Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, a Thiknpad T431s-em fedelén repedések jelentek meg két oldal a zsanérok körül
... semmi más sérülésnyom nincs a gépen ... a repedések okát nem értem, mert mindig vigyáztam a gépre ... táskában szállítottam... persze mivel munkagép ezért napi 12-16 órát használom (programozásra) és néha elég proci igényes feladatok elvégzésére és ilyenkor természetes, hogy melegszik ...
még körülbelül 1-1,5 év garancia van rá ... szerintetek garanciában megjavítják? Esetleg ez tipushiba?
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, ismét kérdéssel fordulok hozzátok thinkpad t40 xpvel telepitve minden fennvan rajta de a gép mégis szaggat youtube lejátszás közbe illetve online film lejátszás közben is. cpu 100% on van de mielőtt behalt a gépen az xp rendesen ment állítólag minden. kérdés mi lehet A BAJ?
VÁLASZOKAT ELŐŐRE IS KÖSZÖNÖM
-
Tim82
félisten
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni egy hasznalt t410-es vásárlásával kapcsolatban. Megeri 69-ert meg ilyen lapost venni? (I5 - 520mes procival)
4GB ram van benne, ezt lehet meg bővíteni? Illetve ODD box-al lehet e bele SSD-t tenni?
Mit erdemes használt lapos vásárlása elott le ellenőrizni? Elore is koszi a valaszt -
válasz
Tikakukac #79790 üzenetére
Hát nem tudom mi volt a probléma, de 17,3 méretben valamiért nem engedtek együtt rendelni ips-t és wwan-t. Se hp, se dell. Dell rendelő felülete külön kiírta hogy ips és wwan együtt nem (hp kicsit kevesebb variálást engedett) Pedig nagyon akartam és ki is fizettem volna az ips felárat boldogan.
Szóval technikailag nem tudom miért nem engedték (vagy lehet hogy valami agyament üzleti döntés volt?).
-
válasz
soldi3r #79787 üzenetére
Nem minden prémium panel ips, és hp elitebook és dell precision sem hagyta az ips-t wwan együtt konfigurálni. Külön külön igen. Legalábbis egy éve mikor utoljára próbáltam (mondjuk zbookon nem próbáltam).
Szerintem a wwan zavarja (vagy reméljük már csak zavarta a régebbi típusokban) valamilyen módon az ips kijelzőket.
Szerk: Magyarrul ips-sel rendeled akkor ott a slot a wwan-nak de ha bezavar akkor széttárják a kezüket, nem gyári garis. Ezt köszönöm nem kértem.
-
válasz
Tikakukac #79779 üzenetére
Köszi! Ahogy nézem a P70 nem "ultrabook" workstation lesz hanem rendes (ezt a kis vékonyka workstation lásd dell M3800 én is hanyagolnám).
Én is maradnék a precision vonalon ha teljesítik amit a P70 igen (IPS és mobilinternet modem együtt, ez eddig sehol nem volt). Majd meglátjuk mit gurít a dell M7710 (állítólag ez lesz a neve, nagy változások jönnek, csak nehogy ez legyen ultrabook...)
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #79779 üzenetére
Az én 5010-em 1 hónapig volt benn, több hibával jött vissza mint ahogy beküldtük
5110-es nbd garival meglett kvázi egyből. Ha dell akkor nbd, szerviz gar azért lutri erősen. Már csak emiatt is dellt vennék ha új gépről lenne szó. TP-nél csak on-site van, de nbd nincs?
YumeD Igen ez így van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tom1939 #79776 üzenetére
Szeretném megkérdezni hogy a thinkpadok gariztatásával mi mostanában itthon a tapasztalat?
Passz, 2 hete ment be az x230 még nem tudok róla semmit. Ami amiatt mondjuk gázos, hogy ennyi idő alatt egy 5110 megjavítódik, árban úgy 3-4* a diffi.
Illetve maguk az új thinkpadek milyenek minőségben?
Ha pénzt adsz érte tehát nem céges akkor azért viccnek drágák meg kell hagyni.
Maradjunk Precinél inkább, ultrabook WS-eket meg halasszuk még.
-
Chaser
legenda
Az nem volt kérdés. Valamiért biztos jó nekik, hogy szét kell kapni a gépet ha kíváncsi vagyok milyen ram van benne
A főtéma az volt, mért nem megy 1x4gb-os modul 1x4 chipes oldalankénti kiosztással sandy cpu előtt. De ez biztosan memóriavezérlő miatt van és nem lenovo specifikus, más gépeknél sem megy ilyen ram. -
Szeretném megkérdezni hogy a thinkpadok gariztatásával mi mostanában itthon a tapasztalat? Illetve maguk az új thinkpadek milyenek minőségben?
Azért kérdezem mert horrorsztorikat hallok mostanában ebben a témában és nem feltétlenül csak ideapadokról.
A dell garival el lettem kényeztetve, de a thinkpadok mindig tetszettek (de valahogy konkrét vásárláskor dell vagy hp üzleti notijaim lettek) és most bejelentett p70 széria tökéletes lenne (jó videókari, ips kijelző és mobilnet modem egyben).
-
totron
addikt
T500 kijelző-vibrálás, még mindig. Jól sejtem, hogy ha a videokártya bűne lenne ez, a külső kijelzőn is megjelenne a probléma? Mert hogy nem teszi.
De hogy valami jót is mondjak: ebbe a felbontáshoz képest kis méretbe bezsúfolt képpontszám ad egyfajta finomságot, precízséget a megjelenített képnek, amire könnyű rákattanni. Kár, hogy élvezhetetlen. -
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #79766 üzenetére
Amikkel én találkoztam 1x4 chipes felállással, nem ment más gépben sem. Ezek csak sandytől felfelé működtek. Hogy most a chipkiosztás miatt, vagy mert nem tudnak 1066-on menni az érdekes, de működés szempontjából sztem lényegtelen. Na az mondjuk érdekes volt, hogy ua. a ram egyik 8570-ben ment, másikban nem
rgeorge Első gen. core i-nél is cpu-ba integrált a vezérlő, és ahogy rémlik 510-nél már kiköpi a ram típust bármi, bár lehet rosszul emlékszem. 500-asnál meg semmi.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #79763 üzenetére
(a chipkiosztàs màsodlagos, amikkel talàlkoztam nemmindenbenműködő ramokkal, ott màsik gépben (nem TP mert az SPD tp-ben nem olvashatò rendszerint) kiderült, hogy 1066-os clock-tàblàt nem is tartalmazott az SPD.
Szerk: persze, C2D meg arrandale nem tudja cìmezni a 8GB-os modulok màsodik oldalàt) -
DarkChild
senior tag
válasz
Chaser #79763 üzenetére
Közben megtaláltam: az ExpressCache szoftvert kell feltelepíteni, aztán reboot és utána már bekonfigurálja magának. Meglepő mód beavatkozás nélkül is szépen megoldotta egyedül a progi, pedig azt hittem bezavar majd, hogy a Windows arra a meghajtóra pakolta fel az egyik láthatatlan rendszerpartícióját.
-
Chaser
legenda
HMT351S6EFR8A-PB hynix
RMT316OED58E9W-1600 ramaxelEzek vannak benne, ebből is látszik a lényeg a chipkiosztás. Sok ramot használtam 500-asban egyikkel sem volt gond, nehéz mellényúlni persze nem lehetetlen.
DarkChild Gondolom SSHD, tudtommal semmit nem kell állítani, a win használja ahogy szükségét látja.
-
bads1
aktív tag
X200s-t szeretnék újrapasztázni, kell hozzá speckó csavarhúzó vagy elég a sima csillag? Csak a palmrestet és a keyboard bezelt kell eltávolítani hozzá vagy a lapot is ki kell szedni?
-
DarkChild
senior tag
Üdv! Időközben kiderült, hogy valóban az A-DATA SSD térdelt le a notimban, szóval picit fellélegeztem, hogy nem az alaplapnak lett valami gyíkja
Így most kénytelen voltam a HDD-re visszatenni a Win-t...
Valaki meg tudná mondani, hogy hogyan lehet visszaállítani azt a funkciót (X240-ről beszélünk), hogy a 16 gigás SSD-t ismét tudja a gép cache-ként használni? Milyen szoftvert kell feltelepíteni? A BIOS-ban be kell valamit állítani?
Thx! -
Chaser
legenda
1066/1333/1600 is megxy benne, annyin amennyit a ram vezérlő enged, 1066-on
Csak arra figyelj oldalanként 8 chipes ram legyen, ne négy, újan általában csak utóbbiakat lehet kapni, a chipenkénti 512mb miatt azt nem kezeli a cpu ram vezérlője. Holnap tudok mondani olyan típust ami biztos jó, talán 1600-os hynixaim vannak most. -
törölt tag
Most azt szeretném tudni, biosban mi a különbség ha Discrete, vagy ha Nvidia-ra állítom a grafikát?
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #79751 üzenetére
Persze, van ilyen is. De azért ez nem annyira tipikus. Az sokkal inkább, hogy 2*4GB-os kiszerelésnél az ember belefusson az elsőgenerációs i prociknál nem támogatott modulba. Akinek eladtam a T420-am gyári 1*4GB ramját is csak emiatt aggódott, és akitől vettem bele a vatta új 2*4GB-ot, annak is azért lett eladó, ment nem ette meg az elsőgenerációs i5-je....
-
HSM
félisten
Ez az órajel. Ez az, ami nem számít. 1066-on fogja kezelni, akár 1066-ost, akár 1333-ast, akár 1600-ast raksz bele.
Ami számít, hogy milyen szervezésű a memória. 1066-ost azért nem találsz, mert nem valami elterjedt. 1333-ast fogsz sokat találni, abból viszont vannak jó és rossz típusok, és mint írtam, csak pontos típusszám ismeretében leszel okosabb.(#79747) metal01: Egyből látni fogja, a nem támogatott szervezésű modulokkal meg sem mozdul a gép.
Persze, ha tutira megy, tesztelget memtest-el, de a lényeg gondolom, hogy egyáltalán kezelje....
-
metal01
őstag
Mindenképp kérj legalább 1-2 nap próbagart a RAM-okra. Lehetőleg ugyanolyan RAM-okat vegyél, ne két különbözőt. Ráküldesz egy Memtest 86-ot bootlemezről és ha 5-6 órát bírnak hibátlanul a RAM-ok akkor nem lesz gond. Windows alatt is tesztelheted, pl. Prime 95-el. Ez utóbbi kicsit kimaxolja a gépet, a hőmérséklet megugorhat
Viszont ha hibás a RAM vagy nem stabil a gép azt jelzi.
Szerk.: Nem muszáj ennyire tesztelni, csak ha biztosra akasz menni akkor a fentiek alapján tuti kiderül ha a RAM-ok rosszak, ill. a géped nem komálja őket.
-
Tim82
félisten
1600-as modulokat is megeszi, csak ahogy írták is előttem, 1066-on fogja kezelni őket.
Ha a jobbra fent lévő keresőmezőben rákeresel a Kingston és Hynix szavakra, ki kell, hogy adjon úgy 2-3 hónappal ezelőtti hozzászólásokat, ahol pár konkrét modultípust teszteltünk psyho85 fórumtárssal T500-ban, X201-ben (ez hardveresen ugyanaz kb., mint a T510) és X220-ban.
Szerk.: nem fogsz tudni semmit sem állítani a BIOS-ban "vissza" a memóriákkal kapcsolatban. Ne komplikáld túl, nem is kell semmit.
-
HSM
félisten
Arra vigyázz, nem minden szervezésű modul megy benne. A régebbi modulokkal menni szokott, azokon két sorban vannak a csipek, a modernebb, egysoros modulok meg általában nem mennek benne.
De afelől biztosíthatlak, nem azon fog múlni 1066 vagy 1333-as a modul.A legbiztossabb, ha utánanézel az adott pontos (!!!) memóriatípussal működnek-e az elsőgenerációs i procis gépek.
Procifüggő a dolog, nem a gépen múlik.
-
Zaied
addikt
Üdvözletem!
Van egy T510 es gépem 520M es procival most 2x2GB rammal.
Szeretném bővíteni 2x4GB re, de teljesen tanácstalan vagyok hogy 1066 os vagy 1333 as legyen.
Az árusok fele azt mondja hogy 1333 as megy benne a másik azt hogy nem biztos XD
Sürgősen kellene és ráadásul 1066 os nem nagyon láttam...
Van valakinek ezzel kapcsolatban egy jó tanácsa vagy javaslata? -
DarkChild
senior tag
-
-
Scooter
tag
Sziasztok,
T400-hoz nincs valakinek fölös töltője?
Kicsit idegesítő a sercegése. Köszi előre is. -
törölt tag
Üdv... nem rég van egy T410s-em.
A kérdés, hogy miért sötétedik el sötétebb háttérnél az oldal? Aztán visszavilágosodik. Adaptív fényerőt kikapcsoltam, akkor is csinálja. Illetve a kamera melletti érzékelő az mi? -
Chaser
legenda
válasz
Mohhoj1986 #79732 üzenetére
Ha a 61-asé 14" wide akkor igen, majdnem mind ilyen 14-esből.
-
∂яσнυη
senior tag
Üdv!
T420,T520 párosnál mi a leggyakoribb meghibásodás forrása? Egyéb gyakran előforduló?
-
Mohhoj1986
tag
A T400-ba jó a T61 kijelzője?
-
Chaser
legenda
válasz
gyenesmartin #79730 üzenetére
Ha szeretsz noname utángyártott vackokkal foglalkozni jó, ha nem, akkor kevésbé jó
Bár ez ugy-k közt is gyanúsan olcsó.
-
Tim82
félisten
válasz
gyenesmartin #79726 üzenetére
15" T60-é jó bele.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Van egy T500-as, amiben tönkrement az akku. Hol lehet nézni bele és mennyiért? Illetve csak egyfajta akku tehető a helyére, vagy jó egy T60-as akkuja is? -
Hejja1234
tag
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne a T410-el (2537Y1M) kapcsolatban. Win 8.1 van rajta és a hangszórókat sehogy nem tudom stereo működésre bírni. Fent volt valamilyen gyári driver, azzal a hangszórótesztnél a jobb hangszóróra is a bal szólt csak kicsit másképp, mint a bal oldali tesztje. Most felraktam a legújabb drivert, ezzel a jobb oldali tesztnél nem szól semmi. Ötlet?
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Van egy L440-es laposom es azt szeretnem kerdezni, hogy kell-e nekem a Solution Center progi? Nem garos a gep es semmi funkciojat nem hasznalom a szoftnak.
Koszi!
-
Grafirka
őstag
T420 TP ha hosszabb ideig nem inditom ujra ( 2-3 nap ) es lemegy alvo allapotba, akkor ebredeskor a hangero es fenyero OSD nem mukodik. A hangero es fenyero valtozik de nem jeleniti meg azt a feher savot.
Van erre valami megoldas? ( ujrainditason kivul ) -
mutyuru
aktív tag
Csak egy kis info> Lenovo felepites csekkelo most nem erheto el szervizeles miatt.
Tim, csak amulok a turelmetek elott - olvasva az elozok kommenteket.
-
Tim82
félisten
válasz
isukim #79708 üzenetére
Pusztán annyira szerettelek volna figyelmeztetni, hogy maradj meg az általad is a regisztrációdkor elfogadott Alapelvek keretein belül. Az, hogy valakit letuskózol, csak mert nem "kedves", necces ilyen szempontból, nem (csak) szerintem, hanem hosszú évek tapasztalata alapján a moderátorok szemszögéből is. Ezt teljes mértékben jószándékból írtam és írom Neked.
Ahogy írtam, nem, nem én fogok moderálni (sőt, a modkerbe rohanni sem; pont az ilyen köröket akarom elkerülni), törölni sem szeretnék, még az offot sem. Hogyan is mondjam?... Békéltető/figyelmeztető vagyok legfeljebb, nem rendőr.
Egyébiránt lapozhatunk, természetesen nincs harag, legalábbis az én részemről.
#79712: ha ezt valóban így vetted, az elég gáz, amennyiben az eladó úgy adta el Neked, hogy ezt a hiányt "elfelejtette" megemlíteni.
Gondolom, ez nem személyesen történő vásárlás volt, mert azért ez eléggé feltűnő hiányosság szerintem.
Ez kell Neked oda, szerencsére be lehet utólag is szerelni.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
isukim #79711 üzenetére
jó lenne, ha 5 percen belül nem küldenél 3 hsz-t, szerkeszd az elsőt. Általános Szolgáltatási Feltételek III / 12 / 4 / 2es és 3as bekezdések
-
isukim
csendes tag
válasz
donjohnson #79704 üzenetére
Na, erről beszéltem!
Tehát aszondod, hogy nekem csak a kioldógomb hiányzik, ettől függetlenül be tudnék rakni valamilyen bóvitót?
És ebben az esetben hogy venném ki? -
Tikakukac
titán
válasz
isukim #79709 üzenetére
Hiány=baj.
Ha konkrétan az egész hiányzik akkor vagy ki lett okosítva vagy volt gyárilag ilyen kérés. Teljesen mindegy, ha neked kellett volna bele, akkor vásárlás előtt kellett volna nagyon püfölni a fórumot nem utólag.
Egyébként simán kivehető. Én már nagyon komplikált gépen nem visszadugott fan dugót is raktam vissza 4 gemkapocs és 2 csipesz segítségével alsó szellőzőn keresztül, mert még ez is egyszerűbb volt mint szétszedni megint. Minden elhatározás kérdése.
Egyébként rendes fénynél lőj már képet így meg kinyitott ajtóval is, mert csak szegény Tim feje fog lefőni, mert valakinek leold a kismegszakítója.
-
isukim
csendes tag
válasz
Tikakukac #79706 üzenetére
Irtam én hogy valami baja van? Én azt irtam ,hogy hiányzik a slot, amibe beledugnék ilyen-olyan kártyát.
Persze, nézegethetem, de ha beledugok egy USB 3.0 bővitőt, aztán:hopp, egy másik Expresscardot, biztos, hogy az elózót ki se tudnám venni... Hogy miért? Nézd meg a képet: nincs kioldógombja...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az AccessConnections hotspot funkcióját (kb routerként) szeretném kihasználni. A gépem kábelen kapja a netet, bedugom van net alapon. Valami TempEthernet profile-t ír, beállítgatom, de hiába csatlakozok wifi-n nem nagyon működik a net a telómon. Valamit benézek vagy nincs ilyen finkcionalitása a proginak?
-
válasz
donjohnson #79704 üzenetére
Most hogy nézem, tényleg.
Nincs bent neki a modul.
Éppenséggel nekem a T61p-ből maradt egy ExpressCard-SmartCard-olvasós darabom, az valószínű jó lenne bele.
Mondjuk lehet, hogy az CardBus és SmartCardos, dunno -
Tim82
félisten
válasz
isukim #79700 üzenetére
Pl. azért, mert gondolom, nem szeretnéd, ha moderálnának. Van ugyanis egy Alapelvek, amit a regisztrációkor elfogadtál, abból kifejezetten a III/10/1. pont vonatkozik a személyeskedésre - tekintve, hogy Te minősítetted dying_star-t, nem pedig ő Téged.
Még mielőtt félreérted, az én feladatköröm nem az, hogy moderáljalak (nincs is erre jogosultságom), hanem az, hogy még mielőtt moderálásig fajulna egy szituáció ebben a topikban, szóljak. (Én legfeljebb törölni tudnék hozzászólást - amit nem szívesen teszek, illetve kiemelni vagy off/on-ba tenni.)
Úgy gondolom, hogy mindenkinek egészségesebb, ha én szólok most, még "időben", mintha valamelyik érintett fél oldalán beavatkozna egy moderátor.
-
isukim
csendes tag
válasz
FoxiestFox #79697 üzenetére
<Upsz, tényleg kedves? Akkor bocs, annyira nem ismerlek...
Csakhát a többiek negyon lelkesen kedvesek voltak...
És milyen hálát remélsz tőlem?
<Puszis szmájlit nem találok... De mindegy is, még azt hinnék, homi vagyok...>
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó - Acer Predator Helios 300 (PH317-55-71VR) + 2026.05-ig garanciális.
- Lenovo ideapad 100 i3-5005u / 8gb ddr3 / 500gb Hdd / töltő / akku rossz- karcos
- VivoBook 15 X540UBR 15.6" FHD i3-8130U GeForce MX110 12GB 480GB magyar bill gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 32GB 500GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest