Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#12151) sutszi válasza emvy (#12150) üzenetére


sutszi
veterán

:K Nem semmi... Elég jól néz ki. De a tisztaság kiemelése különösen tetszik.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#12152) Kobe válasza meanmax (#12144) üzenetére


Kobe
veterán

Nem mindegy az sem, hogy milyen itthoni korulmenyeket kell felmondani, lakas van-e, azon hitel, stb, eladod e hirtelen vagy kiadod, vagy egyedul mesz, parosan, stb stb
En amikor jottek megkeresesek, tudtam hogy netto 4e EUR alatt nem igazan eri meg, mert csak a lakas fenntartasa a 2 helyen + hetvegi ingazas elvitt volna also hangon 500K-t (meg ha csak ideiglenesen is) es a vegen ugyanannyi (vagy minimalisan tobb, kb 10-max 15%) maradt volna, felreteve, viszont sokkal tobb az idokoltseg es macera vele (10%ert nem igazan eri meg hetente 6orat ingazni + csomo idovel, lakas felkutatasa, kozmuvek intezese, banki dolgok atpakolgatasa szivni

(#12153) Ursache válasza emvy (#12150) üzenetére


Ursache
senior tag

hogyan létezhet az, hogy sosem volt tömeg? :F

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#12154) DanielLong válasza H A M M E R (#12146) üzenetére


DanielLong
senior tag

Ahogy emvy írja, nyugatabbra valahogy olcsóbb és mégis jobb minőségű sokszor a konditerem. A munkahelyemhez 3 terem esik közel, mindegyik különböző franchise-hoz tartozik, de kb ugyanennyi az áruk.

Én Grazban mást tapasztalok, mint te Linzben, mert nálunk szinte senki nem költ 10€ felett az ebédre és sokszor megyünk kebapozni vagy nudelboxot venni, pl tegnap azzal a munkatársammal is, aki előtte majdnem vett 28 milláért egy Lamborghinit... (igaz, csak használt volt). A kollégák 20%-a pedig gyakran hoz saját kaját, nincs ezzel semmi gond.

Azt elfogadom, hogy itt kint az emberek alapvetően nagyobb lábon élnek, mert van miből. De a senior budapesti IT-sel azért nem érdemes összehasonlítani a dolgot, mert kint sem senior tapasztalatot írtunk. Itt full kezdőként kapunk annyit, mint otthon seniorként (mondjuk én otthon seniorként sem kapnék 700 nettót). Tisztán matematikai alapon itt több pénzt tudsz félretenni, mint otthon, a kérdés, hogy hol fogsz letelepni. Ha kint, akkor az IT szektorból érkezve nem vagy sokkal előrébb. Ha meg csak pénzt gyűjtenél, akkor a kérdés, hogy mennyit ér meg neked idegen országba menni, annak minden előnyével és hátrányával.

[ Szerkesztve ]

(#12155) Tapsi


Tapsi
veterán

Vállalkozóként szerintetek mi a legjobb nyugdíj-előtakarékossági mód? Ugye az önkéntessel az a baj, hogy magas költség mellé ad közepes hozamot, viszont az adóból sem tudok visszaigényelni, mivelhogy nem fizetek SZJA-t.

(#12156) golfvariant válasza Tapsi (#12155) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Ez szerintem csak egy jól működő kapcsolatban működhet, de ha van párod/feleséged, akkor érdemes kimaxolni az ő önkéntesét. Beszélgettünk már róla, hogy ha elmennék Kata-snak akkor megjátszanánk ezt a lehetőséget :)

Egyéb esetben szerintem nem marad más, mint a szokásos Állampapír, részvények, stb...

(#12157) axioma válasza EQMontoya (#12127) üzenetére


axioma
veterán

Hat hogy ti hova jartok ebedelni... Vaci corridor, egyik helyen leves, masodik, koret 1100 Ft, suti melle 200, bar teny hgoy ez a legolcsobb a kornyeken, de raadasul jo mennyiseg es - tobbunk szerint - finom is. Masik helyen leves kulon 350-450 attol fuggoen hogy husos-e, kaja 22Ft/dkg plusz husra darabfelar, ott is nehez 2e felett enni. Jo, a ceges kantin draga es mivel kicsi, nem mindig tetszik, de az is menunel 1600 korul (leves, masodik), ha salatat veszek hozza szinten dekas modszerrel akkor sincs 2e. De meg az iltreno is csinal menut levessel, az se volt arban sok, csak nem tetszett, mar nem is emlekszem a reszletekre. Korabban a Nepfurdon is ilyesmi aru helyeket lehetett talalni. Friss, helyben fozott kajak, nem muanyag dobozos melegitett, az is jo lehet, de nagyobb a zsakbamacska lehetosege.

(#12158) Goose-T válasza Tapsi (#12155) üzenetére


Goose-T
veterán

Ingatlanvagyon felhalmozása. Ha van már pár millád a zsebben, akkor vásárolj VIII. kerületi lepusztult önkormányzati lakásokat, aztán ha lecsendesült az ingatlanipari boom, akkor már olcsóbban fogsz találni szakembert, aki felújítja. Kiadással, legvégső esetben eladással mindig tudsz majd belőle pénzt csinálni.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12159) Tapsi válasza Goose-T (#12158) üzenetére


Tapsi
veterán

Szerintem pont most nem szabad ingatlanba beszállni, túl magasak már az árak. Ezekhez az önkori lakásokhoz pedig csókosnak/bérlőnek kell lenni, nem?

(#12160) Kobe válasza Goose-T (#12158) üzenetére


Kobe
veterán

Az onkormanyzati lakasokhoz nagyon nagy NER rabszolgak csokosai fernek hozza, lasd 9. Keruleti lakasok kiarusitasa
Nyockerben se megy maskepp, elhiheted, de meg Budan sem

(#12161) Goose-T válasza Kobe (#12160) üzenetére


Goose-T
veterán

Tessék, lehet tallózni.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12162) Kobe válasza Goose-T (#12161) üzenetére


Kobe
veterán

Sztem nezd at elobb a listat... A raktarhelyiseg es 17-19nmes lakas nem epp az amiert a befektetok rohannak

(#12163) Jhonny06 válasza H A M M E R (#12146) üzenetére


Jhonny06
veterán

"ilyen környezetbe lehet otthonról vinni a kaját , csak úgy néznek rád, mintha csöves lennél"

Ezek szimplán sznobok/parasztok voltak, nincs sok köze ennek ahhoz, hogy mennyit keresel. Szerencsére ilyen környezetbe nem vágyom. :)

(#12164) azbest válasza Tapsi (#12155) üzenetére


azbest
félisten

azt nem tudom mi jó, de hogy a nyugdíjbiztosításként hirdetett valami nem tűnt jónak, az alapján, amit becslésként generáltak nekem, mikor próbáltak rábeszélni.

Eleve 2% kamatot vett alapul, ami nem tudom mennyire garantált. De persze 3%-kal számolt, mondván úgyis jobb lesz a hozam (eh persze, ha döbörög a gazdaság és nem extra kockázatos, akkor inkább csökken akamat) és pluszban még azt is hozzászámolta, hogy milyen adókedvezményt lehet a befizetés után beletenni. Ja és persze évente növekvő befizetéssel számolva.

Hát, ha nem értettem félre, akkor a kevésbé reklámozott kezelési költség lényegében elvinné a kamatot és az adójóváírást, mintha csak a nettó befizetés gyűlne egy párnacihőben. Bár lehet félreértettem és az adójóváírást nem teszik be egyenlegre, de úgy tűnt. Ennél az éves államkötvény 2.5% minusz kamatadó is lehet jobb. Vagy esetleg több éves, jobb kamatozású kötvény. Bár lehet jobban utána kéne járnom, de per pill szimpatikusabb, ha nem arról van szó, hogy 25 évre más gazdálkodjon a pénzzel és csak annyiból nyugdíj megtakarítás, hogy nem lehet hozzáférni. Ez inkább önkontroll problémásoknak való. :U

Mondjuk azzal is zavarba hoztam az ügyintézőt, hogy ha 2% a féléves államkötvény hozama és ha a befektetések által 2 hónapra leköthetek (évi) 2%-ra betétet a 0.01 helyett, akkor miért ne tegyem simán csak államkötvénybe azt is. :D Valsz, mert jobb jutalék van arra, hogy a kombókat adják el.

[ Szerkesztve ]

(#12165) inferno88 válasza H A M M E R (#12146) üzenetére


inferno88
őstag

"csak úgy néznek rád, mintha csöves lennél"

Pont le kell szarni a véleményüket, de lehetséges, hogy csak te gondolod azt, hogy azt gondolnák rólad hogy. Pont úgy, mint amikor a csajok azért paráznak konditerembe menni, mert "mindenki őket nézi ki", amiért nincsenek kipattintva.

Ha meg egyszer egy kolléga megkérdi, hogy miért nem eszel az étteremben, akkor nyugodtan mondhatod, hogy nem eszel ismeretlen forrásból, kérdőjeles minőségű kaját. Hagy gondolkozzon rajta, hogy mit küld le a torkán naponta.

Amúgy hagyjuk már az "igényes termet". Évekig jártam a Gilda Allee-ba, ami azért nem csöves, de AYCM nélkül 17 körül lett volna a bérlet. Most átnevezték Life1-re, 18+ a bérlet hűséggel, ha jól emlékszem, cserébe csináltak belőle egy csicsás szutykot, de legalább fizethetsz alkalmanként 200 forintot a lakatért.

Ezzel szemben a felújításkor átszoktam a Vida Fitnessbe, ami a csicsapalotához képest egy kibaszott mekka, olyan kurva jó a választék a felszerelésből.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#12166) inferno88 válasza inferno88 (#12165) üzenetére


inferno88
őstag

Ja és csak 8 a bérlet havonta + nincsenek a telefont nyomkodó majmok!

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#12167) Goose-T válasza Kobe (#12162) üzenetére


Goose-T
veterán

Kis pénz, kis foci. Egyébként ha azt hiszed, hogy nem vennék ki felújítva, akkor nagyot tévedsz.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12168) Kobe válasza Goose-T (#12167) üzenetére


Kobe
veterán

Hat, csurheted csavarhatod akarhogy, de nem ebbol fog meggazdagodni senki.... Ami nem raktar vagy uzlethelyiseg, az kozvetlen a pesti getto legalja:

Dioszeghi Samuel utca? Feher ember ejszaka a kozelebe nem megy, nappal is inkabb nagy gazt ad es ugy megy at rajta

Leonardo da Vinci koz? Nyami, ha delutan 1kor akarsz anyagot szerezni, jo helyen jarsz

Kalvaria utca - nomen est omen

Szerintem menj egy kort ezeken az utcakon mielott 10 forintot adnal barmiert. Elarulom, itt a 2008as valsag elotti boomban is ennyiert adtak lakasokat, mert hat a drogtanya es kvatelep nem igazan patent szomszedsag...

Ha felujitod, eselyes hogy 1 honap alatt vagy szetlopjak, vagy a kornyek szinvonalahoz ilo ember venne csak ki (aki vagy nem fizet, vagy szetlopja az utolso csempeig, nyilvan megeri rakolteni)
:)

(#12169) Madwe válasza Kobe (#12168) üzenetére


Madwe
nagyúr

Bocs, de te mikor jártál ezeken a Leonardo köznél? Dübörög a rehabilitáció, már rég kijjeb került a necces környék, ismerős errefele lakik és semmi probléma, ha valamiből sok van az a rendőr:) más kérdés h én eleve pestre se költöznék, csak buda, de annyira már rég nem necc a helyzet, mint ahogy leírtad (10 éve igaz lett volna)

[ Szerkesztve ]

(#12170) Goose-T válasza Kobe (#12168) üzenetére


Goose-T
veterán

Fogalmad sincs, miről beszélsz, és arról sem, hogy miről volt szó eredetileg. Az érvelési hibáiddal Dunát lehetne rekeszteni, és a valóság talajától is teljesen el vagy rugaszkodva.

1. Senki nem beszélt meggazdagodásról, csak nyugdíjról. Én erre adtam ötletet.

2. A Dankó utcában lakom 10 éve, nekem nem kell bemutatni a nyóckert. Természetesen nagyon messze áll attól, ahogy te lefested. Előtte a Sárkány utcában laktam, és a Diószeghyn mentem haza éjszaka a Nagyvárad térről, mert ott állt meg az éjszakai busz. Most adtuk el az 58 négyzetméteres lakásunkat 36,5 millió forintért. Egy hétig hirdettük egy szál alaprajzzal, és
megvették készpénzzel.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12171) Kobe válasza Madwe (#12169) üzenetére


Kobe
veterán

Tegnap. A Leonardo csak egy reszet rehabilitaljak tudtommal, a nokia stb iroda resze okes (eszaki), de a Tomo utca feloli resze meg ma is kvagaz, itt pl estenkent mar kozvilagitas sincs, de lehet vmelyik corvin negyedes felujitas miatt, de akarhanyszor voltam az elmult hetekben, egyik alkalommal l sem volt (Tomo utca is eleg hardcore maradt a Grynd es Bokay kozotti szakaszon plusz a kiljebb, fuveszkert felo eso reszen)

(#12172) djgeg válasza Kobe (#12171) üzenetére


djgeg
őstag

Ott van az Óbudai egyetem is a híres neves térnél... semmi baja a környéknek. Aurórán laktam jó ideig... egy biciklit nem mernek ellopni annyi a kamera... Messzebb van már a gázos rész.
Persze vannak még fura alakok... de mindenhol Budapesten...

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#12173) Kobe válasza djgeg (#12172) üzenetére


Kobe
veterán

Ez kb fel pestre igaz, nem is ez a gond. Viszont a beszelgetes apropoja ugye az, hogy vajon megeri-e ehhez hasonlo kornyeken a kerulet altal is max 2-8 milla koze taksalt ingatlant megvenni, beruhazni. (viszonyitaskepp, egy hasznalt teremgarazs beallo dragabb ezeknel)

Aki minimalisan tudja, hogy mukodik az onkormanyzati lakasmutyi (lasd pl Ferencvaros), az sejtheti mekkora potencial lehet ezekben.... Egesz pontosan 0.
Ezek, amik nyilvanosan meg vannak hirdetve, a husosfazek legaljat kepviselik, amire mar a csokosoknak sem volt ingere, pedig ok siman felar alatt elvihettek volna...

(#12174) djgeg válasza Kobe (#12173) üzenetére


djgeg
őstag

Azok nézzenek MBVK-n lakást. Ki lehet ott fogni jókat. (nincs susmus...)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#12175) #41635072 válasza djgeg (#12174) üzenetére


#41635072
törölt tag

Piaci ár felett ki lehet fogni nagyon jokat.... + kp-ra. What a deal... Na meg hogy nincs susmus, hahahahaha, erdemes atnezni par masik forumra, ahol nyilatkozott egy-ket erintett, hogy mekkora susmus van ezek mogott is.

[ Szerkesztve ]

(#12176) djgeg válasza #41635072 (#12175) üzenetére


djgeg
őstag

Milyen piaci ár feltettről beszélsz... nézzél körbe. (licitek általában a kikiáltási ár 50-70% tól indulnak)
Egy teljesen anonim árverezési oldalon milyen susmus lenne... Ezek a bankoktól jönnek, amikkel natán megy a csencselés azok már nem kerülnek ki. Ami felkerül arra meg anonim licitálhatsz...

Amúgy nem csak only cash... több ismerős is vett már hitelre (persze nem annyira egyszerű story, de kivitelezhető)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#12177) #41635072 válasza djgeg (#12176) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ott a kulcsszo, hogy INDUL...
Ha kicsit utanaolvasnal / gondolnal a temanak akkor megvilagosodnal. Nem az anonimitas a lenyeg, senkit sem erdekel.

(#12178) Stanlee válasza djgeg (#12176) üzenetére


Stanlee
őstag

Anyukam mar regota szeretne masik lakasba koltozni varoson belul. Az egyik ingatlanos megkeresett minket, hogy van egy lakas, de rogton megnezes utan kell donteni (csak penteken vagy szombaton tudtuk megnezni), mert kedden reggel licit, es az ugyvedur aki nekunk tudna licitalni, keri az eloleget es a munkadijat (most ha jol emlekszem 400e volt, hogy nekem licital az oldalon), meg a tobbi jarulekos koltseg.

Elnezest, de ez mar lehuzas, mert nekunk ott az ingatlanos nem mondta, hogy az MBVK oldalan fent van a lakas, hanem magamtol jottem ra, es meg csak eselyem sem volt ra licitlani, mert ilyen rovid ido alatt nem tudtam volna magam beregisztralni. Amugy egy licittel elment a lakas, a rakoltendo pemz es a piaci ertek kozott mar csak minimalis kulonbseg volt.

Biztos lehet talalni ritkan jo lakasokat ott is, de nem tul egyszeru...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12179) Ursache válasza #41635072 (#12175) üzenetére


Ursache
senior tag

Kíváncsi vagyok a fórumra. Melyik topicot kell keresnem? Vagy nem is PH!-s?

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#12180) Mercutio_ válasza Stanlee (#12178) üzenetére


Mercutio_
félisten

Arra lennék kíváncsi az "ügyvéd úr" hány emberről húz le pénzt 1-1 ilyen lakás esetén :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12181) Kukipapa_rr válasza FLx (#11985) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Kedves FLx, nem világos, hogy erre miért nem válaszolsz, többszöri kérdés után sem.

Milyen architect pozíciók voltak ezek IT vonalon, ahol 10 év tapasztalattal 900-at nem akartak megadni?

(#12182) OPiiPO válasza Kukipapa_rr (#12181) üzenetére


OPiiPO
addikt

kezded elveszteni a türelmedet, már 4 naponta rákérdezel (azért a modiknál még ne jelentsd fel ezért) :DDD

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#12183) Stanlee válasza Mercutio_ (#12180) üzenetére


Stanlee
őstag

1 emberrol, de akkor jo sokat. A jatekban az a baj, hogy ha csak egyetlen erdeklodo van, akkor azt is megkopasztjak. Mivel mondanom kell egy arat, ami fole nem megyunk, akkor ha nincs masik erdeklodo, akkor egy masik, a licitbe bevont szemellyel kozosen addig mennek a licitben, hogy az en maximum aram jojjon ki nyertesnek.

Az egeszben az a felhaborito, hogy gyorsan kellett volna dontenem, az ingatlanos az utolso pillanatban szolt, es ki vagyok szolgaltatva az online licit eseten is masnak, aki tudja, meddig lennek hajlando elmenni - sajnos nem tudom, hogy az ugyved tenyleg az en javamat szolgalja, vagy csak ugy tesz...

Most mar mindegy, az a lakas elment, nemsokara egy ugyanabban az epuletben levo, de onkormanyzati lakasert, ott szemelyesen fogunk licitalni, majd beszamolok rola, hogy mi lett a vege.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12184) #41635072 válasza Stanlee (#12183) üzenetére


#41635072
törölt tag

Onkormanyzati lakasokra hol / hogy lehet licitalni?

(#12185) PazsitZ válasza Stanlee (#12183) üzenetére


PazsitZ
addikt

Itt azért nem teljesen értem a dolgot. Marmint azt igen, hogy szemét lehúzas akart lenni a szitu. De ha el akarsz kolteni tobb tiz millat, ne legyunk mar lustak kicsit gondolkozni es utananezni dolgoknak. (Nem tudom sajnalni, aki a boltban a parizeren tobbet lamental, mint egy lakasvetelnel).
Beregisztralsz es licitalsz, ennyi.
Ha meg semmit nem akarsz foglalkozni a dologgal, akkor benne van a kockazat, hogy tobb "jutalekot" akarnak rólad lehuzni...
Megy a siras a black fridaynel is, hogy dehát nincs is learazva. Bakker egy google keresesbe kerul kideriteni. Ertem, szemet dolog, de ha lusta vagy klikkelni meg 3at az kinek legyen a hibaja...?

- http://pazsitz.hu -

(#12186) Jhonny06 válasza PazsitZ (#12185) üzenetére


Jhonny06
veterán

Itt arról volt szó, hogy volt egy lakás, ami megfelelt volna az igényeknek és az utolsó pillanatban kellett dönteni, nem arról, hogy nem nézett utána.. :U

(#12187) Mercutio_ válasza Jhonny06 (#12186) üzenetére


Mercutio_
félisten

nekunk ott az ingatlanos nem mondta, hogy az MBVK oldalan fent van a lakas, hanem magamtol jottem ra, es meg csak eselyem sem volt ra licitlani, mert ilyen rovid ido alatt nem tudtam volna magam beregisztralni[/I].
A regisztráció szerintem nem kerül pénzbe csak a licitálás, regelni bármikor lehet :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12188) FLx válasza Kukipapa_rr (#12181) üzenetére


FLx
addikt

Csak mert nem igazan ertem a kerdest. De most megkerestem ket hirdetest is amire anno jelentkeztem, az egyik IT solution architect a masik IT infrastructure architect neven futott. Altalaban a hirdetes felado cegek azt se tudtak milyen poziciora akartak embert, csak gondolom ezek a szavak jol hangzottak.

(#12189) Tapsi válasza djgeg (#12176) üzenetére


Tapsi
veterán

Teljesen nyilvánvaló, hogy az árverési oldalra a valóban jó dealek nek kerülnek fel, hanem lepasszolják őket a haveroknak.

(#12190) Stanlee válasza PazsitZ (#12185) üzenetére


Stanlee
őstag

A regisztracio miatt be kell menni szemelyesen egy vegrehajtohoz, aki kitolti a regsiztracios adatlapot. Leperkalsz 6000 Ft-ot. Az MBVK oldala nem egyertelmu hogy a belepeshez szukseges aktivalo kodot rogton megkapja az ember e-mailben, vagy elotte a szerzodes bekerul valami kozponti feldolgozo helyre, ez mind ido. Ha a regisztracio sikeres, onnantol lehet licitalni.

Szerintem az ingatlanvasarlast nem lehet elsietni. Ha most neked azt mondjak, delutan, hogy este 8-ig dontened kell, hogy kell-e vagy sem egy lakas, amit akkor lattal eletedben eloszor, felelotlenseg elhamarkodott dontest hozni. Itt nem sok penzrol, csak 12 misirol volt szo, de azert elotte a kozos kepviselovel akartunk volna beszelni, ill. ismeretsegi korben is rakerdezni, hogy ki mit tud az epuletrol, ott lakokrol. Hiaba mondja az ingatlanos, hogy jo a kozosseg, ha az nem ugy van.

Utananeztem a dolognak es akkor jott ki, hogy ez egy MBVK-s arveres, de ezt sem az ingatlanos mondta. Az arveresek tobb hetig fent vannak, a rendszert ismerem, az ingatlanos nem szolt elore, hogy van ez a lehetoseg, hanem ugy hagyta az utolso pillanatra, hogy az neki es az ugyvednek legyen jo, nekunk ne.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12191) H A M M E R válasza Stanlee (#12190) üzenetére


H A M M E R
csendes tag

Itt az ingatlanos a saját érdekeit védte, de akinek van egy kis esze, tudja hogy az ingatlanos nem ingyen dolgozik...
Én is regeltem az árverésre, vannak olyan lakások, amiket meg lehet nézni előtte (a végrehajtó szervez közös megtekintést, ahol találkozol a többi lehetséges ajánlattevővel is) Voltak olyan vevőjelöltek akik ebből élnek, folyamatosan az árveréseket nézik . BP könnyen kiadható környéken ezért nem nagyon lehet ár alatt venni ahogy én láttam. Viszont külső kerületekben vannak olyan licitek, amikre egy ajánlat sem érkezik...
És mérlegelni kell azt a kockázatot, hogy lehet hogy nem fog kiköltözni a benne lakó, vagy kiköltözés előtt lelocsolja vegyszerrel a falakat, tönkre tesz ezt azt...

(#12192) Volkor


Volkor
újonc

Nem: férfi
Életkor: 26
Munkakör: C++ fejlesztő + egyéb sallang
Tanulmányok: Web prog okj, Proginfo Bsc.
Tapasztalat: 2 év
Nyelvtudás: angol közép
Nettó fizetés: 320k
Egyéb: cafeteria
Hely: Budapest, multi

(#12193) djgeg válasza #41635072 (#12177) üzenetére


djgeg
őstag

Ohh ember ... lassan évek óta figyelem, hidd el nagyon jókat lehet kifogni. Nem egy ismerős is fogott már ki rajta... van aki nem is egy ingatlant... attól, hogy te nem, vagy olyan helyen és olyat keresel attól még nem a rendszer szar...
Érvelési hibák repkednek.... Egyszer azt írod, hogy susmus megy mögötte aztán nem vagy képes linkelni csak azt kifejteni, hogy amit te láttál az a piaci árhoz közel ment el ( előtte meg még piaci ár fölött ment el)....
Legalább ne magadat cáfolnád....

(#12178) Stanlee

Most tényleg felhozol egy idióta ügyvédet/ingatlanost aki le akart titeket húzni azzal kapcsolatosan, hogy "susmus" van az MBVK mögött? Ami egy teljesen anonim bárki számára elérhető árverési oldal? Ennyi erővel minden szar lehet mert mindent és mindennel megpróbálják lehúzni az embert... :DDD Komolyan gyerekek....................................

(#12189) Tapsi
Az már a bankokon múlik... amúgy még el is hiszem, hogy van jó pár ami nem kerül ki.... de lassan évek óta figyelem.... nem egy deal csúszott már ki a kezem közül... k jó dealek.... mik végül bőven piaci ár alatt mentek el....

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#12194) Stanlee válasza djgeg (#12193) üzenetére


Stanlee
őstag

Latom jol ismered az MBVK oldalanak a mukodeset. Amikor a vegrehajtonal alairtad a szerzodest akkor rogotn megkaptad a regisztracio aktivalasahoz tartozo e-mailt, vagy kesobb jott meg?

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12195) Jhonny06 válasza djgeg (#12193) üzenetére


Jhonny06
veterán

Szerintem nem nagyon olvasol híreket és tájékozódsz arról, hogy hogyan működnek ezek az átverések "árverések".. :))

(#12196) freaghill válasza Jhonny06 (#12195) üzenetére


freaghill
őstag

Segítenél, mert én sem tudom.

(#12197) Kukipapa_rr válasza OPiiPO (#12182) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Miért veszteném el a türelmem és miért mennék modikhoz?

Ez csak egy egyszerű ontopic kérdés, bár az mostanában valóban ritkaság itt.

(#12198) Kukipapa_rr válasza FLx (#12188) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Ez úgy hangzik, hogy akkor ez nem tipikus, szerencsére.

A szájhúzós szint remélhetőleg magasabban fekszik. Tapasztalataim szerint 900 az tipikus senior szint, nem architect. Egy architectnek meg nem árt a seniornál szélesebb tudással és rálátással rendelkeznie.

Korábban itt elhangzottak olyanok, hogy egy senior 1M alatt csak a képükbe röhög, de ezzel vitatkoznék. Nem könnyű egy 1M-s ajánlatot kapni, és még Hays & Co. szerint sem az az átlagos.

(#12199) Kobe válasza Jhonny06 (#12195) üzenetére


Kobe
veterán

Anno siheder koromban egy idoben azzal kerestem a zsebpenzt, hogy rendszeresen kijartunk az akkor meg NAV-nak hivott szerv gepjarmu arvereseire. No, nem vasarolni, hanem mert az osszegyult "tesok" (egy kb 3-4 licitalobol allo rendszeres bagazs) a licit elott inkabb a kezebe nyomtak minden nemkivanatos, nem beavatott szemelynek egy 10est a kezdes elott.

Amugy MBVK honlapjan szoktak lenni jo ingatlanok, jellemzoen pl azok amiket tudatosan buktatnak be, direkt csodbe visznek vallalkozast es addigra a sokmillas tartozas egyetlen fedezete egy ingatlan, a maradvanyt kimentettek mar feleseg, gyerek, stb nevere iratva.
Csak ezeket nehez megtalalni, kiszurni.

(#12200) PazsitZ válasza Kobe (#12199) üzenetére


PazsitZ
addikt

És most az online anonim regisztráció-licit után hol kell kérni a 10est?

- http://pazsitz.hu -

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.