Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#11733) Szmeby válasza Jhonny06 (#11730) üzenetére


Szmeby
tag

Ismered a korithusi bölcs tanmeséjét? Látod a párhuzamot a hozzászólásoddal? Ezért látod te máshogyan a "szaros albérlet" élethelyzetet.

Ahogyan szerinted az is nyilvánvaló, hogy az átlagember nem öli minden megtakarítását lakásba. Ezekszerint te egy nagyon kis szeletét látod a hitelpiacnak, ezért mondasz ilyeneket. De azt legalább nagyon határozottan. A határozottság egy jó tulajdonság, használd sokat.
Talán jobb is, ha nem ismered az átlagembert, rémisztő, miket tesz.

"Anno a szüleink is így csinálták és valahogy összejött nekik is."
Ennek a neve a surviorship bias.

"Ha mindenki arra várna..."
Valószínűleg rád nem illik, de vicces és egyben szomorú, hogy sajnos a társadalmunkban az ember szája sokkal könnyebben áll rá a "vár", mint a "tesz" igére. Az átlag vár, a sikeres tesz, hogy legyen megtakarítása. Az átlag vár, hogy az állam segítse meg, a sikeres tesz magáért. Na mindegy, ez csak így eszembe jutott, amikor elolvastam a mondatod. Nem tartozik ide. Maximum annyiban, hogy teljesen egyetértek veled, várakozásból nem lesz biztos anyagi helyzet.

Szóval tök jó dolgokat mondasz, de az még jobb lenne, ha több tájékozottság lenne mögötte. Még az is lehet, hogy megváltozna a véleményed 1-2 dologban. Vagy nem. :)

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.