Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dio111
tag
válasz
animatrix11 #78996 üzenetére
Kb 2 hónapja pasztáztam meg a paszta és a kosz kizárva.
-
totron
addikt
DDR3 memória, T sorozat tagja, elvileg 4 GB RAM, létezik, hogy a DesktopBSD 1.7 csak 3-at lát belőle? Jelenleg nem tudom más OS-en tesztelni. Rendszertelen állapotában a BIOS jelentése szerint 4096MB RAM-mal bír. dmesg|grep memory szerint viszont a reál: 3030MB. Most akkor melyik? Továbbá: milyen parancs/alkalmazás segítségével lehetne fényt deríteni a kijelzőpanel típusára? (LG-Philips vagy Samsung).
Különben folyamat megy a venti, ezt nem indokolná idle állapot, mit lehet tenni? -
Dio111
tag
Adva van egy T420 as és piszkosul melegszik ha kicsikét játszok vele és elkezd trotingolni
2540 van benne, bőven sok ahoz amivel játszanák. Hogy tudnám lejjebb szedni a proci maximális órajelét? -
RoboGuru
tag
válasz
animatrix11 #78990 üzenetére
Igen, de 100%-ra nem merem mondani, mert én az enyémnél nem kiméltem és bepróbáltam amit csak lehet, mivel úgy is lapot akartam cserélni később.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #78989 üzenetére
Igen van a drága biztonságosnak mondható ám szöszölős megoldás. Én öltönyösnek hívom, és olyan afféle adjuk meg a módját eljárásban végezzük. A végeredmény viszont ugyan az!
-
-
RoboGuru
tag
válasz
animatrix11 #78982 üzenetére
Most hogy már a kép alapján tudod hol van. Az alsó burkolat eltávolítása után ugyan azt elvégzed amit ezen a videón az emberke: [link]
Ja, és el ne felejtsd elmenteni a BIOS-t ha összejött, mert akkor kezdheted elölről!Annyi még ha jól emlékszem mikor csináltam a T420 esetén elég volt az SCL SDA összezárás GND bevonása nélkül.
-
metal01
őstag
válasz
szektamokus #78978 üzenetére
Ezek szerint sikerült
Az a lényeg. Jó cucc ez a TPFC.
-
animatrix11
őstag
válasz
Tikakukac #78985 üzenetére
Nekem is volt már baki, szalagkábelt kellett cserélni pont ezen a gépen, ki is cseréltem csak épp elszállt háttérvilágítás
De egy kedves ismerősöm, baráti áron megoldotta, pár biztosítékot kellett cserélni benne. Fentebb lévő leírást fogom kipróbálni, mert az ebay-es leírásban is kb ez van csak fizetni kell érte
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #78984 üzenetére
Hát akkor betolod a 4-5k-t és kipróbálod magad benne.
Az a baj, hogy én sem vagyok villamosmérnök (csak mérnök infós), de éppen van egy mesterező villamosmérnök a lakásban. Na amit ő tud és ő csinál ahhoz képest amit én tudok és csinálok olyan, mint a banán és körte távolság. Mondom ezt úgy, hogy jó pár gépet szedtem szét én is, sőt még a munkám is ez
Mégis, minden alaplapszintű hibával és egyéb dologgal megyek is szakemberhez. Mikor legutóbb nagyon okos akartam lenni akkor az 5k spórolásom 16k mínuszba jött ki. Jó üzlet volt, megérte.
-
animatrix11
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #78982 üzenetére
Erre mondaná apám, hogy ha feltetted a kérdést, fordulj szakemberhez, mert jó nem sül ki a dologból ha magad csinálod. Az öreg meg jókat szokott mondani, vagy tönkretettem dolgokat vagy majdnem magamat nyírtam ki mikor azt hittem mégis értek hozzá. Apró a barátod.
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #78979 üzenetére
Bal szélen a kijelzőnél ugyanez az alsó felén.
-
RoboGuru
tag
válasz
animatrix11 #78973 üzenetére
"T420 bios kódot ki lehet valahogy ügyeskedni?"
Ha a Supervisor jelszóra gondolsz azt csak a SDA SCL pontok rövidre zárásával!
-
metal01
őstag
válasz
szektamokus #78976 üzenetére
Akkor én emlékeztem rosszul, hogy melyikben van ez. Legutóbb a 0.62-t tettem fel, igaz azt T400-ra. Ott meg még nincs ez a szenzoros mókolás. Alapból látszik mind.
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #78973 üzenetére
Olyan van, hogy a lecsukás érzékelőjét ha mókolod akkor alszik, mert hát ez a dolga. Szalagkábellel cigánykerekezhetsz is amiatt nem megy gép alvóba soha.
-
metal01
őstag
válasz
szektamokus #78970 üzenetére
Lehet, hogy alapból csak a 0.63-ban van ez. (Sorry, nem vagyok gép előtt, nem tudom megnézni.) Ha beilleszted ezt a sort, save és restart?
-
animatrix11
őstag
Üdv!
Lenovo X201 ha megmozdítom a kijelzőt egy kicsit átmegy alvó módba a gép, ez lehet szalagkábel hiba? Szétszedtem ha a szalagkábelt mozgatom ugyanez jön elő.
T420 bios kódot ki lehet valahogy ügyeskedni?
Köszi!
-
lajtika
aktív tag
Sziasztok. kis segítség kéne. Van egy Lenovo X200 notim, és újabban, a bal alsó részen az express card nyílás felett melegszik, A procinál sokkal hűvösebb. Találkozott már valaki ilyennel?
-
metal01
őstag
válasz
szektamokus #78967 üzenetére
C:\Program Files\TPFanControl\TPFanControl.ini
Itt keresd meg ezt a sort: UseTWR=1(1-re legyen állítva)
v0.62 TPFC esetében írom ezeket. Azt használom. A v0.63 csak annyiban másabb, hogy nem kommunikál a PM-el. Nekem jó a v0.62 is. Mindig pöpecül megy.
Szerk.: Ha valamit állítasz az ini-ben utána Win restart. Csak akkor lép érvénybe!
-
metal01
őstag
válasz
barnam_ #78965 üzenetére
Próbálgatós a dolog. Mekkora hőmérsékletnél milyen fokozat a jó. Ez mindenkinél egyedi lehet. Szobahőmérséklet, használt programok, dokkoló, stb. Ezek mind a hőmérséklet rovására mennek.
Amit még érdemes megkeresni és belőni:
StartMinimized=1 (a Win indulásakor a tray -be teszi a TPFC-t, nem kell manuálisan letenni.)
IgnoreSensors=no5 (itt tudod vesszővel elválasztva azokat a szenzorokat felsorolni, amit nem akarsz, hogy kezeljen a program. Pl. PCI, APS, ilyesmi. Ezek is szoktak melegedni, de a venti nem hűti őket. Viszont miattuk feljebb kapcsol.
-
metal01
őstag
válasz
barnam_ #78961 üzenetére
Lehet. A TPFanControl.ini fáljban. A vége felé vannak a fokozatok. Tudsz mellé Celsiusban, Fahrenheitben hőfokot állítani. Azt te érzed/látod, hogy neked hogy lesz jó a beállítás. Nekem 7-es fokozat 70 foknál van belőve. De annyit szokott elérni a gép. Vagy nagyon ritkán.
Szerk.: Ezt állítsd be, ha nincs alapból, mert nem mutat minden szenzort az újabb gépeknél: UseTWR=1
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78959 üzenetére
Azért a passzitást szerintem gyorsan felejtsd el. A CPU bírja, de a gép sz@rrá fog melegedni alatta. Nekem folyamatosan 2000rpm-en ment, de most a 30 fokban már az is kevés... Az automata 3500-on forgatná állandóan, beraktam 3200-ra. De még így is elég meleg a gép alja a dokkolóban.
-
Feltettem a Thinkpad Fan Controlt, gondoltam kipróbálom.
Nem gondoltam volna, de "Smart" beállításon netezés, irodai munka mellett passzív a venti, a cpu hőmérséklete 60°C körül mozog. Így gyakorlatilag SSD-vel hangtalan a gépAlapból 3200 RPM-en forog ha töltőn van, és a cpu 45°C körül van átlag használattal (kis terhelés).
-
válasz
Fricy78 #78954 üzenetére
Ha nem működik a LED, akkor szalagkábelt kell cserélni. Az előző oldalakon volt azt hiszem szó X201-ről, hogy nehéz beszerezni...
A Thinkvantage gombot lehet - erről is volt szó korábban itt, bár linket most nem tudok adni hozzá. Keress rá
(#78956) metal01: a lámpa hotkey program nélkül is megy
-
metal01
őstag
válasz
Fricy78 #78954 üzenetére
Valószínű ez nincs fent.Érdemes feltelepíteni és lefuttatni a System Update-et. Az felajánl minden drivert. Azt passzolom, hogy 8 alatt mi megy mi nem, de szokott lenni driver probléma. A kék (ThinkVantage) gomb a recovery-t hozza elő, ha még van olyan partíció a gépen, vagy ha fel van téve a ThinkVantage Toolbox szoftver akkor Windows alatt azt indítja el.Szerk.: Most már valami Solution Center van a ThinkVantage Toolbox helyett. Én ez utóbbit jobban szeretem. A hivatalos oldalon már azt hiszem nem elérhető.
Aggregátor: Ezt nem tudtam
-
-
Fricy78
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Lenovo x201 laptopot, felraktam rá a 8.1-et, nem raktam még fel semmit rá pluszban. A kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy minden funkcióbillentyű működik, kivéve a billentyűzet megvilágító ledet. Tudna segíteni benne valaki, hogy kell-e rá valami spéci progi, vagy beállítás a 8.1 alatt, vagy csak ezek szerint hibás a led?
Illetve még egy kérdés a Thinkvantage gombot fel lehet-e programozni valamire, vagy milyen célt szolgál?A segítségeteket előre is köszönöm.
-
i400
senior tag
Valaki cserélt már a palmresten ThinkPad feliratot? A k betű elkezdett feljönni nem bírja ezt a nagy meleget. T430s lenne az alany.
-
Tegnap csináltam akksi resetet a T420 6 cellás akkuján (ThinkPad Battery 70+).
Ez egy 2013-as Sanyo akku, amikor megvettem, 22%-os volt 86 ciklussal, aztán pár ciklus alatt felment 28%-ig. Most 4%-os az elhasználódás 91 ciklus mellettHa főleg hálózatról használom, hány %-on tartsam?
-
tpeter77
addikt
válasz
FoxiestFox #78929 üzenetére
jó volt a tippem, a régi xp lemezemmel nem jelentkezik a numlock hiba.
csak most meg az a bajom, h nem lehet bekapcsolni, de a tulajdonosát nem zavarja.
végre örül, h működik a kukába szánt laptop, nyaralásra viheti magával.
nem szereti az okostelefont használni, a lapitopit jobban kedveli, csak eddig állandóan lefagyott neki.
most jó lett! -
Bluetooth-related kérdés.
Nem tudok a PDA-m részére netet osztani a W500-ról.
Azt írja, hogy a laptopon nem fut az a service. Bekapcsolni sehol sem tudom BT beállításokban, amit be lehet, bekapcsoltam már.
Anno XP-n csináltam ilyet, T40-nel és HTC Universallal, ott nem volt gond. (Most egy Pocket Loox 720-szal próbálom, ugyanúgy WM2003).
Wifit nem játszik, a PDA csak WPA-t tud, WPA2-t már nem.ActiveSync megy, BT Exchange folder elérése oda-vissza megy PAN megy, egyedül a net kiosztása nem.
Szerintem TP sajátosság, és valami egyéb beállítás kellhet.Van ötletetek?
-
beloadjoker
őstag
oke hat koszi mindenkinek szerintwm inkabb nem piszkalom akkor :-)
-
válasz
beloadjoker #78939 üzenetére
A másik oldala vélhetően a kijelző mögött van
-
beloadjoker
őstag
Értem köszi
És egyébként ennek a másik oldala forrasztva van vagy az is csatis?
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #78937 üzenetére
3 antennásnál be lehet, 2 antennásnál nehézkes
-
btudos
nagyúr
válasz
beloadjoker #78935 üzenetére
Az a harmadik WiFi antenna lesz.
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Múltkor szétkaptam a kis x200am még pasztázás miatt és elfelejtettem egy dolgot, találtam egy koaxot vagy antennakábelt ami nem volt bekötve sehova, egy citromsárga színű jelölő/zsugorcső van rajta, a legvégén a csatlakozónál pedig rá van húzva egy sima fekete zsugorcső hogy ne érintkezzen semmivel és csak úgy ott volt hagyva, kb a hdd-ig ér el ez a kábel tovább nem, valakinek valami tipp hogy mi lehet ez?
/pont kéne egy koax ha nem kell ez benne semmire akkor kivenném belőle.../ viszont ha valami szerepe van akkor osszátok meg velem -
-
-
tpeter77
addikt
Tegnap telepítettem fel rá egy Forever XP-t, meg egy officet, és most a driverek felpakolásánál járok.
semmi egyéb nincs rajta, szóval nem értem mi a gond, eddig nem volt baj a billentyűzettel.
Szétszedtem a gombot, teljesen tiszta, de igy is be van ragadva.Boot közben semmi gond, de ahogy a win indul, rögtön zölden virít a led.
kipróbálok egy másik XP-t, gyanús hogy ezzel lehet valami gond.
a drivereket lementem, köszi. -
Grafirka
őstag
Mielott megvasarolod a kepernyojet ellenorizd le.Az egyetlen dolog amivel nem voltam maradektalanul megelegedve az a kepernyo fenyereje volt a W500 nal
Az enyemben (w500 ) Samsung kepernyo volt 1680x 1050 felbontassal, es a fenyereje gyenge volt szinei sapadtak. De az is lehet, hogy csak az enyem volt megfaradva.
Lattam LG paneles T500 ast , nagyon jo kepernyovel. -
tpeter77
addikt
valamiért nem kapcsol át
de az FN megy, mert fényerőt csökkent, meg hibernál is.más
a hangkártya driverét nem sikerült feltenni. milyen vas lehet benne pl. Realtec AC97 ?!
IBM T43 2668-83G a tipusa
Multimédiás audiovezérlő mellett ott egy sárga felkiáltójel...Valamint van még egy Biometric Coprocessornál is felkiáltójel, ezt sem sikerült feltenni.
-
Tim82
félisten
válasz
tpeter77 #78919 üzenetére
Ha ezeket leütöm sorra a betű alatti számok jelennek meg.
Hogy lehetne elérni azt, hogy rendesen működjön a billentyűzet?Kapcsold ki a NumLock funkciót (Fn + ScrollLock gombok együttes megnyomásával).
illetve egy új hűtőventit kell bele venni, mert ez csapágyas és elég hangosan zörög már. Tudnátok segíteni milyen venti való hozzá?
-
tpeter77
addikt
sziasztok
IBM T43 2668 modellű gépe van ismerősnek. Újratelepítettük a rendszert (Windows XP-vel) és
az a gondom, hogy a billentyűzet nem működik megfelelően.
Az alsó sorban ahol az M betű van szerepel még rajta egy nulla. Felső sorban pl. U billentyűn van még egy 4-es szám.
Ha ezeket leütöm sorra a betű alatti számok jelennek meg.
Hogy lehetne elérni azt, hogy rendesen működjön a billentyűzet? Milyen drivert kell hozzá felraknom?illetve egy új hűtőventit kell bele venni, mert ez csapágyas és elég hangosan zörög már. Tudnátok segíteni milyen venti való hozzá?
köszi
-
Out
addikt
dying_star és Grafirka köszönöm nektek, hogy megerősítettetek abban, hogy jó kis gép ez
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #78916 üzenetére
Nyilvan nem 300dpi 4K sok layeres melora valo
Csak annyit akartam mondani , hogy netezeshez filmhez esetleg nem tulzottan igenyes 3D jatekhoz , meg mai napig is hasznalhato.
A W500 az egy brutal traktorimadtam. Ment ejjel nappal soha semmi baja nem volt, s ez a T500 a kistestver. Nem nagyon lehet mellefogni vele.
Ami a tagadhatalan elonye ezeknek a gepeknek az a tartossaguk.Kis szerencsevel 5 ev mulva is menni fog.
Szeretnem nagyon , ha a mostani T420 is ennyit tartana
-
válasz
Grafirka #78914 üzenetére
Kivéve, ha nagy felbontásban, sok réteggel dolgozol. Egy i3 elpicsázza sajnos. Még a T9400-at is, a legtöbb feladatban.
De igen, kompromisszumokkal (amik elég nagynak érződnek, ha i5 vagy nagyobb elől ülsz át) használható sok dologra még.
Nekem W500 van, meglepően jól tartja magát szerintem. Játékoknál jól jön a dupla annyi VRAM is. -
mdaniel95
csendes tag
Üdvözlet,
keresztfatertol most kaptam egy gépet ami természetesen nem működik ezért fordulnék felétek a gép egy Lenovo ThinkPad T410 ( 2537 ) az volna vele a gond, hogy mint aksival mint ac ról a bekapcsoló gomb megnyomásakor csak annyit csinál hogy felvillan egy két led pontosabban a bekapcsoló gombé, a mikrofon-hangszoróé és a legfurcsáb hogy felvillnak a webcamos ledecske is és ezt egyszerre csinálják a bekapcs. gomb egyszeri megnyomásakor kb 3-4 sec enként egyfolytába míg el nem veszem tőle az áramot nagyon megköszönnem, ha tudnátok segíteni.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.: Dániel -
Grafirka
őstag
A C2D 8600 as 2.26 GHz proci (25W tdp je van) Eleg az sok mindenre.
Nemreg cserletem le a W500 gepemet ami csak annyival tobb mint a T500 , hogy a videokartyaja egy fireGL5700 ( ami fizikailag egy HD3650 ,mas driverrel ) es tokeletesen meg voltam elegedve vele. CS6 photoshopot es illustratort kacagva futtatott. -
-
Grafirka
őstag
Boven sok netezesre , videozasra .Akar jatszni is lehet ha az Ati 3650-ek jo a hutese.
Grafikus munkara , programozasra is siman hasznalhato meg manapsag is. Nyilvan nem 6 magos i7 de a C2D T9400 T9600 CPU sokkal tobbre eleg mint netezni.Nagyon szivos gepek, ha jo arban hozzajutsz nyugodtan megveheted. -
Out
addikt
Sziasztok!
Egy T500-as alapmodell 4 GB Ram-mal mennyire használható manapság böngészésre és Youtube videók nézésre HD/FHD-ben? Windows vagy valamelyik linux disztibúcióval működik gördülékenyebben esetleg?
-
Pete55555
addikt
Igen, látom, hogy az jobb, csak meglepett, hogy 2 féle van hozzá. De ahogy nézem az is a chipsetet hűti csak, a VGA-t nem.
Egyelőre marad a gyári, most undervolttal elég hűvös, böngészés közben be sem akpcsol a venti, 55 fok alatt marad a proci bőven.
De jó tudni, hogy van ilyen.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
donjohnson #78902 üzenetére
Köszi!
HD sentinel szerint oké (az enyém). A két gépben más a winyók felállása, de mindkettő ugyanazt csinálja mégis. Arra gondoltam, hogy esetleg valami TP-n jelentkező frissítési marhaság. chkdsk-t még megnézem -
donjohnson
addikt
válasz
Adrian Mole #78901 üzenetére
jobb esetben csak fájlrendszer hibás a vinyó --> chkdsk megoldja.
rosszabb esetben bad szektoros, nézz rá hd sentinellel. -
Adrian Mole
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem ide való kérdés, de mivel ma 2 T420-szal (Win764) is megtörtént (mondjuk testvérgépek), megpróbálom itt. A gépek működtek, viszont délutáni bekapcsoláskor nem jön be a Windows üdvözlőképernyő, csak egy fekete háttér, egy egérkurzor, és ennyi. A winyók molyolnak valamit, de nem történik semmi. Csökkentett mód és Thinkvantage megy, de nem látok semmilyen hibát. Mondjuk csökkentett mód érdekesen áll le: frissítés telepítése üzenettel. Hol kezdjem a hibakeresést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Akár 10%-kal is drágulhat a modern chipgyártás a TSMC-nél
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506HE / 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Legion Slim 5 16AHP9 16" QHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Fury 16 G11 16" FHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB DDR5 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- MSI Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest