Új hozzászólás Aktív témák

• celf

őstag

válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #33467 üzenetére

+(#33466)
    nagyon köszi a tippet, ez jól néz ki! :)

French presst bevallom, nem kóstoltam még, de valóban azt olvastam, hallottam, hogy egész más, zaccosabb, kevésbé áttetsző az eredmény vele.
    Nem igazán tudom, hogy a letisztultabb vagy a testesebb állag jön be ezt még mindenképp meg kell vizsgálnom! :B Brikka, kotyogóssal sokszor alulextraktált volt a kávé, szerintem pont a kéziörlős, nagy szemcseméret miatt. A másik végletet pedig a túl finomra őrölt kávéval sikerült produkálni, mivel nem volt képes a Brikka, csak a 100 fokos gőzt átpréselni a kávén, így került bőven zacc is a pohárba, nem beszélve a zavaros, keserű, íztelen kávéról.
    Szóval ehhez képest számomra egy fémszűrős aeropress is lehet end of the line top quality koffie :)

Az Able standard szűrőre írták azt egy review-ban, hogy nagyon "bald", a Fine-ra pedig, hogy kellemes, míg a papír filterre, hogy kiszűri nagyon az ízeket. Az IMS Superfine nyert szerintük.

Ahogy elnéztem, az Aeropress papírfilter olyan 10-15 mikronos méretet enged át. Ezek a szűrők a mindenhol használt, általános kávéfilter cone-okból vannak kivágva tulajdonképpen. Legalábbis az Aerobie oldala szerint.

Van még ez a Kaffeologie S filter, ami olyan 61 mikron felett szűr, csak nem igazán kapható már. Ahogy elnéztem, a Mesh
    filter
    tulajdonképpen ugyanez, vagy hasonló.

Én leginkább erre az utóbbira hajlok, a 3000Ft-os ára, a jó szűrő képessége és az elérhetősége miatt. Mondjuk jobban örülnék, ha bp-en be tudnék sétálni valami boltba, megvenni személyesen.

Nemsokára meglesz mindensetre a szűrő és a hőmérő is! :)

Jelenleg amúgy a Lumen közepesen pörkölt kávéját fogyasztom. Relatíve olcsó és jó minőség szerintem. Ez épp egy 100% arabica, Hondurasból. 2100Ft /250 gramm.
    Ismeri valaki őket? :)

Üdv és köszi még egyszer a tippet! :)

Új hozzászólás Aktív témák