- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #8597 üzenetére
Nem a szarbucks-al keveritek? Nem tagnap voltam frei-ben utoljára, de úgy rémlik, hogy ők nem édesítik a kv-kat. Vagy ezek az ilyen-olyan ízesítésű cuccok tele vannak verve sziruppal?
-
válasz
RetepNyaraB #8597 üzenetére
Be nem tenném a lábam oda én sem. Cukorbomba szarok.
De a kis csomag kávénak szép volt a csomagolása, plusz nem is volt drága. Ja - 20 deka 2ezer...
Itthon ledarálom és magamnak elhasználom. Ennyi. -
válasz
Polarstar #8596 üzenetére
Én két hete az amszterdami reptéren tévedtem be hozzájuk, kínomban. Soha, soha többé. Hagyján a szaladgáló emberszabásúak a fél liternyi, kb. 5000 kalóriát tartalmazó színes trutymókkal, melyek nyomokban kávét is tartalmaznak - mindenkinek a saját ízlésficama a mérvadó; de egy egyszerűen ihatatlan duplát kaptam mind íz, mind hőmérséklet tekintetében (kb 95 fok, szénné égettem a nyelvem). Szerintem ez konkrétan büntetendő kategória
-
DrDobos
őstag
válasz
TheProb #8594 üzenetére
Köszi szépen. Másik kérdésem, hogy kezdő kávékedvelőként (évekig egy Tchibo cafissimo gépet használtam, most fogom cserélni egy DeLonghi EC155-re) milyen őrölt kávéval érdemes kezdenem, tudtok valamit ajánlani? Tudom, legjobb lenne vennem egy őrlőt is, majd arra is sor kerül egyszer
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Bár ahogy olvasgattam elég meredek vidékre utazok, ha a Frei cafét hozom itt fel, de mégis megpróbálkozokTudtok arról valamit, hogy a kávézójukban lehet kérni x áron a náluk fellelhető szemes kávék közül, vagy akár daráltatni ott helyben egy kisebb mennyiséget?
-
danbenzin
csendes tag
válasz
TheProb #8588 üzenetére
van vízszűrő a dedicaban? én nekem ezt csinálja, mióta beletettem. most 15-20 másodpercig engedem ki a vizet/gőzt, majd elállítom és csak azután rakom alá a tejet és indítom újra. sajnos ekkor sem mindig adja úgy a gőzt, ahogy én azt elvárnám. vagy miután végeztem a habosítással, megengedem a csapot, hogy visszahűtsem a kazánt éd bármeddig várhatok, nem jön semmi. második nyitásra beindul nagy nehezen...
-
Nem kell szétszedni. Többször leírtuk, fragola is, akinél komolyabb szerelő szakember nem kell bizonyításképp. Egyrészt értelmetlen (első három használat után pontosan ugyanúgy, ppnt ugyanoda fog lerakódni, aminek kell és aztán csak a felső pár tized gramm cserélődik) másrészt a szopászenger miatt. No offense, csak tény.
TheProb@ kazános (nem hőpatronos) gépeknél 20 perc a minimum, bármit ír, vagy jelez. Ha úgy sem lesz jó, az kuka. Nem szokott ilyen panasz lenni a dedicára amúgy. Furcsa.
-
tuzpenge
őstag
Nem próbáltad “fejjel lefelé” az összeszerelést? Tehát hogy a felső részét leteszed az asztalra, bele minden rugó, mikrokapcsoló es az alját fejjel lefelé ráillesztve…
Az nem működik, nem egyszerűbb? Nem tudom még nem csináltam csak ahogy néztem a youtubon abból gondolom ( mert magát az összerakást ott sem mutatják csak mikor már egyben van és azon gondolkodtam hogy elég szopas lehet felülről rátenni, hogy a rugós kapcsoló se essen ki de pont ráilleszkedjen a mikrokapcsolóra). -
TheProb
veterán
válasz
TheProb #8584 üzenetére
Megnéztem a manual-t, nem ír arról, hogy lehetne hőmérségkletet módosítani vagy bárhogy is lehetne "jobban felmelegíteni" a gépet.
Ma direkt megfigyeltem , hogy ugye először egy üres edénybe kiengedem a rendszerben maradt vízet, amíg gőz nem jön. Utána alá rakom a tejes kannát és van hogy utána is sima víz jön csak a csöcsből. Megint eljátszotta, hogy a tejes kanna alárakása és a gőzölés elindítása után megállt az injektálás. Mint ha elfogyott volna a gőz és előtte/utána volt, hogy csak víz jött. Mint ha visszahűlt volna a rendszer vagy nemtom. Ez nem annyira normális, nem?
-
haten
tag
Plusz annyival egészíteném ki, hogy a legnagyobb ellenségemnek se kívánom, hogy szét kelljen szedni a 702-t, mert 6 kéz kell, hogy minden egy időben a helyén legyen tartva összeillesztéskor, annyira sz@r tervezés. Miért nem lehetett annak a kapcsolónak egy lecsavarzást készíteni, hogy legalább lépésről lépésre lehessen összerakni? Én amikor a 20-dik összeillesztésnél is valami elugrott a helyéről, már közel voltam a falhozvágáshoz, pedig alapjában nyugodt természet vagyok. Az enyém sajnos napi egy örléssel 370 napot bírt, pont lejárt a gari, amikor eltört benne valami. Egy üzemóra van bent, és ahhoz túl drága volt. A Sage820-t én még sosem püföltem, 3D nyomtatóval készíttettem egy terelőt, amit a kosárra lehet pattintani, és így tökéletes nekem.
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #8581 üzenetére
Én is úgy gondoltam, hogy kb akkor jó, ha már nem bírom fogni kézben a kannát. A gépet hogy tudom jobban felmelegíteni? Tudtommal ha megnyomtam a gőzölési gombot, akkor 1 bizonyos fokra felfűt és ha azt elérte, akkor jelez (megáll a gomb villogása és fixen világít). Nem rémlik, hogy ezen lehetne állítani. De átolvasom akkor majd még1x a manualt.
-
válasz
TheProb #8574 üzenetére
Ha vizes lesz a tejed, valszeg menet közben hűl a cucc és gőz mellett vizet is enged.
-próbáld jobban felmelegíteni a gépet
-a tejet előmelegíteni kicsit, hogy hamarabb menjen a processz.
-elvileg akkor jó (kb. 60 fok), ha a kezed már pont nem bírja el a kancsó hőfokát. Eddigre kell mikrohabbá alakulnia. -
-
Nimda
addikt
Pár nap tapasztalat/használat után, akit esetleg érdekel, Graef 702 vs Sage 820. Árban ugye jelentős különbség van, én akciósan vettem a saget jóval olcsóbban (67 ezerért), most ~90 ezer az átlagára - ennyiért nem vettem volna meg. A graef ~30 ezer körüli összeg volt kb. 5 éve újonnan, jelenleg ~50 ezer.
Mindkettő pangót hagy maga után, a graefet nem mértem, a sage kb. 0.5g -ot. Püfölni kell mindkettőt, a graefet viszont jobban. Ami a sage előnye, hogy nem nagyon vettem észre sztatikus feltöltődést és az őrlemény is konzisztensebb, igaz, a rögösödés itt erősebb (nem számít ha van kéznél wdt). Elképzelhető, hogy a graef kései már kopnak, vagy kopottak. Gyors sacc, kb. 35 kiló kávé ment át rajta. A sage komfortosabb, könnyebb takarítani, nem szórja szét az őrleményt (karba őrlök adagonként). Programozható, bár a tárcsa eléggé pontatlanul számolja az őrlési finomságot. Sikerült belőnöm egy olyan szemcseméretet, aminek az eredményével elégedett vagyok, egyszóval nem bántam meg a váltást. -
iatti
aktív tag
válasz
Richemano85 #8575 üzenetére
látom feldobtad a nagypályán is a nyitott kart. teljesen felesleges, nem leszólva a gépedet
divat lett ajánlgatni ezekhez a belépő gépekhez is. inkább gyűjtögess egy jó darálóra, meg vegyél friss pörkölésü kávét. nem boltit!
-
Richemano85
csendes tag
Helló!
Graef kávéfőzőhöz keresek nyitott szűrőtartó kart 58mm.
Tudtok esetleg ajánlani valami márkát ami kompatibilis vele?
Első körben ezt találtam:
https://www.avxcafe.hu/saeco-4177-58mm-es-nyitott-szurotarto-kar-blackwood-nyellel?keyword=58mm%20nyitott&fbclid=IwAR3lHqR2WclE8CeLY32JkWXwGmGmeqOKpYzAKuKwQT6iwXgbr0z0pLWKA6g -
TheProb
veterán
így csinálom. Főzés után milyen gőzt eresztenék le?
Lefőzöm a kv-t, majd megnyomom a gőz funkciót, utána üres edénybe kiengedem a maradék vízet a csöcsből, amíg gőz nem jön. Utána megy alá a tejes kanna.
Eddig 3/2 alkalommal baromi vízes tejem lett, ekkor annyi ideig nyomattam, amíg már kézre túl meleg volt a kanna. 1x pedig aránylag jó lett a tej, viszont itt kevesebb ideig gőzöltem és nem is lett olyan meleg.Gőzölésnél amúgy néha nem értem, hogy mit csinál. Tegnap is pl kiengedtem a fölös vízet, majd kezdtem a habosítást és rá pár mp-re abbamaradt a gőzölés és villogtak a lámpák. Mint ha elfogyott volna a gőz. Pedig nem engedtem sokat, nettó kb. összesen fél percig.
-
icm
tag
válasz
TheProb #8542 üzenetére
Felkapcsolod a gőzölést és mielőtt a tejbe meríted kiereszted a még benne maradt vízt? Értem, hogy főzés után leereszted, de az csak az ami bent maradt, nem mindet viszi ki. Amint elkezd a bojler hőmérséklet emelkedni, érdemes akkor elzárni a gőzcsapot, hogy legyen nyomásod. Addig kiköpi a bentmaradt összes vizet.
-
TheProb
veterán
CATLER CG 8011 - ~35e-re kuponozható (23MDW3HU11) mall.hu-nál.
Ez és ennyiért mondható bestbuy-nak? -
Eddig lusta voltam, de most annyira pörög a belépő őrlő téma, hogy feldobtam a Graef-et apróra
Graef CM81 - fehér, fém ház, CM702 belül. -
Carvus
senior tag
válasz
pető bá' #8552 üzenetére
Szerintem bevállalom a karos tanulós hobbit, aztán imádkozom, hogy hamarabb lesz számomra megfelelő eredmény, mint feladás...
Sage daráló nem túlzás elsőre? Azért gondoltam rá, mert ha későbbiekben esetleg karosgép terén tovább lépek, a jó őrlő megmaradhat.
Ő volt az: [link] (selymes olaszos!
)
-
válasz
RetepNyaraB #8559 üzenetére
mozog a pulton - egyik kézzel a tartályba kell kapaszkodni, akkor nyugton marad
-
válasz
tuzpenge #8557 üzenetére
Valaki linkelt itt single dose graef modot pár napja, tök innovatív meg minden, de én nem vacakolnék. Babtartályból is lehet adagonként, mindenhogyan tele lesz pangóval. Ez egy kipróbált alapgép, csak az ára lesz egyre kellemetlenebb (mint minden másnak is).
+presszóképes, elfogadható minőségű őrlemény, nem (túl) nagy darab, kevés hibalehetőség.
-zajos, lassú, single dose módban ütni kell (ez a legrosszabb), mozog a pulton. -
tuzpenge
őstag
válasz
TheProb #8554 üzenetére
Na ez a kérdés engem is érdekelne.....most állok vásárlás előtt...és el is vettek az orrom elől egy használt cm702-est ~27 ért...
Szóval érdekel a szakik véleményem ebben a témában...
Szerk: látom idő közben megjött RetepNyaraB véleménye is. Sz.Zs írását is olvastam régebben...várjunk hátha valakinek van még véleménye / tapasztalata pl az avx-el..
A greaf is kínában készül (valószínűleg a tervezése nem), de pl az avx kialakítása esetleges moddolhatósága ha ugyan olyan mint a greaf akkor meg lehet spórolni 10 ezret, bár nem valószínű hogy ezen a tizesen múlna...szóval én valószínű a greafet választom, ha újat veszek... -
válasz
TheProb #8554 üzenetére
Ahogy sz.zs írta pár napja, a kiskúposak belülről nagyjából ugyanazok. A körítés (pl. állítás) változhat és az nem mindegy. A Graef bevált, ismert, működik. A Tchiboval ami tapasztalat itt megjelent az nem meggyőző (nem igazán presszóképes, a mérlege vicc) az avx meg átmatricázott kínai, ami meg nyilván valaminek a koppintása, ki tudja milyen. Pl megveszed és referálsz 🤷
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8553 üzenetére
A zacskón van ppm, ezért mondtam vagy a mértékegység vagy az elem jele a hibás - nem Veled kötekszem
-
TheProb
veterán
Látom a Graef CM702 a leginkább ajánlott budge örlő. Mi az, ami miatt ez a kifejezetten ajánlott a többivel szemben?
Tegnap szembe jött velem pl egy AVX CG5, ez most 40-ért behúzható lenne.
Valamint az imént ez a tchibo.Ezekkel van valakinek tapasztalata? A tchibo-nál tetszik az ára és, hogy tud súlyra darálni, ami a visszajelzések alapján egész pontos is. Az sem tűnik annyira hatalmas hátránynak, hogy nem tud karba őrölni, mert adnak hozzá kis tartályt, amivel elvileg könnyen meg lehet tölteni a portafiltert.
Szóva jelenleg a 27e-es Tchibo, egy 30e-es használt CM702 között lamentálok leginkább.
-
válasz
ServerWorks #8549 üzenetére
Lécci ne bosszants fel. Ezek évek óta bevált fogalmak, pontosan azt takarják, amit angolul leírtam. Amit hozzátettem példaként az is teljesen rendben van.
Az én példámhoz képest még egy kicsit filteresebb irányba viszi az ízt. Azért írtam a végén ppm-et, mert a tds mérőm így jelzi ki. Felesleges belekötni.
-
A kapszulás kényelmét az automata vagy a pod-os gép tudja hozni. Talán ez szokott lenni az ajánlott, de ebben nem vagyok otthon, még csak nem is kóstoltam:
[link] vagy valami LaPiccola, nem vágom a kínálatot sry.Ha a konstans minőség fontos, szerintem erre a POD alkalmas - nem öregszik a bab, nem kell figyelni pörkölési dátumot - cserébe /db áron nem olcsó (viszont néha használtan is előkerülnek ilyen pod-os gépek)
Ha egy hobbiként (is) tekintesz rá, és szívesen foglalkozol vele, próbálgatsz kávékat, őrlemény beállításokat stb, akkor a karos felé irányítanálak, de fontos megjegyezni, hogy itt van egy (elég jelentős) tanulási szakasz. Az első napon-héten-hónapban simán benne van, hogy csalódni fogsz.
Amúgy az alapkérdés, hogy az a brutál jó kávé amit ittál, mitől volt brutál jó?
Érdekes volt, vagy ütős, vagy crema-s? Olaszos? Vagy mi tetszett meg benne?
-
nyunyu
félisten
Ez jó kérdés, hogy melyik a jobb irány.
Novemberben sikerült eltörnöm a 10+ éves Rowenta ES4400-asomnak a szűrőházát, mert túltömtem a kart, aztán hirtelen felindulásból vettem blackfriday akciósan egy automata Krups EA819N10-et helyette, mert megérdemlem az 1 gombnyomásra habos cappucinót. (Na jó, 3 lépés: első ON/OFF, második tejes mód választó, harmadik a start)
Mivel maradt itthon másfél kiló bontatlan örőlt kávé a kedvencemből, amit nem akartam kidobni, elkezdtem nézegetni, hátha meg tudnám javítani a régit.
Persze ehhez a régi modellhez már egyáltalán nem lehet kapni alkatrészt, 3 éve Krups XP2240 kávékarját ajánlották hozzá, mondván méretre az passzol.Úgyhogy elkezdtem nézelődni a Krups alkatrészei között, hátha találok olyat, ami passzol a Rowentámba.
XP2240 szűrője szemre azonosnak tűnt, meg a fölötte nejlon ház is (erre lett volna csak szükségem), csak azokat nem lehetett külön kapni, így végül egy komplett XP2240 főzőfejet vettem, aztán annak a darabjait próbáltam beépíteni a törött elemeim helyére.Nyilván mindenhol folyt a víz a tartókar körül, csak éppen azon keresztül nem.
Végül 2 nap alatt 20 szétszed-újra összerak iteráció után sikerült kisakkozni, hogy a Rowenta főzőfeje és a szűrőtartója 1mm-mel közelebb van egymáshoz, mint a XP2240-en, így a Krups szűrőtartóra át kellett építeni a Rowenta laposabb tömítését, meg 1mm-mel rövidebb rugójú szelepet.
Meg atomjaira kellett szednem a nyomásfokozós kart is, mert alig folyt át rajta valami, alaposan ki lett pucolva.
Sikeres összerakás után kibontottam egy csomag Lavazza Rossát, aztán megállapítottam, hogy a régi főző finomabb kávét csinál, mint a modern automata masinám.
Utóbbiban eddig próbáltam valami Sparban kapható szürke fémdobozos babot, Dallmayr Prodomo koffeinmenteset, Lavazza koffeinmenteset, most éppen valami Lidl Bellarom Barista Crema (Columbia & Brasil) a soros, meg be van tárazva egy csomag rendes Dallmayr Prodomo is (őrölt verzióját régen imádtam)
Most nem tudom, hogy én vagyok a béna az automatám finomhangolásához, vagy csak szimplán rossz kávékkal próbálkozom.
Vagy szimplán ennyivel jobb volt a régi karos gépem a bolti őrölt kávékkal. -
Carvus
senior tag
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8547 üzenetére
Nem gondolnám, hogy a kérdéses zacskón jelzett Kh az a karbonát keménység lenne, ugyanis azt dH vagy magyarosítva nk -ban kell kifejezni, ami nem Si mértékegység és még véletlenül sem ppm (parts per million)
Az inkább kálium lesz, hibásan írva -
válasz
ServerWorks #8546 üzenetére
"GH is general hardness, and measures the total amount of calcium and magnesium in the water. KH stands for Karbonathärte, which is the German for Carbonate Hardness. Carbonate hardness is exactly the same as temporary hardness: it means all the hardness that is paired with bicarbonate ions, which can form limescale."
Vizkeverés alapfok. Szódabikarbóna, ez adja a KH értéket és pl keserűsó, ez lesz a GH. Pl 0.3g szóda és 0.7g keserű 5L dedztvízben feloldva ad nagyjából 80-100ppm szárazanyagot, a kh\gh arány fejből nincs meg. Ez egy jó presszóvíz.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #8545 üzenetére
értem, akkor rosszul írtak - mert a Kh az nem ezt jelenti
egyébként ha Kálium iont akarnak jelezni, akkor az konkrétan K+ … az Mg mellé meg nem tettek semmit, ezért is volt zavaró
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
ServerWorks #8544 üzenetére
vizes ionja (hidrid)
-
Carvus
senior tag
Sziasztok,
lecserélném Nespresso kapszulás gépemet, de nem tudom merre induljak el...99%-ban presszó kávét iszok, napi 2-t + néha vendégeket is megkínálom. Az alábbi lehetőségeket vázoltam fel magamnak:
1. Sage Barista Express - Kollegámnak ilyenje van, és brutál jó kávét csinál, de nem olcsó 200+k
2. De'Longhi Magnifica Evo ECAM290.81.TB - automata, tehát valamennyire megmaradna a kapszulás kényelme 158k
3. Jura A1 - használtan 120k
4. DeLonghi Dedica Metallics EC785.AE + Sage "the Smart Grinder™ Pro" BCG820BSS 57k+90k=147k - jelenleg ez a befutó, egy korrekt alapgép és hozzá egy fasza grinderVagy esetleg más ötlet?
-
Daneeka
senior tag
Amúgy az az érdekes, hogy nagy nyomáson a (mondjuk közbe olvasgattam fejszelep témakörben a HC topikot és régebben azt írták, hogy a 6 baron nyíló fejszelep kivon 5 bart a pumpa nyomásából így nálam a 13-14 bar amit a kazán előtt mérek az lehet pont 8-9 bar a karban) a nem pihentetett casmo filter pörik ilyen brutális vastag habsugárban jönnek ki a naked karból (50g/30s tempónál) de a pohárban alig marad belőle crema.
Vagy lehet így üt ki a CO2 a babból ami egyenként filternél a bloomkor távozna? -
goom
senior tag
válasz
TheProb #8536 üzenetére
Én dupla kosárba 16 g-ot teszek, de a hivatalos adat is ez volt hozzá (IMS kosár).
Sok oktató videót megnéztem a YouTube-on (főleg ez tetszett). Megfogadtam a tanácsukat, és gőzölés előtt mindig "kiengedem a gőzt" - de szó szerint.Nekem meglepően sok víz kijön. A tej habosítását csak aztán kezdem meg. Egyébként a végén ismét célszerű kiengedni, miután letörölted róla a tejet, mert a csőbe is juthatott valamennyi.
-
TheProb
veterán
Nemtom mennyi a referencia. Utólag megtaláltam a manual-ban, hogy 7g-t ír a szimplára.
Ma kettő főztem, ezek már sikeresebbek lettek úgy, hogy durvábbra állítottam az örleményt. Pont bontottam egy új kv-t, így megint finomítani kell majd, mert elég fekete volt a főzet, szóval lehet még mindig túl finom az őrlet.Illetve lehet, hogy a 14g is kicsit sok a duplás kosárba.
Még 1 észrevétel: Szerintem nagyon vízes a tejhabom. Ez gőzölt tejnél normális? Lehet rajta javítani? Szerintem nem az a baj, hogy "túlgőzölöm", mert kb addig nyomatom, amíg már forró a kezemnek a kanna. Eddig frenchpress-el csináltam, szóval eléggé feltünő a különbség.
-
válasz
TheProb #8532 üzenetére
685-össel én is jártam már így, nyomogattam gombot, előbb-utóbb lejön egy csészényi. nyilván nem lesz díjnyertes, de ha lehet én nem dobok ki kávét, illetve próbálom felismerni azokat az ízjegyeket, amiket a végére már természetesen túlhevült gép, illetve a túláztatott őrlemény okoz. (az még eszembe se jutott, hogy a már elázott, tamper-elt pogácsából levegyek.)
-
aradebil2
senior tag
-
TheProb
veterán
-
Yager01
senior tag
válasz
TheProb #8528 üzenetére
Ez érdekes. Én ahogy fentebb írtam bottomless és nyomásfokozós kart is használok. Most az avx-ből 18g-ot használtam és durván tömörítettem. Adtam neki a kalibrált tamperral és a simára is rá feküdtem. Gyönyörű kávét főzött és ízre is 5ös volt. Nem tudom nálad mi lehet a gond. Van másik kávés vagy karos esetleg kosarad..?
-
TheProb
veterán
válasz
Yager01 #8523 üzenetére
Beadtam ma a derekam és megvettem a linkelt DeLonghi Dedica Metallics EC785-öt. Az imént próbáltam volna a very first csészét lefőzni, de sajnos erős arcraesés volt.
12g Tokiói Málna-kávét (Frei) öröltem le kb a legkisebb szemcsemérettel a Tchibo-s kézi örlőmön és ezt öntöttem bele az 1 személyes basket-be, majd tamping. Ezután nem csinált kb semmit a gép, miután megnyomtam az 1 (majd utána próbaként a duplás) adagos főzést. Kicsit berregett, majd csönd. Túl sokat rakhattam bele? Nagyon megtampeltem? Gondolom nem tudta átnyomni a kávérétegen a vízet. Innen ugye már nehéz nyerni, mert a kávé már átázott és ezután már csak disznólkodás jön... Próbáltam kivenni valamennyi kávét, majd újra, lazábban tampelni, így sem jött kb semmi, 1-2 cseppet leszámítva. Próbaként megint kivettem valamennyit, viszont szerintem ez meg már sok volt, mert már látszott a szűrő kiemelőfüle a kávérétegből...
Feladtam a szenvedést, holnap próbálom újra, mert már így is fél 6 volt kb, aludni meg valamikor kéne. Gondoltam megiszom azt a kevés lőrét, amit lefőzött. Hát, finoman szólva is kurva szar volt. Eszméletlen keserű volt a kávé.
Feltételezem valami tök basic dolgot keffentettem el.
-
-
Yager01
senior tag
válasz
TheProb #8518 üzenetére
Én pár hete ruháztam be egy De'Longhi EC685M-be és még pár apróságba. Szép lassan megfertőződtem.
Eddig a kedvenc kávémat ittam (tchibo barista) de a botomless-el gyakorlatilag crema mentes kávét főztem.
Ma vettem egy AVX brazil 100% arabicát amit az előbb főztem le. Olyan crema volt a 18g kávéból a, hogy majdnem kicsi lett neki a pohárAz íze meg maga a csoda. Nem térek magamhoz,hogy hogyan szerethettem a tchibo-t
Ti milyen vizet raktok a gépbe? Sima csap vagy desztviz....? Nekem RO víztisztítóm van de nem tudom mennyire jó ebből főzni. Az utolsó lépcső egy lúgosító és visszasózó patron. Nem jobb ötlet a sima csapvizet inni amit egy sima vízszűrős kancsóval szűrök? -
Yager01
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #8521 üzenetére
Közben már el is vitték. Oké és elnézést
-
Nimda
addikt
válasz
TheProb #8518 üzenetére
Ennyiért best. Én még teljes áron vettem pár hete
Ugyanezzel a kombóval használtam, ehhez adnak egy tampert+tejkiöntőt is. Az örlőt én cseréltem bcg820 -ra, amin szintén akciós volt. Csak egy pici szintlépés, ami nekem elég is. A gyári kart javasolt cserélni és a szűrőt is. -
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tervben van, hogy lecserélem a jelenlegi Tchibo-s kapszulás "rendszeremet" egy normális presszó masinériára. Euronics-ban most 56e-ért van a DeLonghi Dedica Metallics EC785 , ami elvileg az egyik legjobb ár/érték arányú kezdőgép. Párosítva mondjuk egy Graef CM 702-vel ez valóban egy jó indulás? A gép+daráló áráért inkább ez a javasolt, mint egy használt automata, pl valamilyen Jura?
Van amúgy egy kézi örlőm, de azzal nem nagyon szopatnám magam, mert elég 1 adagot leőrölni vele, nem hogy ha még vendéken is vannak.. (Aeropress-hez használtam eddig)
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #8511 üzenetére
-
iatti
aktív tag
uraim, térjünk vissza a kotyeszok, brikkák, nyomifokik világába. ez mégis csak az amatőr koffeinisták anonim klubja. receptek, meg víz kutyulás....hogy valami érdemlegeset is írjak, ez a garai zéró egész jónak tűnik. nem veszek észre semmi negatív változást az olaszos vonalon az ízekben
-
-
-
-
tuzpenge
őstag
Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólást, segítséget, és hogy nem küldött el a p.csába egy ilyen amatőr géppel....szétnézek, bevásárolok és ha kell meg jövök az idétlen kérdéseimmel..
(és ez ígéret
)
-
válasz
tuzpenge #8502 üzenetére
Ha mélységre is belemegy a gyári karba, akkor igen.
Az Aldi régebben vacak alumínium öntvényből csinálta a karjait; ha ezt a rossz szokásukat megtartották, akkor felkapsz egy fémfűrészt és lenyisszantod az alját; kész a seggetlen kar. Acéllal ezt kellemetlenebb megcsinálni, oda flex célszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Nux NDL-3 Hook Drum and Loop - dobgép és looper pedál
- The Forstner Klip (18 mm)
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged