- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deer76
aktív tag
Ma újra próbáltam a Brikkát IMS-sel, a Graefen 5-ös fokozaton őröltem (2 alátétet használok), nem minimális láng, picit nagyobb (eddig se küldtem full gázon) és az eredmény finom, nem keserű, sőt cremás kávé lett. (Kapuczíner Espresso Italiano).
Mintha finomabb lenne a kávé, mint eddig, de igaz ami igaz, ha egy kávénak vannak ízjegyei, a Brikka jobban kihozza, közelebb áll az ízélmény az eszresszóhoz, csak kevesebb macera.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
-
Peterhappy
őstag
+ FPSTunker: Köszönöm szépen.
Heti 14-15 főzés, 30 kávé a nagyon minimum volna. Nem biztos, hogy most extra nyűgre vágyom, ha sok vele a macera, inkább gyűjtögetek még pár hónapig/évig. Nem tudom. Gondolkodni fogok még rajta. De lehet, hogy egy telefont még megér a dolog.
-
MODERÁTOR
válasz Peterhappy #2090 üzenetére
Heti 40 kávéhoz karcsú lesz sztem vagy nagyon sokat kell majd karbantartásra figyelni. De ezért a pénzért jelenleg nem kapsz jobbat. Egy sage barista express lenne nagyon jó, de az 200k.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
Legalább lesz független vélemény a kis gépről.
-
Nimda
addikt
Ez kávé függő is, de nálam olyan 15- ös fokozaton van a Graef.
Az én esetemben picit járatni kellett, hogy egy kicsit "tömődjön" a szűrő. Fontos az is, hogy kirobbanjon a kávé, ne egyenletesen follyon.
Megtömni sem szabad, lazán, de egyenletes legyen a kosárban a kávé. Kicsit kisérletezni kell. -
törölt tag
06-70-4556545 ez a Béla száma néha a felesége veszi fel.
Elmond mindent amit tudni szeretnél.
Nagyon segítőkész. -
Deer76
aktív tag
MA megjött az IMS felsőszűrő Brikkához (2 személyes), kipróbáltam. A Graefen a fokozatot csökkentettem 5-tel, meg alacsonyabb lángon főztem a kávét. Ami kijött szerintem finom lett de crema nem képződött. Amúgy hogy javasolt használni?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Peterhappy
őstag
válasz #49155328 #2059 üzenetére
Sziasztok,
Komolyan elgondolkodtam ezen a kombón.
Egy három éve felújított Siemens surpresso Compact utódjául gondolnám.Szeretem a gépet (főleg, hogy Feleségemtől és Barátainktól volt születésnapi ajándék), de be kell valljam, hiába etetem most Velencei gondolások kedvencével (ami eddig a kedvenc kávém volt), valahogy elmaradt a hudenagy agyeldobás a korábbi kávékhoz képest (Bellaron 100% Bio, illetve Dallmayr prodomo). És gyanítom, erről szegény gépecske tehet.
Nagyon maximum 80-90k erejéig (nem baj, ha kevesebb) van ennél az AVX szettnél jobb vétel? (pluszban megvásárolni érdemes kiegészítőkkel együtt). Ha van, melyik, ha nincs, ehhez a szetthez mit érdemes még feltétlen megvenni?
Egyáltalán nem ragaszkodom az automatához, a minél jobb minőségű, finomabb kávé lenne a prioritás. Inkább iszom naponta kevesebb kávét, de az legyen is olyan. Ha ma már több, mint kétszer annyit költök a kávé kilójára, mint eddig, szeretném a minőségbéli különbséget is kiérezni.
Napi 4-5 kávét iszunk, Feleségem kettőt, én szintén kettőt (ritkán hármat).
Ő azzal kel, én az első kávémat csak később iszom, a másodikat általában össze szoktuk hangolni.
Plusz néha vendégek, hetente-kéthetente egyszer, esetenként 6-8 kávét lefőzünk egymás után, tehát átlagosan heti 40 kávéről beszélhetünk.
Mindezt csak azért írom le, hogy ezek alapján egy-, vagy kétfős főzetre érdemes-e inkább lőni.Feleségem növényi tejjel issza a kávét, én szinte mindig presszót iszom, nagyon ritkán boci tejjel, vagy növényi tejjel.
Jellemzően Velencei gondolásokat kapna, esetenként- szégyen, nem szégyen - ízesített Kapucziner kávét. (ennek nem tudom, mennyire örülne az örlő)
Néha-néha összegyűlik minálunk pár hölgyemény ("csajos est harmincon túli több gyerekes Anyukáknak ") és ilyenkor szoktak ezek a műremekek előtérbe kerülni, desszert gyanánt.Hirtelen ennyi. Elnézést az esetleges sok felesleges információért, inkább leírtam előre mindent, hogy ne okozzak komment-cunamit
szerk: kéziörlő nem jöhet szóba és jó lenne a minél egyszerűbb, kényelmesebb használat. Szeretjük a finom kávét, de azért nem vagyunk olyan gourmet-k, mint a többség Vagyis én még szívesen elszöszölök vele percekig, de a Zasszony tuti kivágna, ha tíz perc lenne összeraknia a reggeli kávéját
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azzal szerintem nem fog jó lenni.
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #2083 üzenetére
Abból csak 1 felé van!
-
Deer76
aktív tag
Megrendeltem az IMS szűrőt Brikkához, kíváncsi leszek..
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
oszy
veterán
Vettem egy fél kilós Bio szemes kávé BELLAROM kávét. Akciós volt. Többet nem teszem! Túl savas. Igaz nem állítottam a gép őrlőjén. 1-esen hagytam. Nem tudom befolyásolná-e. De annyit szerintem nem.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
törölt tag
válasz Mortein #2073 üzenetére
Pellinit, vagy valamit az Omnia Barista Style sorozatból. pl. a Brasilt, vagy valami hondurasi frissen pörköltet a Kávékalmártól vagy más ajánlott kis pörkölőtől. Aztán lehet hogy valami bolti is bejön.
A Hario Mini Mill Plus jó, ha raksz a tengelyére egy zsugorcsövet hogy ne lötyögjön nagyobb szemcseméretnél, a fix őrlő kerámiára meg tekersz vastagabb fajta (scotch) szalagból pár menetet hogy szintén ne lötyögjön. Nem tudom miért készítik lötyögősre, filterhez így alapból nem jó, de így feljavítva egészen korrekt kotyogóshoz is, filterhez is. -
Mortein
tag
válasz #85578752 #2072 üzenetére
Igen, benne van. Hario minire gondoltam így elsőre vagy a Bialettinek is van kézije. Kávé szemes kávé lenne valamilyen kevésbé savas, de konkrétan még nem néztem ki semmit. Lehet buta kérdés, de van olyan kávé, ami jobb a kotyogósba vagy ez úgyis az őrlés finomságától fog függeni? Kezdésnek te milyen kávét ajánlanál?
-
törölt tag
válasz Mortein #2069 üzenetére
Nem sokkal több macera egy kis karos gép mint egy kotyogós, az automata ha tényleg tisztán tartod több törődést igényel mint egy karos. Barkácsolási kedvtől is függ a dolog.
Egy Delonghi karos 30 körül van, a gőzcsövét ki kell cserélni és szimplafalú kosarakat kell hozzá venni. De vannak bevált karosok használtan ilyen árban. A használt régi (8-10 éves) automaták 30-40 körül már nagyon elöregedett műanyagból vannak, pattognak szét az alkatrészek, rögzítőelemek.[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz Mortein #2062 üzenetére
Ezek szubjektív dolgok, kinek melyik ízlik jobban. A Brikka produktuma (talán a crema miatt is + a nagyobb nyomás) kicsit közelebb van egy presszóhoz (ha valaki ezt szereti), mint az átlagos kotyogóké. Persze ez még nagyon sok minden függvénye, kávé, őrlés, víz mennyisége, hőfok stb. Nem lehet kijelenteni, hogy egyik jobb a másiknál, puding próbája az evés.
nyisziati minél kisebb az adag, annál jobb az ízkoncentráció. ez így igaz. Bár a 2-es Brikka egy személyes adagot főz, ha a jelölést vesszük figyelembe.
Polarstar én anno fordítva lepődtem meg
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
-
Mortein
tag
válasz #85578752 #2056 üzenetére
Köszi! Sajnos 4 személyes az sok lenne nekem, napi 2-3 kávénál többet nem iszom. Brikka ennyivel jobb kávét főz a Bialetti többi kotyogósához képest? Venus-t nézegettem még, az indukció kompatibilis és a 2 személyes egész elérhető árban van, viszont ha a Brikka sokkal jobb, akkor lehet az lesz.
-
dugesz77
őstag
Automata gép újonnan a Philipstől talán a legjobb. Most is megy akciósan a Series 1200 gép 89900-ért viszont használható hozzá a philipsnyár kupon így mindjárt 71990-ért elhozható.
-
törölt tag
válasz Sir Pocok #2057 üzenetére
Megegyszer linkelem : [https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/44-1-Kavegepek-Eszkozok/284-3-Karos-kavegepek/5/4063-AVX-EM-TB1-Kavegep-AVX-CG1-kaveorlo]
Új is, szép is, ár érték arányban jó is.
Bár ennyiért új automatát is lehet venni.
Neked kell eldönteni az irányt.
-
Sir Pocok
őstag
Köszi mindenkinek.
Egyelőre azt se tudtam melyik irányba induljak el.
Akkor az automata gépbe gondoljak?
Egyébként 50-60 között gondolkozom.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
törölt tag
válasz Sir Pocok #2051 üzenetére
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=93671
Nem tudom mennyit szánsz a dologra, de én meggondolnám a fenti szettet.
80K egy kávégép és egy őrlő. -
Deer76
aktív tag
válasz Sir Pocok #2051 üzenetére
Szia!
Hát a normális használt automata is drága. Ami mondjuk 60k körül van, az meg hamar tönkremehet.
Mennyit szánnál rá?A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Sir Pocok
őstag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni:
Napi 1-2 kávét iszom. Jelenleg egy Szarvasi fémházas kávéfőzöm van.
Cserélni szeretnék csak nem tudok dönteni, mert nem vagyok megelégedve a kávé aromájával.
Nagyon bejönnek az automata gépek, bent a cégnél isteni kávé van de saját célra ennyi fogyasztás mellett too muchnak érzem.
A kapszulásokat nem nagyon ismerem, valaki dicséri valaki nem.
A használt automatákon is gondolkodtam.
Szerintetek melyik lenne a jó döntés?
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
-
törölt tag
Itt azért rávilágítanak, hogy a 3-as Mokába 150 ml víz megy, a Brikkába meg 80 ml. Nem tudom Brikka alsóra lehet-e Moka Express 3 felső részt tekerni. Merthogy van acél csere alsó rész Brikkához, valahol olvastam régebben. Bár az acél lehet hogy nem jó hővezető és megint egy rossz összetevő a sok paraméterben.
https://www.home-barista.com/brewing/secrets-of-moka-pot-how-to-video-t30707-10.html[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahogy látom, létezik belőle Moka 1,2,3,6 méretekhez és a 2-es Brikka a Moka 3-as méretével egyezik:
https://shop.gardellicoffee.com/equipment/232-189-basket-for-moka-competition-series-eb-labAkkor viszont kipróbálnám a 3-as Mokát is.
-
Nimda
addikt
Igen, mert a Brikka valamivel nagyobb nyomással dolgozik, ha a szelep jól működik. Én egy picit csalni is szoktam és nem engedem rögtön a szelepet nyitni (mikor már jönne), pár másodpercet még "rátartok" és elengedem, ilyenkor már gyorsan jön, majd gyors kiöntöm. A szűrő pedig kisebb lyukakkal készül, a gyárinál pontosabb megmunkálással.
konzumpro igen, ezt ki kell kísérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem annyira nem jött be, nagyon belassult a szelep nyitása után az átfolyás, komótosan átszuszog finom őrleménnyel, ettől kissé keserű lesz. Lehet hogy lehet finomhangolni és akkor jobb lesz, annyit nem kísérleteztem vele. Talán ki kéne próbálni egy Moka 3-mal, elvileg azzal kompatibilis. Nem tudom a 2-esnek mekkora a szűrője.
Ezt lelopom mert hasznos lehet:
Ezt meg csak belinkelem.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Tehát ugyanúgy működik a Brikka vele, csak finomabbra kell őrölni a kávét, esetleg kevesebb víz kell bele?
-
Nimda
addikt
Nyilván nem lesz presszó, de ha játszunk a víz mennyiségével (kevesebb kell) és eltaláljuk az őrlési finomságot és a szelepnyitási időt, akkor a gyárihoz képest, kevésbé lesz kotyogós jellegű, inkább cremásabb, jobban kiérezhető ízvilággal. Persze kávé fajtától is függ a dolog.
-
törölt tag
válasz Mortein #2040 üzenetére
Évekig lehet inni belőle kávét, akkor se viszel a szervezetedbe annyi alumíniumot mint amennyi egy savlekötő tablettában van.
Itt az derül ki, hogy 5 főzés után kb. ugyanannyi oldódik ki mint egy acélból, de ha utána mosogatógépben mosod át, leoldódik az oxid réteg és megint kioldódhat annyi mint újkorában.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388725/[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
Én indukciós tűzhely miatt nézegetnék acél kotyogóst, bár gondolom valamilyen acél alátéttel ezt is át lehetne hidalni, meg mostanában elég sok rosszat olvastam az alu edények szervezetre gyakorolt hatásáról (bár egy kávénál csak 1-2 percig érintkezik vele), ezért is keresgélek acél irányba, aztán lehet feleslegesen aggódom emiatt. Mi számít jónak az indukció kompatibilis kotyogósok közül, csak a Bialetti valamely típusa?
-
Nimda
addikt
Nekem van acél is a Brikka mellett. A brikkához IMS felsőszűrőt használok, így finomabbra tudom darálni a kávét, ami viszont az acélhoz már nem valami jó, mert annak a nyomása alacsonyabb.
Pacificaffe - La Piazza, amit én renszeresen iszok, a kiegyensúlyozott ízvilága miatt. A Brikkában eléggé testes és crema is szépen képződik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kotyogóim közül (Brikka 2, Aeternum Divina 2, Mokina) a Mokinát tartom a legérdekesebbnek, de szeretnék majd kipróbálni 1-es és 2-es Mokát is. Meg lemezből is jó lenne egy, de valahogy a Brikka jobb súlyszelep nélkül, mint az Aeternum pl, persze nagyobb a kávétölcsér. Meg mintha jobb lenne az alu hővezetése és gyorsabban főzne.
Friss pörkölésből is érdemes próbálni, brazil és hondurasi kávékból. -
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Örülök ennek a topiknak, mert a másik már átváltott "Kávégépek mélyvíz" topikba.
Nekem kotyogóim vannak, egy 1 személyes és 3 személyes kínai alu, egy 4 személyes Bialetti Kitty acél és egy 2 személyes Brikka. Melléjük egy Graef CM70 örlő (702 elődje) meg french press.
A french presszel mostanában tejhabot készítek cappuccinohoz. Nagyon gyorsan lehet vele készíteni, csak még próbálom kitapasztalni, mert néha túl kemény lesz.
Akinek van rozsdamentes acél kotyogója, az észrevette-e, hogy azonos őrlésfinomságnál hígabb kávét készít, mint az alu? Valamivel finomabbra kell őrölnöm a kávét, hogy ne legyen hígabb, persze vigyázni kell, mert különben nehezen folyik ki és az is vacak lötty lesz.Kávék közül legtöbbször a Kapuczínerből rendelek, de MM-ben szoktam AVX-et is venni vagy boltból a Lavazza D'Oro szemes vált be.
Szerintem kotyogósban remekül működik a Barazil Santos, ha szépen közepesre pörkölték, akkor jó kávé készül belőle. Kedvencem még az Indian Monsooned Malabar.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
nyisziati
veterán
-
nagyúr
válasz nyisziati #2029 üzenetére
Ja..... 70 évig megvoltunk kotyogóssal, előtte meg biliben kotyvasztottak.
És nem esett le a karikagyűrű a kezükről, hogy el kell készíteni.Ez a megnyomom és jön világ szerintem sem hovátenni, sem értékelni nem tudja az elkészítés igyekezetét és szertartását?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Sumptuous
senior tag
válasz Cathfaern #2028 üzenetére
Fel van gyorsítva a videó, de jogos amit mondasz, nem veszek, csak érdekelne van-e itt ilyesmivel tapasztalat. Van French Press-em, de valahogy sosem jó bele az örleményem. Bolti téglákat próbáltam csak, de ha ehhez is kellene örlő, akkor már inkább egy jó kotyogóst is vennék hozzá.
Polarstar: Nekem egy dolog miatt van nespressom, de szerintem már írtam itt. A családban csak én kávézom. Ha egy kotyogós főzetet lefőzök, akkor nem birom ki hogy ne igyam meg egy nap mindet. És sajnos van hogy a 2 személyes is sok egy napra. Fél adaggal meg nem csinál jó kávét. Naponta egy, nagyon néha két kávét iszom, de azt a legfinomabbat akarom. Van erre a felhasználásra más alternatíva? Amit egy nem kávézó barátnő (még a szagát se szereti..) meg tud oldani?
Drága..drága.. de manapság mi nem az? Vagy a gépet/parkot veszed meg több száz eFt-ért vagy a kapszulákat. Nem tudom mennyi idő lenne míg megtérül ilyen használat mellett egy legalább ilyen kávét főző gép.. És akkor még magyarázzam el asszonynak hogy miért van tele a fagyasztó babbal
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Sumptuous #2027 üzenetére
Lehet keverem és 990 akciósan? Elég rég vettem már L'or-t.
"Viszont ha már ennyire megy fillérb@szás, ezt próbálta valaki?"
Felteszem a lehető legjobban kinéző videót tették ki, de azon is borzalmas ahogy az a kávé kinéz. Nagyon gyorsan átfolyik az egész az amúgy se sok kávén, vizes löttynek tűnik. Én egy fillért nem adnék érte, nem hogy ennyit.
De én elfogult vagyok, szerintem az egész kapszulás kávéfőzésnek a kényelem és emellett elfogadható minőség a lényege, utántöltővel meg egyik se valósul meg igazán Ha annyira spórolni akar valaki, akkor a kotyogós verhetetlen (french press kicsit olcsóbb, de több kávé kell bele), és jó technikával még mindig jobb kávét főz, mint egy "utántöltött" kapszula.[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz Cathfaern #2004 üzenetére
A L'or az tényleg a best, ami nem nespressos, de ha nem kell annyira a minőség akkor a sima Jacobs is jó. Lungo 8 és Espresso 10 van 40-es dobozban. Ha akciós 2290 vagy teljesáron újabban 2499 egy 40-es doboz, [link] így ~60Ft egy aluminium kapszula, ami fele a nespressonak. Bár ízben is alulmarad. Kényelemesebb mint a kotyogós és gyorsabb is.. ha meg nem brikka az a kotyogós, hanem sima occó kínai, akkor meg annál jobb is.
A L'or-t én még 990FT/10db alatt sehol nem láttam, nem tudom hol jön ki 80 ra darabja :D
Viszont ha már ennyire megy fillérb@szás, ezt próbálta valaki? Ehhez nem kéne a 20Ft-os sealpods(?) se. [link]
Az más kérdés, hogy kávéfőző árban van.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz joeypapa #2016 üzenetére
Nálam ezzel a töltögetős kapszulával mindig az volt a gond ,hogy pont elveszi az egyetlen előnyét a többivel szemben a "bedoboméskész". Töltögettem én is párszor a dolce gusto-t aztán rá kellett jönnöm,hogy ennyi flanccal egy kotyogóst is megtöltök plusz akkor még kikerülöm a matrica/elhasználódó kapszula költségét is.
-
nyisziati
veterán
Gondoltam egyet és a törökös kávén csavartam egyet.
Kuktában főztem ki.
Így egyszerre van főzve és nyomás alatt tartva, hogy az aromából minél több megmaradjon.
Meglepően jól sikerült!
Az aromája kellemesen lágy lett, az erőssége pedig a kotyogós és a törökös közé esik.(az edényeket mosogatógéppel mosom, így más íz nem zavar be)
-
Nimda
addikt
válasz #49155328 #1996 üzenetére
Megnéztem a tesztjét, egész jónak tűnik. Valóban nagyon friss a cucc, szinte még alig van tapasztalat vele. Az örlő is meggyőző. Viszont a szerző szerint cserélni kell a felső és a kar szűrőjét. Ezt amúgy is megtettem volna. Ennyi pénzért jobbat biztos nem kapok. A közeljövőben beruházok egyre.
[ Szerkesztve ]
-
joeypapa
tag
válasz #89309696 #1997 üzenetére
Bluecup vagy sealpod kapszula + egy kézi őrlő és kész a saját, friss és olcsó(bb) kávé. Így a kapszula ára nagyon hamar 0 ft lesz, a fedél rá egyedül tétel (kb. 20ft/db) és csak a kávé ára jön rá (én mikor ezt csináltam, akkor egy beyond within kávéval készült kapszula olyan 70ft körül jött ki).
"Censorship tells the wrong story..."
-
törölt tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #2005 üzenetére
Kávé az jó volt benne, de mondjuk beállítva biztos nem volt egyik sem amit automatát ittam. Szóval azon tényleg múlhatott. Akkor viszont tényleg csak a kényelem és kisebb hely szól a Nespresso mellett
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #2005 üzenetére
Jujj.
Vagy egy jó kis talponállóban egy retro burger.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz #49155328 #2003 üzenetére
á, majd veszek aldi-lidles 3in1-bent
(#2004) Cathfaern ezek szerint rosszul vagy factory default beállítású automatából ittál csak kávét. a kapszulás olyan mint a mekis burger, egységsugarú garantált minőség, kinézet, íz.
aztán betéved az ember a Zing/Attaboy/Bamba marhába...[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Cathfaern
nagyúr
Nespressonál érdemes figyelni az akciót, mert a -10k gépből - 250 kapszula esetén az általános akció, de van amikor leviszik 9900 Ft-ra ha veszel 250 kapszulát. Illetve ha jársz Media Markt környékén, érdemes benézni, ugyanis mi is úgy vettük, hogy akcióban 22k volt, meg kaptál mellé kupont, amivel 250 kapszula 19k volt. Ami jó üzlet Szóval ha nem sürgős, akkor érdemes figyelni és elég jó kedvezményeket ki lehet fogni. Igaz a kapszula később attól még nem lesz olcsóbb (125-től kezdődnek a nespressosok, de most már jöttek ki 195 Ft-os kapszulák is ). De kényelem - minőség arányban szerintem verhetetlen. Nekem amúgy "utángyártottból" a L'or kapszulái jöttek be legjobban, akciósan 80 Ft / darab szokott lenni. Minden másnak fura mellékízét éreztem (lehet a műanyag kapszula miatt? L'or is aluminiumban van).
konzumpro:
100ezer Ft-os automata által főzött kávé szerintem vállalhatatlan a Nespressohoz képest. Brikka közelebb áll, de még annál is jobbat hoz a Nespresso.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #2001 üzenetére
Veszel egy gépet és visszaviszed 14 napra. Ezeöccá lesz!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valóban.... Bosszantó szerintem is a kényelmi felár sok esetben. Nekem sem ér meg annyit egy jó kávé, hogy kiadjak egy laza százassal többet egy kávéért. Ráérek, megcsinálom a jó öreg Brikkával és saját darálóval.
(Hagyjuk a fenébe a kékfoggal - mobillal is összekapcsolható baromságokat. Könnyű kezelhetőség és társai - nem tudsz odamenni a kurva kávéfőzőhöz bekapcsolni???? )
Megvan a szabadság, hogy olyan kávét veszek, amit akarok és nem vagyok hozzákötve a kapszulák határához.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!