Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
Új hozzászólás Aktív témák
- 
			
			  aradebil2 senior tag Nem is kell írnod oda is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Intermoduláris a két topic az AVX FB oldalaival Intermoduláris a két topic az AVX FB oldalaival "Válaszolok itt erre a PH-s beírásra:"Most érkezett meg az AVX Lux, bár szépen néz ki, de nagyon bádogolt lemez érzésem van tőle, illetve a hozzá kapott kart se tudom teljesen belehelyezni,"Saválló a háza, mint a lelit gépeknek is.Jó lenne, ha kibírná, hogy nem húzza túl a kart.Sokan azt hiszik, hogy a karnak minden áron középre húzva kell lennie. Majd ha kopik valamennyit a kar tömítés, akkor beljebb megy, de amikor már megszorul, nem kell tovább húznia.A Lelit Anna is elfordul és a lemeze sem vastagabb, de legalább többe kerül. Imádják a vevők az EM1 Lux típusú gépünket, főleg a CG301 őrlővel párosítva. Annyiba kerül így párban, mint egy Sage bambino. https://www.avxcafe.hu/avx-em1-lux-kavegep?keyword=Em1%20lux 
- 
			
			  aradebil2 senior tag 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13655
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13655
							
							üzenetéreEzért jó hogy itt szépen le van írva az összes recept, röviden, tömören  James Hoffman 
 Lance
 Amit még szoktak szeretni:
 Jonathan Gagne
- 
			
			  aradebil2 senior tag 
- 
			
			
- 
			
			  aradebil2 senior tag Örülök hogy megint kotyesz a téma  Ezzel kapcsolatos kérdés: elkezdtem WDT-zni (tudom már blind shaker a menő) de zavar ahogy folyton kikutyulom vele a kávét a kosárból. Van aki tudja hogy mekkora/melyik/milyen dosing ring ajánlott a klasszik 3 fős Moka Expresshez? Vagy hogyan mérjem le hogy az espresso kosárhoz készült dosing ring is jó legyen? Minden megoldás érdekel, Alis cucc is jöhet. Ezzel kapcsolatos kérdés: elkezdtem WDT-zni (tudom már blind shaker a menő) de zavar ahogy folyton kikutyulom vele a kávét a kosárból. Van aki tudja hogy mekkora/melyik/milyen dosing ring ajánlott a klasszik 3 fős Moka Expresshez? Vagy hogyan mérjem le hogy az espresso kosárhoz készült dosing ring is jó legyen? Minden megoldás érdekel, Alis cucc is jöhet. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Halley
							
							
								#12042
							
							üzenetére Halley
							
							
								#12042
							
							üzenetére"Az világos hogy Magyarországon sok helyen ihatatlan a csapvíz, ezért sokan ásványvizet vagy szűrt vizet isznak." Egyetlenegy kisebb szeglete van az országnak ahol "ihatatlan" a csapvíz, a Viharsarokban és környékén ahol kicsit magas az arzéntartalma a víznek. A lakosság túlnyomó többsége hozzáfér iható csapvízhez. És a túl kemény víz nagyon elnyomja mindenféle ital és étel (kávé, tea, leves) valódi ízét. Persze ha neked ez jön be akkor miért ne...Anélkül hogy kipróbálnád senki se fogja megmondani neked hogy melyik a finomabb számodra. De kávégépbe azért én nem öntenék nagyon kemény forrásvizet. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  mekker
							
							
								#11476
							
							üzenetére mekker
							
							
								#11476
							
							üzenetéreHa már Aeropress akkor szerintem ennél a két receptnél nem is nagyon kell több: 
 James Hoffman, annyi kiegészítéssel hogy ha tovább készül akkor lehet finomabb (lásd kövi link), de nem feltétlenül éri meg.
 Ha meg még több tudományos magyarázat kell és kicsit több időd van (JH is innen vette az ihletet a hosszabb brewhoz) (+ van Prismod) akkor Gagné mester.
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  ServerWorks
							
							
								#11462
							
							üzenetére ServerWorks
							
							
								#11462
							
							üzenetéreHa nem presszóhoz kell akkor Facebookon most van egy használt ronda fehér Timemore C2 11-ért Szegeden. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  tuzpenge
							
							
								#10960
							
							üzenetére tuzpenge
							
							
								#10960
							
							üzenetéreTermészetesen tudom, csak elírtam  Szóval a "SO" Lidl-s kávék, Segafredo átzubog (utóbbin mutatja hogy presszóhoz is jó lenne), Tschibo Milano (nem is baristát iszom @ Bobbysolo) viszont fél, 2/3 kosárnál is kb egyperces lefolyásokat csinál :\ Szóval a "SO" Lidl-s kávék, Segafredo átzubog (utóbbin mutatja hogy presszóhoz is jó lenne), Tschibo Milano (nem is baristát iszom @ Bobbysolo) viszont fél, 2/3 kosárnál is kb egyperces lefolyásokat csinál :\
 Bár most leejtettem a C2-t otthon és behorpadt, lehet le lesz fokozva munkahelyi örlőnek  
- 
			
			  aradebil2 senior tag Sziasztok! Munkahelyen van egy nyomifokis Electrolux presszógép, ehhez keresnék döglött tégla kávét ami elég durvára van őrölve hogy ne zubogjon át rajta a víz, és nem fullasztja be teli kosárral. Eddig egyedül a Tscibo Barista jött be, de az is kg 2/3os töltöttség fölött befullad, minden más túl durva volt. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#10755
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#10755
							
							üzenetéreMivel az alap szarvasi egy fordított kotyogós, én semmiképpen se tamperelném, nem fogja tudni átnyomni a vizet. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#10727
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#10727
							
							üzenetéreNyilván nyomifoki és nyomifoki között is van különbség, de a munkahelyi Electroluxon pl. úgy folyik át majdnem az összes bolti tégla kávé, kivéve amire rá van írva hogy espresso-ra őrölve, hogy öröm nézni.   
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Peterhappy
							
							
								#10580
							
							üzenetére Peterhappy
							
							
								#10580
							
							üzenetéreSzerintem ezt a román-olasz dolgot nagyon egyszerűen el lehet dönteni: ha nem sorjás a fém, akkor szerintem tökmindegy hol gyártották. Egyébként az olasz Moka Express műanyagja (nyele) atomsorjás nálam (az olasz zászlós van most nálam), ez ilyen. Makettező tapasztalatommal könnyen lehetett orvosolni  Alu mokaexpressben meg alu lesz a kosár is, ott az feature, nem bug. Alu mokaexpressben meg alu lesz a kosár is, ott az feature, nem bug.
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  hyperspace
							
							
								#10578
							
							üzenetére hyperspace
							
							
								#10578
							
							üzenetéreErről honnan van az info? Minden mokaexpress nagy made in Italy-s logóval jön, beleütve a testbe, lóg rajta 6 helyről a made in Italy-s címke. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Peterhappy
							
							
								#10574
							
							üzenetére Peterhappy
							
							
								#10574
							
							üzenetéreMoka Express is Made in Italy 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#10199
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#10199
							
							üzenetéreNem drágább az, Catler néven elvileg ugyanaz +3k 
- 
			
			  aradebil2 senior tag Indul az AVX BF, most kerülnek fel a Hófehérkék, aki kapja marja. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag 
- 
			
			  aradebil2 senior tag 
- 
			
			  aradebil2 senior tag Igen az AVX-ek kínai gépek saját branddel, elvileg az AVX által custom építettve. Jó lenne ha valahol lehetne róluk független tesztet nézni/olvasni. A Hófehérke a nevét és a színét leszámítva nem néz ki rossznak, de mivel most kezdik csak megkapni őket az első vásárlók ezért tapasztalat még nincs velük kapcsolatban. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Alusky
							
							
								#10047
							
							üzenetére Alusky
							
							
								#10047
							
							üzenetéreEzeknek az Aldis/Lidls kávéknak az a rákfenéje hogy a német piacra készülnek és ezért filterre vannak őrölve (ott az oldalán a filterfozo/frenchpress). Ezért zubog át pár mp alatt a kávé még a nyomasfokozós kosaron is. Próbálj meg olyan kávét keresni amin kotyogo/espresso logo van, ezek finomabbra lesznek őrölve, nagyobb eséllyel lesz belőle kávé. Főleg a kommersz olasz márkáknál fogsz ilyet találni (Lavazza és társai). 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  ANDROID???
							
							
								#9780
							
							üzenetére ANDROID???
							
							
								#9780
							
							üzenetéreMit főzöl, és mivel? 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#9705
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#9705
							
							üzenetéreNem nagyon lehet a Bielettiket underdoseolni, mindig tele kell rakni kávéval. Pár mérethez kapható szűkítő de az már úri huncutság. Derron: 
 Miből gondoljátok hogy megégett a kávé egyébként? Minél alacsonyabb hőfokon ajánlott egyébként készíteni,nekem mindig 50-60% körülin szokott lenni a sweetspot (tehát 1-9 skálán 5-6, 1.5/3 kerámia lapokon pl.). 2-3 teljesen normális, még lehet gyors is egy kicsit. Onnantól kezdve hogy megindul szépen félre lehet húzni vagy akár le is kapcsolni a lapot. Egyébként a Brikka csak fölösleges bonyolítja a rendszert, megpróbálhatjátok kivenni a szelepet és sima Moka Expresskent használni, úgy jobban lehet szabályozni is a kifolyás sebességét.
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  kmarci25
							
							
								#9659
							
							üzenetére kmarci25
							
							
								#9659
							
							üzenetéreLassan itt is át kéne térni az SI rendszerre 😀 Addig is lehet használni pl. az üledékes geológusok terepi eszközét, a 'piszmográfot'  Különböző szemcseméretű üledékek szépen egymás mellé felragasztva egy papírlapra, a durva homoktól (1-2 mm) a kőzetlisztig (64 mikrométer alatt). Persze megvan ennek a kávés/hivatalos megfelelője is ok a Kruve Brewler. Nekem mindig is fura volt hogy pont a szemcseméret meghatározása nem annyira elterjedt a homebrewerek körében, pedig legalább annyira fontos lenne a mint a WDT vagy a fontos hőfok beállítása, gondolnám én. Különböző szemcseméretű üledékek szépen egymás mellé felragasztva egy papírlapra, a durva homoktól (1-2 mm) a kőzetlisztig (64 mikrométer alatt). Persze megvan ennek a kávés/hivatalos megfelelője is ok a Kruve Brewler. Nekem mindig is fura volt hogy pont a szemcseméret meghatározása nem annyira elterjedt a homebrewerek körében, pedig legalább annyira fontos lenne a mint a WDT vagy a fontos hőfok beállítása, gondolnám én.
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  sherlock82
							
							
								#9409
							
							üzenetére sherlock82
							
							
								#9409
							
							üzenetéreÉn itt Olaszországban raszoktam a Mokára, és azóta minden kapszula víz ízű   
- 
			
			  aradebil2 senior tag Kotyogóból van acél verzió is, DE kotyogóst szerintem nem kell minden egyes alkalommal elmosni alaposan mosószeres vízzel szerintem.Boven elég heti egyszer alaposan, én hétköznap csak vízzel eloblitem és hagyom megszáradni. Főleg ha nem ha legsötétebb porkolesu olajos kávét issza az ember. Haladóknak: Aeropress szuropapirral meg végképp nem kell suvickolni minden használat után. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag Hát figyelj, onnantól kezdve hogy nem babból őrölsz frissen, nem nagyon van mit és hova ajánlani. Legjobb esetben is egy héten belül a darált kávé összes aromája elszáll. +Választék sincs, hogy kávét lehessen ajánlani az ízlésednek megfelelően. Marad a convenience és az ár/érték arány. Egyébként meg kotyogo lenne az ajánlott, de azt élből elutasítottad. És az nem a prosumer kategória. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag Ha bajod van a környezetterheléssel, akkor csak a kotyogó... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
 Az a helyzet, hogy a kávénak amit inni tervezel (bolti tégla) majdnemhogy 100%-osan mindegy hogy min főzöd le. Válassz egy olyan gépet, ami a lehető legkevesebb előkészítéssel és bemelegedési idővel jár, a lehető legolcsóbban. Talán ebből a szempontból egy kapszulás lenne a legjobb, amihez veszel egy újratölthető kapszulát, és abba tudod rakni az általad preferált decafft. Vagy a legolcsóbb szarvasit.
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Space marine
							
							
								#9017
							
							üzenetére Space marine
							
							
								#9017
							
							üzenetéreHa nem akarsz bele annyit ölni,akkor inkább vegyél vmi korrektebb darált kávét és főzd le a szarvasin. Egyébként minek a termosz ha úgyis újramelegítenéd? 
- 
			
			  aradebil2 senior tag Sziasztok, 
 Az alábbi bézik (nincs bluetooth) kínai mérlegek közül melyik az ajánlott? Egyelőre csak Aeropresshez mérnék fele időt és súlyt, átpörgetve pár oldalt AVX KC803-on kívül mást nem nagyon láttam ajánlani. hasonló nincs az olasz amazonon (onnan vásárolnám).
 1. Cosy Blue 21 EUR
 2. Cestmall 23 EUR
 3. 3T6B 24 EUR ~AVX CF3
 4. Achort 26 EUR ~AVX KC803
 Köszi!
- 
			
			  aradebil2 senior tag 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#8308
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#8308
							
							üzenetéreSima Szarvasiba szerintem nem kell presszó finomság,kotyogo szemcsemerettel el kéne mennie (mivel egy fordított kotyesz az egész). 
- 
			
			
- 
			
			
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Taltos0711
							
							
								#8188
							
							üzenetére Taltos0711
							
							
								#8188
							
							üzenetéreAzért tudja befullasztani, mert híresen sok fine-t csinál a Hario. Az nem jelenti azt,hogy alkalmas lenne presszóra. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  goodboy007
							
							
								#7878
							
							üzenetére goodboy007
							
							
								#7878
							
							üzenetéreMunkahelyen egy ilyet használunk már vagy 5 éve, az biztos hogy elpusztíthatlan (napi két-három főzés), nem gondoltam hogy ennyit fog bírni. Egyébként a működési elve kb. ugyanaz mint a kotyogósnak, csak kevesebb kontrollod van fölötte (bár be lehet melegíteni/hidegen indítani, sőt még előáztatni is  ). Ha a szülőknek ez megfelelő formátum (elfér a pulton és kevésbé macera mint a kotyogós) akkor szerintem mehet, jobb kávét nem fog csinálni. ). Ha a szülőknek ez megfelelő formátum (elfér a pulton és kevésbé macera mint a kotyogós) akkor szerintem mehet, jobb kávét nem fog csinálni.
 Vagy lehet kapszula ahogy Retep is ajánlotta, az nem tudom mennyire macera újratöltős kapszula esetén (ne termeljünk nem lebomló szemetet minden kávé lefőzésénél).
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Safi1988
							
							
								#7845
							
							üzenetére Safi1988
							
							
								#7845
							
							üzenetére-Brikkát elvileg hideggel jobb indítani (lásd Kalmár videóját a témában), de gyakorlati tapasztalatom csak Mokával van. 
 -Ne nyomkodd a kávét le semmiképpen sem! Nem espressot készítesz.
 -Hario Skerton sajnos nagyon sok fine-t csinál, az okozhat egy olyan keserűséget ami minden kávéba így belekerül. Új őrlő nélkül megpróbálhatod kiszitálni ezeket a szemcséket, ha van egy finom szitád (pl. kosaras teafilter)Egyébként Kalmárt és a HC topikot leszámítva a legtöbb tesztben utálják a Brikkát, és Moka Expresst ajánlják, megpróbálhatod a szelepet kiszedni és úgy lefőzni, forró vízzel. Kamu crema nem lesz de hátha jobban ízlik majd. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Mr.Csizmás
							
							
								#7821
							
							üzenetére Mr.Csizmás
							
							
								#7821
							
							üzenetéreEnnél olcsóbb a frissen pörkölt AVX is... 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#7780
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#7780
							
							üzenetéreHoffmann nem mért a Brikkával semmit sem, egyszer kipróbálta és megállapította H szar. Kalmár csinálta a Brikkás méréseket. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  sherlock82
							
							
								#7382
							
							üzenetére sherlock82
							
							
								#7382
							
							üzenetéreFeltéve ha szereted a keserű , fekete kávét. Én nem, ezért szerettem volna elmenni világos irányba  
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Mr.Csizmás
							
							
								#7367
							
							üzenetére Mr.Csizmás
							
							
								#7367
							
							üzenetéreMi számít ihatónak? Ahogy én látom a szituáció Olaszországban a következő: az emberek nagy része nem otthon kávézik, ők isszák a klasszik olasz eszpresszót,ami magasan veri az otthoni átlag eszpresszókat. Aki otthon kávézik, az viszont mokázik, illetve kapszulázik. Bármelyik olasz hiperben a kavekinalat 80%-a kapszula és tégla. Itt van választék bőven, összes nagy márkának vannak "single origin" de legalább 1-1 régióra leszűkített kávéja. Szemes kávé kínálat viszont katasztrófa, van pár helyi pörkölő cucca is általában kilós kiszerelésben, amire rá van írva az fél éves pörkölés. Pörkölés mértékéről nulla infó. 
 Helyi Lidl-ben hiányzik az otthoni "single origin" vonal van az 1 kilós alap Bellarom és kész.
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  Mr.Csizmás
							
							
								#7364
							
							üzenetére Mr.Csizmás
							
							
								#7364
							
							üzenetéreMost éppen kezdőként a kommersz irányból próbálom megközelíteni a specialty kávézást, a probléma hogy pont Olaszországban vagyok... Mindjárt sírva fakadok hogy otthon még az Alza-n is komolyabb választék/információ van megadva mint az itteni helyi pörkölőknél  Még szerencse hogy pár hét és megyek haza Még szerencse hogy pár hét és megyek haza 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  #85578752
							
							
								#7256
							
							üzenetére #85578752
							
							
								#7256
							
							üzenetéreHát mivel most kezdem ezt az egészet, ezért valami kommersszel szerettem volna kezdeni, hogy meglegyen a fokozatosság és a tanulás. De az olaszoknál nem nagyon megy ez a specialty dolog, majdnem minden sötétre van pörkölve, és a kávékínálat 90%-a szinte mindenhol tégla (abból van single originje több márkának is). Úgyhogy egyelőre bekezdtem egy klasszik Illyvel  Helyi pörkölőket már nézegettem, de ott is majdnem mindenki sötétre pörköl. Helyi pörkölőket már nézegettem, de ott is majdnem mindenki sötétre pörköl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
 
								 
							![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Intermoduláris a két topic az AVX FB oldalaival
 Intermoduláris a két topic az AVX FB oldalaival 

 
							 
							
 
							 
  
							 Ezzel kapcsolatos kérdés: elkezdtem WDT-zni (tudom már blind shaker a menő) de zavar ahogy folyton kikutyulom vele a kávét a kosárból. Van aki tudja hogy mekkora/melyik/milyen dosing ring ajánlott a klasszik 3 fős Moka Expresshez? Vagy hogyan mérjem le hogy az espresso kosárhoz készült dosing ring is jó legyen? Minden megoldás érdekel, Alis cucc is jöhet.
 Ezzel kapcsolatos kérdés: elkezdtem WDT-zni (tudom már blind shaker a menő) de zavar ahogy folyton kikutyulom vele a kávét a kosárból. Van aki tudja hogy mekkora/melyik/milyen dosing ring ajánlott a klasszik 3 fős Moka Expresshez? Vagy hogyan mérjem le hogy az espresso kosárhoz készült dosing ring is jó legyen? Minden megoldás érdekel, Alis cucc is jöhet.
 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							
 
							 
  
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 Különböző szemcseméretű üledékek szépen egymás mellé felragasztva egy papírlapra, a durva homoktól (1-2 mm) a kőzetlisztig (64 mikrométer alatt). Persze megvan ennek a kávés/hivatalos megfelelője is ok a
 Különböző szemcseméretű üledékek szépen egymás mellé felragasztva egy papírlapra, a durva homoktól (1-2 mm) a kőzetlisztig (64 mikrométer alatt). Persze megvan ennek a kávés/hivatalos megfelelője is ok a  
							 
							 
							 
							
 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							
 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
							

