Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Valaki rendelt már az Apple oktatási oldaláról?
iPad Pro lenne a kiszemelt- iStylenál nem tudom mikor lesz készleten..jó ideje elérhetetlen.
Hogy működik a diák igazolvány bemutatása? (Nekem már nincsen, és egy jó barátom segítene ebben nekem) Rendelhetem én is, vagy mindenképp neki kell? -
Thewent12
aktív tag
válasz patyil #38439 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából a csere mellett azért döntöttem, mert 2 év használat után 10%-ot buktam rajta, ami szerintem nagyon jó. A 64Gb kicsit kezdett szűkös lenni már. 128-on szerintem 2-3 évig megint bőven elleszek. Az Air egyébként bőven-bőven elég lenne számomra, egyedül a Pro motion hiánya aggasztana, amit azért rendesen megszoktam a Pro-ban és a telefonban is már. Bár most nézem, az alap Air 64Gb, szóval így pláne eldőlt, hogy a Pro lesz. Már csak a méret a kérdés
-
Kikike
tag
válasz Mezga Aladár #38422 üzenetére
Lehet, hogy túl van tárgyalva a téma, de megerősítésként ide írom a tapasztalatomat:
Mi ha utazunk viszek magammal mobil hotspotot (Huawei), a iPad is ehhez csatlakozik. Amint lakott területre érünk (lát wifi hálózatokat) meglepő pontossággal rájön, hogy hol járunk. Amint lekott területen kívülre megyünk foglama sincs, hogy merre vagyok. -
Noxy
veterán
válasz Mezga Aladár #38435 üzenetére
Azért érdekes mert a GPS egy chip-ben van integrálva a 4G-s adat modem-l. Külön beépítgetni őket, meg gondolom nem éppen gazdaságos. Amúgy én előbb nyúlnék a 4G-hez, mint a GPS-s modellhez.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #38432 üzenetére
Akkor a wifi.
-
őstag
Tippet kérnék ha van. Google testvér (Lol ipad topickban) nem segít, amit ott találtam semmi nem jött be. Akkumulátor rész a beállításokban nem mondja meg mi zabál (és a talált megoldások sem segítenek mint pl. háttér frissítések kikapcsolása), behozza ami tegnap volt de semmi arról hogy éjszaka hova lett 10%+. A probléma az hogy nem használt állapotban is óránként 1% vagy több a merülés (8 órás éjszakai alvás alatt mindig 10% felett). 2017-es 10,5-es ipad pro-val úgy voltam vacak már az akksi, de az új 1 hetes ipad mini is ezt nyomja (szépen apple módszerrel költöztem át a régiről az újra, ezt a hibát is áthozta, köszike).
1. Van valami app ami megmutatja hogy ki/mi zabál a háttérben (ha már a beállításokban az akku rész nem)?
2. Van valami amit érdemes még próbálnom a reset és egyenként vissza pár alap dolog felálláson kívül (gyakorlatilag könyvek + pdf-ek + mobilnet + jegyzetelés amire használva van)?
Köszi a segítséget!
-
patyil
tag
válasz Thewent12 #38436 üzenetére
Szia, érdekes ötlet a csere, Igaziból tartalomfogyasztás és filmnézés esetén pontosan 0 különbség van egy 18as és egy tavalyi pro között.
Ha fontos a képminőség, nem számít a pénz és megbarátkozol a nagyobb mérettel akkor a mini led tudna újdonságot adni.
Ha csak fontos hogy az aktuális széria legyen de mindenre jó volt a 11" Pro, akkor bátran ajánlható szerintem a tavalyi széria, ha kijön az újabb akkor eladod ezt is és váltasz
Az új m1 air is szuper, de ott a pro motion hiánya miatt visszalépést éreznél szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Thewent12
aktív tag
Sziasztok!
Új ipad vásárlásán gondolkozom. 2 héttel ezelőttig egy 18-as 11" Pro-t használtam, ami minden igényemet kielégítette, de végül eladtam, mivel szeretem frissíteni rendszeresen a dolgaimat. A 120Hz miatt csak a Pro vonal jöhet nálam szóba, viszont érdekelne, hogy az M1 hogyan muzsikál az Ipad-ben. Használok egy MBA-t, szintén M1, így a komolyabb dolgokra mindenképp az maradna, ezt csak és kizárólag tartalomfogyasztásra, utazás közben filmezésre használnám. A méreten gondolkozom még, de gyanítom a MBA mellé felesleges lenne a nagyon Ipad. Gondolkoztam, hogy esetleg várnék az újra, de ahogy nézem tavasszal szokott frissülni, így mivel pletykákat nem nagyon hallottam idén, gondolom ebből már csak jövő év lesz.Szóval kinek milyen tapasztalata, esetleg ellenérve van a Pro mellett/ellen?
-
bostone
addikt
válasz Mezga Aladár #38433 üzenetére
Nem biztos, hogy elindulnék csak erre az eszközre támaszkodva egy Budapest-Bamako futamon.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #38432 üzenetére
Felhasználóktól gyűjtött adatokon alapuló Wi-Fi- és mobilhálózati helymeghatározás
Ha a Helymeghatározás be van kapcsolva, a készülék bizonyos időközönként elküldi az Apple-nek a közeli Wi-Fi-hozzáférési pontok és mobiltávközlési tornyok geocímkével ellátott helyadatait. Az Apple az ilyen, felhasználóktól gyűjtött adatok segítségével a Wi-Fi-hozzáférési pontokat és mobiltávközlési tornyokat tartalmazó adatbázisát bővíti. Ha úton van (például autóban ül), és be van kapcsolva a Helymeghatározás, GPS-kompatibilis iOS-készüléke bizonyos időközönként GPS-helyadatokat, a barometrikus nyomásra vonatkozó adatokat, illetve haladásisebesség-adatokat küld az Apple-nek, amelyeket az Apple a felhasználóktól gyűjtött információkon alapuló, a közúti közlekedésre, illetve a beltéri nyomásra vonatkozó adatbázisának építésére használ. Az Apple a felhasználóktól gyűjtött információkon alapuló helyadatokat titkosítva, személyazonosításra alkalmatlan formában tárolja.[ Szerkesztve ]
-
B.i.L
senior tag
válasz Mezga Aladár #38428 üzenetére
Ezt én se tudom,de nekem is mutatja 10,5 pro
Horgászni mentem...B.i.L
-
MODERÁTOR
A közeli wifi hálózatok jelét is használja helymeghatározáshoz, illetve ha iPhone-od van, nem lehet esetleg hogy annak a helyzetét mutatta?
-
tboldi
nagyúr
Net alapján? 🤔
De amúgy pont Mézga Aladárnak illene tudnia.
-
gianni85
veterán
-
jófejsrác
senior tag
Telefonon keresztül hotspot
-
Semin
senior tag
válasz gianni85 #38424 üzenetére
Szerencsés vagy , hogy jók a tapasztalataid. Én eddig bármely nem gyári tokkal csak szívtam. Ha nem a minőség volt gagyi (anyaghasználat) akkor az iPad látta kárát. Elszíneződött, kidörzsölődött vagy megkopott.
(Szerencsére csak családon belül ajándékozok tovább így nem gond ha van egy kis kopás, bár engem zavart. )Ezt untam meg, és azóta csak gyári tokot használok. Ezekkel soha semmilyen problémám nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Leginkább sehogy.
Csak a simes verzióban van GPS.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Mindenkinek!
Beszerzésre került egy iPad9 64 GB WIFI. A kérdésem, ez az eszköz hogyan tud navigálni ha nincs benne GPS vevő?
-
Ármester
Sziasztok!
Nagyon szemezek egy iPadel. Air 5 vagy 11-es Pro néztem ki első körben. Sima iPad már eléggé 2010 kinézetű bármennyire is elegendő lenne átlag felhasználásra.
Air 5 patika lenne, de félek az anyaghasználattól. Ez a papír vékony ház kicsit elrettentett. Pro már elég húzós árban, de ha masszívabb a felépítés akkor lehet azt választanám. Proval (3.gen) van valakinek valami rossz tapasztalata burkolatot illetően?
-
zozimoto
aktív tag
Hali.
Milyen bevált, olcsó tokok vannak ami tartó is? Sima iPadhoz.
"...az enyémre az van írva hogy sivatagi sas 0.50"
-
Amilo02
aktív tag
Visszatérve erre a "pufferelési" dologra, szerintem eléggé lehangoló.
Veszel egy Pro tabletet (Thunderbolt 3 / USB 4 csatlakozással) , aztán mellé az egyik leggyorsabb külső adathordozót hogy gyorsabban tudd ide-oda küldeni a nagyobb méretű fájlokat/videókat stb... és megöli az egészet egy ilyen szarság. -
HardRic
addikt
Holnap vinném az iPadet szervizbe, az egyik miniLED sjnos megadta magát. Melyik helyet ajánljátok? Almárium van a legközelebb, meg oda már vittem iPadet több éve.
Jól tudom, hogy cserélnek és nem javítanak? Milyen átfutási időre lehet számítani?Az iTunes backup a local file-okat is kimenti?
-
moleculez
veterán
válasz pauliboy23 #38405 üzenetére
Sztem videó lejátszó a kérdés, nem streaming app. Amúgy én is használtam ATV appot egy darabig, de Prime Video és Netflix mellé felesleges.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro 11 M4 256GB Wi-Fi fekete színben tokkal dobozában
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest