Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Daneeka #7982 üzenetére
Automata, vagy karos? Mondjuk automata nagyon olcso nem tud lenni, cserebe a draga is vacak - csak a nagyon draga jatszik. Karosbol legjobb ar/ertek egy lidlis vagy aldis akcios. Mindketto nyomifoki alapbol.
Ha ezek epp nem vannak, akkor Saeco Poemia pl.
Igazabol egy hulladek Szarvasin (legolcsobb) is lehet jot fozni, a minosegi alapanyag a lenyeg. Bolti teglanak meg hottmindegy a gep, a masfel millios felprofi karossal is rossz lesz."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz Daneeka #7990 üzenetére
Pont ezt akartam tegnap javasolni neked, csak a hsz-edből úgy vettem le, hogy kell a (programozható) egy adag/két adag gombnyomásra. Ezen meg ugye addig folyik, amíg meg nem állítod. Amazon.de-n talán még találsz, persze jó magas szállítási költséggel, esetleges ÁFÁ-val...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Daneeka #8003 üzenetére
a virágföld kategóriában bőven jó, sőt szemesben is elfogadnám. ha jól van tamperelve, ilyen cseresznyés-feketecsokis-konyakmeggyes illatjegyei vannak.
itt undormány szarvasi presszógép+sárgacsibót váltottam ki az alza kuponos EC31-el, meg én intézem az ellátást, az aldis mellé most kaptak bialetti őröltet, de sokszor spar premiumos megy bele, vagy lavazza/d'oro/stb. márkás ami épp akciós.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Daneeka #8058 üzenetére
Azt egyszerűbb befullasztani, mint egy simát; tehát érdemes. De nem tudjuk a babot. Boltinál 80%-ban hiú remény az egész. Maradék 20-ban sikerült tökvéletlenül egy a pleisztocén korúnál frissebb pörkölést kifogni :)
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #8100 üzenetére
Na kimértem hogy működik: (Delonghi ECPxx)
Bekapcsolás után egyből fűt, ha a hidegebb termosztát (105 fok) hőfokát eléri akkor kivillan a zöld ready és kikapcsol a fűtőszál és vagy 10 percig hűl amíg újra bekapcsol. (így aztán egy 20 perces elomelegites alatt kb 0,05kWh-t fogyaszt)
Tehat vélhetően akkor a legmelegebb a víz amikor kivillan a ready.Viszont áttekerve a kapcsolót a gőzölő módba továbbfűti a bojlert amíg a melegebb termosztat hagyja. (125 fokos)
Azaz ha a bekapcsolas után megvárjuk, hogy kivillanjon a ready, áttekerjuk gőzölő módba, várunk vakon valamennyit majd attekerjuk kávéfőző módba akkor melegebb vízzel indíthatjuk a csapolást mint a gyári hőfok.
Következő érdekes projekt az lehetne, hogy ezek a bojler hőmérsékletek mit jelentenek a fejben, illetve mekkorát esik a hő mondjuk 30s alatt. (a viszonylag pici bojlerbe beáramló hideg víz egy 1:4, 1:5 shotnál tuti hűt rendesen.)
Illetve amit még jó lenne tudni, hogy mi dönti el ebben, hogy meddig hűlhet mielőtt újra bekacsol a fűtőszál és lehet-e moddolni szűkebb tartományba.[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz Daneeka #8212 üzenetére
Mondjuk semmi konkrétumot nem is mondtál amiből ki lehetne bármit is találni.
Bemenő kávémennyiség?
Milyen hőfokon?
Mennyi idő alatt jött le az (1:2-1:2.5-1:3 arányú) végtermék?
Ízben a nem jó mit takar?
Ha savas az nem hibás, ha savanyú az elkészítési hiba. A setupról se tudunk semmit, hogy mik a korlátai. És most nem a hardcore irányba akarok menni, csak tessék van itt egy pogácsa mondd meg miért ízlik nekem..."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Daneeka #8344 üzenetére
Igen, ez a másik lehetőség. Divat finnyázni, de nem hinném, hogy vakteszten kijönne. WDT gondolom úgyis van, az sokkal fontosabb a disztribútornál és elkeveri szépen a széleket is. Mármint wdt-t én levett magasítónál csinálok. Ha túl sok az őrlemény, előtte még elrázogatom egyenletesre.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kmarci25
veterán
válasz Daneeka #8389 üzenetére
Ne már! Mikor tesztelsz akkor nem használsz puck screent pl. Aztán az eredményből levonod azt az 1-1,5 g-ot, amit icm írt.
Ha használ egyáltalán screen-t a kérdező...iatti: én azért puck screen-ezek, hogy ne zaccoljam össze a felsőszűrőt. Semmi más vudu nincs benne.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest