Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wenlon
csendes tag
Szia!
Kb. 3 hónapja használok egy ilyen órát Skone márkával. Nem mondhatom, hogy a legpontosabb a kínai óráim közül. Inkább úgy mondanám, hogy az általam eddig használt legpontosabb karóra. Havonta kb. 3 másodpercet siet. A matt bevonat a tokon sérülékeny lehet. A napnév-dátum jelzés jól működik. -
sandró60
addikt
Nekem is van egy Wave Ceptor-Tough Solar-os Wv-430E jelölésű Casio órám.Már 12-éves És még jól működik a benne lévő Panasonic akku.Egyszer merült le csontig azt hittem,hogy az akkuval van a gond.Alátettem 1-napra az asztali lámpa fényéhez és feléledt azóta nincs semmi baja..
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
-
Fall-N
veterán
Ár az van érték az nincs. Egy alap acél tokos Casio már kapható 20 ezer környékén és kimegy a világból. Akkor minek szivassa az ember magát olyan órával, ami egy év után vállalhatatlanul szétkopik? Akkor már egy műanyag tokos olcsóbb Q&Q vagy Casio digitális óra vagy analóg, az legalább nem vedli le a bevonatot. Munkába tudnám esetleg elképzelni az ilyen olcsó gagyikat, mert nem kell vigyázni rájuk és egy év után amúgy is szétmállik.
-
Churpik
tag
Gratula és kösz!
A 3167-t valahogy lefelejtettem, pedig még néztem is róla összehasonlító videót (vs Skmei 1816). Tulajdonképpen a 3167 egy 6016, csak kapott egy sárgaréz ötvözet keretet. A tok műanyag (ezért feleannyi a súlya), a 1816 viszont teljesen fém.
Talán a legjobb választás a 2091 jelenleg, engem a feliratok hiánya kicsit zavar (a Sanda és az Ohsen is feliratos, a Resist gomb klasszikus ugye), de kinek mi jön be. A 2091-esen legalább nem lóg ki védtelenül a korona.
Az OhsenOak jól bírja. Az analóg másodpercmutató hasznosabb mint gondoltam, cserébe 10 centiről is hallod hogy ketyeg Három napig ázott Hévízen a 28 fokos sűrű termálvízben és kutya baja sincs.
Erről eszembe jut, hogy MWC egyik videójában egy kilences golfütővel elbúrja a távolba a Skmei fém square G-Shock másolatát. A hátlap leesik, a szíj kiakad egy ponton, de az óra ugyanúgy működik tovább - shock resist igazolva
Rendeltem 4 db Ohsen GBD-200 másolatot is, most azokat várom, illetve egy Skmei GA-100 másolatot is (amit egyelőre a kínai sz*rik összecsomagolni már a negyedik napja).
-
5-ös kezelő
senior tag
Köszi a kedvcsináló összefoglalót. Skmei havi pontossága lehet még a kérdés, amúgy jó vételnek tűnik.
Ubulhun : Kár, neked lehetett volna talán az első t-100-as Yelang órád itt a fórumban - tudtommal senkinek sincs még. Carnival van/volt többeknek is, de ők már nem kínálnak tríciumost.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
bigmasterg
addikt
"A negatív kijelző számomra kizáró ok, csakúgy mint pl. a számlap színével (közel) egyező színű mutató.
(Ezért nincs eredeti CasiOak-om, egyszerűen nincs olyan színkombináció, ami megfelelne.)"Nekem egy solaros GA-B2100C-9A van.
Ez melyik ponton bukik el? Szerintem a leolvashatósága rendben van.De a simából is létezik elég világos indexekkel rendelkező, pl: [link]
szerk.: Ja, itt viszont negatív az lcd.[ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
Köszi az összefoglalót!
Nagy rajongója vagyok a CasiOak másolatoknak. Sikerült kiválasztanod a két legjobbat: a Skmei 2091-et és a Sanda 6016-ot. Nagyon jó volt az összehasonlítást olvasni, mindkettő másban jobb vagy rosszabb, így személyes preferenciák alapján könnyebb lehet a választás.
Harmadik helyre befutó nálam az OhsenOak: nincs szinkronizálás, fakeday dialos (de a napot mutatja), viszont mindent is kibír. A Skmei gyárban készül egyébként.
-
Churpik
tag
"nem lepne meg, ha kompatibilis lenne a casioakkal"
Kompatibilis, épp most találtam egy videót, ahol átszerelik a burkolatot. Lehet cserélgetni pld. a sárga Casio héjat ráteheted
Annyi még, hogy oldalról látszik, hogy a 2091-es üvege rá van téve felül a tokra, és kiáll, ráadásul érzékeny a karcolódásra, szóval erre figyelni kell. A 6016 szintben van és kapott egy védőfóliát is (az Ohsennél ez a tok szintje alá süllyesztett). A Sanda tartósabb konstrukciónak tűnik úgy egészében.
-
dzsi23
addikt
Szerintem most a kapacitor/akkumulátor kérdésre gondolt.
Az "analóg" dolgot én írtam, de nem belekötöttem, csak kijavítottam, mert mechanikust írt, és nem akartam, hogy valaki mechanikus órát kezdjen ajánlani (ami amúgy még így is megtörtént...), miközben egyértelműen kvarcórát keres.[ Szerkesztve ]
-
-
Faresz1976
aktív tag
Ott van a "Discount finder" ugyan az, csak azokat dobja be amit eddig néztél. Vagy használod ugyanitt a jobbfelül a keresőt..
[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
dzsi23
addikt
Igazából csak poénnak szántam a kérdést, de jó, hogy így összegyűltünk, késkedvelők.
#41509 stellaz:
Amúgy nem kell benéznem a kés topikba, ott is törzstag voltam egy évig, szóval tudom, mi folyik ott. Közben nem is tudom, hány bicskát vettem, de végül sikerült "megállapodnom". Nem mondom, hogy végleg, de az utóbbi 2 évben csak 1-et vettem, és vígan elvagyok. -
Tasunkó
senior tag
Egyértelmű hogy a nyári. Nyáron is fél 10-kor sötét van legkésőbb, télen meg a 4 óra helyett 5 kor. Ígyis főleg sötétben kelek, mert 6 ra bent kell lennem, nincs jelentősége. Az igazi szopás az lenne ha nyáron fél9 kor sötét, és reggel már 3 tól világosban aludni, pláne hétvégén még lényegében maradna 2-3 óra sötétben alvás. Kevés dolog miatt mennénk az utcára, a polgárijogaikat önként tálcán nyújtom, a szomszédomat álnéven jelentem fel, de ha téli lenne, akkor viszem a transzparenseket, még tán politikai fogoly is lennék.Igazi szabadság és méltó EU kérdés, ami elsápasztja a főtéri macskaköveket, végre egy nagy eszme az euroéper gondolkodás krémjének a kivonata, Varga Miklós énekelj.
Az Addiesdive automata pilóta rekordot döntött. Olyan összhangba került a metabolizmusommal, hogy 27 nap alatt 1 másodperc lett az eltérés, úgyhogy azt sem tudtam hogy rajtam van. Hébe-hóba ha valahol várakoztam és eszembe jutott, akkor levettem és megráztam, de nem emlékszem mikor, ritka alkalom lehetett.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
zoarden
tag
Jó hogy leírtad. Én is így gondolom.
A természetes napjáráshoz az eredeti időzóna ideje ( hüjje módon télinek hívott) illik jobban ezen a hosszúságon.
Az emberek a mesterséges, villamosság által elnyújtott esti güzülésbe szoktak bele, pedig nagyon nem tesz jót a cirkadián ritmusunknak. Ezen csak rontana ha egész évre a nyárit vezetnék be. Nem egészséges.
Mondom mindezt úgy hogy nekem bagoly típusú a berendezkedésem és este sokáig aktív tudok lenni.Asszem csak a gyakrabban hordott 3-4-et állítom át. A többi ráér.
A modern faliak rádióvezéreltek némelyik átállt de van amelyik nem.
A százéves feles ütős falit sajnos nem kellett, mert meg kéne javítani, a felhúzó mechanikát helyrerakni.
Amit ma meg kell tennem - a QM búvár kiszárítása,
sajnos nem vettem észre és kissé letekeredett koronával úsztam. Bepárállott, remélem a sós pára nem tesz annyi kárt két nap alatt a kvarc szerkezet fém részeiben. Mindenestre kitekert koronával napoztattam, amennyit lehetett, valamennyit csökkent az üvegen a mérete.I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
Tasunkó
senior tag
Csak mit jelent ez esetben a standard? Hogy valakik kijelentették, hogy legyen így, amikor az utcán bokáig jártak a lószarban, patakban folyt a fekália és a vizelet, végig még a falukban is, a város meg őgy bűzlött mint a trágyadomb. Számunkra nyilván valamelyik labancz Ferenc Jóska, és a parasztnál nem volt maximum kakukkosóra, amit vagy felhúztak vagy leszartak. Semmi értelme hogy kipécézzük a történelem épületes és fogalmatlan hülyéit, mint a világok legjobbika, és hogy ahhoz igazítsuk a napunkat.
[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
senior tag
Ezt nem tudtam, hogy október utolsó szombatjától egy órával később kerül a déli zenitre a nap. Valójában ma ugorva kelt akkor fel.
szerk. ja értem, hogy most van zenitje és nyáron ugrik előre. aha. ez nem jó hír, mert így a délutánnak novembertől reszeltek, hiába a globális felmelegedés kellemes idővel kényeztet. Őseink pörköltszaftos bajusza, azt diktálja hogy ne lássunk egy órával többet.[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
senior tag
Ma 06:26 kor volt napkelte, és nyugtot hagyott 16:36-kor. Annak a fele 5 óra 05 perc, tehát 11:31-kor volt dél. Tavaly december 23.-án ez 7:34 és 15:59 közé esett, tehát ott pont 11:47-kor volt dél. Július 15. 5:05/20:41ami 12:53-at tesz ki, ami 11:53-nak felel meg. Egyébként nem találtam rá magyarázatot, hogy mikor essen pont a legjobbkor a rántotthús, hogy ükükapám is bölcsen és elégedetten bólintson, tehát ez egy rejtély, de a téli időszámítás kissé jobban vonzza a delet, az azért látszik, viszont ha nem 11 és 12 óra közé tesszük az ebédidőt, hanem 12 és 13 közé , akkor a bölcs felmenők is vakaródznak a dilemma hallatán, mert csak azután ebédeltek hogy a harang 12-t ütött.
Ha áttennénk mindent egy órával vissza, és a munkaidő 6 óra helyett 5-kor kezdődne, ésígytovább 7-kor 8 helyett, akkor végülis megoldható lenne, de ez kizárt és kockázatos, mert ott a kisördög hogy ugyanakkor végződne. A munkaidőt nem tudjuk befolyásolni, dolgozni kell és muszáj, arbeit macht.... , úgyhogy ez kiesett.
A probléma másik megoldása a bolygó mozgatása, ennek marketingszempontból előrelátható vesztesége nincs, sőt eladható lesz a bolygó mozdítása vagy fékezése. A hosszútávú tapasztalat is azt mutatja hogy, felfűteni már sikerült, így a hűtés nagyon kelendő árucikk.
Egyébként pozitív gondolkodással a klímaváltozásnak is lehet látni az előnyeit is , nem csak a hátrányait. Ahogy mondtad, téligumi. Éhenhalni biztos nem fogunk, mert jóval előtte kitör a polgárháború, az ilyen rendezvények bőségesen szabadítják fel az élelmiszertartalékokat, évezredek óta bevált technika.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest