- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dyde
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6495 üzenetére
Na jó, kezdek a Dedica felé hajlani, aliexpressen találtam is hozzá kompletten kar+kosár [kombót] . Abba segítsetek még pls hogy mik a legolcsóbb automata darálógépek amik már megvehetőek
-
szerintem az alap kérdés, hogy ittál-e automata főzővel készült kávét és ízlett-e.. + tejre van-e igény?
lehet itt megszakérteni, hogy az automatás szar, hogyha neked egy 2 gombnyomásos espresso/cappuccino egy szemes Tchibo kávéval megüti az ingerküszöböd, akkor felesleges belemenni, hogy karos géppel milyen speciality kávézást lehet csinálni otthon, ha az egy hobbi, Te meg egy pohár/csésze kávét szeretnél
aki itt van ezekben a topikokban inkább szeret foglalkozni vele és a lehető legjobbra törekedni, és erre a legkevésbé alkalmas egy automata gép. ez tény.szüleimnél van egy legolcsóbb automata Philips (valami 85k volt akciósan), "manuális" tejhabosítóval. Közepesen hosszúra állítva espresso módban (kb 40gr folyadék, talán 8g a max kávé ami belemegy 1:5 arány kb 15-20s) Alza kávéval nincs kellemetlen íze, nem mondanám, hogy rosszabb mint egy kapszulás, inkább nagyon más. Nekem a kapszulások még kevésbé jönnek be
Tejhabot elő tud állítani - nyilván nem azt a selymes mikrobuborékmentes dolgot amit gőzzel készítene az ember, de használható, megmelegíti, habos lesz, nem kell "érteni" hozzáTartós? Valószínűleg nem, a gari időt azért esélyes hogy kibírja.
Olcsó? bekerülési áron igen, de vagy szűrt víz, vagy valamilyen vízszűrő (AquaClean talán a philips-nél) nem árt hozzá, ami azért növeli a költséget. Heti-havi karbantartás könyv szerint nem vészes de 1-1 órát néha rá kell szánni.
Kényelmes? Igen.Van egy automata kávés topik, látom oda is bekérdeztél - talán a Tchibo gépet ajánlották amikor legutóbb néztem, nekem az is szimpatikus volt, elég kompaktnak tűnt.
-
Osynho
addikt
Az automata gépet is takarítani kell bizonyos időközönként. Sőt, mivel sokkal bonyolultabb felépítésű, szervizigényesebb is, mint egy karos gép. Tehát azért nem olyan egyszerű a dolog, hogy megnyomod a gombot és kész a kávé. Kivéve, ha a családban valaki más tartja karban a gépet.
A kávé minősége pedig nyilván nem fogja elérni a karos gép által produkáltat. Hozzáteszem, nem akkora varázslat és munka egy közepesen sötét pörkölésű kávéból karos géppel főzni.
-
Dalares
tag
válasz
justgiveup #6491 üzenetére
"Birkka vásárlásnál mire kell figyelnem?"
Arra figyelj, hogy ne bégessen hangosan! -
Alapvetően úgy gondolom - bár rühellem a kapszulát - ha muszáj, akkor konzumerben csakis Nespresso. Az automata pedig nem fog jó kv-t csinálni. A pénzedet akarják, gyorsan és ezért mindenféle csicsás szart megvetetnek veled, semmire se jó marketing feature-ökkel, csak éppen semmit nem tud ízben felmutatni, tekergetheted ahová akarod. Biztos van olyan amelyik igen; azt kifizetni nem lehet és akkor már ott vagyunk, hogy vagy ráállsz a karos gép vonalra és örülsz, de melózol érte, vagy megnyomod a kapszula gombját. Egyébként a hardcore-ban ajánlották neked az ese pod gépeket. Drága lesz bele a cucc, igen. Cserébe egész jó végeredményt kapsz. Ez ilyen, ne ringasd magad másba.
200 alatt én nem tudok jó szívvel ajánlható automatát, felette meg irreális pénzköltésnek érzem. -
válasz
justgiveup #6491 üzenetére
Az elv azonos mindkettőnél. Nekem súlyszelepes van.
Jó a román is. Illetve: használd majd nagy örömmel! -
Dyde
aktív tag
Sziasztok. Kinőttük a kapszulás kávéfőzőt és most őrlődök azon hogy mi váltsa le. Nem vagyunk hatalmas gourmék kávé téren, viszont lusták inkább (nekem az őrlés,kotyogózás,takarítás elég nagy macera a kapszulás után) uh elgondolkoztam az automata gépen is. Van olyan gép 100-170e ft körül ami ajánlható? Vagy 200 felett van csak ajánlható gép? Hardcore topikban nem merek már nagyon kérdezni mert oda túl casualnak érzem magam. Ott egy kedves forumtárs ajánlotta a dedica ec 685 gépet ami tetszik is, de elriasztott hogy kell elvileg külön szűrőt venni, meg kiszedni akkor a gépből valami tömítést, meg ugye daráló gépet is stb. Járt hasonló cipőben valaki, illetve tapasztalatokat,ajánlásokat szívesen fogadnék
-
válasz
justgiveup #6491 üzenetére
Már rég nem kapsz fém súlyszelepest, nem gyártják. Olcsósítás (a gyártónak).
Az összes Romániából jön, az Apple meg Kínából, tudtad? Tehát mindegy. Az olaszoknál egyébként a románok se kókányabbak. -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Birkka vásárlásnál mire kell figyelnem? Olvastam, hogy van régi és új típus, más szelepekkel gyártva, illetve azt is, hogy van román gyártású, ami nincs olyan jó, mint az olasz. Milyen ismertető jeleket kellene keresnem, vagy tudtok olyan boltot, ahol biztosan az ajánlottat kapom? Köszi -
válasz
vatoloco26 #6488 üzenetére
Naked kar plusz egy konyharuha alá 🤷
VST szűrő, ha mondjuk egy ims-t már begyakoroltál. Addig a gyári. -
_NCT
addikt
Sziasztok,
Dedica-val valaki tud latte artot csinálni? Leszedtem a gőzölő fém külső részét, csak a szilikon vég látszik, azzal egészen krémes tejet tudok készíteni, forog is rendesen a fém kiöntőben, nem lesz a teteje pogácsás , viszont ahogy kiöntöm körkörös mozdulatokkal, azt látom, hogy az eleje kellően krémes, viszont a vége már nem, pont mikorra rajzolni kellene, vagy bármi mintát készíteni, Aztán a legvége megint jó, de ott már kemény a hab, inkább capuccino szerű. Nekem kell még többet gyakorolni, vagy ezzel nem fogok tudni latte artot készíteni? Youtube-on egy két embernél láttam, hogy gyári gőzölővel készített latte artot Dedicaval, a többiek cserélték a gőzkart Rancilio-ra. Van french press, meg Ikeas tejhabosító, de a gőzkarral szeretném megtanulni 🙂
-
vatoloco26
tag
Sziasztok,
Kávé tömörítés kapcsán a szilikon lap vagy a tömörítő állvány vált be nektek igazán?
Illetve szűrő tekintetében ki mit ajánlana dupla adagos megoldásban? ims,lelit?avx?
Köszönöm
Üdv
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Andreaspasco #6484 üzenetére
Milyen gáááááz???? Sparhelt!!! Ma vettem is egy Bialetti Mokkát, aztán kész. Azzal csak kihúzom, ha már vége a világnak.
-
-
Sziasztok!
Van valami ajánlott kotyogós kávéfőző?
Jelenleg egy Bialetti VENUS ELEGANCE -om van, de nem vagyok vele megelégedve, mert folyton kikotyog belőle a kávé a tetején és szép lassan lecsordogál a fogantyúján a sütőre.
Köszi! -
válasz
pető bá' #6426 üzenetére
közös VST kosár rendelés info:
holnap este 9-kor szeretném lezárni a jelentkezést, utána küldöm a végleges infókat; addig aki még gondolkodik, vagy esetleg meggondolta magát jelezzen privátban.
Jelen állás szerint 22db kosár lesz, így 34,813 EUR/db (~12.960HUF) + belföldi posta. -
inf3rno
nagyúr
válasz
justgiveup #6472 üzenetére
Ioncserélős gyantás szűrőt szoktak használni. Lehet nátrium ionra cserélni, akkor egy picit sós lesz (de nekem az sem volt érezhető), a hidrogén ionos az igazi, azt viszont házilag nem tudod regenerálni, ezért jóval drágább vele. Én nem használok szűrőt, kemény a víz, mint a beton. Sosem próbáltam itt lágyítottal. Ismerőséknek volt régen teaház a budai oldalon, ők használtak nátriumos ioncserélőt, szóval valamit biztosan számít.
-
válasz
justgiveup #6475 üzenetére
Én mióta komolyabban próbáltam venni már csak pancsolom a vizet, tehát nem emlékszem mi volt előtte. Azóta viszont egyre kevésbé tudom a random étterem\cukrászda kávénak csúfolt, porított zarándokszarból készült förmedvényeit meginni. Tehát szerintem jó irányban vagyok
Először volt Norda, de volt egy kesernye a végén ami mindig ott maradt, tehát ejtettem a projektet. A pancsolt víz ízét pedig nagyban befolyásolja, miből mennyit raksz hozzá. Ez a két saját tapasztalat.
Illetve Balatonon csapvíz, de ott nincs rendes presszó gép és a víz alapból elég lágy. -
inf3rno
nagyúr
Nem, ez tényleg őrölt. [link] Az őrölt kávéba szoktam keverni egy kicsit mielőtt lefőzöm. Az egésznél én kikaparnám a magját és abból tennék egy kicsi a lefőzött kávéba. Annál szerintem pazarlás lenne az őrölt kávéba rakni. A héjára meg lehet cukrot önteni, és akkor vaníliás cukorrá változik egy idő után. Vagy lehet olyat is a héjjal, hogy felfőzöd tejjel, és liszttel, tojással vaníliás pudingot csinálsz belőle vagy akár madártejet, vaníliás öntetet, krémet, stb. Egyszer érdemes kipróbálni, szerintem érezhetően jobb, mint a bolti poros aromás megoldások.
-
justgiveup
tag
válasz
RetepNyaraB #6473 üzenetére
Gépem az éppen nincs
Egy brikkaval és egy french pressel operálok. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a kávé ízét mennyire befolyásolják.
-
Andreaspasco
tag
válasz
RetepNyaraB #6473 üzenetére
Főleg ha a gyümölcsöt desztillálod.
-
válasz
justgiveup #6472 üzenetére
Csapvíz szennyezett és tönkreteszi a géped belülről. Illetve havonta vízkőtlenítheted, ami megintcsak nem túl előnyös.
Kancsós megoldások amelyek magnéziummal tisztítanak, lerakódásokat okoznak, alubojlert marják.
Desztillált víz visszasózva a budget elfogadott verzió. Illetve RO berendezés, vagy pl. BWT. Majd sz. zs. megmondja pontosabban.Különféle kv vizek nagyon drágák ÉS rengeteg műanyag szemét.
Házi desztillálás a zero waste, de nem feleségbarát, hacsaknem garázs\pince -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Ki milyen vizet használ a kávéfőzéshez? Én egyelőre sima csapvizet és olvastam már több megoldásról. Szűrt víz, ásványvizek, desztillált víz + ásványokkal, direkt kávévíz, stb. Mekkora ugrások vannak a csapvízhez képest és kinek mi vált be?
Köszi! -
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #6467 üzenetére
18.4-et töltesz bele? az nagyon sok csokó madneszből. ott már "erőltetett" a lefolyás, azért érzel benne kesernyét.
-
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #6460 üzenetére
picit utána néztem mivel csinálod
látom pides gc-d van. ha keserűnek érzed, egy két fokot vegyél rajta vissza. a nyomás jó ezeknél 9 báron, avval nem kell foglalkozni. ha az ims18-as kosár van,abba próbálj 16-16.5 max 17g-ot. meg látom mérőpohárba megy a kofi. az helyett jobb volna egy mérleg. avval pontosabban tudod tartani az arányokat.
-
inf3rno
nagyúr
A fahéjjal nekem az a bajom, hogy mindent elnyom. Az őrölt vanília azt hiszem 1000 egy kémcső, az kitart nekem hetekig. Vaníliás cukorra egyébként az egész vanília rúd héja a legjobb. Arra mindig ha rátöltesz zárt üvegben, akkor átveszi a cukor a vanillint, mert az szublimál. Ha hűtőbe raksz kémcsőben vanília rudat, akkor látni is a vanillin kristályokat, ahogy kialakulnak rajta.
-
cSuwwi
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #6460 üzenetére
Ha már madness, akkor terjesztem egy kicsit a saját őrültségemet is, tegyél bele vaníliát. Én vanília őrleményt szoktam az őrölt kávéba keverni, de bármelyik formájával működik, talán még vaníliás cukorral is. Sokat lágyít a keserűn. Kíváncsi vagyok, hogy másnál is működik e.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Mennyire probléma,ha a choco madness kávé a csokis íz mellett egy picit keserű?
-
#64905664
törölt tag
A nespresso oldalán szinte állandóan van valamilyen akció amellyel olcsón hozzá lehet jutni a gépekhez. Én az inissiát 1 ft-ért vettem természetesen sok kapszulát meg kellett venni de úgyis meg vettem volna mert tervben volt. A vertuot úgyis kínálgassák, hogy valami havonta vásárolt kapszula mennyiség lekötésével jó olcsón lehet megvenni. Attól függ mennyit iszol/isztok mert én napi hármat és ezzel nem jött volna ki a kedvezmény. A Lavazza cég meg egyenesen ingyenesen kihelyezi a Lavazza kapszulás kávéfőzőjét, ha jól emlékszem havi 150 kapszulát kéne érte rendelni (honlapján olvasható). Mivel én nem iszom annyit kihagytam de szerintem nem rossz mivel ily módon ha megfekszik a főző szerintem azonnal bérmentve cserélik?, mert nekik az az üzlet.
Szóval választék van. Egyébként az első vetou gépemmel sem volt gond fél évig, de nem tudtam a tisztító progiról mert nincs leírva vagy esetleg azóta pótolták. A vízkőtelenítés más, az le van írva meg úgy általában mindenféle használati segítség a nespresso weboldalán.
-
Talala
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6456 üzenetére
-
#64905664
törölt tag
Szia.
Vertuó Next csak a vertuó kapszulával működik. Ehhez még nem szabad után gyártott kapszulákat forgalmazni, mint pl a nespresso inissiához stb, stb. De ne is vágyakozz a félárú kapszulák után mert nekem 1.5 éve van kis kapszulásom és 1 éve vertuo next is és a milliós kínálatból én is kipróbáltam a kis kapszulákat 2 cégtől rendelve (a többit csakis a nespressótól az az igazi). Nos, sem karamell ízű nem volt sem mittom én milyennek kínálgatott (csokis), ezzel be is fejeztem a kis kapszulást és elcsomagoltam mivel egyre csak drágább lesz az is, átálltam kotyogósra és szemes kávéra (a frászon különböző csoportban ömlengenek arról milyen finom a kapszulás kávé a boltokból féláron és fel is rakja a fotóit és tudod miért olyan nagyon finom?! mert alig van benne kávé, egy korsó tej cukor stb....). A vertuo gépem fél év múlva kifeküdt kevés használattal is, de ki cserélték. az ehhez való kapszulákból lejött kávék tetszettek nem csak nekem, de mivel ez is egyre drágább lesz főleg nekem mert nem gyűszűnyi kávét iszom hanem duplát, hát ezt a gépet repinek fogom tartani vagy dekaffét iszom ha estefelé rám jön.Ha veszel vertuot melegen ajánlom figyelmedbe, hogy van tisztító program és azt minden harmadik kávé után futtasd mert ha nem egy idő után elkezdi nem lefőzni a kávét. Nekem több ügyfél szolgálatossal való beszélgetés után (mind hölgy volt) sikerült egy olyannal összefutnom (férfi) aki értett hozzá ő mogyorózta el a progi sűrű elindítását, azóta vagy minden harmadik után elindítom vagy azt veszem észre, hogy hoppá megint nem jön le ilyenkor van, hogy kétszer egymás után is le kell zavarni a tisztítást. A kis inissiánál nem volt probléma mert minden kávé után lefőztem egy tiszta vizet is és mindíg lejött utána a kövi főzet. A vertuónál sem nagy vaszizdat a progi, egy nagyobb edény a kifolyó alá, majd gyors egymásután háromszor megnyomni a lefőző gombot és 4-5 perc alatt forró víz csordogálása mellett kész. Utána kinyitom és papírszalvétával (szabadon választott) kissé át törölgetem a fejet és a vonalkód leolvasót valamint a perselyt amelybe a kapszula megy (itt nem lehet víz sose) és hagyom így kiszáradni. Amúgy ha a kapszulák árát nem nézem jó kis kávéfőző lenne.....éééés, sok fajta kapszula kínálat: mug, espresso, dupla espresso, decaffe, különböző kapuccsínó és ehhez hasonlatos kapszulák...van sok, csak meg kéne fizetni. Mondjuk nekem ez sem jött be mert cukor nélkül, tej nélkül iszom a kávét úgy ahogy lejött.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#72961024 #6452 üzenetére
Lefőzve egész más, alig megy át valami belőlük. Általában a kávé tetejére szórok egy kicsit. A fahéj, amire nagyon vigyázni kell, mert az tud dominálni, azt általában ki is hagyom. A vaníliából, szegfűszegből a vanillin átmegy, de az a keserűvel nagyon jól harmonizál. A többi csak sallang.
-
inf3rno
nagyúr
A vanília ami dominál benne, a keserűt azzal lágyítom, nagyjából ugyanaz a hatása, mint a kakaónál. A többiből csak minimálisat teszek bele, ha teszek. Van, hogy simán iszom fűszerek nélkül, attól függ milyen kedvem van, vagy mi kérnek a többiek.
Igen, a crema nem mindig jön össze.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6449 üzenetére
Én az ízén is éreztem, hogy nem finom. Gondolom mindenki másra érzékenyebb.
-
Talala
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6445 üzenetére
köszi, akkor az akciósabb
.
Egyébként bármelyik nespresso kapszula bele megy vagy csak a vertuo-ba szánt? -
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6443 üzenetére
Nekem sem jöttek be azok a kávék, és éreztem ezt a trágyás mellékízt, főleg a Lavazzan. Nekem viszont nem volt covid, úgyhogy még az is lehet, hogy felerősíti, vagy tovább torzítja. A Pellini tűrhető volt, de nem vennék újra. Most Amoroyból táraztam be, ez olyan közepes, a következő Alza lesz megint, és veszek valami drágább manufakturálisat is kíváncsiságból, bár ezzel a géppel nem biztos, hogy van értelme.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#72961024 #6441 üzenetére
Hát nekem napról napra változik az íz, habosság, minden. Csak úgy ránézésre adagolom, meg én teszek hozzá fűszereket is: vanília, szegfűszeg, kardamom, ánizs, esetleg egy pici fahéj, kurkuma. Főleg a habosság, amin nem igazodom ki, hogy mitől függ, ránézésre nagyjából ugyanannyi kávét teszek bele, nagyjából ugyanúgy tömörítem, mégis az egyik lefőzés habos, a másik nem.
-
Talala
senior tag
Krups vagy Delonghi? Van érdemi különbség, melyiket érdemes választani egy kapszulás gép (vertuo next) esetén?
-
bbuffy
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6438 üzenetére
Konkrétan szar. Nálam.
Marnint nem jó. Sajnos. De mar javul, elejen borzalom. Pár mas dologgal együtt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Andreaspasco #6433 üzenetére
Én csak szemeset veszek.
De köszönöm, akkor az elméleti döglött kávémat nem fogom kevergetni ezután a plátói sík teraszain.
-
válasz
Andreaspasco #6433 üzenetére
Legalabb homogen doglott kavet iszik
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#72961024 #6430 üzenetére
Őrleményeknél vagy alapból minden szemcsés dolognál érdemes homogenizálni. Ha több hónapot áll a polcon, akkor az apróbb szemcsék leülepednek az aljára. Laborban nálunk ez komoly probléma volt, mert torzította az összes mérést, úgyhogy mindig fel kellett keverni az egészet és csak utána szabadott mintát venni.
-
Mano66
senior tag
Rendelt valaki az utóbbi időben az AlzaCafé-ból? Mikori pörkölés volt?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy kapszulás gép vásárlásásn. Vertuo Next jött szembe nem régiben ami szimpatikus is most a kapszula kedvezmény promócióval. Viszont egyáltalán nem ismerem a kapszulás gépeket (sem), ezért szeretnék véleményt ajánlást kérni max 30k-ig. -
inf3rno
nagyúr
Van valami azt hiszem talán horvát kávé, nem jut eszembe a neve, de ma láttam, talán d ll y vagy ilyesmi betűk vannak benne. Bármi tipp?
-
inf3rno
nagyúr
Én aliról rendeltem, végülis működik, az egyedüli, ami nagyon zavar benne, hogy alul két lyuk van, és ez pont a kettő közé csöpög és fröcsög szét mindent beterítve. A másik, ami zavar, hogyha nem mosom rendszeresen, akkor egy apró dugulás miatt is elkezd másfele spriccelni, mint a zuhanyrózsa kb., aminek szintén az az eredménye, hogy mindent beterít. Sűrűn takarítjuk az asztalt, de így is áldatlan állapotok vannak miatta. A kávé viszont megéri meg így is, nekem legalábbis annyival jobb a nyomásfokozósnál.
-
_NCT
addikt
Sziasztok! EC685-ös Delonghi Dedica bottomless/nem-nyomásfokozós portafiltert honnan érdemes rendelni? Csak Ali/Amazon vagy van az országban olyan bolt ahol ilyet kapni?
-
Sziasztok!
Ezt már kóstolta valaki, milyen?(Tesco Classic pörkölt, őrölt kávé) Ma reggel volt a tescóba 70%-os leárazás alatt 209Ft/250g
Elvileg 100% arabica, keverten Etiópiából és Brazíliából.
-
válasz
body007 #6416 üzenetére
Matekból folyamatos kegyelemkettes, fizikából buktam második gimiben. Kémia kettes-hármas, a kovalens kötést pont leszarom. Ennek féynében ahogy gondolod
Én előbb kint hagytam egy hétig, aztán fagyó, adagonként. De mióta rájöttem, egy hónap alatt megiszom egy kiló kv-t és ezexerint 250-es zacsi egy hét alatt fogy, már csak sima hűtő egy plusz simítós zacsiban a bontott anyagnak. Többi pihen a folyosón. -
válasz
RetepNyaraB #6415 üzenetére
Itt olvasom a tesztet róla és így kezdődik:
Kapucziner kávé, elég sokat iszok mostanában. Már az érkezésekor azonnal kibontottam a légmentesre zárt csomagból, had szellőzzön mire tesztelésre kerül a sor. A Kapucziner kávéknak 1,5 hét kell, némelyikek még több is mire igazán a legjobb oldalát adja. Ennek elég az 1-1,5 hét szellőzés utána törekedjünk a légmentesre zárt (én dupla simítózáras) zacskóban tárolásra.
Szóval eddig úgy csináltam, h mikor megjött egy új kv mindjárt dobtam a fagyóba. Akkor ezt mégse így csináljam? -
-
-
hyperspace
őstag
válasz
balazs0726 #6410 üzenetére
Szlovák az ekokapszula. Én csak Flair kiegészítőket rendeltem onnan, utánvéttel, gyorsan megérkezett, és minden rendben volt vele.
-
balazs0726
csendes tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki itthon vett Flair-t? Nekem nem teljesen egyértelmű honnan kéne rendelni. A Flair oldala szerint a KávéKalmar a magyarországi forgalmazójuk, de a honlap alapján csak Classic-ot árulnak. Árukereső meg az ekokapszulat dobja, de az meg nem tűnik magyar cégnek... -
waxos
csendes tag
A Gaggia Classicból szerintem csak a 2015 és 2018 közötti nem ajánlott. A 2018 utáni (fut Gaggia Classic Pro néven is) már megint ajánlható, bár a legelső verzió talán jobban tuningolható. Őrlőben a Graef 40 alatt elérhető, és sokan használják. Egyébként meg görgess vissza párat, és lehet 100 alatt is össze tudsz hozni egy kezdő szettet.
-
-
#64905664
törölt tag
Kotyogós vásárlásnál vigyázni kell erre. Tudni kell a saját főzőlap minimum átmérőjét és a leendő főző talp átmérőjét. Én direkt indukcióshoz vettem úgy, hogy a főzőlapom leírásában az áll, hogy a legkisebb edény talpa min. 12 cm lehet. Mivel az én 4 személyes bialetti mokám talpa 10 cm-es, rögtön vettem vele az indukciós főzőlapra való közbetét alátétet is. Aztán kiderült, hogy nem kell az alátét, azóta is dísz 1 szegre akasztva mivel a főzőm vígan üzemel nélküle is.
-
_NCT
addikt
válasz
#64905664 #6402 üzenetére
A kotyogóst annyira nem preferálom, elektromos tűzhelyen egyáltalán lehet használni? Mert ismerősöm pl nem tudta kerámia főzőlapon, semmilyen megoldással sem. Láttam, hogy a Gaggia Classic-ot sem ajánlják ,csak a 2015 előttit, Delonghi Dedica-nál sok a panasz a rövid élettartamra. Nehéz szülés ez, a Blitzwolf egy Gorenje, az AVX-et néztem, de ennyi erővel Aliról is rendelhetek olcsóbban.
Lehet várok még vele, emésztgetem a lehetőségeket. Mostanában egy Philips és Delonghi automatát is ízlelgettem, nem túl meggyőzőek….
-
MaciG
addikt
Üdv!
Valaki tudja e esetleg hogy az omnia blond ot már nem forgalmazzák? Egy ideje nem találom a boltok polcain.
-
#64905664
törölt tag
Bocsi, ezt elfelejtettem: én is nespressó kapszulásról váltottam van kicsi és nagy kapszulásom is. És nem a kapszula eldobásos mizéria miatt váltottam, a többi hátúlütője miatt. És nekem is alaposan meg kellett rágnom mivel folytassam, a kávét mindenképpen imádom. De az espresso- karos módszer egyáltalán szóba sem jöhetett, a boltok tömve vannak automata gépekkel de a hozzáértők egyetlen egy fajtát sem javasolnak mert azzal sem iszunk igazi espressó kávét, akkor meg maradt a legegyszerűbb.
-
#64905664
törölt tag
Szia.
Mivel nem akarsz túl nagyot ugrani - az 100-on jóval többe kerülne a többi meg a másik topik lakók szerint félmegoldás vagy annyi sem - én lefelé váltanék. Egy Bialetti Moka vagy neked tetsző kotyogó kb 14 e, egy belépő szintű daráló/őrlő ami már a jobbak szerint is elfogadható kb 35 e példúl a Graef (én ezeket még januári árban tudom, akkor vettem) és akkor nem kell kompromisszum, ehhez még elengedhetetlen a minőségi kávé. Mert milyen válaszokat kaphatsz? Egy elfogadott profi daráló ami elengedhetetlen a jó kávéhoz de különösen az espressóhoz, 90-nél kezdődik. Az új karos gépek kerülendők, a jobbak által javasolt használt karos viszont megint csak 100-on felül van és ehhez még találnod is kéne. És ha végig olvasod a másik topikot el fogsz borzadni, hogy mi vár még rád. Ezért írtam, hogy vettem egy megfelelő kotyeszt megfelelő darálót és nem téglát, nem őrölt anyagot, hanem megbízható helyről rendelt szemes kávét iszom amit magam darálok az akció előtt és meg vagyok elégedve.
Persze más tészta, ha te igazi espressót akarsz inni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged