- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
Polarstar #6292 üzenetére
Tobbet nem is fogok venni szupermarketben
Más:
Vízkőtelenítés?
Milyen gyakran kell? Én csak a tesco-s vízszűrős kancsóból
link
szoktam beletölteni a vizet a kávéfőző tartályába
Elvileg ilyenkor nincs vízkő vagyis akkor hagyjam a vízkőtelenítést teljesen? Vagy akkor is érdemes? Milyen időközönként? -
Osynho
addikt
válasz
markussandor #6293 üzenetére
Nem légmentesen zárt, kifelé nyitott szelep van rajta így a co2 simán távozik.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
markussandor #6293 üzenetére
ahhoz a folyamatokhoz nem kell oxigén, az csak gyorsítja.
-
válasz
markussandor #6293 üzenetére
Kérdezd meg a többiektől.
De ha nem friss akkor majd talajtràgya. Aromákról nem beszélhetünk -
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #6280 üzenetére
Tudom az a gyenge láncszem, egyébként megjött az Alza kávé,az tényleg nagyon finom!! :) még ezzel a bosch darálóval is jobb, egyébként szerintem nem feltétlenül finomabb a 100%arabica, nekem 90-10 avx, 80-20 is izlik más ízjegy, de alapvetően nem rosszabb, inkább az hogy valóban döglött volt az amit nem tőlük vettem hanem mediamarktban
-
Akkor ezt úgy érzem tekinthetem normálisnak. Úgy harmadikra sikerült rendesen megtömni a szűrőt, és szépen folyik le középen a kávé.
-
-
válasz
Mr.Csizmás #6285 üzenetére
Normál presszó tartomány. Sztem csepegve induló ristrettonak legjobb, de legalábbis semmiképp ne engedd hosszúra és időben se szaladjon el.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
halp: PallYotz choco madness-t milyen szemcsemérettel daráljam?
-
válasz
tamas.nick #6281 üzenetére
Én mint sz.zs, csak kicsit nagyobb befőttes. A műanyag rondán nyalkasodott, ez nem hajlamos. Persze kimosni néha kell ezt is.
-
Dorian
félisten
válasz
tamas.nick #6281 üzenetére
Max 2 naponta úgyis újra kell töltenem, mert 3/4-e kifogy.
-
válasz
tamas.nick #6281 üzenetére
Igen, éppen ezért a víztartály helyére egy másfél decis pici befőttesüveget tettem, hogy minél gyakrabban kelljen utána tölteni. Persze ez nem minden kávéfőzőnél kivitelezhető.
-
tamas.nick
aktív tag
Akik szűrt vagy kávéfőző vizet használnak: Ti figyeltek arra, hogy ne álljon sokáig a tartályban a kezelt víz az elszaporodó baktériumok miatt, vagy elég az, hogy a kávéfőző úgy is felforrósítja az átfolyó vizet?
-
az a daráló dióra jó legfeljebb, kávéra nem. Mármint persze leőrli, csak nem lesz két egyforma shotod az életben vele és ami lesz az is legjobb esetben a szódával elmegy kategória. Sajnos őrlőre költeni kell. Szoktak feltűnni használtban Graef cm702 példányok, mint legkisebb közös nevező.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #6275 üzenetére
ó köszönöm a tanácsot, olvastam már mindent így csak nagyobb lett a kavar de akkor majd marad az üveg, hűtőben úgysincs hely (ketten vagyunk feleségemmel de hihetetlen hogy mennyi kaja "kell" hát még ha nem diétáznék
Nem baj a túmáccsinförmésön, sőt! jöhetha tudtok könyvet-leírást-oldalt ahol kezdőkenk valóban gyakorlatias használható kávéfőzési infók vannak (jelenleg automatás érdekel de majd hobbiból megtanulnám az ócsó kotyogósal való főzést illetve ezzel, ez díszenk jó inkább vagy érdemes használni?
[kép] )
Alza kávé úton, meglátjuk mi sikerül a Dedica ec685+Bosch TSm párosból kihozni..
-
inf3rno
nagyúr
válasz
markussandor #6276 üzenetére
Én nem érzékelek valami hű de nagy minőségromlást. Minimális víz fagy ki rá a fagyasztóban, és az el is párolog, ahogy kiveszem melegre. Vagy magába szívja.
Mindegy, lényegi különbség nincsen, és ha nem fagyasztóban tárolnám, akkor már fűrészpor lenne ennyi idő alatt. Sima hűtőbe is esetleg megéri betenni, bár ott inkább csak lassulnak a mikrobák, nem állnak le, azért nem annyira javaslom.
-
markussandor
senior tag
Bennem is felmerült a helyes tárolás kérdése, a gugli ezt dobta ki többek között: [link]
Idézet: "Hűtőben egyáltalán nem javasolt a tárolása, hiszen, amikor kivesszük, a hőmérsékletkülönbség miatt be fog párásodni, a kávészemek pedig magukba fogják szívni a nedvességet, ami megint csak minőségromláshoz vezet."
Én egy csatos üvegbe tettem, akkora adagokat, ami egyszerre belefér a gépbe. Mondjuk ez csak kilós kiszerelésnél érdekes nálam, a 20-25 dkg-os kiszerelés egyszerre belemegy a kávéfőzőbe. -
Soxor volt téma, de lásd kivel állsz szemben:
Ha van 250g szelepes, visszazárható kv zacsid az a legjobb és be a hűtőbe. Ha nincs, akkor én befőttes üvegben tenném el, amennyi teljesen megtölti, de minél kisebb kiszerelésben. Azért minél kisebb, mert mikor nyitogatod az oxigén hamar kikezdi a babokat. Ha nincs hely a hűtőben akkor sötét, hűvös helyen is jó. A konyhaszekrény általában nem ilyen hely.Szerk.: Esetleg simítózáras zacsi is jó, ha rendesen szigetel lezárt állapotban. Mikor nyitogatod legyen függőleges és ne kotorássz benne vadul. A kv-t kanállal szedd ki, ne öntsd. De lehet, hogy ez már túmáccsinformésön
-
válasz
Mr.Csizmás #6272 üzenetére
Én is azt ajánlottam volna, de a Get Up a legolcsóbb és az is 1,5x annyi, mint amennyiért a kolléga keres.
-
-
waxos
csendes tag
Rápróbálhatsz a Metróból a saját márkás Rioba gold vagy platinum kávéra, illetve szintén Metróból vagy a Müllerből a barna zacsis Lavazza Crema e Aromára is. Ezek sötétebb pörkölésűek, klasszik kávéhoz teljesen jók. Általában van belőlük relatíve friss pörkölés is, a hátrányuk, hogy csak 1kg-s csomagolásban léteznek.
-
cSuwwi
senior tag
-
Ebben semmi különleges nincs, mert már találkozhatsz kocsiszerelékekkel.
Munkagépekhez jó ideje van már ilyen.
Fedélzeti kapszulás és podos gépeket pedig mezőgazdasági és ipari gépekhez is kínálnak a kezelőknek.
Pl darukezőknek, kombáknokhoz, de az olasz vasutaknál is van hagyományosan a vezetőfülkékben. -
cSuwwi
senior tag
-
-
inf3rno
nagyúr
No én az elmúlt időszakban végigpróbáltam 7 féle kávét, volt közte Alza, Tschibo, Amoroy, Tizen1, Pellini, Segafredo, Omnia, és azt kell, hogy mondjam, hogy ezzel a géppel (Dedica) az Alza volt a legjobb. A Tizen1 is nagyon jó egyébként, és magasan veri az Alzát, ha ők főzik le nekem a kávézóban, itthon viszont csak második és egyébként tripla áron van az Alzához képest. A harmadik az Amoroy, a negyedik az Omnia Barista Arabica. A többi igazán említésre sem méltó. Most van még 2kg Alza és 3kg Amoroy, egy darabig még elleszek ezekkel. Remélem az Alza pörkölését addig sikerül stabilizálni valahogy. Ha Veszprémben vagyok, akkor persze általában elmegyek kávézni, úgyhogy a jóról sem maradok le, meg egyébként is támogatni kell a helyet, nehogy megszűnjön a mostani covidos időkben.
-
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #6253 üzenetére
igen, köszi!
különben érdkees hogy az eleje amikor megindul az első 2 másodpercben mindig csöpög, és nagyon sötét kávé jön ki, aztán a következő 5 secben már kezd gyorsulni a csepegés ,aztán kezd vékonyan folyni de akkor már világos a szine bármit csinálok mindig igy van, vagy ha nem darálolm annyi ideig ezzel a bosch-al (tudom, Graef daráló kilátásba van)akkor meg csak átfolyik gyorsan ez a két opció van.
illetve elvileg programozható tehát mérlegre tezsem a csészét és ha nyomom a 2-es csésze gombot folyamatosan akkor addig folyatja amig el nem engedem. na tegnap peprogramoztam a 14g őrleményt úgy hogy 28g legyen a végtermék ehhez képest ma 44g-osat csinált megint -
-
flash-
veterán
Az espresso arányokról szeretnék kérdezni titeket
Melyik felé tendáljak?
1:2 vagy 1:3?
A kávéfőző delonghi dedica ec685 m
Es olyan kb 5000ft/kg Avx kavekat használok (80-20 ast vagy 90-10)Es egy 14g örleménnyel készült dupla 1:2 arányú espresso (végtermék kave 28g) mennyi ideig follyon át? 40-50 vagy 60sec?
-
waxos
csendes tag
válasz
fererencz89 #6239 üzenetére
Igen, szerintem ez jó a Poemiához. A beszúrt linkben is ahhoz volt az ajánlás. Aki ajánlotta, azt hiszem Gaggia Vivához vette saját részre (keress rá a másik topikban a régi hozzászólásaira), az meg kb egy átcimkézett Poemia.
-
-
looser
addikt
A Pennyben alapból van két fajta Schirmer kávé, amik szerintem igen jók, de csak most vettem észre, hogy van egy sajátmárkás (San Fabio) fehér zacsis is; ez nem az a kilós 2000Ft alatti narancs-barna cucc, hanem fél kilós. Illatra baromi jó, 1700Ft/0,5kg és 2024.01 a lejárat. Szerintem az olaszos vonal kedvelőinek megérhet egy próbát.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
roBEEsz #6245 üzenetére
Én csak fagyasztok, szerintem nagy jelentősége nincs a kinyomkodásnak vagy legalábbis én nem tudom megoldani, hogy az oxigént kiszorítsam teljesen széndioxiddal vagy nitrogénnel. A fagyasztás sokkal megbízhatóbban lassítja a párolgást, szublimálást, és úgy minden reakciót.
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #6244 üzenetére
A levegő kinyomkodás bontás után sem játszik? Mert most nem nyomtam ki belőle, szóval lehet keresztet vethetek a maradék babnak..
-
válasz
roBEEsz #6243 üzenetére
A bontatlan zacsit nem kell kinyomkodni, csak a CO²-t tolod ki belőle, ami nagy kár. Hűvösben, lehetőleg levegőmozgás mentes helyen simán elvan pár hónapig (mondjuk 2-3).
Ha fagyasztani szeretnéd, azt adagonként érdemes (méhsejt üvegcsékben, a szűrőkosaradnak megfelelő méretben, ezt majd valaki linkeli, akinek fejből megvannak a ml méretek - szerintem olyan 50ml körül). Egészben nem jó berakni, mert kiül rá a pára minden kinyitásnál és oxidálja a cuccot. Sima hűtőben tárolásnál jó leragasztani a zacsin a szelepet, főleg ha légkeveréses hűtőd van, hogy ne szívja ki az aromát.
Egyébként az egyszerű hűtés jó kompromisszum, amennyiben bontás után egy hét alatt megiszod a 250g-t.Fagyasztott bab egyből a darálóba menjen. Semmi olvasztás.
-
roBEEsz
csendes tag
Halihó!
Még igencsak zöldfülűnek tartom magam az otthoni pressozásban, de arra hamar rájöttem, hogy a kávé frissessége egészen új szintre emeli az élményt.. Ennek a felismerésnek köszönhetően az egyszeri 1 kg-os rendelést felváltotta a 4x250g, főként sötétebb pörkölés vásárlása (P&Y CM, Warda alap szortiment)
Az első zacsi általában szupersztár, bármiféle probléma nélkül..és különösebb probléma még talán a másodikkal sem volt.. Viszont mire eltelt bő 3 hét és megnyitottam a bontatlan harmadik zacsit, már nem ugyanaz a látvány fogadott a nakeden és ízben is éreztem, hogy valamivel halványabb.. a negyedik zacsi ma kerül kinyitásra..
Ezt a szériát úgy tároltam, hogy nyitás után egy + zacsiba tettem őket és mindkettőből kinyomkodtam a levegőt + hűvös spejz..
Jelenleg abba gondolkodok, ha holnap megérkezik a friss szállítmány, hogy kettő mindjárt ahogy van megy a fagyóba, vagy esetleg egy plusz zacsival kiegészítve.
Azt hallottam, hogy a fagyasztásnak is lehet némi hátulütője.. Erről tudtok valamit? Nem gáz ha nyitogatva van a fagyasztó? Várnom kell míg kiolvadnak a babok? Ha nem így, akkor hogyan kéne tárolnom?
Kösz-kösz
-
válasz
fererencz89 #6239 üzenetére
Ennyi kiszedni belőle: [link]. Simán vissza is lehet tenni.
-
#64905664
törölt tag
válasz
sherlock82 #6238 üzenetére
Az nem árt, ha tiszta a gép kívülről és vele együtt a kávé útja is.
-
#64905664
törölt tag
válasz
sherlock82 #6236 üzenetére
Melyik részét mosod forró vízzel? Mert talán a külsejét, a kapszulatartót csepegtető tálcát és esetleg a fejet lehet de a vertuónál nem ez a lényeg. Nálam egy már cserélve volt garanciálisan, fél évre. Ekkor az ügyfélszolgálaton végre több telefon után összeakadtam olyannal aki értett hozzá, ő elmondta, hogy úgynevezett tisztító programot kell sűrűn csinálni de ezt a használati utasításban én így nem olvastam annak idején. Bizonyára tudod ez miből áll, jól teleönteni a tartályt, kapszulákat kiüríteni, csepegtető tálca helyére egy nagyobb edényt tenni, gép bekapcs majd amikor folyamatosan világít gyors egymásutánban háromszor lenyomjuk a bekapcsoló gombját és kb 5 perc alatt végbe megy a tisztító progi. Nos, ez a férfi elmondta, hogy ezt szerinte legalább 6 kávénként meg kell csinálni! Ezt én a régin nem tettem ilyen sűrűn de kizárt, hogy ezért ment volna tönkre, ahhoz túl sok gépet hordanak vissza a futárok. Egyébként van egy inissia kiskapszulásom is abban minden kávé lefőzés után azonnal el lehet indítani egy sima vízzel való lefőzést és már tiszta is a kávé útja. Ezt csinálom elejétől fogva de a vertuónál csak az előbb leírt macerásabb opció van persze az se tart sokáig.
-
sherlock82
senior tag
Nespresso vertuo gépemet 6-8 főzés után szoktam az mosni forró vízzel, ti szoktatok ilyet csinálni?, ha igen milyen gyakran?
-
Akinek dedica 685 / 785 gépe van neki is marhára karcolódik a fém tálca?
-
fradi81
veterán
válasz
attilav2 #6232 üzenetére
Valaki valamelyik topikban írta ezt a fajtát, vettem egyet vész esetére de még nem bontottam ki így nem tudom milyen, de amúgy is mindenkinek más a jó, egy próbát megérhet.
RetepNyaraB Köszi! -
-
attilav2
őstag
Sziasztok!
Én is "kávéfüggő" vagyok. Van valami jó ár/érték arányú erősebb instant kavarós kávé ami ajánlott ? 1000ft környékén vagy az alatt mit ajánlotok ? -
válasz
fradi81 #6230 üzenetére
főzés után áteresztesz némi vizet és tiszta ronggyal, ja. Illetve mondjuk havonta kicsavarod a csavart, leszeded a szűrőt, elszörnyedsz mi van alatta és azt is kipucolod, jellemzően kávézsír oldóval. Pl. [Tersoclean] , vagy Pullycaff (ezt hirtelen nem találtam).
-
-
Essejó
veterán
válasz
RetepNyaraB #6225 üzenetére
Gondolom mm akart az az 51-53 lenni, cm-el érdekes lenne.
-
válasz
fererencz89 #6224 üzenetére
Kivehető belőle a nyomásfokozó, nem kell másik kart venni.
-
válasz
fererencz89 #6224 üzenetére
alin biztos kapsz, de fejből nincs meg a szűrőtartód mérete. Gondolom 51-53cm valahol. Csodák nem lesznek tőle, de onnantól lehet értelmezhető italt főzni vele. Persze ekkor már alapvetés egy használható őrlő, tamper+jó minőségű kispörkölői szemes kv.
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Gyors keresés után látom, hogy volt pedzegetve a téma, de még nem lettem okosabb.
Van egy alap Saeco Poemia gépem, nyomásfokozós karral. Lehet ahelyett valami normális kart szerezni valahol? Érdemes?Köszi!
Dorian:
Mindenhol táborok vannak?!? -
#64905664
törölt tag
válasz
inf3rno #6219 üzenetére
Kora tavasztól késő őszig én sem gyűjtöm a fenti módon, mert 1-3 nap múlva akkor is megjelennek a muslincák ha lezárom a veder tetejét ezt pedig nem nagyon akarom a konyhában. Ez csak télen működik melegebb időben nem, jobb minél hamarabb kivinni ahova való. Persze a konyha ajtóm egyből a szabadba nyílik így fedezhetik fel a szárnyasok hamar, szellőztetéskor.
Szerintem ha a virágok stb-ra öntöd a zaccot ajánlatos mint a trágyát is egy kissé összegereblyézni a földdel.
-
#85578752
törölt tag
válasz
sherlock82 #6213 üzenetére
Viszik Pannonhalmára, várják az apátok.
Furán állnak a kezükben a lapátok. -
#64905664
törölt tag
válasz
inf3rno #6214 üzenetére
Van egy karám évek óta amelybe az udvaron letermett növények szára, levele, fűnyiradék és ilyesmi megy a kv zaccot meg ráöntözöm úgy, hogy mindíg teszek rá egy kis takarót is faleveleket, némi földet ilyesmit. Mikorra a konyhában összegyűlik egy kis veder zacc még további konyhai hulladék is kerül bele pl tojáshéj, paprika paradicsom csuma, esetleg tea zacc szóval ételen kívül mindenféle ez kb 1 hét alatt már szite erjed és mikor kiürítem a karámba elkeverem annak nem sok kell az összeéréshez. Egy év múlva már használható jó föld lesz a végeredmény.
-
#64905664
törölt tag
válasz
sherlock82 #6211 üzenetére
Én visszavitettem a futárral, de a zaccot kiszedtem a humuszba a kis kapszulákból és a vertuókból is. De már ritkán rendeltem így lett egy veder kapszula, amit kukázni fogok mivel át/visszaálltam kotyogósra és csak vertuo kapszulát fogok rendelni nagy ritkán és keveset....Ja persze én rendeltem eddig és rendeléskor be kellett jelölni, hogy kérek zacskót is és a futár abban vitte el, van nekik ilyen fekete szabványosított. Összesen 200-at lehetett beletenni csak. A nespresso ezért kedvezményt nem ad csak jópofáskodik, hogy ők milyen környezet tudatosak. De többektől olvastam a neten, hogy a futár nem vitte el tőlük....
-
sherlock82
senior tag
Ha az üzletbe vissza viszem a nesspresso kapszulákat, akkor kapok valami kedvezményt vagy ez csak ilyen jófejűség meg szolidaritás a részemről?
-
Dorian
félisten
Nos, újratervezés van, mert az így visszasózott deszt vízzel kissé keserű ízt kapott a kávé.
És ez [link] a kávé, aminek pont nem kéne ilyennek lennie. Szerintetek a keserűsó lett sok?
A maradék bekevert vizet félre teszem, a soron következő két csomag úgyis sötét pörkölésű olaszos kávé lesz, annak talán még jól is áll majd. -
Petyuska111
tag
Lollina e.s.e. pod-os gépet tudja valaki, hogy kell karbantartani? Vagy kell egyátalán? Vízkőtelenítés, ilyesmi. Amit adtak hozzá útmutatót, abban semmi nincs erről, egy szó se.
-
sherlock82
senior tag
válasz
hyperspace #6207 üzenetére
Hát figyi,
nem tudom hogyan készíti a gyártó, de valami bor íze van neki, vagy annak a zamata meg kissé gyümölcsös és savas. Szóval nem finom, hiába rövid kávé nem hasonlít egy presszóra.Én eddig mindig kotyogót használtam, legutóbb Bialetti - t. Ezt a gépet ajándékba kaptam, de egyik legjobb ajándéka volt. Én kizárólag presszó kv - t szoktam inni, tehát ezek a hosszúak nekem nem jönnek be, aki azt szereti ő is bőven talál magának variációt.
Nyilván nem olcsó ha valaki rendszeresen kv -t iszik, de én egy hét alatt 3 - 4 főzést csinálok magamnak ezzel a géppel. A többi rövid kávé fajta egyébként finom, megtévesztésig hasonlít a presszóra.
-
hyperspace
őstag
válasz
sherlock82 #6206 üzenetére
Remélem ott még nem tart a Nespresso, hogy ízjegyeket is aromával oldanak meg. Milyennek érzed amúgy, savanyú, savas? Illatában érezni a gyümölcsöket?
Én is próbálkozni fogok hasonló karakterű kávéval, már nálam van, de pihentetem még.Hogy vált be a Vertuo? Milyen az előző generációhoz képest? Mikor 25ezer volt, majdnem vettem egyet, mert nem próbáltam még ezt az új megoldást.
-
sherlock82
senior tag
Nespresso Vertuo Next gépet rendszeresen átmosom a kezdetek óta.
Ma kivételesen mérőpohárral végeztem el a tisztítást, pontosan 5 dl víz egy ilyen átmosás.Vettem a napokban egy " toccanto " elnevezésű kapszulát is hozzá, de az nekem nagyon nem ízlik, valami bor aroma is van benne. A hülye fejemmel azt hittem ízleni fog.
-
Dorian
félisten
Kimértem először az 1,2 g (nál hajszállal kevesebb) keserűsót, majd 1,5-ig adtam hozzá szódabikarbonát. Eleve egy csészébe tettem bele, tehát a mérleg sem a mérési alsó határon volt.
Meglátjuk majd milyen lesz, mert előtte ki is tisztítottam PulyCaff-fel a főzőt, ilyenkor a szokásosnál mindig gyorsabb a lefolyás, kisebb a nyomás, forróbb a kávé, így adagolás-újratervezés van, de majd hétfőn érünk haza. -
#64905664
törölt tag
Tasiadamnak!
Az általad kért kritériumoknak ez megfelel de én közelebbről nem ismerem. Az oldalon a legalsó kávéfőzőt nézzed (A CMM5 ), de akár az egyel visszábbit is.
Ha esetleg megfogott az oldalon a kávégép alatti írás végén van teszt is: A gépről írt tesztemet itt találod..........
-
Egyrészt jobb, ha felmelegítesz fél liter vizet és abban oldod a cuccot, majd lehűlve öntöd vissza és szépen összerázod. Hidegben csomósodhat, esetleg nem oldódik rendesen.
A pufferoldat készítése felesleges plusz procedúra nekem, én beletolom az 5 literbe és kész. De százados mérleggel, kivéve, ha garantáltan pontos a tizedesed. Ha téved pár tizedet, az érezhető lehet a végén.Innentől hardcore, aki nem akarja nem kell olvasni:
Másrészt nekem jelenleg a puffer (szóda) szerepe igen jól érezhető, mert épp kísérletezem vele. Most olyan 0,42g megy az 5 lityibe, 1,2 keserű mellett (ez utóbbit próbálom majd csökkenteni épp). Ettől a TDS 130-150 körül van, kemény arcok arra esküsznek ne legyen 80 felett, de én abból nem tudok ihatót főzni.
Több puffer mérsékli a savanyát, testesebbé teszi az ízeket (ha úgy vesszük, összemossa a határokat). Mivel többnyire világos tételeket iszom és mindig zavart a citromosság, ez nekem fontos. A 0,2-0,3 nagyon kevésnek bizonyult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest