Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok! Lassan fogynak a kávéim. Az újhullámos lengyel frankóság gyártókról kellene infó.... A néven kívül pl link.
-
Nincs itt semmi gond. Lehet tej, zabtej, kecsketej - én speciel szeretem. Tejszín vagy akármi.
Sőt még ízesítő szirup is lehet. Ha úgy szereted - űgy fogod inni és kész.
Azért néha beszélgetünk kávéról is.
-
válasz
attiati
üzenetére
Te jó isten! Kardamom!!!!!
Ugye az megvan, hogy a trákok kezdték el ízesíteni az esetenként büdös, romlott, penészes kávéikat a romlottság érezhető jegyeinek leplezéséért??
Ízesített kávét inkább a kávézókban alkalmasint - otthon kész kínlódás az ízesítet babok után mindent pucolgatni!
K nagy szívás! Megtanultuk!
-
Bezony! A jó öreg Brikka túlnyomásos! Így az espresso finom örlésű matéria egyszer majd gondot fog okozni. Van pár fajta kávé ami számomra is meglepően megdagad a tartóban.
Ha ép most nincs egy állítható őrlő - megkockáztatom, hogy a szemesnek a kézi mozsár is elegendő. Cserébe kicsit izmozol előtte! Fasza lesz!
-
Nem még. Nálam csak koffeines van jelenleg. Ami volt koffein mentes az lágy és erőtlen, ízetlen volt. Podosból ittam anno jó dekát. Ez valszeg a Santos verziója lesz. Ez a szuper Svájci kivonatoló technika nem tudom mi lehet.
Mellesleg érdemes lenne nekem is megkóstolnom.
-
-
Van most valami vidéki pörkölőnél 5x20 dekás kóstoló pakk. Én most had hozzam elő mégis a Crazy Raisin-t. Ott is szingle origin, de már elérhető a 100 grammos csomag is. Az aroma leírások elég jók.
-
Ami azt illeti, a bolti még jobbnak emlegetett kávék ára is ebben a kategóriában van már. Van pár microbrand ami 20 felett van kilóval. Na azt már nem!
Ezek a csomagja 175-200-225 grammos csomagok had ne nyűgozzenek már le belföldieket. Ami eddig standard 250 volt...
Szóval ezt a kis gyártót kipróbáltam. Eddig jó. Szerintem ma már le kellene állnom 4 dupla után.
-
Nos srácok. Megvettem egy szettet a Crazy Raisin-től. Az őrlőbe a Brazil Yellow Bourbon került. Frankó! Elégedett vagyok.
Friss, aromás, ízlik!
A mexikói Alturára kíváncsi vagyok nagyon. A brazil Santos mindig jó szokott lenni (kivéve ha Sega....do)
Szombaton adták fel. Aminek külön örültem.
-
Szembe jött ma nekem a magyar Crazy Raisin márka. Erről valami vélemény aki már próbálta? Csak hogy ne fussak megint lukra velük...
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Speckó kávét is vannak. Plusz jól csinálják. Ténylegesen kedvelt a hely.
-
Reggeli sorbanállás a "dózisért" a Zuglói Oberon kávézóban. Eldugott utcában is lehet príma helyre lelni.
-
Megvettem ezt a csibó kávé
napokonhónapban. Friss.
Ellenben nem rázott meg nagyon az aroma. Nekem átlagos.
-
válasz
Mortein
üzenetére
Igen. Én is észrevettem nem valami nagyon nem stimmel. Jön a friss áru és már több mint fél évet állt máshol? Hogy?
Túltermelés van és beraktároznak? Máshova megy a friss? Ide miért ezek jutnak?
A naufakturáknál bezzeg a 3 hónapos készlet már vénséges vén!
Na jó - kivéve Auchan és MM, mert ott ha valami tetszene - picit elkezded fúrni a kupacot - nem ám hogy frissebb! Elől 4 hónapos a csibó 3 csomaggal hátrébb már egy éves!
MM - ugyan az az AVX kávékkal. Elől van a 3 hetes, párral hátrébb meg a májusi!
(2 hete szombat a Westendben)
Töretném el a kezét a polcszervizes vezetőnek! Milyen trehány meló ez?!Lidlhez vissza: lehet a budget kávé is jó ha friss - de én sem láttam olyant sehol még! Plusz 5 helyen fairtrade cimke - egy k bekezdés sincs a kávé aromáiról. Mindegy is a h...e vásárlónak tudni úgyis agyoncukrozza meg tejezi!
-
Ismeri ezt a gyártót valaki?
-
Reggelt!
Vasárnap a Douwe Egberts Omnia új kávéit nyomta az Aldi. Mondom, lássuk!
Csinos csomagolás, aromajegyek rajta - Érdekel! De egyszer csak! Bakker!!!
Az 1 kilósnak látszó kávé csak 900 gramm!
Olyan dühös lettem, hogy nem vettem meg.
Mit szóltok ehhez? -
Most pattintottam a Caffe Memories Columbian Supremo - t. Jó kis kakaós íz és remek igen hosszú utóíz!
Végre otthon! Csak semmi neszfranc!
Akarok még egyet! Most! -
Mindenkinek egy espresso-t!
-
Tizensok(Huszon!!!) éve használok Brikkát.
Sosem jött le égett végeredmény. -
Biztos ez valami gyári elállítás lehetett, az enyém az első pillanattól simán, gond nélkül, jól állítható módon működött. Kissé túlhúzták ezek szerint.
-
válasz
Jolida
üzenetére
Azzal még nem próbáltam...
Egyszer véletlenül öntöttem bele a céklába a kávét. Kicsit szentségeltem de megittam. Szerintem elfogadható.
Almalébe és cseresznye-meggylébe szerintem kiváló a dupla. A tonikot ugye ismerjük. És persze olaszosan príma a kefír-joghurt-aryanba "integrált" kávé.
Mehet bele persze grappa vagy narancslikőr is.
-
Jaaa. Persze.
Már majdnem lement fél kiló! Tényleg krémes! Gőzöm sincs milyen arabica nemesítés. Nem robi, de kicsik a szemek. Lehet, hogy ez már abba az utóbbi időben kifejlesztett 15 fajtához tartozik. Szóval mindenkinek bejön itthon. Gazdag, kakaós-mogyorós és krémes. Nem savas. Nem egy hy end forma de eddig ez tökéletes ezért a kicsi pénzért. -
Müller, Bio Primo. 1 kg arab bika. 4820 pénz.
Majd bontom ha az örlő kipucolva. A másik is jó volt. 2026 decemberig jó.
-
Én a müllernél kapható Bio Primo arabica espresso-t fogom megkóstolni a jövő héten. Nem rendelek semmi nagyon drága cuccot.
-
A Jazzy most mondta be hogy van valami kávés hacacáré a Millenárison...
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És az persze mindent visz, hogy egy lópikula betű sincs arról ebben a csomagban milyen aromájú, ízű stb a kV. Ha már élvezeti cikkről beszélünk.
Bezzeg a digóknak sikerült ráírni! Caffe Barbaro
-
válasz
ServerWorks
üzenetére
8 cukorral jó lesz az!
-
válasz
ServerWorks
üzenetére
Juuuj! Ne is emlegesd! Hozzátéve hogy kurva drága.
-
válasz
ServerWorks
üzenetére
Bakker!!! Az összes "akcijós bótba" kapható. Hát szerintem nen tennék vele kísérletet.
Ugye az "akcijós bót" az elérhető luxus - alacsony keresetű személyeknek.
-
-
Reggelt mindenkinek!
Mindenki üljön át egy másik kocsiba, fagy és hó van.
Holnap új kV kerül az örlőbe. Az AVX-től vettem jó kis friss Costa Rica fairtrade és Brazil Miaki Yellow Bourbont.
Még iszok egy kávét és feldolgozom a kritikus-tragikus hóhelyzetet.
-
Nem ajálják a felhasználók ezt a gépet.
Mivel nem használták, bánatában öngyilkos lett és leugrott a harmadik emeletről.
-
A kávé rekord magasságú tőzsdei kereskedelmi árához mit szóltok?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy az acél égeti a kávét. Én speciel nem kedvelem azt.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez nem konyha. Az egyszerűség kedvéért hívjuk inkább oltárnak.
-
Srácok! Igazán teszkógazdaságos kérdés jön. A mezei mokka füle kávékészítés után a kezembe maradt. Ki hogy szokta orvosolni? Felfúrás stb az anyag mérete miatt nem nagyon megy. Valami ragasztó technika vagy új fogó beragasztása?
-
A most vett AVX-em 07.06-os gyártású volt. Már nem nagyon veszek 3 hónapnál régebbi kávét.
-
Nálam ez került bele az őrzője.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szétszedtem - összeraktam - megy. Lehet a kis vonszoló pöcök nem akadt bele?
-
Srácok! Valami érthetetlen dolog történt a Graef őrlőmmel. Lötyög a finomság beállító tárcsa és kizárólag egy méretet ad, egy nagyjából megtört szem méretet. Valaki találkozott már ilyen hibával? Mi lehet az oka?
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A vicc, hogy el is fogy lassan! Szombat óta! Ilyen szar!
-
Ehhez mit szóltok?
-
Ez az Eduscho nem fog megmaradni. Robusztás. Oké, tudtam. Kakaós pirítós íze van, igen sötét a fúzet- sav az nincs. Ezen az áron ez egy jó kávé. Kicsivel több mélységet akarok, így nem lesz tartós kedvenc. A haverjaimnak bejött az íze. Kiváncsiak voltak ők is rá.
-
Megvettem a kék
TchiboEduschót. Majd említem, hogy milyen. -
A cafay.hu-tól mi a véleményetek? Most találtam meg. Lassan aktuális lesz kávét vennem. 4 nap alatt elfogyott 20 deka.
-
Az olasz Vescovinak nincs magyar kereskedője?
-
Jó grafikák. Lidl
-
Akartam mondani, a Little Charles kávé rendben van. Kellemes, van egy mandulás keksz aroma benne. Tetszik! Nem is volt drága és friss.
-
válasz
looser
üzenetére
Oké, hogy gyors az oldal. Nálam sok a nem megjeleníthető tartalom vagy hiba. Még jó hogy nincs flash.

Természetesen mint mindig, most is igaz hogy nem informatív a kávé íze. "A sivatagi homok édes illatával emlékeztet az Afrikai szaharára.." csak nem a tevekakira gondolt a költő?
-
válasz
Mardel
üzenetére
Brikka évek óta megvan. Nekem mindig megy szépen. Most épp a Mokka van használatban, de az örlőn állítok és máris a Brikka jön.
Nincs zacc a felső részben és alul sem lesz fekete víz. Lejön és kész.
Kérdések: Meleg vizet szoktál használni? Ugye nem tömöd meg a gépet? - Akkor mocskosul megégeti szokás szerint. A tömítés a két fél között rendben van-e? -
A hétvégi millenáris parki kávés heppeninghez mit szóltok? Mennyi lesz a belépő? 5-10ezer?
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link Archer C1200 Wireless Dual Band Gigabit Router v2.0
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Új Asus 15 Expertbook FHD Nano i5-13420H 4.6Ghz 16GB DDR5 512GB SSD UHD Graphics XE Win11 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi