Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SierraFox
tag
124 Euro szállítással. Az most 38 ezer pénz. Jóval drágább mint ha Simi, vagy Fragola megcsinálta volna egy külső egységgel és SSR-el. Igazából a feleségem miatt lett ez a megoldás, mert nekem még az Auber-szerű piddel (a gőzcső és a felsőszűrő között) tetszett volna a gép. De nem bántam meg, mert jól működik.

Akartam tőled kérdezni, hogy a La Piazzánál neked milyen hőmérséklet vált be?
-
SierraFox
tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Amikor írtam, akkor még csak az aktív PID részig csináltam meg (idő hiányában). Már azzal is elégedett voltam, szépen tartotta a hőmérsékletet.
Azóta a, gőzt, a preinfusiont és a nyomásszabályozást is bekötöttem. Utóbbit még nem volt időm komolyabban kipróbálni, de az előáztatás nagyon bejött.
Szóval eddig nekem bevált ez a PID. Könnyű volt beszerelni, és az appon keresztül mindig látom, hogy mi történik. -
von toth
tag
A budapest kávégéppel milyet lehet csapolni? Valaki csinalt videot a youtubeon. Ezek milyen gépek voltak?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Szintén, mindig van valami merész húzás a tarsolyban.

-
Potrien
senior tag
Még azt kérdezném meg tőletek, hogy aki qm0650-et használ, vagy használt az hány gramm kávét tett a szimpla ,és dupla adagnak, és hányas tamperrel tamperelt?
-
Potrien
senior tag
Olcsó de jó tampert hol ,honnan kapok?
Gondolom a konvex a jó, valami egyszerű kialakítással. -
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Fragola hakkol nekem egy meglepi daralot a boszorkanymuhelyeben

-
-
mdav88
aktív tag
Van valakinek készen nyomásmérős karja, esetleg a közelemben? (gyál+20km)
El volt záróda az opv és ha már piszkáltam akkor beállítanám újra.... -
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Pacificaffe - Indian Monsooned Malabar
Ez nekem pár hónapja egyértelműen dohányos ízjegyeket hozott.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Ment pm.!
-
And06
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
be tudnátok linkelni, hogy miért "hiteltelen"?
-
lorcsi
veterán
-
SierraFox
tag
A Sarbacksról csak annyit, hogy egy ismerőstől kaptam onnan karácsonyra ajándékba egy negyedkilós csomag arabica kávét. Ihatatlan. Kb. fél éves, és totál döglött. Ráadásul túl van pörkölve. De ez náluk csak "medium roast". Akkor a dark roast az már széntabletta lehet kb.

Itt a közelben a Frei meg Iberital Challenge darálót (is) használ a sokmilliós La Pavoni 3 fejes gépéhez. Vicc...
-
Sinisi
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Vagy nem is olvassák csak általánosítanak. Az akit nem tudnak a berkeiken belülinek az jó eséllyel hiteltelen.
-
Peti...(16v)
tag
Látom rendesen kiverte nálad a biztosítékot ez a hiteltelenezés. Nálam is... Ok, lehet hogy szerintük tévúton járunk és hülyeségeket beszélünk, de ez azt jelenti, hogy olvassák a fórumot. De ha más a véleményük, miért nem mondják el itt? Ha nem vagyunk rá méltóak, akkor meg minek olvasnak minket?
-
Csápájev
őstag
Régebben monterosanal voltak olyan kávék,melyek ízjegyeire azt írták megjelenik benne a dohány.
Most nem találok náluk ilyet. Tudnátok ajánlani?
Ne Freit
-
Sinisi
senior tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Az aluljárókban lévő presszókv. néven italt árusító bódéknak is van létjogosultságuk. Amíg eltart valamit a piac addig az jóesélyel működni fog. Azt meg, hogy ki hova viszi a pénzét mindenki maga dönti el. Személy szerint a környezetemben próbálom terjeszteni az igét (vajmi kevés sikerrel). De kibírom ha a többiek leszavaznak. Mert az, hogy nem olyan kv.-t iszok amilyet szeretnék, számomra még mindig jobb mint egyedül (ha csoportban vagyunk) kv-zni. És az, hogy nem viszem túlzásba a térítést, az azt jelenti, hogy azért van amikor úgy állnak a csillagok, hogy mindenki jól jár (szerintem)

-
Bazsee71
őstag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Lehet, hogy a többinél jobb, de ettől függetlenül vacak. Én úgy mondanám, hogy ott nem is kávét adnak, hanem kávés italt. A marketing meg a nettó parasztvakítás, elég felcsapni a magazinját. Aki szerkeszti, annak vagy köze nincs a kávéhoz, vagy simán győzött a marketing bulls**t generátor.
Én emiatt nem is tartom hasznosnak a kávékultúra népszerűsítéséért tett fáradozásait, mert véleményem szerint tovább ront a helyzeten, és nem a jó szándék vezérli, hanem a maximális profit.Sok rokonom, ismerősöm jár oda, szeretik. Nem is szoktam őket vegzálni emiatt, nem hiányoznak azok a szúrós tekintetek, ha kell akkor inkább csatlakozom hozzájuk, és iszok valami tejes-fűszeres csodát. Azért szerencsére 3-4 év alatt eljutottunk oda, hogy semmilyen alkalomra nem kapok már szemes kávét.

-
Wolfy999
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ezzel nem értek 100%-ban egyet. Szerintem Frei sokat tesz a kávékultúra sokszínűségének bemutatásáért széles körben. Ízléses környezetben érdekesen tálalt kávés italokat árulnak megfizethető áron. Ilyen szempontból szerintem köröket ver a Costa-ra meg a Starbucks-ra, amik drágán árulnak olyan dolgokat, ami a lehető legtávolabb van a kávétól.
Persze az olyanok mint mi, akik már tudják milyen a jól elkészített finom kávé, az ne menjen oda, mert csalódni fog. Mi tudjuk, hogy annyi pénzből sokkal jobbat is lehet.
Ettől még van piaca ennek is és legalább a Frei érdekessé teszi a kávét, nem csak azért mennek oda, hogy utána a logozott műanyag pohárral szelfizzenek, mert az menő.
Minőségben jobb sajnos az átlagos kávézóktól, ahol égett vackot kapsz. Ettől még nem szívesen megyek oda kávézni, mert nem leszek vele elégedett. De értem miért mennek oda sokan. (SB és Costa esetén nem értem.)
A szemes kávéik nem jók, azért a pénzért sokkal jobbakat kapni. -
St.Roger
újonc
Nem lehet elég korán kezdeni... :-)
https://www.youtube.com/watch?v=nsbZjFBKmUQ
-
sz.zs.
őstag
Ha valaki Bp.-re, vagy környékére rendelne a Kapuczínertől az elkövetkező 1 hónapban, betársulnék!
-
vendingo
veterán
A hétvégét BP-en töltöttem. Szombat reggel 3 kávézóba voltam, mindegyik zárva volt, vagy éppen csak nyitott, ezért elég sokat kellett utaznom, hogy végre kávéhoz jussak.
Első hely Espresso embassy: Dupla espressot és caput ittam, de nem hagyott mély nyomokat bennem, a capu egy fokkal jobb volt a sima espressonál, de ez se lopta be magát a szívembe. A kávé amiből készült nem nagyon ízlett, az elkészítése, kiszolgálás profi volt.
Második hely my little melbourne: Caput kértem elvitelre. Ilyen jót még soha nem ittam. Minden rendben volt, tökéletesen volt elkészítve. Mivel elvitelre kértem így a kiszolgálásról nem nagyon tudok nyilatkozni.
Harmadik hely a macskakő: Espressot kértem, ami a BP-i látogatásom alatt a legjobban ízlett. Black LXR-ből ittam, amit eddig még soha nem kóstoltam. Nagyon rendben volt, órákig megvolt az íze a számban. Ismerősöm capput kért, neki is ízlett, de a my little melbourne-öst nem tudta überelni. A tejhab kicsit bubis volt, nem az a hagyományos mikrohabos. A kiszolgálás majdnem rendben volt, de mivel a többit se részleteztem különösebben, ezért ez se fogom. Lenne 1-2 apró javítani való, de összességében rendben volt (vendéglátós beidegződés nálam a kiszolgálás mustrálása).
Vasárnap csak a Madalra volt idő. Itt dupla espressot és flat white-ot ittam. Mind a kettő nagyon jól sikerült, még tesómnak is ízlett, pedig most ivott életében először kávét. A kiszolgálás, elkészítés itt 10+1 pontos, nem tudok mit hozzászólni, tökéletes volt.Lehet nektek nem újdonságok ezek, de én nem sok normális kávézóban jártam a kávés pályafutásom alatt.
Sajna mantraba nem jutottam el, pedig az lett volna az első számú célpont. Majd legközelebb.
Szombat reggel, amikor nem találtunk nyitva egy kávézót se, ismerős említette, hogy a mammut-ba már nyitva van a frei, menjünk oda..

A sok kávézással sikerült rábírnom tesómat az első kávéjára, illetve a barátnőjét meggyőztem, hogy vegyen egy POD-os gépet.

-
Toobee
veterán
Nagyon Parci a rendszerüzenet

-
soldier2
őstag
-
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki nagyon finomra (por- lisztszerűre) őrölt Robusta (a lényeg a nagy koffein tartalom) kávé terméket mondani? Íz nem számít.
-
Sinisi
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nem a gyári hanem ipari, teljesen jó vele a vízterítése (az biztos, hogy jobb mint a mit korábban próbáltam 35mikronos ims-t).
Bár 200mikronossal nem teszteltem, de azok akik ilyet használnak azt mondják, hogy javít a vízterítésen (de nem tudom, hogy mihez viszonítottan!).Kattints egy képet róla és dobd be a közösbe hátha valaki meg tudja mondani, hogy pontosan melyik fajta (mert az nem tudom).
-
Potrien
senior tag
Tehát akkor a Graef a nyerő?
Az a legolcsóbb használható kategória? -
Potrien
senior tag
Quick mill 0650-hez, mi a legolcsóbb már elfogadható kézi vagy motoros daráló?
Graef cm 702?, vagy Hairo kézi is elég?
Vagy van más alternatíva? -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én is
-
bacskait
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Írtam privátot!
-
And06
aktív tag
gőzöltem a pavonival az asszonynak egyet, majdnem kiforgatta a 2személyes edényből a mandulatejet amikor teljesen kinyitottam csapot! nem vagyok ilyen gőzteljesitményhez szokva a gaggián

-
mdav88
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Vegigolvastam a reneka keresoszot tartalmazo osszes hozzaszolast.
Egy ims kosarammal es a renekaval probalkozok itthon, de ugy latom szamos kavenak kell lefolynia ahhoz, hogy atfogo kepet kapjon az ember.Most egy brazil csoki-mogyoro izvilagu kave van itthon bontva, ennel a reneka joval kerekebb izeket ad, mig az ims egy pikansabb, savasabb erzetet.
-
vendingo
veterán
Ki szokott podos gépekkel seftelni? Kaligula?
-
mdav88
aktív tag
Reneka vs ims kosár használatáról van az olaszpresszón kívül vélemény?
-
Csápájev
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mindenkinek a saját babyje a legszebb

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok