- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Adott egy t60-as noti és egy ssd. Egyéb okokból átkapcsoltam a sata vezérlőt ahci-röl compatibily-re.
Létezik h., itt is müxik a trim? A hdsentinel ezt mutatja. Win7 x64 -
-
RoboGuru
tag
Esetleg ha valakinek mégsem működne win 10-re való frissítés után valamelyik illesztőprogram és emiatt jó lenne ha a régi rendszerét visszakapná, win 10-be már került bele egy új automata előző windows verzióra való visszaállítási opció amivel a windows.old mappából visszapakol szépen mindent.
-
HSM
félisten
Akkor ennyi a teendő, keresni egy LG vagy Samsung 1600*900-as panelű T420/430-at.
Vagy utánanézni, nincs-e más T440 jobb kijelzőkkel, valószínűleg ott sem csak egy beszállító panelje van benne.
Sajnos az én T420-am is ilyen AUO 1600*900-as, mondjuk engem csak mérsékelten zavar, mivel főleg külső monitorról használom, így a belsőnél nálam csak a felbontás volt lényeges szempont.
-
Molk
tag
Igen. Nem ennyire, de érezhető volt és nem csak én vettem észre hanem ismerősöm is. (Én inkább ehhez hasonlítanám. Egyfolytában zavarja az ember szemét. Kép)
Itthon van 100 ezres Dell és Toshiba laptop (1366*768 felbontással) de még azoknak is jobb nézni a kijelzőjét mert kevésbé élesek, de ennél egyből feltűnt és zavaró volt (eddig ilyennel nem találkoztam).
Akkor majd ott helyben kiderül... -
HSM
félisten
Pixeles?
Pedig nagyobb a pixelsűrűsége... Nem erre gondolsz? Screen door effec a jobb oldalont: [link]
Kicsit (nagyon) eltúlozva van persze a képen... Azt a T420-aknál is csinálja főleg az AUO panel.A Samsung és LG panelek elvileg nem produkálnak ilyet. Nem tudom, a T440-nél milyen panelek mentek bele, de nem tartom kizártnak, hogy hasonlóak. T430-ba ugyanezek a panelek mentek.
-
Molk
tag
Sziasztok,
Ma voltam megnézni egy T440p-t (de végül nem vettem meg). Ami legjobban meglepett, hogy a kijelzője nekem nagyon pixelesnek tűnt (1600x900), nem volt szép (pedig x200-hoz vagyok szokva). Meg tudnátok mondani, hogy egy T430s-nek ugyanilyen felbontáson szebb-e a kijelzője? -
pippin12
tag
t500 on ugyanúgy megy win10 mint 8.1, egyedűl frissitéseket nem lehet elindítani mert letölti a drivereket is és instalálja auto amitől összeomlik, hiába tiltottam le a driver telepítést..
-
Uzi74
senior tag
T440p-n rendesen lefutott a win10 update, egyelőre minden működik ahogy kell...
-
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #79184 üzenetére
Sokkal könnyebb telefonon mobil nézetben olvasni, navigálni (bármilyen oldalt). Pont arra van kitalálva. Nem mellesleg desktop nézetben (a több tartalom letöltése miatt) mobilnetről böngészve nem kicsit nagyobb az adatforgalom. Az meg nem hálás dolog.
Lusta voltam átváltani desktop nézetre és/vagy az URL elé és után tenni a megfelelő karaktereket. Miért kell ezen fennakadni?
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #79182 üzenetére
Nexus 5 és Opera. Mobil nézetben a PH nem dob fel linkelési lehetőséget, csak normál böngésző nézetben. Tudtam, hogy lesz valaki aki megjegyzi a linket, kíváncsi voltam mennyi idő múlva
De a lényeg a link mögötti tartalom.
-
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #79179 üzenetére
Most olvastam, hogy kijött 10-re Intel driver:
http://pcworld.hu/szoftver/megjott-a-windows-10-es-intel-hd-graphics-driver.html
Hátha ez valamit segít rajta. Amúgy meg a Microsoft a usereken tesztel. Majd jön a service pack-lavina.
Nekem jó a 7. 2020-ig van támogatás, ha jól tudom. Az még odébb van...
(Bocs a link miatt, telefonról írok.)
-
solaris7
tag
válasz
tothjozsi96 #79176 üzenetére
Én is frissítettem T500-ra detto ugyanaz
10 perc és lefagy.Felraktam tiszta telepítés asztalira,a véleményem nem változott egy hulladék mint a 8.1 csak jobban testre szabható.Megsem közelíti a win7-et.Pénz-pénz-pénz.
A win7-et meghagyom.Átlagos felhasználásra internet böngészés zene stb tökéletes a T500-on a Linuxmint 17.2(mate). -
tothjozsi96
addikt
Én feltelepítettem T400-ra, igazából már másodszorra fagy le.
A rendszer úgy 10 percet nem futott.
Mindig lefagy, teljesen.
Ennyit erről. -
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #79174 üzenetére
-
Na, kezdődik.
Kíváncsian várom a fejleményeket.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok, szép hétvégét!
Tiszta Windows 10 telepítése R61i-re. Milyen drivereket kell feltennem, vagy hogyan deríthetem ki, hogy mire van szükség? Az eszközkezelőben van 2 alapvető rendszereszköz, amit sem a Windows, sem én nem tudunk hová tenni.
Köszönöm!
-
zolion01
tag
Kikapcsoltam a Chrom-on belül a hardveres gyorsítást, illetve a driver 3D-s részénél mindent manuálisra állítottam azóta a hiba nincs jelen.
-
zolion01
tag
Sziasztok!
Küzdök egy ideje W500-es géppel, valami Windows frissítés óta Intel VGA-val olyan a kép néha, mintha egy rossz tömörített JPG képet néznék. Ha frissítem a képernyőt akkor rendbe jön, de aztán megint.
Ha törlök minden drivert és csak általános Microsoft videó vezérlőként van telepítve az Intel akkor hibátlan minden, de így nem tudja a megfelelő felbontást és lassú is.
Windows 8.1, 10 alatt is wddm driverrel is ez a baj.
Linux alatt minden hibátlan.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
-
Dalion
tag
válasz
FoxiestFox #79167 üzenetére
integrált Inteles, nem tudom kipróbálni, akkubeállítás működik, wifi hotspot csatlakozik, csak éppen net nem jön belőle, de ez lehet user error, mert még soha nem használtam.
-
Sdi
addikt
válasz
FoxiestFox #79167 üzenetére
Valószínűleg sima intel vga-s.
-
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Írok egy kis Windows 10 tapasztalatot T400-al kapcsolatban: Frissítettem win 7-ről, nem tiszta telepítés történt, egyedüli probléma a hangkártya driverrel volt, de ha átváltottam windows HD audióra onnantól már az is működött. Thinkpad programok: Access Connections, Power Management gond nélkül működik, az on screen display nem megy, a windows sajátja jön be a hangerőgomb megnyomásakor illetve a fizikai mute gombra nem reagál. Minden más teljesen OK, a rendszert szokni kell, de egy nap nyomogatás után már megtaláltam minden beállítást (sok felesleges dolgot kikapcsoltam). Semmi gondom nem volt a win7-el csak az újdonság ereje miatt váltottam, egyelőre nem bántam meg. (a gép: P9700, 8GB RAM, SSD) -
Chaser
legenda
az oké, végül is te tudod, nem nehéz kimatekozni mit tud egy viszonylag alacsony órajelű 2mag+2ht cpu egy 4 magos asztalihoz képest, főleg ha csak intel igp van és a sw profitálna az nv-ből
Francia91 azt nem is értem, hw hang gomb mindig ment alapból minden tp-n ha fenn volt az audio driver, max osd nem
-
Francia91
veterán
Jah, csak ők szerintem nem csinálták meg azt, amit itt páran még a Win 8.1-gyel, hogy a Win7-es drivert felteszed kompatibilitási módban, és akkor már ment is egyből
A dolgok 99%-a működött ezen a módon, nekem egyedül a 3G modemet nem sikerült működésre bírni Winndows 8.1 alatt, de arra is van módszer, amire én már lusta voltam, na meg egy rakat programom (AutoCAD & Inventor 2012, Solid Edge ST4, Citroen Szervizprogram) Win7 alatt fut bugmentesen, 8(.1) alatt nem stabilak, nekem ez is fontos szempont volt, amiért a 7-es mellett maradtam -
i400
senior tag
válasz
Feralheart #79154 üzenetére
A prohardveresek x61-en tesztelték és annyit írtak hogy a hardveres hangerőgombok nem mennek.
-
válasz
Szerintem nem lesz vele gondod, kivéve, ha kellene a Lenovo szoftverei közül valami.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Ha kísérletező kedvű vagy, akkor egy próbát megér.
Én egyelőre a T400-on nem cseréltem le a jól bevált 8.1-et. Annál régebbi gépnek nem is állnék neki.
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Egy Lenovo x61-re mennyire érdemes Win10-t rakni?
-
Grafirka
őstag
3D rendereleshez illetve videovagashoz laptop penzkidobas.Asztali gep komoly hutessel lehetoleg quadro vagy FireGL videokartyaval es sok memoriaval. ( ha nem akkor egy 256 bites combosabb gamer kartya)
T420 nagyon ugyes kis gepek viszont komoly 3D / video melora szvsz. nem valo.
Nem allitom , hogy nem lehet rajta dolgozni. Lehet, csak nem idealis ezen a teruleten de ha megis ezt valasztod akkor foltetlenul legyen benne NVS 4200M videokartya. -
PNP
őstag
Most, hogy a T420 fillérekért kapható, felmerül a kérdés, hogy mire elég. Videót vágnék (4K...) és 3D modelleznék. Szerintem ez túlmutat a gép képességein, de kérdés, hogy megér-e (durva közelítéssel) kétszeres árat egy 1, háromszoros árat egy 2 generációval frissebb gép, főleg, hogy egyre inkább U-s CPU-kkal szerelik őket.
Másik, hogy a nagy méretű file-ok miatt jó lenne USB3 is, az adapterkártyás bővítések mennyivel lassabbak, mintha az alaplap tudná? -
Tim82
félisten
Hivatalosan amúgy ez a Lenovo-féle Windows 10-support lista: [link]
-
-
RoboGuru
tag
válasz
pippin12 #79145 üzenetére
Meglepően jól megoldották a frissítéssel való áttérést. Igazából semmi plusz beállítást, telepítést nem kellett eszközölni, minden maradt úgy ahogy volt. Mintha csak témát cseréltél volna. A több monitoros beállítás sem változott, azt is megjegyezte. Ez T420 esetén, de szerintem T500-nál sem lenne másképp.
-
pippin12
tag
t500 on próbálta vki w10 et? Nálam 8.1 van most amin megy a váltható grafika , leginkább amiatt aggódok hogy ez csesződne el.
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Vettem hasznaltan egy L440-es lapost, i5-4200M procival de csak 4GB RAM-mal. Most raktam bele 2x4GB-ot ami volt itthon, az eredetileg benne levot kivettem.
A kerdesem az lenne, hogy a benne levo DDR3L-es modul volt, az "uj" viszont normal 1,5V-os. A gep indult szepen, latja is dualban a ket modult. Kell-e attol tartanom, hogy meghal a memvezerlo a magas fesz miatt mint asztaliban ha 1,65V-os modult hasznalok huzamosan vagy csak az akkumlatoros uzemido csokken picit?
Koszi elore is!
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Játékos #79140 üzenetére
Azt nekem se csinálta. De nem is baj, mert win8-on felkínálta, de azzal se tölti le. Ez kell neked, kierőszakolja a letöltést, telepítést, ha van popup ablak, ha nincs.
Én előtte visszaraktam a gyári win7-et, inkább annak a serialját áldoztam be, mint a külön vásárolt win8-ét. Ha neked is ilyen van, érdemes.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Kicsit bizonytalan vagyok, szeretnék segítséget kérni.
Van nekem egy T510-es Thinpad-em legális Win7 Pro-val. Nem kínálja fel nekem a frissítési lehetőséget Win10-re. Ne is várjam tőle valami oknál fogva, vagy ez valami hiba nálam?Előre is köszönöm.
-
barnam_
nagyúr
T420-ra már feltettem a Windows 10-t a a Media Creation Tool-al.
A rendszer frissítését választottam, s telepítés után csináltam egy gyári adatok visszaállítását, ezáltal a rendszer meghajtó mérete 12GB-ra csökkent. Minden eszköz meghajtóját telepítette alapból.Lenovo programokat nem telepítettem még.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #79130 üzenetére
Minden hét pénteken kerül ki újabb kérdőív, de nem tudom hány részes lesz, tippre kb. 5 reális lenne.
-
-
peterr85
tag
válasz
Chaser #79134 üzenetére
igen, én is úgy gondolom hogy erősebbnek kell lennie, a kérdés csak az, hogy a gyakorlatban mennyivel..
a kijelzőt elírtam, nem 1600x1400, hanem 900ezek szerint a t510 és a t520 kijelzője ugyan az? mondjuk a t500-tól sem estem hasra, nem szívesen váltanék gyengébb panel-re. és mi a helyzet a fullhd-vel? az jobb?
-
peterr85
tag
T500 és T520 között mekkora difi van teljesítményben? megéri váltani? leginkább a radeon 3650 és az nvs4200 közti különbség érdekelne. notebookcheck szerint elég közel áll egymáshoz a 2 gpu. igazából csodát nem várok, de jó lenne pár plusz fps. semmi komoly game, csak DOTA 2, pillars of eternity, hasonló kis harverigényű játékok, plusz alap szintű 3ds max (a 3650 pár 100.000 poligonnál már komoly fps drop-okat produkál). meg érdekelne még, hogy LG paneles T500-hoz képest milyen a kijelzője? 1600x1400-as verzió érdekelne.
előre is köszi!
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #79100 üzenetére
En most fogok megprobalni 8.1-re atterni. Win 10-re meg majd talan 1-2 ev mulva.
-
HSM
félisten
válasz
scarbantia #79128 üzenetére
Az elsőt igen, a többit jól elfelejtettem. Köszi az emlékeztetőt, gyorsan kitöltöttem a kettes és hármas kérdőívet is.
-
válasz
scarbantia #79128 üzenetére
Elsőt töltöttem, nem is tudtam, hogy van azóta több. Nyomom.
-
Grafirka
őstag
válasz
Blamazs #79126 üzenetére
Nyugodt lelekkel belevaghatsz , nagyon jo gep. T61 es W500 utan ezt hasznalom es semmi kivetnivalot nem talalok benne. Massziv, csendes, huvos , tokeletesen kiszolgal.
A keprernyojet nezd meg mielott megveszed es ha van ra lehetoseg akkor az 1600 x 900 as felbontasut valaszd.
Dockingba hasznalva kenyelmesen dolgozhatsz kulso kepernyovel es billentyuzettel.Win 10 rol meg nem tudok egyelore semmit.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #79127 üzenetére
-
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy hasznalt thinkpad vasarlasan. ahogy elnezem T420-at 70+afa kornyeken lehet kapni jelenleg. erdemes ezekbol a vallalati leadott gepekbol venni, vagy nagy ivben kerulendoek?
t420-tol mit lehet varni hosszu tavon? gondolok itt a win10 megjelenesere konkretan.
Vagy melyik tipust ajanlanatok esetlegesen? hosszu tavra keresek gepet, fokent netezni kellene, de lenyeg hogy tartos masina legyen. -
Grafirka
őstag
válasz
Wolfskin #79117 üzenetére
Nem fut a hatterben valami "furcsasag" ? Hany % on van a CPU hasznalat mikor 80 C ?
Nemreg lattam ismeros T510 gepen hasonlo jelenseget , hogy nagyon forrosodott. Eloszor nyilvan hutore/pasztazasra gondoltunk , de kiderult hogy a Skype! okozott 75-100% CPU hasznalatot , ugy hogy nem ment semmi egyeb. Legyalulta, tett egy regebbi verziot s azota normalis homersekletei vannak.
Anmit irtam nyilvan cska egy pelda, egyeltalan nem biztos, hogy nalad is errol van szo de erdemes ellenorizni mert vannak programok amelyek "sutnek"Veletlenul nem most instalatad ujra az Oprendszert ? mert a windows update siman fleviszi akar 85c ig a jol mukodo hutesu gepeket is.
-
Orionhilles
senior tag
válasz
Orionhilles #79108 üzenetére
Bárkinek van bármi kérdése ezzel kapcsolatosan az kérdezzen nyugodtan
-
fungi
aktív tag
válasz
Tikakukac #79120 üzenetére
Az én x200 és T500-amban is ki lettek próbálva a Tieid, sajnos nem mentek... Később olvastam valamelyik fórumban hogy ha esetleg futott live Linux pendrive-ról a gépen, akkor utána érdemes a Bios-t alaphelyzetbe állítani. Nálam volt ilyen Linuxozás, /Bios maradt, mert még nem hallottam ilyenről/
lehetett ez a baj? Minden más ki volt próbálva, még próba OS /Win7/ is másik vinyóról, de nem látszott a kártya..
Azóta nem foglalkoztam ezzel, pedig kéne egy ilyen mobilnetre... -
RoboGuru
tag
válasz
Tikakukac #79084 üzenetére
Attól függ milyen firmware van a kártyán, és meg van hogy az milyen lapokhoz jó.
Alaplap cserénél pl. az új lapnál az UUID és a Serial szám nem volt megadva és emiatt minden indításnál sípolt, nyivákolt hogy ő neki már pedig kell. Biztosra mentem és a modell típust is a régi lapban lévőre írtam be. Így a régi WLAN kártya miatt sem reklamál, persze lehet annyira nem kényes hogy thinkpad típuson belül gond legyen. Mivel ált. felvan tüntetve milyen gépekhez jó a kártya és ha az van hogy pl. T420-hoz oké akkor mindegy milyen gyáriszámú lap van bent. -
Tim82
félisten
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy 68-80C-os a processzorom?
teljesen normál használat közben is. az alja meg tűzforró. a hőmérsékletet aida-val néztem.
a gép t410s
win7pro
kb. fél éve volt szétszedve, kitakarítva, újrapasztázva. szerintem ez túl meleg...
mi lehet még az oka? -
HSM
félisten
válasz
Orionhilles #79108 üzenetére
Bevallom, nem követtem még a win10-es topikokat, nem szoktam korán váltani.
Viszont köszi a hasznos infót!
-
Orionhilles
senior tag
Valamelyik win 10-es cikkhez írtam már hogyan muzsikál t420-on. Talán ahhoz amelyikben az volt, hogy hogyan megy egy x61-en.
Most is az van rajta, nekem bejött.Szerk.: Annyit még hozzá tennék, hogy PM reboot után normálisan működik, a fogyasztás kijelzésre gondolok első sorban.
Nem is értem hogy miért nem indítottam újra azonnal. ^^' -
barnam_
nagyúr
válasz
totron #79103 üzenetére
Melyik bolt / árus volt ez? Csak hogy tudjam, kitől nem érdemes vásárolni.
Nem túl szimpatikus az, hogy hibáznak, és még Te álld a visszajuttatás árát is
Sokra mész a 3G modemmel, ha egy gyengébb kijelzőt kell bámulnod.(#79105) HSM: "Ami nekem fontos, hogy működjenek a gombok (hangerő, némítás, rádiók, fényerő, ilyesmik)"
Ez megy Hotkey nélkül is, a PM pedig kompatibilitási módban. Holnap jön elvileg a 10, amint elérhető lesz teszem is fel
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #79102 üzenetére
Ami nekem fontos, hogy működjenek a gombok (hangerő, némítás, rádiók, fényerő, ilyesmik), jelezze vissza, ha van rá mód, és legyen PM. Más nekem nem kell a Lenovo-tól, de ezek azért sokat dobnak a dolgokon.
No, meg driver legyen mindenhez. Remélem, lesz valami alap win10 support a T420-hoz, ha már ingyen frissíthetek rá, lehet majd idővel kipróbálnám. A Win8 engem nem győzöt meg, hogy finoman fogalmazzak, viszont a win10-ben már fejlődést is látok a 7-hez képest, ami némileg elnézőbbé tesz a kellemetlenebb dolgokkal szemben. -
totron
addikt
válasz
Tikakukac #79048 üzenetére
Úgy illik, hogy a fejlemények is közzététessenek; felhívtak, udvariasan elismerték a hibát, visszavétel-pénzvisszafizetésre absz. nyitottságot mutattak, persze a futárt én álltam volna. Mindig nagy macera
újmásik gépet keresni, így inkább grátisz wifi adapterben vagy 3G modemben egyeztünk. Hát, asszem ebből a szituációból ennyit lehetett kihozni. Bár a panel ettől nem változik, de a gesztusérték megvan, lélek relatíve megnyugodott. -
barnam_
nagyúr
válasz
zsolt734 #79098 üzenetére
Én inkább a Win8-t pártolom a Win7-hez képest, így nekem az a véleményem, hogy nem érdemes próba nélkül látatlanban leszólni. A Windows 8 is elég sok illesztő programot felpakol magától, szerintem ez nem lesz másképp a 10-nél sem.
A programokat pedig lehet kompatibilitási módban telepíteni, igaz, annak működése nem garantált. Amúgy véleményem szerint a legtöbb Lenovo program kiváltható a beépített programokkal. Ez alól kivételnek tartom a PM-t, az tényleg hasznos. Igaz, működik is kompatibilitási módban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest