- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #29 üzenetére
Nem mindenki, mert nem mindenki foglalkozik ezen területtel.
De nekem teljesen mindegy, jövőre már nem szólok én be senkinek .mindenki képes a saját mondandóját elszórni.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
veterán
Megírtam, hogy az enyém gagyi is, kínai is, olcsó is, de működik és veszélytelen
Azért tettem be linket is, hogy aki biztonságos, mobiltöltőről is üzemeltethető cuccot akar venni, az találjon lehetőséget.
Ha úgy látod, hogy lealacsonyító az a feltételezésem, hogy a PH! tagok nincsenek tisztában az egybeépített kapcsolóüzemű tápot tartalmazó kínai LED driverek 230 V-ról történő használatának veszélyeivel, akkor elnézést kérek az érintettektől
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #19 üzenetére
Igazából ezekre nincs szükség
bérrettegők sajnálatára 5 V-ról működik (tudom, nem szabad mobil töltőről használni, mert mindmeghalunk),
Várom a szakértők hozzászólásait..
Ez lealacsonyító a forumtarsakkal szemben, felesleges flamekelto, hisz látod a téma nem olyan cuccal indult, mint a tied.
A tieddel legyél elégedett és örülj hogy jót vettél.
Oda van írva hogy GAGYI KÍNAIT miért ne vegyél...
Ami jó, az meg jó..v( egy részét töröltem, jobb így.)
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Akula
őstag
Nekünk is made in china van, már négy szezont túlélt. Nem tudom mi van az elektronikájában (a műanyag doboz le van hegesztve, mert kültéri), de ha lenne is baj, én nem szaladgálnék Wang-hoz, csak az Auchanba, mert ők forgalmazták, magyarul beszélő eladó, létező vevőszolgálat, stb. Ja, és az ilyen cuccokat nem karácsony előtt veszem, hanem januárban, kb. negyed áron.
Most én tanítsak?"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #25 üzenetére
Rendben.
Én nem vitatkozok.Ha úgy gondolod a PHtagoktol elvárt, és ezzel be is szólsz nekik, legyen így.
Kezd kicsit kihalni a segítőkészség azt veszem észre.
Az egymásra licitálásba beszálltál gyorsan te is
Bezzeg nekem jobb van bibi...Asszem tényleg itt az ideje lelépni
Szerintem ez inkább okulás nem pedig kioktatás kene hogy legyen. No mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A cikk témája az olcsó kínai termékek általánosított leszólása, amit a kommentelők egymásra licitálva erősítettek meg
Nekem semmi más célom sem volt a beszólásommal, mint hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy vannak olcsón is nem gagyi és nálunk sem életveszélyes kínai termékek.
A PH! tagoktól elvárható (lenne ) némi tájékozottság a témában. Az ilyen hálózatról működő LED sorok driverei úgy vannak kialakítva, hogy 100-230 voltról és 50/60 Hz-ről is működjenek. Ami pedig 100 volton még talán biztonságos, az 230 volton már tutira életveszélyes.
Szóval szerintem nem az a baj, hogy ilyet árulnak a kínaiak, hanem az, hogy ilyet megvesznek Európában az emberek (mert amíg veréb van, addig lószar is van). Ha mindenki számára világos lenne, hogy ilyet nem veszünk, akkor rövidesen nem is árulnának ilyet.
Ehhez képest a kommentelők sorra hozzák a példákat, hogy az övék még rosszabb is annál, mint amit a cikk írója mutatott
-
Graphics
Jómunkásember
A cikk témája nem az 5Vos LEDsor.
Hanem amit én is vettem, amiben végig 240V szalad... Ami megbasz. mert ultragagyi a kábelezése.
Köszi a linket, nincsenek bérrettegők, ez annyira felesleges volt...
[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
" ...legalább agyon nem vág... " Akkuról biztosan nem, de ebben az esetben -ha jól látom- akkor elektromosan nincs 'leválasztva' a hálózati feszültségtől és így ezt bárhol érinted meg, áramütés nélkül nem úszod meg, ha valahol megsérül a vezetékelése! Ezt biztosan nem látta egy igazi szakértő! Félelmetes, hogy miket mernek forgalmazni...
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
válasz démosthenés #21 üzenetére
Szerintem Te Welcome deal-ben nézed, ott más az ár.
pengwin: az biztos, h Alin is alaposan meg kell nézni a store-t, a többi cuccot és a véleményeket is. Vannak azért már feltörekvő brand építők (store és gyártó is), de már a kínait is hamisítják. Alapból én csak olcsó cuccokat veszek, meg fogyós dolgokat, nagy baj nincs, ha vmi nem az igazi. Mondjuk értékelésnél azért odabökök olyankor.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
démosthenés
csendes tag
Jó drágán vetted, most 401.69 HUF
Az Aldiban meg a trafós verziója 4999 Ft van haszon kulcs rajta rendesen vagy ilyen drága a trafó hozzá .[ Szerkesztve ]
-
Ja, kínából, 400% állami támogatással szállítanak olyat, ami akár normális is lehet ennyiért, de attól még teljesen lutri, hogy selejtet kapsz-e vagy nem. Ismeretségi körben az ilyen "tuti vétel" noname kínai LED-ek többsége nem élt túl tokáig... meghal vagy a vezérlés, vagy egy-két LED valamelyik RGB diódája. Ami nem feltűnő, ha éppen 8 bites színorgiát mutat, de pl. amint egy színűre állítod azonnal ordít. A másik oldalt meg nyilván az olcsó LED-ek másik 50%-a képviseli, amik hosszú évek óta megbízhatóan működnek... és ez a lényeg: hatalmas a szórás minőségben és megbízhatóságban, legjobb esteben minden király, jó esetben csak rövid élettartamú a cucc, rossz esetben meg tűz- és életveszélyes.
Annyi eszed meg csak van, hogy ránéztél a mobil töltőfej max. teljesítményére és a LED szalag max. fogyasztására, akkor meg miért lenne emiatt veszélyes.
Egyébként úgy bírom amikor az emberek "személyiségét" az tölti ki, hogy márpedig milyen cuccokat vesznek, és ha az valakinek nem tetszik akkor megy a személyeskedés.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
veterán
Én ilyen gagyi kínai LED izzósort vettem
Tökéletesen működik második éve, a bérrettegők sajnálatára 5 V-ról működik (tudom, nem szabad mobil töltőről használni, mert mindmeghalunk), van az USB dugón is egy kapcsoló, amivel lehet a programokat vezérelni, de van hozzá saját távirányító, sőt megfelelő applikációval mobiltelefonról is lehet irányítani
Digitális a vezérlés, vagyis minden egyes LED szegmens a többitől függetlenül 256 színben tud világítani, ezért nagyon látványos effekteket tud megjeleníteni, meg tud zenére is villogni többféle üzemmódban.
A 10 méteres szalag ára pedig 2600 Ft volt, várom a szakértők hozzászólásait, hogy miért nem szabad ilyet használni és miért jobb ennél százszor butább LED szalagot itthon vásárolni tízszeres áron
-
Pikari
addikt
Az elem/akksi is ki tud gyulladni, attól is le tud égni a ház. Bár legalább agyon nem vág, az már egy extra biztonsági faktor.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
dugo_
veterán
500Ft-os Auchan noname elemes fényfüzér elemtartójából az érintkezők felét kifelejtették. Annyit nem ér, hogy visszamenjek vele, meg aztán ilyen QC mellett milyen másikat kapnék a polcról?! Ezt legalább könnyen orvosolni lehetett és nem is veszélyes.
-
igen, nagy boltokra igaz lehet, bár kábelvilágtól is jött olyan usb kanóc, ami nem tudja rendesen tölteni a 67W telót, csak papíron.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Azért maradjunk annyiban, hogy jobb eséllyel fogsz normális(abb) minőségű termékeket kapni a nagy boltokban, normálisabb garanciával.
Egy Alza, MM, stb. szerintem nagyon gyorsan dobni fogja azokat a termékeket a kínálatából, amikkel túl sok garanciális probléma van, mert ez extra költség nekik. Viszont a sarki ázsiai boltokat nem érdekli az ilyesmi, mert nem jelentkezik náluk költségként.
Üdv, pengwin
-
Peti870
csendes tag
Nagyjából 30ft os gyártási költségen készült cucc. De igazából az a szomorú hogy a mindenféle behozott vackok egy jo része ipari hulladék. Most legyen az árusító a média markt vagy éppen noname boltok ugyanott vagyunk majdnem hogy. Naponta behoznak több tonna e szemetet persze certificate elég a forgalmazónak semmi teszt mellé. Az a pár fős fogyasztóvédelmis teszter emberkék meg nem lehetnek ott mindenhol sajnos. Plusz öket sem éri el az átlag user mert el van dugva a honlapjuk amin a tiltott megbukott áruk vannak.
Siemens A40 - Ericsson 2628 - Samsung R210s - Siemens C45 - Siemens C55 - Siemens Me45 - Siemens M55 - Nokia 3210 - Sagem Myx6 - Siemens SX1 - Ericsson T28 - Nokia 6680 - Siemens SXG75 - SE W200 - Nokia E90 - Nokia 808 - Huawei P9lite - Huawei Mate 9
-
Huhh, a boltokban persze jobbat adnak... ja, nem.
Minden IS kínai. A nagy kérdés az, h ki mennyire figyel a minőségre. Telefon töltős sorozatot érdemes megnézni YT-on. Igen, én is csak akkor néztem mér, mikor meghalt a kínai tőttő
A lényeg: minimális HW, fillérbaszó módon. Kétoldali ragasztóval belül egy fémdarab felragasztva, ami hőre, vagy az idő múlásával egyszer majd belepottyan az áramkörbe. Cserébe addig is ad egy kis súlyt, minőség érzethez ez kell (ahogy az egyik neves fülhallgató termékeinél is kiderült anno).
Amúgy fantasztikus szinten van már a kínai technológia. Vettem USB kánelt, jófélét, noname, mert darabolom... betáp lett. Vastag, de hajlékony, érzetre a van anyag és a selymes, már-már harisnyázott szint. Elvágtam. Majd kerestem benne, h mi vezeti amúgy az áramot... kb. semmi, szerintem csak réz nanocső volt a vezető.
Az USB és PD kábelek nagy része fake, még a márkásak sem tudják, amit ráírnak.
Ellenben pl. a telefonokhoz adott gyári kábelek nagyszerűek, pedig az is kínai. Szal... ehh...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Drótszamár
őstag
válasz Jack Hunter #7 üzenetére
A bluetooth kereséshez kell a pontos hely adat. Azért kell ehhez, mert ha van részletes infód, hogy hol milyen bt eszközök látszódnak, akkor elvileg meg tudod határozni az eszköz helyét.
Tehát ha keresel bt izzósort, akkor találni fogsz a környéken minden egyebet is, és ezekből kideríthető a helyzeted.
Persze ettől függetlenül lophat is adatot az app, de nem mindig ez a helyzet
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Graphics
Jómunkásember
Jobb esetleg a Tuyás cucc, de az meg mindenáron az előfizus csomagot szeretné...
Na mindegy, majd jövőre, addig remélem nem ég le a ház, elvileg fogyasztásmérős Xiaomi okoskonnektorra kötöttem az egészet, így azért minimális kontroll van és a fogyasztást is látom.
-
Szerintem ezek valami alapértelmezett nextnextnext módon vannak megírva aztán csá. Kétlem, hogy mind adattolvaj lenne, de ettől még idegesítő. Az embernek kell egy második telefont tartania amin nincs semmi és arra telepíteni az ilyen vackokat. Én már kerülök is ki mindent amin rajta van a BT vagy a Wifi logó.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Feketelaszlo
senior tag
-Főnök, most hívott az LMLAND Kft. Magyarországról. Nem jó nekik a soros LED karácsonyfa füzér. Már csak pár nap maradt a konténer indulásááig, mi tévők legyünk?
-Liu, hozd elő azokat a tavalyról maradt elosztó áramköröket a raktárból.
-De főnök, azok 5V USB eszközökhöz valók és különben is csak 2 kimenet van rajtuk.
-Na fogd meg a rizspálinkám, megoldom.De lehet, hogy tévedés és a piros-zöld-kék színek külön kapcsolhatóak külön ezen a típuson? Igazából mindegy is, az a lényeg, hogy kijött belőle a füst.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Jack Hunter #7 üzenetére
Manapság nincs olyan app, ami ne kérné. Ezzel nem azt mondom, hogy jóvanezígy, csak hogy ez már sajnos nem újdonság...
-
Az okosabbik, bluetoothról vezérelhető fajta meg nem csak hogy kigyullad,de az app használatához kellenek a pontos helyadatok, illetve meg kell adni a hozzáférést a telefonon tárolt zenékhez,fotókhoz. App nélkül meg nem működik.
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Pikari
addikt
ez úgy néz ki, mintha én gyártottam volna. és ez nem dícséret.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Mi madarasteszkóst vettünk az idén mert az autófém ipari szövetkezet által gyártott fényfűzérünk vezetéke így 35év használatot követően valahol megtört és nem volt időm ünnep előtt nekiállni molyolni vele. Nem valami bizalomgerjesztő az új szerzemény, ránézésre egy évet kinézek ebből a vacakból aztán megy a szemétbe.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Narxis
nagyúr
Sajnos egy átlag polgár fejében fel se merül, hogy azért olcsó mert életveszélyes hanem max. az, hogy hamarabb tönkremegy. Azért joggal várná el az ember, hogy ami legalább a hazai boltok polcaira kerül az az alapvető szabályoknak megfelel, ha jól emlékszem a közelmúltban elosztókat ellenőriztek a hatóság részéről és mindegyikkel volt valami probléma, nem csak sima jelölési gond. Azért ez egy vicc.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Graphics
Jómunkásember
Vettem most olyat , nem néztem alin, hogy a trafós legyen...+1000 Ft lett volna...
Hát egy szezont remélem kibír... Életveszély.
2200 Ft a 20 méteres, kültéren lett, fedett helyen felakasztva...
De valószínűleg teszek egy kísérletet az adapterrel való átalakításra avagy kuka...
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
úúú. erre rátromfolnék azzal hogy van olyan aminek a 240V vezetéke akkora van vagy 1 mm es a szigeteléssel együtt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Digitális Állampolgárság Program
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen routert?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Milyen okostelefont vegyek?
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10