- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
- Pajac: Sas
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Ugyanaz a kávé, sorban 6 cupping tál, és csak a Mg tartalom változott, semmi más. Gyógyszertárban lehet venni magnézium-szulfátot (keserűsó), abból 10g-ot oldasz 2 dl desztvízben, ezt adagolva pedig g-onként 5 mg/l-rel növeled az adott víz Mg-tartalmát. Az optimumot 150 környékére mondják. Norda ideális alap, mert a puffere (talán CAOH) az optimális (Colonna, BH szerint) tartományban van. Az biztos, hogy 300 mg/l-nél már érezhetően nyomta el az édesség a savakat/ízeket, de pl. laikus barátomnak az jött be igazán.
Ez a sor megvolt pufferrel is, az is baromi érdekes, ahogy a semmilyentől mész a karcosig. Azzal itthon nem próbálkozom, kicsit bonyolultabb a kémia, meg a sorban az alap Norda is teljesen jó volt nekem.
yazoo1: Bármilyen kávét tehetsz bele, és tényleg csak ízlés kérdése, hogy készíted magadnak. Én a csöpögős, sziruposabb italt szeretem abból is (már amennyire lehet, mert a mostani 42 etióp Guji pl. nagyon vékony, de bejön), míg adp-nek inkább az 1:3 arány jön be. Ki kell próbálni, és abban a tartományban kísérletezni, amelyik bejön. Az előáztatás nagyon hasznos/kell hozzá, de az fragola tuningja nélkül nem nagyon megy.
WiZARD: Nem tudom mi a jó megoldás "ipari" használatra, vízlágyító patronok/tornyok esetén sajnos folyamatosan mászkál a víz ásványianyag tartalma a használattól, szabályozni sem lehet, eléggé lutri. Persze most mondhatni hightech-ről beszélünk, mert egyébként - érthető okokból - ezzel sokan nem, és nem is akarnak foglalkozni.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EA Sports WRC '23
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegység használata aktív PFC-s táppal
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- iking.hu Apple iPhone 15 128GB Blue használt, karcmentes 86% akku 6 hónap garancia
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kihagyhatatlan ajánlat! Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 Ultra 7 165H (vPro) 32gb DDR5 ram RTX500 ADA 3K
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest