- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
celf
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
+(#33466)
nagyon köszi a tippet, ez jól néz ki!
French presst bevallom, nem kóstoltam még, de valóban azt olvastam, hallottam, hogy egész más, zaccosabb, kevésbé áttetsző az eredmény vele.
Nem igazán tudom, hogy a letisztultabb vagy a testesebb állag jön be ezt még mindenképp meg kell vizsgálnom!
Brikka, kotyogóssal sokszor alulextraktált volt a kávé, szerintem pont a kéziörlős, nagy szemcseméret miatt. A másik végletet pedig a túl finomra őrölt kávéval sikerült produkálni, mivel nem volt képes a Brikka, csak a 100 fokos gőzt átpréselni a kávén, így került bőven zacc is a pohárba, nem beszélve a zavaros, keserű, íztelen kávéról.
Szóval ehhez képest számomra egy fémszűrős aeropress is lehet end of the line top quality koffie
Az Able standard szűrőre írták azt egy review-ban, hogy nagyon "bald", a Fine-ra pedig, hogy kellemes, míg a papír filterre, hogy kiszűri nagyon az ízeket. Az IMS Superfine nyert szerintük.
Ahogy elnéztem, az Aeropress papírfilter olyan 10-15 mikronos méretet enged át. Ezek a szűrők a mindenhol használt, általános kávéfilter cone-okból vannak kivágva tulajdonképpen. Legalábbis az Aerobie oldala szerint.
Van még ez a Kaffeologie S filter, ami olyan 61 mikron felett szűr, csak nem igazán kapható már. Ahogy elnéztem, a Mesh
filter tulajdonképpen ugyanez, vagy hasonló.Én leginkább erre az utóbbira hajlok, a 3000Ft-os ára, a jó szűrő képessége és az elérhetősége miatt. Mondjuk jobban örülnék, ha bp-en be tudnék sétálni valami boltba, megvenni személyesen.
Nemsokára meglesz mindensetre a szűrő és a hőmérő is!

Jelenleg amúgy a Lumen közepesen pörkölt kávéját fogyasztom. Relatíve olcsó és jó minőség szerintem. Ez épp egy 100% arabica, Hondurasból. 2100Ft /250 gramm.
Ismeri valaki őket?
Üdv és köszi még egyszer a tippet!

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 16 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Brikka, kotyogóssal sokszor alulextraktált volt a kávé, szerintem pont a kéziörlős, nagy szemcseméret miatt. A másik végletet pedig a túl finomra őrölt kávéval sikerült produkálni, mivel nem volt képes a Brikka, csak a 100 fokos gőzt átpréselni a kávén, így került bőven zacc is a pohárba, nem beszélve a zavaros, keserű, íztelen kávéról.