 130 kg+hátizsák.
42 évesen nem gáz rollerezni?Szerintetek mennyire jó roller ez? Pesten használnám.
Üdv,
GergőGergő-Budapest
-
Lackow
csendes tag
Én 38 vagyok és rollerezem :-)
Kipróbálhatod, de nem lesz nagy élmény a Decathlonban.
Én 3 áruházban (Győr, Maglód,Soroksár) is jártam, míg végül vettem /csak nem onnan/, a kiállított példányok le vannak harcolva, nyeklenek-nyaklanak a tapasztalatom alapján.Mondjuk képet lehet kapni milyen lesz a járgány jó sok használat után.
Viszont ha lehet egy jótanácsom, akkor a legdrágább rollerre (9-es), ne szállj fel,mert ahhoz fogod mérni a többit /azzal tényleg jó gurulni/. A végén meg ráébredsz,hogy elment 2 óra, és másfél órája a 40ezressel rovod a köröket :-) -
Norby86
őstag
Lehet hogy ez lesz a választásom, mert nem szeretnék még egy hónapot várni, aztán berobban a nyár és jó lenne rollerezni minél hamarabb. Most rám jött ez a korszak így a 3x felé közeledve. Hozzáteszem sosem rollereztem, tehát ez nekem még újdonság lesz. Viszont mint említettem mindenképpen nagy kerekű, 200mm kerékméretű rollert akarok venni, mert félek hogy a kisebb kerekűek mindenen fennakadnának. Ez a nagy kerekű a Decathlonba jó kis felárral van csak, mert a 174 mm kerékkel rendelkező típus a Mid 7 az 14.990 Ft, míg a Town 5 XL már 22.990 Ft.
Bár hozzáteszem külsőre meg pont a Decathlonos Mid 7 tetszik, szóval mégsem olyan egyszerű a döntés. De nem akarok fennakadni minden egyes kis padkán. Lehet elmegyek vasárnap a decathlonba és kipróbálom a Mid 7-et, a Town 5 XL-t és a drágábbakat is. Így nehéz sajnos dönteni ahogy látom és talán ide pestre ahol lakom, annyira nem lényeges a rugózás, nagyjából simák a belvárosi járdák, legtöbb helyen süllyesztett padka is van.-Norbi-
-
Lackow
csendes tag
Norby86: Alacsonyabb árkategóriában a Spartan Jumbo I-est választanám a helyedben, az bele is fér a keretedbe.ha van még pár ezred, akkor a Jumbo II-t.
De már van elöl-hátul rugós Spartan is, természetesen drágábban.
A többiek által ajánlott Decathlonos rollerek a 25-27 ezres árkategóriától megbízhatóak.De néha itt is zsákbamacska a vélemények alapján.
-
Lackow
csendes tag
Én az alacsony fellépős rollert jobban kedvelem, magasabbtól úgy éreztem, hogy görcsöt kap a lábam.
Eddig egy Hervises Cygnusom volt elöl 230mm hátul 180mm kerekekkel, akciózták pár hete, így 22e volt. Vissza kellett vinnem kormány hibája miatt, most egy Micro Black et vettem, ma jött meg, szintén alacsony fellépős 200mm es kerekekkel.
Ez 32e, szintén az említett multinál, enyhén szólva is alul lett árazva,így lecsaptam rá. Máshol 50e ft.
Osztrákoknál is 200 euro, valószínű 100 euro+nyereség beárazás történt a magyar webshopban /webshopból rendelve Ausztriából küldték/.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Láberősítéshez nem épp a rollerezés a megfelelő sport, sőt, inkább közlekedési mód ez, nem sport. Kezdj el súlyokkal guggolni, ha erősítenéd a lábad
5km szerintem pont az a felső határ, ameddig még jó lehet a roller, bár már ott is azért jóval gyorsabb és kevésbé fárasztó a bicikli, de 5km fölött semmiképp nem ajánlanék rollert hosszútávú használatra, mert sokkal lassabb ilyen távokon, mint a bicikli.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
Norby86
őstag
válasz M. Zoltán #261 üzenetére
Persze, én sem ringatózni szeretnék rajta, nem is úgy értettem a csillapítást.
A kerék átmérővel kapcsolatban még ezt írtad "A magasabb talplemez több sport, de kevésbé akad el, amikor felkapatsz a járdára." Igazából a több sport engem nem zavarna, mert ettől erősödik a lábam, kérdés hogy hosszú távon pl. 5 kilóméteren ez mennyire "kényelmes" azaz nem e esek abba a hibába hogy azt mondom hogy uhh, de elfáradtam, sajog a lábam. Ellenben az Oxelo rollerek amik 175 mm kerékkel vannak szerelve, meg hozzáérnek minden kisebb útpadkához ezek szerint. :/ Nehéz döntés ez...ha lenne elég pénzem nem kérdés hogy a Town 9EF-et venném, de az 40 ezer ft.-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz M. Zoltán #259 üzenetére
Tehát rugósat és rugó nélkülit is használtál? Az a baj hogy a pénztárcám szűkös egy rugósat vásárolni. Ahogy nézem, ezek bizony a 30-40 ezres árkategóriába mozognak, nekem ilyen 15 ezrem lenne rá maximum amit jelenleg feltudnék erre áldozni a háztatás mellett.
Az én 60 kg-om mellett az is kérdés, ki mozogná e a rugó magát, hiszen ahhoz többletsúly kell hogy mozogjon. 2 év garancia mondjuk előny a Spartan Jumbo 1 év garanciájával szemben. Mondjuk én mindenképp 200 vagy 2005 mm kerékátmérőjűt vennék, ez már biztos.-Norbi-
-
Ragnar95
félisten
Lassan 1 éve használok Oxelo EF9-et, 2 ismerősöm szintén és egyikünknek se volt semmi baja a rugókkal, nem mozog az jobbra-balra.
Azt, hogy pontosan mennyit csillapít jó kérdés, nem próbáltam rugó nélkülit, tehát nem igazán tudom mihez hasonlítani.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Norby86
őstag
válasz M. Zoltán #256 üzenetére
Én azt is olvastam, hogy pl. a Decathlonos Oxelo rugós csillapításúnál a rugókat alátétezni kell, hogy ne mozogjon jobbra-ballra, de igazából én ehhez nem értek. Meg azt is sokan írták hogy nem sokat csillapít azért az úthibákból, ergo gondolom a rugóútja nagyon minimális lehet, na meg elég drágák sajnos azok a rollerek. :/ Használtan esetleg, de megéri szerinted?
Minden esetre eddig akkor a Spartan a nyerő még mindig úgy érzem. De további véleményeket szívesen fogadok!-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz M. Zoltán #253 üzenetére
Hm, ezek szerint te ha a kettő közül választanál, inkább a Spartan-t vennéd? Hozzáteszem ez picivel olcsóbb is. Másik hogy ha megveszem és ugye garis, használjam előbb ki a csapágyat, vagy inkább mennyek cseréltessem ki egy minőségire? (Persze gondolom célszerűbb előbb kihasználni, már csak a garancia miatt is.) De vannak neten használtan is, csak nem tudom mennyire szabad használt rollert vásárolni, mivel ugye az előéletét nem láttam, ugrattak e vele, vagy csapágy mennyire egészséges benne. Sokan panaszkodtak pl. Oxelónál hogy behaltak idő előtt a csapágyak, főleg az újabb típusú Oxelóknál olvasok ilyet a Decathlon oldalán a hozzászólásokban.
-Norbi-
-
M. Zoltán
csendes tag
Csapágy kérdés nem kérdés, a kínai nem attól gagyi, mert nem elég ABEC, hanem mert kínai. 300 Ft/db cseh csapágy a Confidenza Révész utcai boltjában. Bejáratás után reggel megpörgeted a kereket, lehet, még este is pörög. A nagyobb kerék is ráz, csak kevésbé akad el az aszfalthibában, a rugózott nem ráz (annyira). A magasabb talplemez több sport, de kevésbé akad el, amikor felkapatsz a járdára.
-
Ragnar95
félisten
válasz M. Zoltán #249 üzenetére
Az a 20km elég szép távolság rollerrel Ezt már nem feltétlen minősítenék kényelmes rolleres távolságnak, 5km-nél hosszabb utakra szerintem egyértelműen a bicikli a nyerőbb már.
Nekem az átlagos napi utam 3km oda-vissza, ez 15perc szokott lenni, de sajnos 12-13km/h-nál több szerintem nem nagyon hozható ki hosszútávon az EF9-ből sem, egyszerűen váltó és áttétel nélkül túl sokat számít a légellenállás, meg a súrlódás.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Jó hogy ráleltem erre a topikra, mert egy nagyon fontos kérdésem lenne amiben nem tudok dönteni. A dolog ott kezdődik hogy szeretnék rollert vásárolni és kinéztem két féle rollert 13-14 ezres árkategóriában ami számomra még pénztárca barát lenne, de nem tudom eldönteni melyiket lenne célszerűbb megvásárolni?
Egyik az a Spartan Jumbo roller, melyről azt írják 205mm átmérőjű kerekei vannak, egy-két helyen azt olvasom hogy nem sima aszfalton eléggé csörög-zörög, illetve a lemez magassága is magasabb mint a másik kiszemeltem ami egy Decathlonos Oxelo Mid 7, melynek a kerekei kisebbek 175mm, a fellépő lemez magassága alacsonyabb (így talán könnyebb hajtani) és külsőre jobban mutat.
Mindkettőben elvileg ez az ABEC 5 csapágy van melyről gőzöm sincs hogy jó e a vagy sem hosszabb távon.
Városban szeretném használni, szeretnék minél jobban suhanni, nem akarom hogy beálljon a csapágy, én 60 kg vagyok 170 cm-el. Viszont nem tudom pl. a Spartan Jumbo esetében a magasabb fellépő lemez hosszabb távon mennyire okoz fájdalmat az ember lábában.
Tapasztalatokat, véleményeket szeretnék hogy ha valaki próbálta már valamelyiket, szerinte melyik lenne a nyerő? Az a 175 mm vs. 205 mm kerékméret mennyit számít a valóságban? Oxelónak egyedül a külső formaterv meg a többféle színválaszték miatt adok jómagam + pontot. De ha Spartan Jumbo jobb akkor a felé billenne a mérleg.-Norbi-
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 4
- Autós topik
- Windows 11
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest