Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz tobias40 #7698 üzenetére
Persze.
A saját zacsija azért nem jó mert a fagyóban a szelep bekrepál és kap oxigént.
Én adagonként fagyasztok és őrlök, nincs is babtartályom.
Pörköléstől számolva világos pörkölésnél max. 2 hónap, sötétebbnél max. 4 hónap szerintem. Amúgy fagyóban kb. hibernálod, tehát ha mondjuk 1 hónapusan tetted el és 1 év múlva veszed ki, megint 1 hónapos lesz.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
tobias40
veterán
-
törölt tag
válasz Polarstar #7694 üzenetére
Lehet, h elbeszelunk egymas mellett. :-)
Csak azert tekerem fel durvara a vegen, h essen ek mar be azok a franya szemek.
Ha nem tekerem fel, akkor akar fel percig is orlok 10-12 g-ot, s ez nekem unikum. Mar azt is megneztem, h a masik kave, amibol meg van az meg mindig a szokasos ido alatt vegigmegy-e a gepen. S igen.
Tehat adott nagysagrendileg 15 szemes kavefajta/marka, amibol 14 kb ugyanannyi ido alatt daralhato, bocs, orolheto, egy meg masfel-ketszer annyi ido alatt, mikozben mindent ugyanugy teszek.
A franya logikam azt mondja, h e mogott vmilyen egzakt oknak kell lennie: magasabb kavezsir tartalom, konnyebb szemek, barmi. Valami.
S egyszeruen kivancsi vagyok, s abban biztam, h en a laikus kifogok itt vkit, aki profin tolja a kavebizniszt, s mar reg eszrevette a jelenseget, s tudja is az okat. Azt kizartam tartom, hogy a tigrises matrica miatt volna :-) Nem Sandokan kave ez, amelyik meg a puskagolyonak is ellenall. :-)
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Ha lefagyasztok egy kiló kv-t bontatlanul,pl lejárat előtt fél évvel akkor meddig szabad fagyasztanom,mikor kell kivenni a fagyóból és elhasználni?
Illetve így jó-e ,vagy kisebb csomagokba érdemes fagyasztani(20-50 dkg) és így olvasztani és felhasználni?
Valamint a Philips Lattego automata főzőknél ha nem használom azt a aqva clean szűrőt akkor jó ha ahelyett időközönként vízkőtelenítem a gépet?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Polarstar #7643 üzenetére
Mi is kipróbáltuk a Tiger Blendet.
Nekem is átment a “szűrőmön”, magyarán oké az íze.
A többi (jobb) bolti kávékhoz képest 1-2 fokozattal lejjebb kell őröklni a Graef-fel, nálam ez 8-9, ez nem is furcsa.
De az igen, hogy nehezebb maradék nélkül megőrölni. Eddig ilyen gondom nem volt az ezzel az őrlővel kipróbált 12-15 kávéfajtával, de ez szeret nagyon ugrálni. Lehet, hogy könnyebbek a szemek, kisebb a sűrűségük vmiért?
Mivel olyan 10-12 őrlésen túl vagyok, nem pszichés jelenség, tuti, hogy tovább tart az őrlés, mint akár egy Lidl-s Bio kávéval, egy arany Lavazzaval, akár korábban a Kapucziner termékeivel.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Polarstar #7684 üzenetére
Na azért ők is szerényen hallgatnak az eredetről. Az, hogy befestik egész Afrikát, még nem túl sok infó. A Kimbo már feltünteti (legalább a drágább termékein) a származást, de az nem is 6k Ft, hanem 10k és akkor már egészen biztosan nem ezt veszem, hanem kispörkölőtől ugyanennyiért.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
looser
addikt
válasz Polarstar #7686 üzenetére
Félreértettelek
Ettől függetlenül klassz lenne, ha ráírnák szövegesen is, hogy koffeinmentes vagy sem, egy színvaknak például nagy segítség lenne. Az pedig, hogy ilyen részletes a csomagolás - leszámítva ami miatt morgok - dícséretes :-)
Ja és elég olcsó a GLS szállítás, az sem utolsó szempont.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
nagyúr
Abszolut nem! Minden kávén szerintem ott kellene lennie a kávé csomagolásban lévő aromáknak. Szerintem ez egy teljesen jogos és ésszerű kérés.
És igen, a kávéáruházban én is találtam végre rendes, nekem is érdekes kávét!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
-
looser
addikt
válasz hyperspace #7682 üzenetére
Én sehol sem találom, melyik az? A hátulján lévő hat leírás a hatféle blendet takarja, ebből az egyik a koffeinmentes, de azt nem írja, hogy ez melyik :-)
szerk.: az, hogy világoskék, az oké, ettől a legvalószínűbb, de azért lehetnének segítőkészebbek :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Az alábbi kávét vettem a Kávéáruház oldalról. Mindenképpen koffeinmentesre lenne szükségem, de nem tudom eldönteni, ez az-e. A hivatalos oldal sem segít igazán. Az a tapasztalatom, hogy a koffeinmentesre mindig rá van írva, hogy decaffeinated, entcaffeinated stb., ami azért segít eldönteni, de itt semmi, csak színkódok vannak.
Egyébként baromi friss (2024.11.30 a lejárat), csak a tigrises mellé most lett még egy kiló kávé :-D
szerk.: közben felhívtak, nagyon kedves volt a hölgy; a cég csak színkódolja a kávéit, nem írja rá, hogy decaf, szóval rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Sped
aktív tag
Nem ide
[ Szerkesztve ]
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
nagyúr
válasz Arpee78 #7676 üzenetére
A hidegen kivonatolt kávéhoz nem kell nagy művészet.
Ergo az a kalapácsos örlő is jó lehet.
A hideg víz helyett így járj el, nekem bevállt pl:
Kézmeleg vízbe keverem bele a frissen őrölt kávét. Majd elkwverem... Lezárom az edényt.
Pihentetem.. Majd kb 10 perc után elkeverem.. Lezárom
Újabb 10 perc elteltével megint erősen elkeverem. Lezárom.
Immár a hűtőbe teszem be 12 órára.Az a sok keveredés kiveszi a levegőt az őrleményből és szépen leülepedik. A kávét mindenféle cirkusz nélkül le lehet önteni a durva zaccról. Profik erre is valami zsákot vagy mit használnak. De én nem vagyok ilyen profi. Csak cseles!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Arpee78
senior tag
Sziasztok, cold brew kávéhoz kell extra felszerelés? Úgy közepes igényekhez, csak iható legyen.
Van egy ilyesmi darálóm, ez gondolom finomra őröl, de úgy tudom durvára kell, ehhez vennem kell kézi darálót? A közelemben van használtan néhány retro darab: 1 2 3 Nem tudom ezeken állítható e az őrlés. Ránézésre ez megállapítható?
A "főzéshez" elég ha beleteszem egy akármilyen üvegbe vízzel és kész?
-
flash-
veterán
kávéhoz milyen termoszt vegyek?
az a cél hogy 100-120ml kávé 12 óraig minél melegebb maradjon(irodába munkahelyre vinném)[ Szerkesztve ]
-
Nutra
tag
De már elmúlt... utoljára már 699 rémlik, dm 649
-
addikt
válasz #85578752 #7672 üzenetére
Nálunk is vmi egyszerűbb jura van (újonnan jött) előtte aszem 3 gépet ettünk meg az irodában - az egyikben 40+ ezer nyomás volt, a szervizben csak pislogtak
Csak azt akartam ezzel mondani, h ezek az olcsó (alsó kategóriás) automaták nem nagy szám kv-t adnak ámMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
iatti
aktív tag
desztvizet hol érdemes most venni? utoljára müller olcsóbb volt mint a dm.
-
peestike
őstag
Céges automata delonghi úgy néz ki, hogy megadja magát. Lenne esetleg tippje valakinek egy utódra? Áfa nélkül olyan 150000-ig gondolkodunk. Ebben a kategóriában van esetleg valami ajánlott? Köszönöm szépen!
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
nagyúr
válasz ServerWorks #7663 üzenetére
A friss Mantaro kávé szerintem jó.
De ezt messze nem 3 hónapon belül csomagolták.
Amúgy meg tényleg. Igen erősen túl van árazva a csomag. A Monin sok esetben mindenható módon emeli az árakat. Minket ellenben nem lehet megvezetni egy kis porhintéssel.
Asszem vagy 20 éve ittam Moninnal turbózott kávét.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz Polarstar #7636 üzenetére
Én is vettem tök korrekt. Ellenben az újságban mellette található Mantaro kapszulák, egy 250ml -es Monin sziruppal, óriási lehúzás
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
RetepNyaraB
veterán
Ja ha nem adagra őrölsz, az egész probléma nem létezik. Mármint tele van a gép belseje, de ez nem derül ki. Takarítsd ki havonta, ha lehet. Egyszerűen, erősebb szálú ecsettel.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
addikt
válasz #28054016 #7660 üzenetére
Igen, nyilván ezt csináltam.
@RetepNyaraB
Tizedes mérlegem van, de nem one-shot módban használom a darálót még. (A bab sem frissen pörkölt.) 1-2 hét múlva szétszedem, ha érdekes a belseje, csinálok fotókat az utókornak.
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
RetepNyaraB
veterán
Őrlés előtt erősen ajánlott a babok enyhe vizezése, így kevésbé töltődik fel sztatikusan->kevésbé ragaszkodik az őrlő belsejéhez. Pl. gyógyszertárban veszel kis spricnis üvegcsét. Nagyjából 2-3 tized gramm víz kell rá, több nem (másfél fújás a spricnivel). Vagy vizes kézzel egyszer megfogdosod a babot.
Tizedes mérleged van? Anélkül fogalmad sincs mennyi őrleményt tart vissza a daráló.
Ja és durva erőszakot kell alkalmazni, igen.
Vagy megvárod míg telemegy porral minden lehetséges helyen és akkor már kevésbé lesz feltűnő, de ebben az esetben havonta illik ecsettel alaposan kipucolni."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kchris78
veterán
Melyik az automata gépes topic?
-
törölt tag
válasz balazs1956 #7653 üzenetére
Erre a célra vennék egy kis karost, valami nyomásfokozós Delonghit. Tök jókat főz, nem hőhiányos.
-
addikt
Közben átvettem a Graef CM900-at. Első tapasztalatok:
- Több helyen írták a magas retention-t. Ütögetem, meg paskolgatom darálás közben és utána is, de nem nagyon jön belőle semmi extra ennek hatására. Szóval vagy nem ragad benne annyi kávé, vagy annyira benne ragadt, hogy durván erőszakot kéne alkalmazni. Az első takarításkor majd kiderül.
- Finomra őrölés: a burr csavarjainak áthelyezése nélkül, csak a gépen lévő tekerővel lehúztam 5-re. A darálóból nagyon lassan kezdett kijönni "por" (kb. fél perc után), és utána se folyamatosan. Egy ilyen adagon már nem tudta rendesen átnyomni a Dedica a vizet (többszöri indításra is inkább csak csepegett). Most 9-essel próbálkozom. Itt még akarok többször mérni, aztán egyesével elindulok lejjebb, amíg a Dedica bírja.It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
kmarci25
veterán
válasz balazs1956 #7653 üzenetére
Teljesen más kávét főz a két készülék. Bár Nespresso kapszulás van itthon, de én is vettem tölthető kapszulát, háááát... Párszor próbáltam, nem jött be. A Bialettivel nem tudsz eszpresszót csinálni, de jó kávét igen. A technikát illetően ott a youtube a többi meg csak rajtad múlik. Úgyhogy én egyértelműen a Bialettit javaslom.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok tanácsra lenne szükségem.
Mivel rengeteg őrölt/szemes kávém van, a Dolce Gusto géphez vettem egy acél utántöltő kapszulát.
Érdemes lenne a kapszula helyett, egy Bialetti indukciós főzőt venni?
Van -e tapasztalat, hogy melyikkel lehet finomabb kávét főzni?[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #7649 üzenetére
Ha már ott vagy, vegyél a zasszonynak 1liter sárgadinnyelikört (persze csak ha szereti).
-
kchris78
veterán
válasz Mr.Csizmás #7649 üzenetére
Amennyire emlékszem lehet, de brutál drága az a bolt. En buono.hu-n vettem olasz cuccokat, ott legalább nem rakódik az árakra a helység brutál bérleti díja... (Oktogonnál vannak)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz Polarstar #7645 üzenetére
Az nekem például nagyon bejött :-)
Tinédzser koromban nagy szám volt a cigijük, ha hozzá lehetett férni (90 előtt valutásboltból, 90 után kínai piacon), feltehetőleg ez lehetett valahol mélyen az indok :-)) Több éve már, hogy vettem, nem tudom, most milyen, de amikor ittam, egy elég friss csomagot sikerült és szerintem baromi jó volt. Oké, nekem a Segafredo Intermezzo is bejön :-) Ma vettem én is egy ilyen tigrincset, kíváncsi leszek rá. 2024.09 a lejárat.Ja és jobbulást!
-
nagyúr
Feláldoztam magam. Piszok gyorsan kipucoltam és tisztáztam a gépet. Kávé bele!
Egy szokásos Brikka örleményt toltam.
Mit mondjak! Ennyi pénzért igen jutányos minőséget tett le a cég!
Illata földes, közepesen fűszeres.
A főzet sötét és krémes.
A földes, fűszeres jegy érezhető az italban. És ahogy ígérték - engem meglepett! - édes tejcsokis utóíz. Nem savas, engem most kifejezetten jól érintett.
Nem vagyok profi a tesztben, de ez príma! Valami barista biztos jobb tesztet fog letenni.
Nem erős az utóíze, ez egy teljesen korrekt gyártói blend ma már "kicsi" pénzért.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
kchris78
veterán
Akinek ez nem jó, van Pellini Vivace n.82 5000 körül szintén . Csak a Lidl-ben .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Polarstar #7636 üzenetére
Hmmm. Nem nyúlt senki a dobozokhoz. Én vettem el az első csomagot.
Pénztáros hölgyike is meglepődött.. Oh! Ez kapható? Mikor pakolták ki?
Ép töltötték a polcokat. Ár sem volt kint.
Jónak látom a kávét. Szept 29-i gyártás. Vegyes, nem tiszta arabika.
Fűszeres aromák és tejcsokis lecsengés. Végre legalább ennyit rá mertek írni.
Holnap teszem az őrlőbe, ha kipucoltam a benne lévőt.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
-
looser
addikt
válasz Mortein #7633 üzenetére
Én nemrég látatlanban ajánlgattam ezt a párost, de amit írsz, az kicsit aggasztó. Ennél az őrlőnél nincs lehetőség plusz alátét beszerelésére, ami eltolja kissé az őrlési fokozatokat? Őszintén szólva nézegettem a dobozokat és ezek az eszközök remek szettnek tűnnek így 60 (+tamper) áron.
-
Mortein
tag
válasz DrDante666 #7607 üzenetére
Szia!
Én párban vettem a "hozzávaló" szintén Aldis karos kávéfőzővel, és már vagy 2 éve gond nélkül használom. Nyilván nem kell tőle csodát várni, de ár-érték arányban jó. Egyetlen apró gondom az vele, hogy talán lehettek volna kisebb lépcsők az őrlési idő állítóján, én csak az 1-es és 2-es őrlést használom (1-2 főre tud főzni a kávéfőző), és az 1-es túl keveset a 2-es már túl sokat ad, de ez nyilván attól függ, hogy milyen őrlésfinomságra van beállítva, most pont olyanon van, ami ezt eredményezi. Előtte Hario minim volt, meg voltam vele elégedve talán még szebben is őrölt (ebben nem vagyok biztos), viszont ez sokkal kényelmesebb a mindennapi használathoz.
Olyan szempontból visszasírom a Brikka+Hario kombót, hogy nagyobb volt a mozgásterem, jobban tudtam egy kávéval kísérletezni, ha odafigyeltem csodás kávét tudtam csinálni,viszont ez meg kompaktabb, nem kell annyit vesződni a tisztítással törölgetéssel, és ezzel is lehet számomra jó kávét csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz RetepNyaraB #7625 üzenetére
köszönöm a választ
nem akarom noob-ként kötni az ebet a karóhoz, nem azért kérdeztem és nem is vettem rossz néven a magyarázatot.
amiket nem írtam (mert nem éreztem relevánsnak):
- nagyon kicsi a konyhám, ez egy adottság. alapvetően automata kávéfőzőket néztem (sőt előtte senseo-t is akár, annyira olcsó és kicsi volt, csak aztán tájékozódtam, hogy abból nem kávé jön ), az automatát (Phillips-nek van kismillió egyféle karosszériába csomagolt gépe, ami még tetszik is) azért vetettem el, mert elég sok helyen azt találtam, hogy nem tartósak. én meg nem problémát akarok venni magamnak.
- a lakásom is kicsi és "konvex" (gyakorlatilag nincs olyan pontja, ahonnan ne lehetne látni minden másik pontját). így igen, fontos az is, hogyan néznek ki azok a konyhai gépek, amik permanensen elől vannak.
- aztán ahogy egyre jobban beleástam magam a témába (youtube főleg), nyilván eljutottam a Weber EG-1-ig és beleszerettem...
- de mivel azt nem fogom megvenni (nyilván), tettem egy lépést hátra és megfogalmaztam magamnak, hogy mit is szeretnék: ez pedig kb. az a színvonal, amit a munkahelyemen iszom a whirlpool automata gépből [kép alapján [ez] ], esetleg annál egy hangyányival jobb. (összehasonlításképpen: eddig instant kávét ittam reggelente itthon, nem mint élvezet, hanem mint koffeinforrás, meg hogy valami meleg legyen gyomromban.)
- szóval a fentiek alapján lett a kávégép a dedica (kicsi, elfogadható kompromisszum, van hozzá kit könnyen beszerezhető módon [igaz a gép árának feléért])
- és ehhez keresnék valami hasonló szintű darálót. megnéztem a használt Mazzer-eket, nincs nagy választék és hát nem is apró darabok.áh, még alszom rá egy párat... (közben megjött az értesítő, hogy mehetnék a Graef-ért is)
és addig iszom a halott kavét reggelente[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
classic B
senior tag
Sziasztok!
Szemes kávékból mondjatok már légyszi jobb minőségűeket, különlegességeket, amit akár ajándékba is lehetne adni! Douwe Egberts Omnia és hasonló kategóriáktól jobbakra gondolnék. Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
Antonious
kezdő
válasz RetepNyaraB #7625 üzenetére
+ egy Fiorenzato Evo késsel megspékelve.
-
RetepNyaraB
veterán
pedig ezt a "használtat nem szeretnék" vonalat el lehetne engedni, kv fronton mindenképp. Ez nem egy lelakott 525TDS BMW, frissen a mosóból. S nem baszogatlak, hanem hozzáállást érdemes váltani. Kinézel valamit, megkérded a véleményt, mondunk valamit és igen ritka, hogy valami komoly baj van, amit nem vallott be az eladó. Pont őrlőnél ha be van járatva (értsd 20 kiló kv átment rajta; ez kb. két év mezei user használatban) az drágító tényező mármint ha értesz hozzá...
De a lényegi kérdésedhez válaszd a Graefet. Szinte biztosan utálni fogod, de legalább tudja amit állít. Darál presszót. Ja, a dizájn kérdést pedig ebben a hobbiban milliókban mérik. Alatta annyira sokadlagos kérdés, hogy csak na. Magaddal tolsz ki, ha számításba veszed. Csatlakozva az előttem íróhoz; egy használt Mazzer otthon elsőre (és még néhányadikra) elég rémítő, de közben örök élet+ingyen sör és semmi a kanyarban sincs ár-érték arányban.
Aztán egy idő után rájössz a régi olasz ipari dizájn szépségére és kikacagod a csilivili műanyag fosokat.
Na. Ez csak kijött, nem kezdek vitába, ne félj"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
addikt
Köszi a választ. A Graef-ek és a Delonghi KG521 között van érdemi különbség? Eredetileg utóbbit néztem, mert design-ban passzolt a Dedica-hoz, de azt írták róla, hogy nem tud kellően finoman darálni presszó kávéhoz. De most ugyanezt írjátok a Graef-ekről is. :)
Kézi daráló nem opció, 80ezer felé nem tudok menni gépi esetében sem. (Használtat pedig nem szeretnék.)It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #7619 üzenetére
Kedves vagy, de tényleg csak tréfából írtam Prágát, életemben ha négyszer voltam ott, amiből kettő munkahelyi út volt.
Meg általában is csak tréfa volt ez a “Csehországig megyek a vízért “dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz #28054016 #7618 üzenetére
nagyon off: szerintem prága az országuk váciucca-andrássy út-budai vár háromszöge. kétszer végigmész, és láttál mindent. a vidék sokkal izgalmasabb, Liberec, Ceske Budojevice, Cesky Krumlov, Olomouc, Ostrava, Brno.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
törölt tag
válasz #28054016 #7457 üzenetére
Kezd a szlovák “Norda” (valódi név Natura Pramenitá Voda, nesytená verzióban) is szürreális történetté válni. Ha már így bejött az íze, akkor gondoltam, veszek még 5 zsugorral, osztán megvagyok kb. 1 évre előre kávévizet illetően. Ma Komáromban dolgok volt, azaz adta magát a dolog. Ráadásul holnap ér véget a vízre vonatkozó Tesco Club-os akció.
Utólag visszagondolva, szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen a komarnoi Tescoban még volt 23*1,5 liter, de több még a raktárban sem, s mivel a palackozás időpontja júliusi, ezért úgy néz ki, hogy ez a termék is ki fog futni. Legalábbis Szlovákiában, a Tescoban. A webshopjukban még találtam amúgy. Ez olyan déja vu, először a Vera Bosco, majd a Norda, most meg ez.
Mivel Csehországban palackozzák, ezért 2023 őszétől majd egy prágai sörözéssel kell összekötni a kávévíz projektet. :-)
Off
Egyéb fura élmények:
- az autóból kiszállva 5 mp alatt kaptam a kérdést egy jól szituált házaspár férfi tagjától: “van eladó forintja?”
- a szlovák nyelvű, itthonról visszavitt és kitöltött klubkártyás nyomtatványt dobták is a kukába azzal, hogy pont nemrég változott a rendszer, a kártyám így is jó lesz, csak majd interneten regisztráljak. Mondom, hogy próbáltam, csak nem sikerült. Egy rövid procedúra után kiderült, hogy valamiért nem érvényes a kártya. Sebaj, ott regisztráltam a kirakott tablet segítségével, ahol szívbaj nélkül behamisította az eladó a lakhelyemet, mert végülis az egész kártyázás csak szlovák lakosoknak jár.Mit meg nem tettem ezért a vízért?! :-)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia.
Szerintem azért a legolcsóbbat javasolta mivel egyik sem ajánlott presszó kávéra, így olcsóbban úsznád meg.
Nekem ez az olcsóbb van de csak bialetti brikkával használtam. Előre figyelmeztettek és mivel én az egész kávés fórum topikokat végig olvastam tudhattam, hogy a Graefeket alaposan pofozni kell ahhoz, hogy kijöjjön az egész? kávé. Na de ennyire?! Nem ért a szép szó én is azt vettem először kb bő 1 éve. Nem vitás, alaposan pofozni kellett amíg használtam (szakmailag rettentően zavart....) na most gondold el szeretnél presszót húzni és méred a szemes kávét mennyit is őrölj, de hiába mert a végén úgyis benn marad valamennyi kávé. Kissé szét szedegettem, hogy kiseperjem teljesen de ezt totál eluntam és egyre ritkábban szedtem szét!Most: Flair 58-hoz az itteni szakik véleményére adva egy kézi 1Z J-max van ami ég és föld különbség. Drága, de könnyű vele darálni ráadásul presszókávéhoz a legjobban ajánlott elektromos őrlő a Niche Zero - ha jól írom - amit külföldről lehet rendelni és ami 200K-n felül leledzik.
Ezeken kívül használt felújítottakat ajánlanak inkább.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz RetepNyaraB #7611 üzenetére
Van amiben jobb, mint a 900-as?
-
addikt
Sziasztok,
ha jól tájékozodom el a topik-ok között, akkor a kérdésem az amatőr topic-ba tartozik.
Graef CM 900 és Sage BCG600SIL közül melyik örlőt ajánlanátok? (Mindkettő 60ezer jó magyar forint lenne újonnan.)
szerk.: eszpresszóhoz, Dedica gép mellé[ Szerkesztve ]
-
Antonious
kezdő
válasz DrDante666 #7607 üzenetére
Szerintem már eldöntötted.
Brikkához jó lesz. -
DrDante666
tag
Az Aldi Ambiano acél késes, kúpos őrlőjével van valakinek tapasztalata? (35 őrlési, 11 idő fokozat, 150W, 3 év gari, most 20k)
1 személyes Bialetti Moka Expresshez kellene egy őrlő napi 1x vagy 2x 1 adagra, ezért 20-25k fölé nem nagyon mennék.
Graef CM702 túlzásnak tűnt (nem is hiszem, hogy továbblépnék), még ha használtan be is vállalnám az árát, aztán legfeljebb eladható. Így került képbe DeLonghi KG 89 esetleg Krups GVX242 Expert, de azok is drágábbak lettek (tavaly a kotyogós vásárlásakor előbb még 15k volt Auchanban).
Aztán az új terv egy kézi volt, mivel annyira sok helyem sincs, illetve ekkora mennyiséghez simán elég volna. Hario tapasztalatok nem győztek meg, az AVX 70167 fokozatai sem, ha mégis próbálkoznék mással. Már majdnem rendeltem egy Timemore C2-t mire pont aznapra (black friday bevezetésével) véget ért a kinézett akció. Aztán tegnap este az Aldiban szembe jött velem a fent említett Ambiano, és azóta nehezem barátkozom a gondolattal, hogy ráfizessek egy kézire, inkább mégis csinálok némi helyet a gépinek. Melyiket javasolnátok inkább?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AeSDé Team #7601 üzenetére
B.meg, mekkora az a gép
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
AeSDé Team
őstag
válasz Antonious #7597 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=r1OUXzMCq_0&t=23s
Olyan tempóban tud őrölni hogy a kávésugár eltolja a portafiltert
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OTP Bank topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Netfone
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest