- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Régebben mintha olvastam volna a topikban, hogy valaki az élettartam garanciás thinkpad hátizsákot garanciáztatott. Szerintetek van rá esély hogy a közel 10 éves táskámat cseréljék garanciában?
Köszönöm
-
rundll32.exe
csendes újonc
Noigen, mondjuk november 15-ig van időm, hátha változik a hardveraprós kínálat. Jelenleg csak iGPUsokat látok T420-as és társai fronton.
-
Francia91
veterán
válasz
rundll32.exe #81083 üzenetére
Ha gépészmérnök hallgató vagy, akkor bizony fogsz CAD-ezni bőségesen, aztán jön az Inventor. Oda pedig dedikált GPU fog kelleni. Tapasztalat, én is voltam gépészmérnök hallgató, de már gépésztechnikusin is nyomattuk 3D-ben a CAD-et és Inventort bőségesen.
-
vikcsi
senior tag
válasz
Inkább eggyel nagyobbat javasolok nagy felbontású kijelzővel, később jól fog jönni, illetve dedikált vga-val, hogy otthon elég legyen dokkolóra rakni és akkor monitoron tudj rajzolni. AutoCadhez bármi elég, de már 3D-t is tanulni fogsz, ahhoz meg nem árt, ha átválthatsz az integráltról.
Tablet verziót meg kétséges, hogy kihasználnád - szerintem. -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért lehetne eladni (nem árulni) egy Lenovo Delux Expander Case 15,6"-os táskát, kicsit kifényesedett vállpánttal?
Előre is köszönöm válaszaitokat!Üdv.:
Zsolt -
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #81087 üzenetére
Állítólag Lenovo bedob egy régi vonalas TP - t. Kiderul hogy csak kacsa e vagy tényleg.
Olvasd el a TP-s cikket amit legutóbb rudi mester kicsikart a főmuftiból. Na utána mondj egy százalékos esélyt annak, hogy mikor lesz reálisan olyan TP, ami nem fekete macbook akar lenni
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a válaszokat. Egyelőre marad akkor az x200 aztán majd csak akkor leszek bajban ha ez már nem lesz elég. De ez majd csak akkor lesz probléma.
Állítólag Lenovo bedob egy régi vonalas TP - t. Kiderul hogy csak kacsa e vagy tényleg.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #81075 üzenetére
Mondjuk úgy, kisebb a szopóroller
Nem tudom hol mondtam hogy mindenütt az országban és egész nap használom, ha lúd legyen kövér, univerzumban és az egész idősíkon használom
Régen nyilván nagyobb hangsúly volt a wwan cuccokon mint manapság...normális telefon nem merül le napon belül wwan használattól az biztos.
rundll32.exe Ha sokat gépelsz x220 modell legyen. Tabletet nézd meg, jó pofa de nehéz és vastag.
-
rundll32.exe
csendes újonc
-
Tim82
félisten
válasz
Akkor vegyél X220 tabletet, ha valóban jól jön a Wacom rajztáblás-érintős használat. Egyébként az X220 tablet érezhetően nehezebb, vaskosabb, mint a "sima" X220, az alkatrészek is drágábbak hozzá. De persze alkatrészellátottság lesz még pár évig mind a sima, mind a tablet változathoz.
-
rundll32.exe
csendes újonc
Hali!
Az X220T mennyire érné meg egy gépészmérnök hallgatónak aki egyben sokat is gépel? Személy szerint nekem bejön az hogy minél funkcionálisabb egy notebook és nagyon megtetszettek ezek a 4 éves Thinkpadok ebből a szempontból. Ha úgy van, könnyű hozzá alkatrészt meg akkumlátort találni? Vagy akár a sima x220-ashoz?
Szerk.: Sokat volna hordozva, de vigyáznék rá nagyon, s leginkább a megbízhatóságuk érdekel még.
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #81069 üzenetére
Szerintem nem annyira a fűtésről van szó, a gyári ventivezérlés eleve úgy van belőve, hogy alacsonyabb hőfokokon már nagyobb fokozaton pörög egy i5-ös X201-nél, mint egy C2D-s X200-nál.
Az X200-nál előszeretettel számol mindenki csak a CPU fogyasztásával, mintha az alaplapon lévő GPU miatt nem lenne kissé magasabb magának a chipsetnek a TDP-je (nem egészen korrekt dolog tehát csak a CPU-k TDP-jét összevetni itt). Ehhez képest nekem pl. az volt a tapasztalatom (és erről egyébként a német TP-fórumban is írtak, hasonló eredménnyel), hogy egy i5-ös X201 Linuxszal (ami kicsit rosszabb energiagazdálkodásban, mint egy Windows 7 + jól belőtt PM) érezhetően tovább bírja akkuról, mint egy Win 7-es, P8600 CPU-s X200.
Az én esetemben ráadásul bizonyos dolgok (akku, kijelző, billentyűzet pl.) azonosak is voltak az X200 és az X201 között.
Viszont az X201 a hangosabb egyértelműen.
dying_star: még mindig úgy gondolom, hogy jobb, ha én szólok, mintha egy modi tévedne erre takarítani. A masszív offolást sem veszik túl jó néven.
-
-
Tim82
félisten
Erősen túltárgyaltuk már mindenki mobilnetes preferenciáit, folytassuk a topik valódi témájába vágó hozzászólásokkal.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #81072 üzenetére
Te szerencsés ember vagy, az országban mindenhol tökéletes a neted, és a telefon is megosztja folyamatosan, közben tudsz telefonálni, és sem a notebook akku, sem a telefon nem merül le sosem.
Teljesen hülyék a notebook gyártók, felslegesen gyártják a wwan modemeket, teszik bele az antennákat és sim olvasókat, mert telefonról mindenhol és állandóan kényelmesebb a mobilinternet megosztása. -
törölt tag
Köszi, nézegettem az ottani véleményeket
Úgy tűnik, hogy méretekben ninc igazából olyan hatalmas nagy különbség a kettő közt, hogy a T450s kényelmetlen legyen, viszont cserébe a normláisabb billentyűzet, eggyel több USB. Illetve (bár ez csak egyéni probléma) valamiért itt a fHD paneles X250-et errefelé csak 1 év garanciával adják, amit ugyan lehet bővíteni 3-ra, de akkor már árban gyakorlatilag nincs nagyon különbség a két gép közt.Még annyi érdekelne, hogy a GT940-es vga mennyire melegszik a gépben? Linux alatt használnám, és ott nem vagyok benne biztos, hogy működne az automatikus váltás az integrált és dedikált közt, így lehet, hogy az egyik menne állandó jelleggel.
-
Xmodule
őstag
válasz
Tikakukac #81068 üzenetére
hogy erted hogy a halksag mas kerdes? porszivo? most igy hogy csak böngeszek (semmi flash alapu video) 48fokos a legmelegebb komponens es eppen hogy csak pörög kicsit a venti de nem hallom pedig itt van az ölemben a gep. ezt a szintet nem hozzak a többiek? 201 estleg? abban mar i5 van. Vagy az annyira meg az elsö gen hogy nincs nagy kulönbseg c2d hez kepest? akkor most ezek az i5 ök több höt termelnek?
-
Xmodule
őstag
nekem most ez az x200 nagyon bejött. kerdesem lenne, hogy ebböl az X szeriabol kb meddig volt ez a minösegi össze szereles es anyaghasznalat na meg ez a fajta bill? most meg igy netezesre eleg a c2d de majd idövel azert csak kellene egy i5 minimum. lehetöleg olyasmi erdekelne ami nagyon halk mint ez az x200.
-
Tim82
félisten
válasz
#16820480 #81044 üzenetére
Alapvetően itt sajnos szerintem kevés embernek lehet egyáltalán X250-e - mindennel együtt túl új modell. Én megnézném reddit-en a véleményeket róla.
-
Tikakukac
titán
Nyilván mondtam hasból egy számot. Bár letolt kijelzővel is olyan szépen enne a teló hevített mobilnettel. Sajnos még mindig nem, volt olyan aki nálunk cserélt emiatt 500k-s Mac-et és hidd el, nem poénból.
MtHq: Én úgy tenném fel a kérdést: milyen pluszt ad az mSata Sata3-as mivolta? Nem benchmark érdekel, bármilyen valós használat. Ilyenről nem tudok, és még nem sikerült senkinek sem mondania, pedig érdekelne, mert akkora lázadások vannak ebből, hogy majd kiesik a monitorból mindig mindenki.
-
MtHq
tag
válasz
Tikakukac #81058 üzenetére
Nekem is a T420-ban WWAN modul van. De mivel nincs másik SIM-em így csak vigyorog benne. A GPS egész jó, amúgy.. Régen SSD volt ott, de elég kiábrándító, hogy az mSATA port SATA2-n fut, a HDD és az ODD Bay pedig SATA3. (Itt jegyezném meg hogy menjenek el ahova gondolom, mi a fenének az ODD-nek SATA3? Nem hogy oda kötötték volna a SATA2-t, és a SATA3-at az mSATA kivezetésekre..)
-
Tikakukac
titán
USB kábel remek dolog, az főleg, hogy akkor meg vihetsz magaddal másik noti akksit, mert megint 2 eszköznek a fogyiját tolom meg kanócozok meg cseszekedek, mikor semmi értelme.
Nekem is hosszú ideig ad netet a szifon. Amikor elkezded tolni neki mint a barom, na akkor úgy puttyognak a százalékok, hogy öröm nézni. No thx, nem viccből van ez kitalálva.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #81056 üzenetére
USB kábel?
Máris nem ha éhen a teló, az azért nem akkora cucc hordozni. [link]
Amúgy nekem ezzel semmi gondom nem volt, remekül osztja a telóm elég hosszú ideig is, ha kell. Persze, lehet más telók hamar lemerülnek tőle, passzolom. Nekem meg a beépített modem nyűgjei, meg a dupla SIM-es bohóckodás nem hiányzott.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #81049 üzenetére
Csak rendes feles msata kb. Nincs.
-
-
törölt tag
A memüória biztosan nem gond, jelenleg 3GB van, és még ezt sem sikerült megtölteni semmivel. a CPU teljesítmény szerintem mindennapi használatra nem gond, igazából a mostani teljesítményével sincs nagy gond, csak már tavasszal 6 éves lesz, és lassan újítanék.
Igazából a másik, amit néztem az a Latitude E7450, de arról sem írnak jókat a CPU felhozatal miatt, meg az drágább valamivel, és a pöcökegér nem annyira jó rajta. T450s meg errefelé csak Nvidia kártyával kapható, amire tökre nincs szükségem, és gyanítom, hogy linux alatt a drivere is problémásabb lenne.
-
Tikakukac
titán
válasz
lugosi #81042 üzenetére
Hagyományos SSD: anno volt még 9mm, nem sok.
A Thin verziók: 7mm-esek, kb az összes SSD ilyen.
Az UltraThin 5mm, ez azért nem sok gépben van még hál'Isten.
mSata az 2 féle lehet: itt a magasság valójában a hosszúság. Van teljes meg feles. Menne a feles is, csak nincs mibe lefogatni a karit és kiesne. Ezért kell ide fullsize.
-
Szuper, köszi. A wwan nem fog kelleni, de a plusz oprendszert szívesebben tenném külön meghajtóra fizikailag is, így ez pont jó lesz még egy ssd-nek.
Titakukac: én itt éreztem, hogy mintha nem ugyanarról beszélnénk: (#81031) Aggregátor
"ami nem félmagas, működni fog benne (illetve a félmagas is, csak kell hozzá adapter, hogy tudd rögzíteni)."Én úgy tudom, hogy a normál hagyományos ssd-ből van félmagas, meg amihez rögzítő adapter kell, ami a vinyó helyére megy.
Vagy ebből az msata fajtából is létezik félmagas?
-
^Clown
addikt
Sziasztok, az FRU P/N 42W2460 számú venti pontosan milyen TP-ekbe való? T61, T400, T500, W500 - ezeket találtam eddig G. barátommal, de sok helyen csak T61-re hivatkoznak (emlékeim szerint annó még T61-be rendeltem), másutt meg T500 / W500-ra. Az a kérdés, hogy pontosan mely modellekbe lehet beszerelni. Lehet, hogy eladás előtt még betenném a T400-amba - már ha jó bele, hogy friss ventivel menjen új gazdájához. Köszönöm a segítséget előre is
-
Tim82
félisten
válasz
#16820480 #81028 üzenetére
Ha számít a 8 GB-on túli RAM bővíthetőség és a CPU erő, akkor nem biztos, hogy az X250 a legjobb választás. Legalábbis az egyik RAM forrasztva van az alaplapra, illetve ahogy néztem, csak ULV procikkal vannak szerelve az X250 modellek, amiket elfenekelnek a két generációval korábbi X230-ban lévő Ivy Bridge mobil i5-ök és i7-ek.
lugosi: a fotódon nagyon szépen látszik az a két csavarhely a teljes méretű, nem félhosszú mSATA SSD-nek vagy mini PCI-e WWAN kártyának. De miért nem keresed meg a netena T420 Hardware Maintenance Manualját és nézed meg abban, ha nekünk nem akarod elhinni?
-
válasz
barnam_ #81031 üzenetére
Szerintem valami félreértés van, én nem a vinyó helyéről beszélek, hanem ahogy írtam, a memóriamodul melletti slot érdekelne. A vinyó helyén már ssd van, engem ez a hely érdekelne, hogy ide mi megy be:
Mert ide ugye teljes méretű msata nem hiszem, hogy beférne...
Ebből gondoltam, hogy ez maximum valamelyik M2 helye lehet:
-
Tikakukac
titán
válasz
#16820480 #81028 üzenetére
Ha úgy kopik mint az x240 akkor készülj rá, hogy mocskosul fog kinézni.
yodee_: Esésben az x200 sem jobb én törtem már párat meg hoztak is, ha jól esik akkor 1-2 elem cserével kibírja ha nem akkor kb. gtk. HP jóval masszívabb Dell is.
lugosi: Az M.2 az annyira pici, hogy el sem hiszed, abból 4 menne be kb. egy msata helyre.
-
vikcsi
senior tag
válasz
yodee_ #81029 üzenetére
Én ilyet már az x220-nál éreztem... amikor megvettem, első napokban azt hittem, h vmi kínai hamisítvány.
Használt volt, de nyöszörgött, nyikorgott, gagyi műanyag volt meg horpadozott... persze mostani áron jó lenne, de nem anno anniyért.
/Amúgy nekem az első ha jól emlékszem T23 volt./ -
yodee_
őstag
válasz
Tikakukac #81024 üzenetére
Nekem az első thinkpad-em X200 volt. Ahhoz képes ez az x230 csalódás... kizárt dolog hogy ez kibírna ne adj isten egy esést. Kopik is. Mindegy, megvettem használom. Amúgy tökéletesen teszi a dolgát, de ennyi pénzért többet vártam volna összerakási, szerelési minőség terén.
-
törölt tag
Üdv!
Használva valaki X250-et, és ha igen, mennyire elégedett vele?
Egy T410-ről váltanék frissebb modellre, és egyelőre ez a legszimpatikusabb a felhozatalból. -
Lenne egy láma kérdésem.
A T420-amban a memóriabővítés mellett van egy üres slot (ahol lecsvarozom az egy csavaros takarólemezt). Jól gondolom, hogy az M2 ssd hely, vagy mellé? -
Zahze
csendes tag
válasz
Tikakukac #81022 üzenetére
7-8 év Thnikpadezés után nem is csodálom
Az "elejétől" láttad a hanyatlást... Én újoncként reménykedem hogy x összegért jobb (strapabíróbb) thinkpadet tudok venni használtan mint új laptopot
Bár lehet hogy reménytelen... No meg házon belül márkaszerviz ?
Mit nem adnék egy olyanért
-
Tikakukac
titán
-
-
Zahze
csendes tag
Nem tudtam hogy ennyire romlott a thinkpad minőség
Programozni az itthoni nagy gépen szoktam, a laptop "csak" azért kell hogy 1-1beadandó elkészítése ne korlátozódjon le a szobámra ha hétvégén haza szeretnék menni, ott is tudjak dolgozni rendesen. Ott meg dokkoló és monitor lenne...
Köszi a válaszokat, akkor X220 vagy T-sek ? Rájuk nézek ezekre isTikakukac a DELL-re váltásnak van valami jelentősebb oka is, vagy a X230 ennyire nem jött be neked ?
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #81016 üzenetére
Én is úgy tolom, otthon dokk+24" FHD. Ugyanakkor volt szerencsém barátnő 1280*800-as notiján progházit írnom, és hát hogy az milyen sz@r volt úgy... Leginkább sehol semmi nem fért el normálisan.
Amúgy én laborba is inkább saját gépen dolgoztam, ahol csak lehetett, házikat, közös munkákat is sokkal jobb saját notin csinálni.
A 14"-on nekem amúgy már nem volt szívás a programozás 1600*900-ban, az már épp elég.
Én is kacérkodtam a 200-as gépek gondolatával a jó üzemidő és kis súly okán, de eddig nem bántam meg, hogy inkább 14-es mellett döntöttem. Súlya van, ez tény, lehetne még belőle faragni egy fél kilót (T420s pont annyi, aucs!) de amúgy méretileg szerintem teljesen jó. -
-
Tikakukac
titán
Ha igazi TP minőséget akarsz akkor olyan T60-ra menjünk vissza.
X220 és x230 immáron rengeteg lett szétbontva meg átpakolgatva ide-oda részegségeik: ugyanazok minőségben, ha natív usb3.0 kell grátisz nem 1 akkor x230, aztán vagy raksz bele 20-as billzetet vagy marad a gyári 30-as. Nekem utolsó X-em mindenesetre, ezután dellezek egy darabig.
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok.
Ti milyen thinkpad-ot ajánlanátok ? Egyetemi éveim kezdtem el Mérnökinformatika szakon, és kéne egy megbízható jó teljesítményű lapos, lehetőleg 150k alatt, persze használt (újonnan thinkpadot úgyse kapnék 300-400 alatt). Programozásra és szimpla felhasználásra. Tervezek bele egy SSD-t is és memóriát is bővítenék 8GB-ig. Illetve a minnél kisebb (méretbe, nem súlyba!) annál jobb szabály él
Én egy x230-at néztem ki, de hallok róla hideget meleget itt a topikban is (sőt mindegyik thinkpadról) ezért kérném a véleményetek. Van e olyan ami tényleg hozza még a thinkpad minőséget és olyan a hardvere ami még jó ideig lehet hajtani?! (Játék teljes mértékbe kizárva!!)
A minnél kisebb szabály azért él mert sokat hurcolnám Suliba is / ingázok Budapest és a Családi fészek között hetente.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Pavilion Gaming - i7-8750H I 16GB I 512SSD I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8565U I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8550U I 8GB I 128SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest