Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #51495 üzenetére
Jaja, most egy Silvián gondolkodom, mivel a Gaggiát már régen eladtam, csak maradhatott addig amíg a videókat meg nem csinálom. Igen a tejes italoknál nagyszerűen teljesít a Catler ez nem kérdés, de kávé terén nálam akár speciality, akár klasszik vonal, a Gaggia volt a győztes.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #51483 üzenetére
Pont ezt gondolom a Gaggiákról is. Egy GC-t nagyon nehéz bármilyen géppel is megverni. Valami oknál fogva nagyon szirupos, testes kávét főz. Ha valaki ezt keresi a kávéban, az nem fog találni jobbat.
Aki túllép a cremás, szirupos 1/1 arányú kávékon a hosszabb speciality irányába, ott már szerintem a Silvia simán veri a Gaggiát.
Én a Catlert nem ismerem, nekem a fejfűtés elég gyanús, hogy azt nem pid vezérli.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #51480 üzenetére
egy duplát egy rézcsöves, pid-es gaggia miért ne tudna hibátlanul megcsinálni? a pid garantálja a hőfokot, a rézcső pedig az, hogy csapolás alatt a kilépő vízfok gyakorlatilag konstans (újra leírom: zseniális, hogy a rézcső úgy ad kb. 50 ml előmelegített vizet, hogy az csapolás indításakor nem tud keveredni a bejövő hideggel, magyarán az a sok-sok kiló fém és egyéb kókuszpókusz, amit a nagygépek adnak, eleve szükségtelen).
a catler előnye inkább az előáztatás és társai, meg az, hogy van dedikált gőz rész. tessék egymás után két duplához tejet gőzölni a gaggiával. vagy megcsinálni egy fél literes forró csokit. (tudom-tudom, arra is hibátlanul jó. nem.)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem egy Gaggia Classic-ot a hardveraprora,hátha valakit érdekel itt .Ott több képet is feltöltöttem.Később felteszem a jófogásra. -
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51484 üzenetére
Na ez az. Ez nagyjából ugyanolyan volt mint az első gép. Itt nem húsz percet, hanem sokkal többet melegedett és simán akármeddig rajta tudtam volna tartani a kezem, míg a gaggiához hozzá sem tudsz szinte érni. Közben hamarosan feltöltöm a duplasszűrős videót, ahol szintén azt látni, hogy a gaggia 90 fokos hőmérsékletén sokkal sötétebb, szinte már megégett a kávé. De az egész játék után készítettem és kóstoltam is mindkettőt. A catler hagytam 90-en, a Gaggiát visszavettem 89-re és simán jobb volt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
paljoc
tag
válasz weinmaker #51482 üzenetére
Engem főképp az érdekelne, hogy ez a mostanid mennyire más az előző rosszhoz képest? Kicsit jobb, sokkal jobb, ég és föld…stb…? Meg azzal kapcsolatban vannak aggályaim, hogy miért nem csinálták meg, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy kíváncsi lennék megcsinálták-e és csak biztos ami zicher alapon adtak egy zsír újat inkább, vagy nem lehetett/tudták megjavítani. Amúgy most az enyém be van kapcsolva, 20 perc után megfogtam a kart és hát max 3-4 mp-ig tudom rajta hagyni az ujjam.
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #51481 üzenetére
Sokszorost nem, de egy hangyalábnyit igen. Szerintem itt mindenki a Catler győzelmére fogadott volna.
Mikor Szegedre levittem a Creminát (meg volt ott egy Strietmann is) a legtöbbünknek a kis karosok által készített kávé jobban ízlett mint a La Marzocco Shot brewer által készített. Nem azért mert jobb volt, hanem mert az a szirupos sokkal sűrűbb ital amit a kis karosok adtak, elsőre levette a többséget a lábáról. A két szakavatottab ember aki ott volt viszont vakon is a SB eredményét részesítette előnyben. Ettől még nem gondolnám, hogy a Cremina vagy a Strietmann jobb kávét készítene, sőt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51481 üzenetére
Igen, állat a Catler kényelmi szempontból és mellette szép is (legalábbis nekem nagyon tetszik). Kényelme és kezelhetősége is kiemelkedő. Az összehasonlítás meg csak azért készült, mert a múltkor marhára meglepett a különbség amikor megkaptam először a gépet. Ettől függetlenül nekem gyanús, hogy a tiéd jobb lehet, mint ami nálam járt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
paljoc
tag
válasz weinmaker #51478 üzenetére
De, én komolyan gondolom. Mentségemre szolgáljon ha esetleg tévednék, hogy sosem láttam még előben tuningolt Gaggiát, de így az elmondások meg az alapján, hogy látom mi a tuning tartalma, simán el tudom képzelni hogy jobb kávét főz a Catlernél. Az hogy a Catler sokkal drágább, nem feltétlenül jelenti azt, hogy borítékolhatóan jobb kávét főz.
Kétségtelenül drágább: egyrészt alapból egy bonyolultabb szerkezet mint a gyári Gaggia, teljesen más árképzéssel dolgozik a cég, a gép maga meg egy halom kényelmi extrával van felszerelve, stb. Az hogy mennyivel kellene reálisan drábábbnak lennie, az egy dolog. Hogy mennyivel drágább a valóságban, az egy másik dolog. Az, hogy van-e különösebb értelme, s ha igen, akkor mi annak hogy a tuningolt Gaggia változatot összehasonlítsuk az alap Catlerrel, az meg a harmadik dolog.
Amúgy szerintem volt értelme, mert aki mondjuk a konyhában használja a csap mellett és nem kapucsínózik, annak ezek szerint jobb választás egy Gaggia, de legalábbis jóval olcsóbb választás, a hasonló produktumot tekintve.
Aki meg, mint pl. én a nappaliban használom, áldás a Catler használhatósága, kényelme, nagy tartályai, stb. De azt egy percig sem gondoltam sosem, hogy ebből fényévekkel jobb kofinak kellene folynia, mint egy rézcsöves, PID-es, sokszoros nagyságú és tömegű fejjel ellátott tuning Gaggiából. -
mdav88
aktív tag
válasz paljoc #51473 üzenetére
Azért ez így ebben a formában nem kis túlzás, a tuning mértéke azért nem ilyen fokú...
GaggiaCatler
-szűkítő
-nem tudni, vízhozamot sem
-rézcső
-előmelegített vizet lop + fejfűtés
-pid
-pid
-opv
- opv (de ki tudja hova állítva)
Szóval száraz technikai oldalon nem hiszem hogy annyi előnye lenne pluszban a GC-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz adriankoooo #51477 üzenetére
Ezt nem is vitatta senki.
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51473 üzenetére
Paljoc ezt te sem gondolod komolyan. Szerintem simán nyerni kellett volna a Catlernek. Hiába állítom magasabbra a pidet nem lesz számottevő a különbség. Hígabb érzetű, kevésbé koncentrált a kapott ital bármit is csináltam és ez simán lehet, hogy csak az én bénaságom.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adriankoooo
senior tag
Én sem értem, hogy mit reklamál mindenki. Egy PID-es, rézcsöves Gaggia más ligában játszik, mint egy alapverzió.
-
weinmaker
őstag
válasz mdav88 #51468 üzenetére
Igen ott a pont, azt nagyon megnézném én is. Szerintem nem hiszem, hogy nem adná oda amúgy a forgalmazó paljocnak és összehasonlíthatná az övével. Vagy ha a macskakőben megcsapatjátok. Komolyan mondom, hogy szomorú vagyok a teszt miatt, mert nagyon jó lett volna tesztgépnek itthonra .
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #51470 üzenetére
"Meglepő az eredmény, én sem ezt vártam volna."
De miért? Egy többféle módon tuningolt amúgy is jó Gaggia miért ne csinálhatna jobb kávét, mint a Catler? /amúgy szerintem a videót megnézve a Gaggia magasabb hőfokon dolgozik a kávéra érkező víz tekintetében, mint a Catler, függetlenül attól hogy mit mutatnak a PID-ek, mindenesetre érdekes lenne megmérni/
Itt van autós hasonlattal a teszt!
[ Szerkesztve ]
-
-
weinmaker
őstag
válasz Bazsee71 #51465 üzenetére
Nézd ugyan a videóban nem szerepelt de elég sokat szarakodtam a Catlerrel hidd el. Mindenféle beállításon, sokféle kávéval. Akármit csinálhatsz, akárhogy állítgathatod ugyanez a végeredmény. Most kipróbáltam duplával is, ugyanez az eredmény. Nem szar amit a Catler csinál, csak a Gaggia érezhetően jobb. Ennyi.
Elhinni sem muszáj, és simán rám lehet fogni, hogy a Gaggia lefizetett, hogy írja rosszat a Catlerről (csak viccelek) de ez van.
Méricskélni ennél jobban semmi értelme nem lett volna hiszen az őrlő elég pontosan adagol és minimális lehet csak az őrlemény miatti eltérés. A szűrő ugyanaz volt, lefolyás szintén. Nem laboratóriumi tesztre vállalkoztam csak egy átlagos gyors összevetésre.
A forgalmazóval ettől függetlenül jó a viszony, abszolút korrektek. Szerintem nagyjából itt zárható is a téma. Ha valakit mélyebben érdekel és jobb tesztet szeretne készíteni az megkeresi a forgalmazót, kér egy gépet, készít egy videót és megnézzük mi sül ki belőle.
Továbbra is az a véleményem, hogy a régebbi gépekhez képest valószínűleg módosítottak valamit, mert semmi nem indokolja ezt az eredményt, sőt a Catlernek lazán nyerni kellett volna. Amúgy meg a gép egy kezesbárány és imádnék belőle egy olyan változatot amiről paljoc és a többi boldog tulaj beszámolt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
Bazsee71
őstag
válasz Daffni2 #51459 üzenetére
Nem csak a mennyiség, hanem a minőség. Ugyanazon őrleményen két különböző rendszer, két különböző pumpával nem egyformán fogja átpréselni a vizet. Illetve a kijelzett PID értékre alapozni szerintem nem szabadna. Szummázva: nekem csak annyi a kifogásom, hogy teljesen különböző peremfeltételek mellett készült italok kerültek összehasonlításra. Valamelyik géppel kapcsolatban ez így nem "igazságos", jelen esetben úgy látszik a Catler került hátrányos helyzetbe. Szerintem ezért lenne jobb a lehető legjobb produktumokat összehasonlítani. Leszögezem, hogy nem áll szándékomban a Catlert védeni (ez a forgalmazó feladata lenne), főleg nem GC tulajként.
fragola: ha Te csináltad, akkor biztos így is van, de a cikkből ilyen finomságok nem derülnek ki.
Szerk.: valaki hozhatna egy Catlert 5-én a Macskakőbe.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #51456 üzenetére
A GC-nél a 90 fokos pid közel 90 fokos fejhőt ad. Nincs 10 fok különbség, max 1-2.
https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
Catler vs Gaggia teszthez annyit fűznék hozzá, hogy szimpla kosár, cukor, azonos hőfokok, hol a mérleg?... Így nem biztos, hogy oké ez a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz bajnokpityu #51456 üzenetére
Azért nem emeltem a Catlerét, mert a korábbi tulajok egyöntetű véleménye szerint a 90 az 90. Ez egy fejfűtéses gép, semmi értelme tovább emelni. A Pascucci amúgy is 89 magasságában működik jól. Sok érdekes dolog van amit én sem értek, de ez van. Sajnos nálam ezeket tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bajnokpityu
félisten
válasz weinmaker #51455 üzenetére
nem csak annyi történt, h kimérted, h a két gép 90fokja nem ugyanaz?
számomra is furi, hogy a gcnél a 90fokos kazánhőfok kb 80 fejhőt kéne adjon, a catlernél meg a 90 fok elvileg 90fokos fejet kéne jelentsen.a kéz kb 50 fok körül még állja a fémet, ahogy a videon mutattad. 80fokos fémet a kéz már nem áll.
magam részéről vagy megmértem volna a fejek valós hőmérsékletét, vagy addig emeltem volna a catlerét, mire legalább érzésre azonos szűrő hőmérsékletet adna.
de persze nem értek hozzá.
-
weinmaker
őstag
válasz Keresztapper #51454 üzenetére
Mert használhatnám mindkét géphez az LM duplaszűrőt, de most direkt akarom a Catler sajátját, hogy ne az legyen, hogy azzal lenne a tuti. Nincs kedvem egész nap videókat készíteni. Ezt még megnézem a tisztesség kedvéért aztán befejeztem a dolgot. Továbbiakban offtopikba teszek mindent ezzel kapcsolatban.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz verti1 #51452 üzenetére
Igen, fekete műanyagnak tűnik. Most a tisztesség kedvéért készítek egy egy dupla csapolást is, úgyhogy a catler gyári dupla szűrőjét használom, a gaggiához meg utángyártott LM-et. Ezzel majd még updatelem a cikket, és lesz videó is róla
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
verti1
tag
válasz weinmaker #51451 üzenetére
A múltkor néztem egy üzletben egy Catlert. Annak a feje, legalább is ahova a kart rakod az fekete műanyag volt, nem réz. Nem tudom, hogy mindegyik modellnél így van e, de ez lehet magyarázat rá, hogy miért nem melegszik át a kar. Nézzen már valaki alá akinek ilyen van, hogy csak a szemem káprázott vagy tényleg műanyagból van?
-
weinmaker
őstag
válasz soldier2 #51450 üzenetére
Elhiheted, hogy engem is igencsak meglepett. Örültem volna hosszú távra egy király tesztgépnek. Szóval én a Catlernek szurkoltam rohadt erősen. Ami még érdekes volt és a videóban látszik is, hogy 30 perces bemelegedés után a gaggia szűrőtartót meg sem lehet fogni, mert éget, míg a catlerét simán.
Ha valamit még szeretnétek, hogy kipróbáljak akkor jelezzétek és ha időm engedi megcsinálom, mert hamarosan küldöm vissza a gépet, sajnos így nincs értelme tesztgépnek használni.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
soldier2
őstag
válasz enterlaci #51440 üzenetére
Meg kell fűzni Paljocot
Weinmaker: köszönöm a választ. Érdekes a dolog, már csak azért is mert a fejfűtés miatt azonos hőfokon a Catlertől várnék sötétebb cremát, esetleg megégett kávét. Nem olyan egyszerű ez a dolog mint sokan gondoltuk.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz weinmaker #51438 üzenetére
A Catlert is ugyanazon a hőfokon használtad mint a Gaggiát? (Bocsánat ha benne van a videóban, de a héten nem lesz lehetőségem megnézni)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #51441 üzenetére
Tudom, így utólag mindig könnyű okosnak lenni, és a tesztbe fektetett munkát és energiát sem kívánom becsmérelni. Csak kíváncsi lettem volna, hogy a legjobb produktumokat összehasonlítva mit mutatnak, viszont az is annyira szubjektív, hogy azt nem ilyen formában fogom megtudni.
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #51442 üzenetére
Szinte sosem használok dupla szűrőt, de az érdekesség kedvéért csinálhatok egy összehasonlítást azzal is
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
kaligula
tag
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy újfent hirdessem a Gaggiás Koffeinrandit https://www.facebook.com/events/1268396943199152/?ti=cl
Továbbra is várom a géppel érkezők jelentkezését![ Módosította: Parci ]
rovidkv.reblog.hu
-
fragola.6035
aktív tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
Kb. ezt az eredményt vártam, műszakilag semmi nem indokolná, hogy a Catler jobb legyen.
Azért én biztos nem szimpla szűrővel teszteltem volna, mert annak azért vannak korlátai és valamilyen oknál fogva a Gaggiának jobban áll az LM szimpla, mint a többi gépnek.
Csak még egy megjegyzés: azon a képen a rézcsövezés eléggé gagyi, biztos vagyok benne, hogy a fotó nem a te gépedről készült.https://caffe35.webnode.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz Bazsee71 #51439 üzenetére
Ha nem nézted meg a videót, akkor ne menjünk bele. Teljesen jó a lefolyás a Catlerrel is. Lehetett volna persze még ezer mindent. Így is baromi sok idő volt. És napok alatt kóstolgatva is ugyanez az eredmény. Persze akkor mondjuk azt, hogy szubjektív és elfogult vagyok a gaggiával. Nem volt szándékom pálcát törni a Catler felett, ráadásul hirdető partnerünk is, továbbá a gép nálam maradt volna hosszú használatra ha tetszik. Szerinted? De mindegy is. Ez csak saját tapasztalat és érdekesség 3db ES 9010 használata után
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
enterlaci
senior tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
Fú, ez így azért meredeknek tűnik, mert pont fordítva gondolnám. Nekem is hiányzik pár egzakt adat az összehasonlításból, majd meglesem a videót valamikor...de kétségtelen hogy ízlések és pofonok, neked lehet a GC jobban ízlik.
Érdekes lenne a Macskaköves talin is csak futólag összekóstolni a végén, csak ne menjünk el Gaggia vs Catler harcba feleslegesen.[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #51438 üzenetére
Szerintem az őrleményt állítani kellett volna, mert nem túl valószínű, hogy a két pumpa munkapontja ugyanoda esik. Valószínűleg a GC-nek éppen jól feküdt az a beállítás, ami a Catlernek nem.
Szerk.: még nem értem a videó végére, de jól látom, hogy a hőfok is egyformán 90-90 °C? Szerintem nem túl esélyes, hogy ugyanaz lesz a kilépő hőmérséklet. Lehet egy Rocket is lebőgne ezzel a PID értékkel és beállítással, mert nem itt van az optimum pont.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Nézzétek meg a videót akár pörgetve is, abból minden kiderül. Mivel azonos szűrőkosár volt így az őrlés állítgatással nem foglalkoztam, de nincs is jelentősége. Véleményem szerint az újabb szérián változtattak a régiekhez képest, ez lehet a magyarázat.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
And06
aktív tag
válasz weinmaker #51434 üzenetére
amellett, hogy nekem is gaggiám is van, kicsit meglepő az eredmény, főleg, hogy paljocnál kóstoltam is a catleren készült kávét, igaz A-B teszt nem volt. érdekes lenne egy olyan teszt, ami duplákat tesztel, lévén sokan kizárólag duplát húzunk. ez esetben lehetne optimalizálni az adott gépre, tehát a gépnek legjobban fekvő szűrővel húzni stb.
a videót még nem néztem meg, de a cikkből nem derül ki, hogy az őrlés ugyanazon az álláson történt, vagy finomhangolva lett a gépekhez?[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Elkészült végre a Catler ES 9010 VS Gaggia Classic ütköztetés. Az erről szóló cikket és videót a Kávékorzón megtudjátok nézni.
[link]Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
And06
aktív tag
úgy néz ki a gaggia sztrájkolni kezdett a konkurencia (pavoni) miatt.
reggel a pumpa inditása ellenére sem jött viz a fejen, az OPVn ment vissza a tartályba. a szokásos "kattanás" nem hallatszott, gyanitom a háromjáratú nem húz át. aztán pár ki-be kapcsolás után megjött a kattanás kb 1 másodperccel a pumpa után, igy már jött viz. -
senior tag
-
Toobee
veterán
-
SzuMe
tag
Vízkövesedés szempontjából vajon mennyire számít, hogy HX gép napközben folyamatosan megy, vagy ki-be van kapcsolgatva? A hőntartás vajon jobban vízkövesít?
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #51420 üzenetére
van erről a témáról valami jó netes irodalom, gyorstalpaló, alapozó?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #51417 üzenetére
és ilyenkor jellemzően nagyobb hőt adtok neki? vagy tovább pörizitek? vagy mindkettő?
amúgy rossz szokásomhoz híven még azon melegében húztam belőle egyet, majdnem befulladt, de nagyon jól állt neki a túlkivonatoltság, valamint semmi fémes, bántó, buta ízt nem éreztem benne, mint az olcsóbb zöldeknél. szóval még az is lehet, hogy ez egy jó kávé
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz Bazsee71 #51368 üzenetére
sz.zs - igen, utóbb láttam is, hogy írtad a szett részeként, nem tudom, honnan vettem a renekát.
bajnokpityu - milyen kávknak állt jól a pid 84? (illetve milyen gépen, milyen pid?) Nekem 88 volt a legalacsonyabb, de azokban nem volt sok köszönet, legalábbis az én ízlésemnek, úgyhogy nagyon érdekel.
Bazsee71: köszi a tapasztalatokat, felcsigázott a reneka téma. Valaki rendel mostanában coffeehitről? ez a 17g-s strada is jól hangzik.
-
soldier2
őstag
válasz timbookedtwo #51408 üzenetére
Öcsémnek ugyanez volt a tapasztalata a kapszulákkal, azt írta, néha félt, hogy eltőrik a gépben valami annyira erőssen kellett nyomni, hogy átszúrja. A kávé hosszát beállítottad? Mert ekéggé más mennyiséget kell a Colonna kapszuláknál beállítani az optimális hatás eléréséhez. - már elérhető a komposztálható kapszula a Colonnánál.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz timbookedtwo #51408 üzenetére
ez elég tuti kezdő vétel
timbookedtwo: nem neked akartam címezni
[ Szerkesztve ]
-
timbookedtwo
csendes tag
Kipróbáltam a Colonna-féle Nespresso kapszulákat, mert a cégnél kapszulás kávéra tértünk át.
A 40 darabos, vegyes készletet tartalmazó doboz 10 ezer forintba került, és 5 munkanap alatt jött meg.A csomagolás igényes, kis ismertetővel. A 3 kategóriába sorolt kávék ízvilága sokkal komplexebb, mint bármely - nem ízesített - Nespressoé, és mindegyikben megjelent egy kis savanyú íz a korty végén. A 3 féle kávé aromája egyébként nagyon hasonló (modjuk én ugyanezt érzem a teljes Nespresso szortimentben is), egy vakteszten simán elvéreznék. A kávék krémájának színe sokkal világosabb, mint a hagyományos kapszulák esetében, míg a lefolyási idők hasonlók.
Most ez a három kávé (5,4 gramm őrlemény) volt a kapszulákban:
1., Foundation sorozat: Pirineos Red Honey - El Salvador
2., Discovery sorozat: Nano Challa - Etiópia
3., Rare sorozat: Tegu AA - KenyaSajnos úgy tűnt, hogy a technológia még nem elég kiforrott: a Krups készülékünk egyáltalán nem birkózott meg a fóliával, míg a Delonghi 10-ből 8-szor jól működött (valószínűleg azért, mert ott manuális a kapszulabehelyezés).
Szubjektív véleményem, hogy nincsenek csodák, a Nano Challa otthon a PID-es GC-n százszor finomabb volt - ami persze annak is betudható, hogy azt a Casino Mocca pörkölte
-
Jim-X
őstag
Szia, termeszetesen maxra van allitva a kaveerosseg. Probaltam, hogy lejjebb veszem, de akkor meg annyi ideig se megy a daralo... Tuti valahogy elallitodott, de hogy hogyan azt nem tudom. Az EA8010 service manualban megtalaltam hogyan kell beallitani a daralasi idot, de az a gombkombinacio nem valt be az enyemnel... (ofc)
Igy gyakorlatilag hasznalhatatlan a gep(#51406) bl4ze: Koszonom a tanacsot, ralesek
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
Szisztok!
Probaltam a Haztartasi kisgepek topikba irni, meg nem kaptam valaszt, hatha itt valaki tud segiteni!
Van egy Krups EA8150 automata kavefozom. Elkezdett belole folyni a viz, szetszedtem kitisztitottam es kicsereltem a munkahengeren a ket O-gyurut ami elegge el volt hasznalodva. Par napig teljesen jol mukodott, ismet finom kavet fozott. De utana egyszer csak elkezdett a daralo kevesebbet daralni. A szokasos 8-9masodperces daralasi ciklus helyett kb a fele, olyan 4mp-ig mukodik. Ezzel eleg keves kave kerul bele es gyakorlatilag nincsen rendes zaccpogacsa, csak vizes trutymo, ami van, hogy ki se esik a tartalyba...
Sajnos nem talaltam csak EA8010 regebbi modellhez service manualt a neten, de a leirt modszer termeszetesen nem jo az en kavegepemhez.
A hiba szerintem szoftveres lehet, mert a daralo jol mukodik, finomra orol, csak keves ideig.
Nem lehet csinalni valami gyari visszaallitast, hard resetet, vagy valahogy hozzaferni a szerviz menuhoz, ahol a daralasi idot lehet allitani?Elore is koszonom,
JimXA játék az nem játék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- Bemutatta első aktív zajszűrős fejhallgatóját a 1More
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest