Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

válasz adp #70884 üzenetére

Ugyanaz a kávé, sorban 6 cupping tál, és csak a Mg tartalom változott, semmi más. Gyógyszertárban lehet venni magnézium-szulfátot (keserűsó), abból 10g-ot oldasz 2 dl desztvízben, ezt adagolva pedig g-onként 5 mg/l-rel növeled az adott víz Mg-tartalmát. Az optimumot 150 környékére mondják. Norda ideális alap, mert a puffere (talán CAOH) az optimális (Colonna, BH szerint) tartományban van. Az biztos, hogy 300 mg/l-nél már érezhetően nyomta el az édesség a savakat/ízeket, de pl. laikus barátomnak az jött be igazán.

Ez a sor megvolt pufferrel is, az is baromi érdekes, ahogy a semmilyentől mész a karcosig. Azzal itthon nem próbálkozom, kicsit bonyolultabb a kémia, meg a sorban az alap Norda is teljesen jó volt nekem.

yazoo1: Bármilyen kávét tehetsz bele, és tényleg csak ízlés kérdése, hogy készíted magadnak. Én a csöpögős, sziruposabb italt szeretem abból is (már amennyire lehet, mert a mostani 42 etióp Guji pl. nagyon vékony, de bejön), míg adp-nek inkább az 1:3 arány jön be. Ki kell próbálni, és abban a tartományban kísérletezni, amelyik bejön. Az előáztatás nagyon hasznos/kell hozzá, de az fragola tuningja nélkül nem nagyon megy.

WiZARD: Nem tudom mi a jó megoldás "ipari" használatra, vízlágyító patronok/tornyok esetén sajnos folyamatosan mászkál a víz ásványianyag tartalma a használattól, szabályozni sem lehet, eléggé lutri. Persze most mondhatni hightech-ről beszélünk, mert egyébként - érthető okokból - ezzel sokan nem, és nem is akarnak foglalkozni. :U

Új hozzászólás Aktív témák