Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vendingo

veterán

A hétvégét BP-en töltöttem. Szombat reggel 3 kávézóba voltam, mindegyik zárva volt, vagy éppen csak nyitott, ezért elég sokat kellett utaznom, hogy végre kávéhoz jussak.
    Első hely Espresso embassy: Dupla espressot és caput ittam, de nem hagyott mély nyomokat bennem, a capu egy fokkal jobb volt a sima espressonál, de ez se lopta be magát a szívembe. A kávé amiből készült nem nagyon ízlett, az elkészítése, kiszolgálás profi volt.
    Második hely my little melbourne: Caput kértem elvitelre. Ilyen jót még soha nem ittam. Minden rendben volt, tökéletesen volt elkészítve. Mivel elvitelre kértem így a kiszolgálásról nem nagyon tudok nyilatkozni.
    Harmadik hely a macskakő: Espressot kértem, ami a BP-i látogatásom alatt a legjobban ízlett. Black LXR-ből ittam, amit eddig még soha nem kóstoltam. Nagyon rendben volt, órákig megvolt az íze a számban. Ismerősöm capput kért, neki is ízlett, de a my little melbourne-öst nem tudta überelni. A tejhab kicsit bubis volt, nem az a hagyományos mikrohabos. A kiszolgálás majdnem rendben volt, de mivel a többit se részleteztem különösebben, ezért ez se fogom. Lenne 1-2 apró javítani való, de összességében rendben volt (vendéglátós beidegződés nálam a kiszolgálás mustrálása).
    Vasárnap csak a Madalra volt idő. Itt dupla espressot és flat white-ot ittam. Mind a kettő nagyon jól sikerült, még tesómnak is ízlett, pedig most ivott életében először kávét. A kiszolgálás, elkészítés itt 10+1 pontos, nem tudok mit hozzászólni, tökéletes volt.

Lehet nektek nem újdonságok ezek, de én nem sok normális kávézóban jártam a kávés pályafutásom alatt.

Sajna mantraba nem jutottam el, pedig az lett volna az első számú célpont. Majd legközelebb.

Szombat reggel, amikor nem találtunk nyitva egy kávézót se, ismerős említette, hogy a mammut-ba már nyitva van a frei, menjünk oda.. :DDD

A sok kávézással sikerült rábírnom tesómat az első kávéjára, illetve a barátnőjét meggyőztem, hogy vegyen egy POD-os gépet. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés