Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
itachi94
tag
Sziasztok . Tanácsot szeretnék kérni orsó ügyben . Egy light leeda botra kéne nekem egy nyeletőfékes orsó .
0.18-as maximum 0.20-as damilt tennék rá és fontos lenne ,hogy legyen nyeletőfék rajta . Összeg 10-20e között lenne rá . Mit tudtok ajánlani ? -
saen
veterán
Nézd, nekem van itthon Shimiből csúcs (Calcutta Conquest), meg volt Curadom is, ezek között már olyan nagy különbség nincs. A te cuccod nem volt nálam sose, egy 30 dolláros kínait láttam az kuka, illetve egy 100 dollárost ami meg kifejezetten kellemes volt.
Szerintem nem kell túlgondolni a dolgot, ha szereted amid van használd nyugodtan. Multira a világ összes pénzét el lehet költeni és nagy része tök felesleges kiadás. Mai fejjel már nem venném meg a Calcuttát és nem azért mert szar. -
gban
veterán
5m-es bolo példát nem is neked írtam hanem alátámasztani hermanyi véleményét hogy nem mindegy mivel tolja az ember.
Én az alsó kategóriából választok általában, ami szerintem már bőven nem gagyi, és azt tapasztaltam, hogy a 2x olyan drága néha sokkal gagyibb. Mindezt még egyszer, az olcsóbbak között.
Vagyis simán lehet hogy veszel egy olyat amiről azt gondolod, ez tuti sokkal jobb, aztán csalódás lesz a vége.
De az is előfordulhat, hogy veszel egy fele ennyibe kerülőt és azt mondod, neked ez kell.
Én azt mondom, mielőtt cserélsz, legalább fogd kézbe amire váltanál, ha egy mód van rá. -
hermanyi
addikt
Tanuld meg használni a jó Kastking szettet . Horgász vele minél többet és ha úgy érzed ,hogy lépcsőt akarsz ugrani akkor válts feljebb .
Egy bizonyos szint felett már minőségben csak minimálisak a különbségek de árcédulában hatalmasak .
Én nem pergetek csak keszegezek ,kivéve mikor kellenek a malacok a véremnek és akkor irány a kockató de ugyanúgy a keszeges cuccaimmal megyek nagyobb halakra vadászni ,csak a zsinór és a horog méret változik . Hál istennek bírják pedig csak a közép kategóriás termékeim vannak . De nem vagyok biztos benne ,hogy a belépő szint az ekkora terhelésváltást elviselné károsodás nélkül . És ami a legfontosabb ,hogy ekkora élményfaktorral bírna e a hal fárasztásánál . -
twine
veterán
Igen, nagyon élvezem
ma két kis domolykó volt a mérleg estére...
De örülök, hogy szóba kerül a dolog, mert ezért feszegettem a témát... Hogy beszélgessünk róla, és hátha többet tudok meg tőletek a minőségibb cuccokrol ,az én megosztott tapasztalatom tükrében...
Nem a Kastking szett istenitese volt a célom, vagy az önigazolas, hogy jót vettem olcsón....
Épp ellenkezőleg...
Szeretem a minőségi cuccokat, és örülök, ha valaki rá tud világítani, miért lenne jó egy minőségibb orsó, vagy bot....
DE:
Csak multis pergetés kategóriában...
Az 5m-es bolo példával nem vagyok beljebb....(elnézést, nem közeledés, csak halkan kulturáltan megjegyzem)
Csak félek, nem tudunk érdemben beszélni, mert aki mondjuk curado-t használ, nem biztos hogy próbált Kastkinget....
Szóval ne értsük félre, én csak beszélgetést kezdemenyeznék a multis cuccokrol, hátha sikerül magamat meggyőzni, hogy mégis kellene nekem egy jó Shimano -
gban
veterán
válasz
hermanyi #51542 üzenetére
Egyetértek hogy nem mindegy mit használsz, még úgy is hogy alapvetően olcsóbb kategóriát használok.
Pár napig használtam egy olcsó 5m-es bolo-t, természetesen kézben tartva, eredménye 3/4 év teniszkönyök lett.
Vagyis a gagyi és az alacsonyabb kategóriájú márkás / már minőségi között óriási a különbség.
Azóta egy 17k-s Daiwa teleszkópost használok, minden gond nélkül.Abban nem akarok és nem is tudok állást foglalni hogy a drága márkás mennyivel jobb ilyen tekintetben az olcsó márkásnál.
De van erre egy nagyon igaz mondás: sokkal nagyobb a különbség az esernyő és a Trabant között, mint a Trabant és a Mercedes között
-
-
vendingo
veterán
A szegecselt Döme nyél nálam jól bírja, pedig többször rá lett lépve.
-
joe979
aktív tag
válasz
galervin93 #51534 üzenetére
kb így ? nálam a rövid toldó körkörösen csuklott szét húzásnál ....
-
joe979
aktív tag
válasz
Steady74 #51533 üzenetére
Persze, de ez a full carbon szint legyen mondjuk 8 - 20k-ig, sztem egy rakás szar szint. Bocsi mindenkitől.Most így cirka 3 Nevis nyél kuka,alig vagyunk páran itt, egy átlagos pecára, átlagos halakhoz .....
Nem bírnak el egy nagy pontyos fejet, mondjuk egy banán korumot 26' méretben.
Max akkor ha az ember keszegezik, vagy kisméretű fejet használ hozzá. Akkor okkés lehet a történet.Mikor eltört nálam a Powercore, akkor rágtam be, vettem a BeastMastert elfogható árban , az alaphoz képest.Akciós is volt, csZ is dobott egy plusz kupont hozzá.
Ha ezt is elkúrom akkor , nem veszek csak üvegszálast, leszarom
Jó az a nyél, brutális minden szinten
-
cool13
őstag
Nálam is mostanság tört el. Készítettem másikat, egy régi Silstar teleszkópos botból.
-
jansky1
senior tag
Nekem a nevis powercore tört merítés közben. Idén vettem, vigyáztam rá. Ez mind olyan, mint a ropi?
-
galervin93
addikt
Hát evvan, keresek valami másikat. Jó lenne valami könnyebb darab, ezt sokszor nehézkes volt emelgetni, pláne nagyobb fejjel.
-
csƵ
addikt
válasz
galervin93 #51526 üzenetére
Ugyanúgy jártál, mint nemrég joe979.
-
gban
veterán
válasz
galervin93 #51526 üzenetére
Lehet odaütődött valamikor, és most adta meg magát véglegesen.
Tween már jöhetne hogy mondjon valamit, annyi a merítőnyeles gond, kérdés, történet. -
galervin93
addikt
Tegnap nagyon jól sikerült haver "horgásszá avatása" a Mobyn, fogott vagy 25 potyeszt 1-7 kiló között. Viszont kellemetlenség, hogy sikerült eltörnöm a Nevis Patriot merítőnyelet. Semmi különöset nem csináltam, egy jó hármas potyeszt merítettem, ahogy előtte n+1 alkalommal tettem...
-
partxxx
tag
válasz
jansky1 #51514 üzenetére
Stupekkal és kárászt feltűzve
Táv ... ahogy sikerül, egyet közelebb egyet távolabb
Sok halőr van és ha párban jönnek akkor sokkal szigorúbbak
Jóban vagyunk a 80%-ukkal, ha nincsenek szolgálatban még csak beszélgetni is odajönnek egy sörre, és mégsem kivételeznek soha.amit ellenőrizni szoktak
- száj fertőtlenítő
- szák tartalma
- karikázott napamiért mindig szólnak (figyelmeztetnek)
- rosz helyen parkolsz
- tüzet gyújtasz
- este nem vagy kivilágítva
- eltávolodsz a készségektől (úgy hogy ne vedd észre a kapást vagy ne érj oda értelmes időben)azonnali engedély bevonás
- több hal, mint szabad
- méretkorlát figyelmen kívül hagyásaAz etetőanyag mennyiségére most a honlapon külön felhívták a figyelmet, szóval lehet kampány jelleggel megmérik. Eddig max egy fél pillantást vetettek rá.
Sajnos muszály, mert a víz minősége a meleggel csökken. Nincs tömeges halpusztulás, csak egy kis zöld alga.
Szerintenm érthető, hogy a drága telepítések értékét nem szeretnék a felszínen úszva viszontlátniHozzátenném, hogy ha napi 1 kiló nem elég, akkor 4 sem lesz
Úszózáshoz meg a löszös dúsítással megoldható a folyamatos etetés. -
twine
veterán
válasz
galervin93 #51441 üzenetére
Kérlek kívánj nekem még sok szép halat
Bevált a múltkori jókívánság... this is magicKínai kis multi szettem ma "aprított"
A héten külföldön voltam,és bár hatalmas, egyéb-nem horgász- élményekkel gazdagodtam, alig vártam a múltkori peca után, hogy hazaérjek, és újra húzzam a wobblert a vízben...
Ma dél körül lementem a családdal a kis Duna ágra...
kb a 3. dobásra jött is egy 32centis domolykó a kis 6centis wobblerre...nagy volt az öröm, kicsi fiam is látta végre apát halat fogni...
Annak rendje módja szerint vissza is engedtük...
később go home..Aztán 18:30 körül vissza mentem egyedül a partra, na mondom lássuk azt a fényváltást...de most úgy, hogy kötöttem végre egy cca. 30centis fluorocarbont a wobbler és a fonott közé....
Én nem tudom, hogy ennek köszönhető, vagy a majdnem teliholdnak, vagy a kicsit növekvő víznek, vagy ,,vagy,,vagy,,,,,,
De,
elindult a süllő....összesen 4db-ot húztam partra kb 2,5óra alatt... 37-42-44-45 centi....
és kettő "akármi" még le is maradt....Az élmény ismét elmondhatatlan,,,
ÉS csak ismételni tudom magam...kezdem most már igazán megismerni a kis KAstking Spartacus multi szettet...Nagyon szépen dolgozik a bot(1.98m, és a 8-21gr tagot használom hozzá) az ilyen méretű halak alatt...és az orsó is f@sza...
Kíváncsi lennék mit mond egy drágább, komolyabb szettel pergető sporttárs ezekről, mert ugye én hiába dicsérem, összehasonlítási alap nélkül mit sem ér a véleményem....De ami fontos, 95 dollár volt az egész a Mega8 fonottal együtt , + wobbler,, és működik
Egyszer majd lehet, hogy felszívom magam, és veszek egy minőségibb Shimano multit,de az még azt hiszem odébb lesz
Nagyon fájna ugyanazt a szemetet látni a 40-60.000.-forintos orsón, mint amit ma láttam a cuccon...
"Dunás" nyárfavirágos pfuj de szemét darabkás mocsok mindenhol...
ma már egyszer áttakarítottam, de azt hiszem a második kör horgászat után ismét ráférne...
Szemét egy rhdk dolog ez a nyárfavirágzás.... -
hermanyi
addikt
válasz
BÁ Nutrition #51519 üzenetére
Jó az fenekezni is . nem fog megharagudni ha merőlegesen áll a vízre és csipeszt teszel rá jelzőnek .
Steady most fűzöm őket ,hogy jöjjenek velünk a csapatversenyre . csatornára ősszel
Amúgy én leszek az UK PECA MAP Angler
-
hermanyi
addikt
válasz
BÁ Nutrition #51515 üzenetére
-
szgabor12
tag
Sziasztok, Benta tavakról tudnátok véleményeket mondani? Csütörtökön mennénk valahova faterral, elsőre ezt néztem ki, vagy ha tudtok Dunaújváros 50-60 km-es körzetében viszonylag jó pontyozós tavat mondani (nem bojlis), azt is megköszönném
-
BÁ Nutrition
addikt
sziasztok
lecserelnem az osregi fenekezos botjaimat ilyenre kombora:
bot: [link]
orso:[link] 5500as meretre gondoltam
boilizni, meg hagyomanyos fenekezo modszerekre lenne elsosorban
meretben passzolnak egymashoz?
botnal 3, 3,25, vagy 3,5 librast valasszak? mit jelent a botoknal az intensity megjeloles?
ill milyen zsinort javasolnatok hozza?
thx -
jansky1
senior tag
válasz
partxxx #51513 üzenetére
Tényleg sok harcsarablás volt éjszaka, biztos sok van benne. Apósjelölted hogy harcsázik, le tudnád írni (táv, csali, szerelék) ?
Etetőanyag limitet ellenőrzik? Tudják egyáltalán? Kétszer jött halőr, jobban érdekelte őket, hogy jó helyen parkoljunk, meg, hogy be van-e jelölve a nap a fogási naplóban.
-
partxxx
tag
válasz
jansky1 #51510 üzenetére
persze, segítek
a tó másik fele viszont nekünk jobban bejött
apósjejölt 2 hete fogta meg a 12kilós harcsátvolt már neki 27, 17, 16 kilós is
régebben ha 30+t fogtál a következő évesed ingyen voltazon az oldalon ahol voltál, az első oldal-csatornában van egy bazinagy harcsa
de tényleg, ez nem csak ilyen részeg horgász legenda
ha ott sátorozol egész este hallani a kuffogásukat
volt aki megakasztotta majd másfél óra fárasztás után elvágta a zsinórt, nem bírtak egymással
rafináltak, mert ismerik a hely adottságát, megakasztod és ha nem tudod megakadályozni, hogy visszamenjen a csatornába akkor 0 az esélyed
azon a szakaszon úszóval is fogtam kis harcsákat, volt hogy 1 nap 3-at
a part mentén is vigyázni kell, mert befürdik magukat a part alá, tavaly is beszakadt egy horgász alattversenyen keszegezni szoktak, de a kárász állománya is említésre méltó
van annyi ferdítés a történetben, hogy 25 centi felett vissza kell dobni a keszeget, így alakították ki a keszeges verseny állománytrakóssal is lehet jót pecázni, úszóval is, fenéken is
viszont napi 1kg etetőanyag használható csak! ebbe beletartozik a szemes is
kivétel a lösz, azzal lehet dúsítanijó amúr állomány is van, de az inkább a régi mederben (meszebb a parttól)
viszont szeszélyes, volt már, hogy semmit sem fogtam
-
jansky1
senior tag
válasz
Steady74 #51509 üzenetére
Úgy tudom, hogy kifejezetten keszeges víz, legalábbis versenyeken azt szokták nyomni.
A versenynaptár szerint nincs verseny azon a hétvégén.
Nem ilyen klasszikus holtágas vadvizet kell elképzelni, eléggé rendezett a környezet, lenyírt fű, fedett beülők is vannak. Telepíteni is elég jól telepítik.Vannak ismerősök akik rakóssal horgásznak itt. 13-as távon van törés, elég szép eredményeket szoktak elérni, jön keszeg is, ponty is.
(#51507) partxxx : a versenypálya betonút felőli oldalán voltam, a gáttól egy 5-6 állásra.
Harcsára gyanakodtam én is, mikor repült a bot.Mellettünk pár állással is fárasztott egy fickó másfél órán át valamit, de nem lett meg neki végül. Az is az lehetett, horog felett nem sokkal nyírta el az előkéjét.
Ha úgy alakul, mint tagjuk, tudsz közbenjárni állások foglalása ügyében forumpecára? -
Steady74
Topikgazda
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Delphin márka mennyire számít jónak?
Kettétört a merítőm a hétvégén, ezért új nyelet kell vennem.
Ezt néztem ki: [link]
Ha jól látom itt a fej menet egyben van a nyéllel, szóval nincs ragasztva és szegecselni sem kell.Nem használ valaki ilyet?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
cool13 #51504 üzenetére
Szinte minden márkának vannak 2mmes lyukbőségű merítői, azokat keresd.
Kérek mindenkit, hogy a topik jó szellemiségét nem verje szét. Egyik horgásztársunk sem e-pénisz mutogatásból mondja-mutatja milyen felszerelése van, maximum büszke rá. Legyen az Zolibá' 8k-s pergetőbotja, vendingo harcsázócucca, vagy egy Shimi Stella. Becsüljük és tiszteljük egymást. A felesleges, nem ideillő postokat törlöm.
-
cool13
őstag
Nyugi urak. Ne már. Eddig ezt nem tapasztaltam itt.
Merítő fejet keresgélek. Eddigi gumis, gyorsan szárad, de a bognártüskék az ellenségei. A hálón a lyukméret, kicsi vagy nagyobb legyen? Tapasztalatok ötletek kellenének.
-
musli26
tag
Sziasztok!
A szombathelyi Ho Ho Horgászbolt mennyire megbízható?
(Barátság utca 33.)
Neten rendelnék tőlük.
Jó árban van egy bot.
Viszont a kínálatuk nagyon szegényes alig van pár dolog(pl:etetőanyag,horog).
Vagy megszűnt a bolt?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest