- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
i400
senior tag
Valakinél ne adj' isten van elfekvőben vagy tud beszerzési forrást T430s-hez világítós magyar billentyűzethez? A hardveraprón lévő 2 ember elég régóta nem volt bejelentkezve.
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
#43301120 #77094 üzenetére
Szia!
Első körben azt kellene megnézned, hogy bármilyen szögben kinyitva produkálja-e. Ha csak bizonyos szögekben villog, akkor nagy valószínűséggel szalagkábel. Ezen a vonalon tovább haladva, gép szétszed, legalábbis a kijelző körüli műanyagból csavar kiteker, majd keretet lepattint. Ezután ugyanennyire kell megbontani az alsó deklit is, hogy lehessen mocorgatni a szalagkábelt. A kábelen elvileg rajta van az fru, onnantól ebay, de itthon is találhatsz bontott alkatrészt szerintem, akár itt az aprón is.
Ha nem a kábel a rossz, akkor a következő lépés, hogy egy vállalkozó kedvű fórumtársat megpingelsz azzal kapcsolatban, hogy "nem-elehetne esetleg hogy" megnézd az ő kompatibilis kijelzőjével, hogy kizárhasd a kijelző hibát. Harmadik körben pedig ha nem is a kijelző a ludas, akkor a dedikált vidkari lehet még rossz, de az már a legvalószínűtlenebb eset.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #77091 üzenetére
Neten érdemes keresgélni a típusnak megfelelőt. A nagyfelbontású AOU panelhez pl. [itt] találtam profilt, az nagyjából passzolt hozzá.
Egy szürkeskálát érdemes nézni ellenőrzésként, ha fehértől feketéig nagyjából szürke marad a szürke, akkor nagyjából jó vagy. Mondjuk nekem könnyű állítgatni, mivel itt van mellette referenciának az asztali, műszerrel kalibrált IPS.A tükröződésmentes bevonat durvasága tudtommal csak az AOU panelre áll (azon belül mondjuk csak az 1600*900-ast ismerem, az 1366*768-asról nincs infóm), amit leginkább a T420, T430-ban alkalmaztak, de arra nagyon. Be is linkelem a képeket a különböző panelokról, ott látszik: [link]. Élőben olyan látvány, mintha nagyon-nagyon poros lenne, életlennek hat, fárasztja a szemet. Pedig amúgy jól beállítva egész szép képe lenne, jó színekkel, de így közel élvezhetetlen. Előzőleg Samsung nagyfelbontásúm volt a T410-ben, bár kicsit kevésbé "telt" színeket tud (ami mondjuk kb. csak szintetikus ábrákon látszik) de mégis ezerszer szebb volt a képe, hála a semleges tükröződésmentes bevonatnak, amin keresztül megmaradt a panel élessége. Bár utáltam a nagyon gyenge betekintési szöge miatt, mégis jó volt használni. Az AOU is ugyanolyan béna betekintési szögű, de legalább a bevonat is gagyi. Amúgy az az érdekes, az AOU azzal trükközött, hogy "elszúrta" a gammát gyárilag, így nagyobbnak hat kalibrálatlanul a betekintési szög, aminek fakó képek az ára. Ha viszont az ember beállítja rendesen a gammát, ugyanolyan gyenge lesz a betekintés, mint a Samsungon, viszont helyreáll a színmegjelenítés, elmúlik a fakó, kontraszttalan hatás. A botrányos bevonatot viszont sehogy sem lehet orvosolni szoftverből, legfeljebb panelcserével.
-
Tim82
félisten
válasz
diobioesz1 #77093 üzenetére
Megtennéd azt, hogy csinálsz egy képernyőmentést az Aida64 vonatkozó ablakáról és feltöltöd ide?
Egyébként - javíts ki, ha nem jól értem - naponta átlag kétszer az SL510-ed fogja magát és magától, teljesen szabályosan elindítja a kikapcsolási folyamatot? Tehát nem az, hogy se szó, se beszéd lekapcsolja magát?
Egyébként W8.1-ben van csökkentett mód: [link]
-
diobioesz1
tag
Köszönöm a választ!
Aida 64 mutatja ezt az értéket,de ott nem mutatja mi az...Én is a videokártyára gondolok,de gépem védelmi rendszere kapcsolja ki valamiért a gépemet.Arra gondoltam erre legalkalmasabb a lenovo topik,mert márkás?szervizek,nem tudtak mit csinálni vele!
Ha elolvasod mindkét választ amit kaptam az mindenről szól,csak nem a megoldásról az nagyon is kioktatás és személyeskedés.
Te nem ezt a stílust használod,amit ismételten köszönök.
Én privát íráshoz akkor folyamodtam -egy alkalommal-és nem akartam itt folytatni,miután úgy éreztem a válaszoknak nem az a célja,hogy megoldást találjon a problémámra.
Kellemes napot Nektek! -
válasz
Chaser #77069 üzenetére
Nem csilli, arra gondolok, hogy a 420-on durvább a tükröződésmentes bevonat, mint a 410-en. Ezt HSM is említette párszor, s valóban így van.
Amúgy én évekig 1024x768-at, majd 1366x768-at néztem, szóval nem olyan nagy érvágás nekem.
(#77070) HSM: 420-hoz hol találok ilyen színprofilokat? Próbáltam a beépített kalibrálóval állítani, de nem vagyok benne biztos, hogy jól állítottam be.
Az egész gép kisebb, meg a kijelző is. Először nekem is feltűnt, hogy alul elég nagy sáv van
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Sanyig4 #77088 üzenetére
Nincs konkrét tapasztalat, de szerintem alkalmatlan rá. Közönséges TN panel, ami az sRGB színteret se fedi le. A FHD verzió legalább wide gamut, és tapasztalataim alapján a 6bit-en felül alkalmaz némi FRC eljárást is, így közelíti a 8bit-et. Kalibrálni mindegyiket kell, anélkül teljesen fals színek vannak.
(Nekem FHD van, de sikeresen úgy lett kalibrálva, hogy durva zöld-rózsaszín eltolódás van, ha nem szemből nézem. Ha jó a profil, akkor ez elvileg elkerülhető, úgy sokkal élhetőbb a panel.)
-
Sanyig4
tag
Thinkpad vásárlásán gondolkodom, a kiszemelt T510/W510 lenne nagy valószínűséggel az alábbi kijelzővel:
15.6-inch (396mm) HD+ (1600x900) color, anti-glare, LED backlight LCD
220 nits, 16:9 aspect ratio, 500:1 contrast ratio, 60% GamutMivel a gépet szeretném néha képfeldolgozásra is használni a kérdésem az lenne mennyire alkalmas ez a kijelző erre a feladatra?
Van-e esetleg valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
-
Tim82
félisten
-
_XXXXX_
tag
Hello!
T400-akat kezdtem el nézegetni és azon gondolkodom, hogy megéri-e hd3470-es vga-val venni vagy felesleges. Tudom, hogy nem sokkal gyorsabb az integrált intelhez képest. Nem játszani lesz, hanem hosszútávú használatra, netezni(szülőknek). Magyarul mittom én 5 év múlva jobban fog-e még menni rajta a youtube a hd3470-en, mint az intel-en vagy nem? vagy tök mindegy úgyse fog még a google kezdő oldala se betölteni már rajta, annyira "túlfejlődik" a google
Tudom, hogy ez azért már jóslás kategória és nem lehet előre tudni, de kíváncsi vagyok rá, hogy mi a véleményetek, meddig lehet elmenni ezekkel a gépekkel még.
-
longwild
aktív tag
válasz
Francia91 #77080 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Valószínűleg a 2. megoldást fogom választani.
Ha jól olvastam, először a gyári 3.23 biost kell felrakni a gépre (ez elvileg rajta is van), majd utána szabad nekimenni a moddolt verzióval.
Kérdések:
- mi az a 3.24-es bios? Ha jól emlékszem az utolsó ehhez a típushoz 3.23...
- a letöltött zipben van elég sok futtatható file. Melyikkel mit kell kezdenem? -
kukacosalma
csendes tag
Sziasztok!
Thinkpad t400-ason akkuról megy 60Hz-n valakinek a kijelzője? Megpróbáltam átállítani a winben, de nem tetszett neki. beállítom AC nélkül, majd AC rádug, minden jó, nincs végre képernyő villanás, majd amikor kihúzom, megint visszarakja 50 Hz-ra. Elméletileg PM-ben is ki van kapcsolva, hogy ne vegye le 50 Hz-re.
-
Tegnap vettem a T400-asomba egy T9600-as processzort.
Próbálkoztam az alulfeszeléssel, szerintetek ezek az értékek jók?
KépÍgy már nincs kék halál, az AIDA strees-t is jól bírja, nem fordult elő még probléma...
Az a baj hogy a proci alapjáraton is 40 fok, az elődje (P8400) pedig simán bement 30 fok alá.
Amúgy maximum 62 fokig ment fel.
Tegnap frissen pasztáztam le, MX-4-el. -
Tim82
félisten
válasz
diobioesz1 #77079 üzenetére
Én mondjuk nem értem, hogy btudos válaszában (ahol egyben meg is mondta, hogy ez az érték nem vészes) mi is számodra a személyeskedés.
Nem használok Aida64-et, de a fejlesztője, Fiery jelen van a fórumon, az Aida64-nek van külön topikja is, szóval meg tudod ott kérdezni, hogy pontosan mit mér az a szenzor.
Ha tippelhetek amúgy, valószínűleg videokártya. Még ha dedikált kártya is lenne, az 52 Celsius fok akkor sem vészes hőmérséklet, igazából csak ha a vinyó lenne, akkor lenne sok.
-
Francia91
veterán
válasz
longwild #77078 üzenetére
Valószínűleg nem Lenovo FRU-s WLAN kártyát dobtál a gépbe
1. megoldás: Keresel egy T400 kompatibilis Lenovo FRU-s kártyát, és kicseréled arra
2. megoldás: Whitelist mentes modBIOS-t keresel (pl innen, ha a BIOS-od verziószáma egyezik a kommentben lévővel, akkor ez jó is a Tiédhez), és felflasheled a T400-asodra, eztán bármilyen kártyát kezelni fog gond nélkül
-
diobioesz1
tag
Elnézést! 2015-05-09 19:57:26-kor kérdésemre azt írtad,"Már jött." Nincs szándékomban senkit cikizni,azt hittem ez az oldal azért van,hogy a technikai kérdést megválaszoljátok amit tudtok,de idáig két embertől,csak személyeskedést kaptam.Szerintem nem ferr...
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
T400 lenovomban wifit kellett cserelnem. A mutet jol sikerult de a beteg szive nem indult. 1802-es hibara van itt is fix?
-
válasz
diobioesz1 #77076 üzenetére
Nem írtam sem azt, hogy megválaszolták, sem azt, hogy én fogom, azt írtam, hogy ide írj, ne nekem.
A privát nagyon nem arra van, hogy szakmai kérdésekkel bombázd, akit csak meglátsz, és kompetensnek tűnik a kérdéseddel kapcsolatban... -
diobioesz1
tag
válasz
FoxiestFox #77072 üzenetére
Itt is írtam! Én meg azt nem imádom,hogy ketten sem tudtok egy választ megadni.Ha nem tudtok a témáról valamit a kérdésről,kérdezzetek.Nekem megoldás kell nem lelkizés,tudtommal azért van a privát lehetőség,hogy ott is lehessen kérdezni.Én megtettem mindkét helyen,már csak a választ várom.Van? Nincs! Akkor miért írod,hogy megválaszolták?
-
Zoli986
tag
Nekem R500-on van 8.1
Az összes hivatalos oldalról letölthető win7 driver telepíthető kompatibilis módban,kivéve a vga drivert.
Azt valamiért nem akarja,de az automatikus frissítésekkel már az elején letöltött magának egy video drivert,így nem érzem a hiányát.
Szerintem érdemes váltani és tényleg sokkal gyorsabb hdd-vel és ssd-vel is a gép mint win7-el. -
Jag
senior tag
Sziasztok!
Érdemes R400-ra Win 8-at rakni? Van valami nyűg vele?
Fény évente az ezeréves Ghost-ot tolom a motyóra ha netán kéne, de olyan ritkán kellett, hogy valahol elhagytam.
Most kellene egy reinstall és gondoltam hamár, akkor Win 8. -
válasz
diobioesz1 #77071 üzenetére
Oké, de erre itt kérj, ne privátban.. imádom, mikor irkáltok nekem pü-ben
-
diobioesz1
tag
válasz
FoxiestFox #77028 üzenetére
Szia!
Elnézést,erre kértem választ:"Konkrétan a 2.hőmérséklet érdekelne,mi lehet,mert 52 fok."
Tudod ebbe a gépbe 50 foknál kapcsol be a venti,de az a gond,hogy naponta kétszer leáll,majd lehet indítani szabályosan,mivel a rendszer is úgy állította le.A hibát keresem,szervizekben nem találták.
Konkrétan rendszer 8.1-pro és nincs olyan,hogy parancssorral,vagy csökkentett módban.
Egyébként ma reggeltől megy még nem állt le.Van másik laptopom is fél éves,abban is van 52 fok feletti érték,de az nem áll le.
Azt hittem valaki tudja mit jelent ez az érték,hogy miért van meg mi az nem érdekes nekem.
Választ köszi! -
HSM
félisten
válasz
barnam_ #77067 üzenetére
Kár, hogy nem látszik a gép kerete, úgy még beszédesebb, hogy mennyivel kisebb a 16:9-es tényleges mérete, és milyen ormótlan nagy a 420-as kijelző alatti kerete.
A nagyobb felbontású azért élesebb, mert nagyobb a felbontása nagyjából azonos méret mellett.
Amúgy a 420-ason ha zavar, hogy nem fehér a fehér, kell nézni hozzá egy színprofilt, vagy a windóz beépített kalibrálójával is lehet állítani rajta.
(#77069) Chaser: Nekem néha a FHD is kicsi...
1024*600-on a hajam tépem, 1280*800/1366*768-on már mondjuk netezni tudok, 1440*900 és afölött pedig kreatívabb tevékenységeknél sem érzem úgy, hogy be vagyok szorítva egy kellemetlenül kicsi helyre.
Bár nyilván ez erősen egyéni preferencia kérdése. -
Chaser
legenda
-
törölt tag
T400 kijelzőjén az alsó 1 cm-es rész villog és fura színek vannak ilyenkor, nagyjából 1-2 mp telik el 1-1 villogás között. Mi lehet a baj? Szalagkábel? Ha igen, honnan lehet szerezni? Van tuti forrás?
-
válasz
yodamastah #77058 üzenetére
Én is csináltam egy összehasonlító képet. Balra T410, jobbra T420. Előbbinek 1440x900, utóbbinak 1366x768 a felbontása. Egymás mellé téve őket látszik a különbség: a T410 sokkal élesebb (ez lehet a tükröződésmentes bevonat miatt is), valamint a fehér fehérebb. De ezek a különbségek akkor szembeötlőek, ha egymás mellett van a két gép - önmagában a T420 kijelzője is használható, és nem is akkora hátrány a 768 pixel magasság, mint azt korábban sejtettem.
Csináltam mind a három gépről képet, érdekességképpen
[1] [2]
(#77055) Francia91: én is arra gondoltam, valószínűleg a két hőcső hatékonyabb, mint a réz talp.
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #77059 üzenetére
RMClock-kal sincs semmi baj, en a T60p ota azt hasznalom. Be lehet allitani, hogy automatikusan induljon a Windows-zal, de alapbeallitason nem fog indulni a rendszerrel.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #77061 üzenetére
Be kell állítani, win séma max teljesítményen legyen. Aztán berakod start menübe és indul magától.
-
HSM
félisten
válasz
yodamastah #77058 üzenetére
Szerintem a 32 sor már nem oszt, nem szoroz. Ugyanarra lehet/nem lehet őket használni, szerintem hasonló kényelmi/kényelmetlenségi faktorral.
Bosszantóbb inkább a "kihasználatlan" hely, amennyivel kisebb a 16:9-es panel fizikailag. Ugyanez a T410/T420 esete is, a 410-esben szépen "kitöltötte" a fedelet a 16:10 kijelző, a 420-ban viszont akkora műanyag keret van alul felül, hogy én pirulok el a tervezők helyett.... -
válasz
FoxiestFox #77060 üzenetére
Ja, a paszta még elmaradt sajna...
Ez a ThrottleStop csak fusson a háttérben, vagy valamit kell vele csinálnom is? -
válasz
tothjozsi96 #77059 üzenetére
Kend meg rendes pasztával, és használj inkább ThrottleStop-ot.
-
Ma beszereltem egy T9600-as processzort a Lenovo T400-as jó öreg gépembe.
Nem hittem volna de bizony lehet érezni azt a +3mb cache miatt hozott előnyt..Viszont a hőfokok jóval melegebbek lettek, az RMClock-ot elkezdtem beállítani.
Egy kérdés, az automatikusan fut a háttérben ha újra indítom a gépet? Mert az óra mellett nem jelent meg hogy futna az alkalmazás, vagy annak nem is kell csak simán beállítom egyszer és kész?
Most ilyen hőfokokat mutat és igazából még egy terhelő dolog sem fut mint pl. Youtube...
KépIgazából egy fa asztalon van szóval a szellőzése nem lehet túlságosan rossz...
Köszönöm előre is aki tud valamit segíteni ebben.
Szerintem ez így elég forró fejű.
Üdv! -
icoj69
tag
válasz
soldi3r #77050 üzenetére
Az LCD keret felső két sarka egy nagyon picit törik (kb.1-2mm.), ha erősebben csukod le.
Máshol nem tapasztaltam törést. Volt nekem is X200-am, utána lett az X220. Nem fog zavarni a 10:9!
Igaz én kicseréltettem egy IPS panelra, na az, könnyfakasztóan gyönyörű az elődjéhez képest.
Nosza! Cserélj nyugottan! -
Francia91
veterán
válasz
barnam_ #77054 üzenetére
Én a jobboldali felé hajlanék, az olyan eredeti jellegű (2 hőcső, venti kinézete)
-
A hétvégén nekiálltam a donornak vett T400 LCD-jét átszerelni, közben észrevettem, hogy a két gép hűtése különbözik. Szerintetek melyik a jobb? [1] [2]
A bal oldali 2008-as, a jobb oldali egy 2010-es gépből van (ezt használtam korábban). Érdekes, hogy a régebbi teljesen réz, viszont az újabbon eggyel több hőcső van.
-
Chaser
legenda
válasz
szektamokus #77039 üzenetére
Nem cseréltek abban ventit? Ugy. ventik szoktak általában kevesebb fordulatot tudni. Ha újrapasztázod és nem esik lentebb a hőmérséklet, esélyes, hogy már nem a legjobb a hűtő. Egy kis repedés a csövön és a hatékonysága jóval kisebb.
szerk: Gondwana Már rég megszűnt, sokan dedóztak vele
Néhány topikban meghagyták amibe tényleg kell. Ki se tudtam próbálni
-
soldi3r
veterán
Tobben vannak, akik X200-rol valtottak X220-ra. Lassan nekem is itt az ido nyugdijazni a C2D-t.
A palmresten kivul torik meg valahol? -
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77048 üzenetére
Én is ilyesmi összegért cseréltem, szerintem megérte.
-
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77045 üzenetére
Fogsz, 20-30%-kal gyorsabb. Számold ki, hogy megér-e neked ennyit az ára (esetleg mínusz a P8400, ha el tudod adni)!
-
Sziasztok!
Van értelme váltani P8400-ról T9600-ra?
A jó öreg T400-ba kellene.
Fogok én érezni sebességbeli előre lépést?
A Chrome-ba ha új lapot nyitok néha kicsit megakad az animáció a lap megnyitásánál, fogok valamiben előrelépést élvezni?
Köszönöm előre is!
Üdv! -
Tim82
félisten
válasz
Zoli986 #77042 üzenetére
Úgy járj el, hogy csinálsz neki egy hirdetést a Hardveraprón.
Nézd, az Alapelvekben benne van, hogy szakmai topikban tilos hirdetni. Én nem vagyok moderátor és jelenteni sem fogok ilyen esetben feléjük, de elvileg a topikgazdai jogkörömmel törölhetném a hirdetést tartalmazó hozzászólást.
Ehelyett inkább szólok, hogy semmilyen formában nem szeretik szakmai topikban a hirdetést. Topikgazdaként a feladatom is figyelmeztetni erre. Értem én, hogy jószándékkal írtad, nincs is ezzel gond, csak szólok, hogy erre harapnak a moderátorok, én meg inkább ezt megelőzendően teszem offba.
Egyébkênt a szabály csak saját hirdetésre vonatkozik, ha leírnád, hogy XY boltban láttál valamit, ami érdekes lehet és nincs érdekeltséged az adott boltban, az nem számít hirdetésnek.
-
Zoli986
tag
válasz
Tikakukac #77041 üzenetére
Tim82: Köszönöm a segítséged legközelebb így fogok eljárni.
Tintakukac:Úgy gondolom azért itt van különbség kettőnk kijelentése között.Én arra reagáltam,hogy egy adott alkatrészt kerestek többen is és szóltam,hogy nekem van amennyien érdekli őket keressenek meg,nem linkelgettem a hirdetéseimet,nem soroltam fel mik vannak,hány szerkényre való cuccom van stb.
Ezek szerint ha tudnék egy boltot ahol lehet venni azt sem írhatnám le,mert reklám?
Kíváncsi lennék arra,hogy szerinted milyen eljárással kellett volna átvezetnem a hardveraprora azt a pár tagot akinek szólt ez a hsz-em. -
szektamokus
tag
válasz
FoxiestFox #77038 üzenetére
VGA: NVIDIA Quadro NVS 140M
Ezt a 80 fokot asztalon csinálta, szóval kapott levegőt rendesen.
Akkor lehet, hogy a hűtővel van gond, mert TPFC-vel próbáltam, de azzal is 3200 a vége.Most még annyit csináltam, hogy kicsit alulfeszeltem a procit és everestel a procit leterheltem, na így megáll 75-76 foknál. Nem tűnik kevésnek
-
válasz
szektamokus #77036 üzenetére
Hibás hűtés, rossz felfekvés, gagyi paszta, ilyesmire gondolhatsz.
Ha dedikált videós, akkor sem kéne ennyire melegnek lennie. Kivéve, ha ágyban használod, és nem kap levegőt alulról.
A ventit TPFC-vel és configszerkesztéssel feljebb tudod pöccinteni, de 4k felett már suhog. Ha a hűtés rendben lenne, a gyári fordulatszámon is lehűtené minden gond nélkül. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Nem reklámozni akarok,csak láttam,hogy korábban kérdés volt,hogy hol lehet LG kijelzőt szerezni.
Nekem van egy R61-ből bontott LG 1680x1050 15,4 ha érdekel valakit.
Az r500-amba szántam,de nem vettem rá magam az átépítésre.
Ha érdekel valakit írjon rám nyugodtan. -
szektamokus
tag
Sziasztok!
Aki T61-et használ, meg tudná mondani, hogy kb mennyi a proci hőmérséklete max terhelésnél?
Van nálam egy T61 (T7500-as procival) és újra pasztázva, kitisztítva is eléri a 80 fokot ( Lenovo solution centerben futtattam a hardver tesztet, ez alatt érte el ezt a hőmérsékletet ), de ha csak netezek vele akkor is simán átlépi a 60-at és ekkor már 3000-et forog a ventilátor.
Még annyit kérdeznék, hogy ezekben a ventilátornak mennyi a max fordulata? Ebben a gépben 3200 fölé nem megy, nem kevés ez egy kicsit?
-
kukacosalma
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehet beállítani, hogy a password manager ne a windows jelszót kérje, hanem a felvett ujnyomatot? A windowsba simán enged fingerprinttel belépni, csak a password managerbe nem. Előre is köszi a választ.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Segitséget szeretnél kérni.Think Pad T431S notimon biost szeretnék frissiteni,mert a régi 2013 -as van fent.A gyári oldalon fent van a 2015 ös bios is,de nem lehet le tölteni mert az irja hogy file not fund[link].Sem a bot fájlot ,sem az update utiliti nem működik.Mi ennek az oka és honnét tudnám le tölteni.Előre is köszi a segitséget.Jó lene egy letöltési link.
-
-
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #77024 üzenetére
Szobahomerseklethez kepest csokken
-
válasz
diobioesz1 #77027 üzenetére
Már jött.
-
btudos
nagyúr
válasz
diobioesz1 #77025 üzenetére
"A gépről" Milyen gépről?
52 fok nagyon nem sok egy notebooknál, gondolom asztaliról jöttél, ha zavar.
-
diobioesz1
tag
Szevasztok!
Aida 64-el csináltam egy riportot a gépről.Ezek a hőmérsékletek jöttek ki:
Érzékelő típusa ThinkPad EC (ISA 66h) Hőmérsékletek: CPU 37 °C (99 °F) 1. CPU / 1. mag 44 °C (111 °F) 1. CPU / 2. mag 44 °C (111 °F) 1. hőmérséklet 36 °C (97 °F) 2. hőmérséklet 52 °C (126 °F) 6. hőmérséklet 31 °C (88 °F) WDC WD3200BPVT-80JJ5T0 44 °C (111 °F)Konkrétan a 2.hőmérséklet érdekelne,mi lehet,mert 52 fok.
Választ köszönöm! -
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #77022 üzenetére
Azert azt ketlem, hogy artana neki a hutopad.
De azt is, hogy ebbol profitalna valamit a gep elettartama, kiveve, ha napi sok oraban 100%-on porog a proci, de az nem uzemszeru hasznalat, mert akkor alul van meretezve a gep.
-
válasz
Razermazer #77020 üzenetére
Amúgy hűtőpaddal az is necces, hogy hajtva nem lesz annyival hűvösebb, mint nyugalomban, tehát a hőmérséklet-különbség épphogy nőni fog, tehát ha a BGA miatt aggódsz, itt az ideje elkezdeni.
-
soldi3r
veterán
válasz
Razermazer #77020 üzenetére
Szerintem teljesen normalis. A 80 fok meg nem is sok ha hajtva van.
-
Razermazer
őstag
válasz
FoxiestFox #77017 üzenetére
Preciben nem tudom mi számít fejjel lefelének
, a cpu és a déli híd is a billentyűzet felé van, a hűtők vannak fejjel lefelé, így a rotormag, vezérlés van a billentyűzet felé, a dedikált kártya is a hangszóró alatt és felfelé(Ennek ellenére a billentyűzet még langyosnak sem langyos). Na most, ugye tiszta lyuggatott rácsos kialakítású az alja tehát jól szellőző.
Ramslot alatt kettő és a két venti alatt. 4 ramslot van benne, kettő a fenekén, kettő a billentyűzet alatt.Én úgy gondolom, hogy általában minden gépnél lehet ennyit nyerni velük 6-8 fokot tuti! kialakítás az nagyon számít, műanyag a ház vagy fém, rollcage váz egyértelműen nyerő thinkpadnál tudjuk
ventilátor milyensége, réz van e a hűtőben vagy kispórolták, hűtőpaszta, consumer darabok többek között ezért is halnak meg idő előtt.
A pad másik nagy előnye a hőingadozások teljes kiiktatása(2-3 fok emelkedése fel-le ez a maximum) az értékek normál hőmérsékleten tartása, 50-61 fok közötti tartomány terhelés alatt, valljuk be normál használat mellett igencsak ugrálnak ezek az értékek 70-80 fok talán még több is. Ami idővel reballhoz vezet, persze akkor ha van dedikált gpu a gépben, procit én még nem láttam meghalni emiatt.Precit egyébként csak azért vettem, mert nem volt alternatíva Thinkpad fronton w520-ritka mint a holló, ha van akkor igen combos áron, amikor kellett volt, csak 200k felett(8 giga rammal, ssd-vel, fullhd felbontással) nekem ez volt a kitétel. Preciben találtam meg azt amit akartam, kedvezőbb áron. Át kellett szoknom TP-ről kb 1 hét kellett, most néha azért felváltva használom még őket.
Tp-ből meg lassan nem lesz használható darab, a sandy és ivy vonal ami még vállalható, az újabbak nekem sajna nem kellenek.Soldi3r: Az fix hogy nincsen vele gond, szerinted az normális ha hajtom hogy 79-80fokos a cpu hűtőpad nélkül? a quadro meg 63 fokos az még mondjuk nem is sok! Mindezt úgy hogy a gép hagyja, hogy 75 fokig melegedjen a proci és csak akkor kapcsol be, visszahűtve 66-67 fokra a cput leáll és utána megint akkor indul el ha elérte a 75 fokot. Hűtőpaddal a proci 65 fok mikor zavarom neki, egyébként 55 fok nem csúcs terhelésnél, quadro meg megáll 55 foknál és csókolom.
-
soldi3r
veterán
válasz
Razermazer #77016 üzenetére
Szerintem valami gond van a huteseddel a Preciben.
-
válasz
Razermazer #77016 üzenetére
Hát akkor jól van akkor.
Amúgy Precikben fejjel lefelé van a deszka a TP-khez képest, nem? Ez is számíthat.
Az mondjuk nem túl bizalomgerjesztő, hogy ennyit számít a pad... -
Razermazer
őstag
válasz
FoxiestFox #77014 üzenetére
Hát azért ezt ennyire nyíltan én nem merném kijelenteni, hűtőpad és hűtőpad között is van különbség!
Én a topikjában megkérdeztem, hogy tesztek tapasztalatok alapján(felsorolt notikhoz T500, precision m4600) mit ajánlanak a topiklakók, egyértelműen a cooler master notepal xl-et(7k-volt) mondták nekem.
Légnyomásban, szállítási mennyiségben, csendességben a lehető legjobbra értékelték(biztos van jobb nála is, csak nem emberi áron, az is igaz hogy egy 400k-s esetleg 200k-s notihoz képest még a drágább fajta is elenyésző összegű.)
Tény, hogy én nem húzok semmit notiba ez alapszabály, pláne ennyire a végletekig,(ezt már semmilyen hűtő nem kezeli le) azt én elhagytam az asztali vonallal együtt. Ha lesz megint asztalim(komoly, grafikai munkára) akkor talán ott, és ott sem léggel hanem vízzel.
Lehet lapost is vízzel hűteni, de ott nagyon meg kell tervezni a rendszert, túl kicsi a rézmag vastagsága, üzleti notiknál érdemes ezzel foglalkozni(vastag a ház vastagabb a hűtő), van rá példa, találtam elvetemült embereket akik megtervezték, legyártatták maguknak. Persze ez rengeteg idő, pénz, stb nem is mobil, lehet azzá is tenni akár.
Szóval nekem most precision van rajta és 15 fokot simán nyertem vele, csak néha kapcsolt be a gép ventije. T500-nál meg szinte csak tervezés alatt, amúgy egyáltalán nem.
Szóval értelek én, de nálam csak pozitív hatásai voltak a laptophűtőnek.Metal01: Ez teljesen így van ahogy mondod, a p9700-ért meg felárat kell fizetni a hűvösség jegyében, amit a T9600-nál némi feszültség csökkentéssel, megkapod. Ha jobb modellt kifogsz még azt sem kell.
-
metal01
őstag
válasz
Razermazer #77013 üzenetére
Lehet, hogy akkor a P9700 helyett egy T9600 lesz. Lényegi különbséget nem látok max. a TDP.
-
válasz
Razermazer #77013 üzenetére
Próbaképp tavaly rátettem haveromnál hűtőpadra a W500-at, maxra fixát cpu-val és +130MHz-et kapott gpu-vram-mal (maxra fixált ventivel), GTA IV alatt, 3 fok különbség volt a paddal és nélküle.
Szerintem a hűtőpadok nagyon szar hűtési konstrukciójú (jellemzően consumer) gépeken tudnak segíteni, ezek a vasak annyira nem profitálnak belőle. -
Razermazer
őstag
válasz
metal01 #77012 üzenetére
Nekem van egy t9600-am cseréltem a p8600-at. Sokkal jobb, a feszelésről meg annyit, hogy hűvösebb mint a p8600,(az is igaz hogy figyeltem arra, hogy a legutolsó stepping legyen, valószínű a régebbiek melegebbek) aminek az oka a gyári paszta öregsége lehetett. Kapott jó kis mx4 pasztát a cpu és az ati kártya is.
50 fok a plafon cpu terén ha hajtva van, vga pedig 60-ra beáll.
Persze ha van alatta hűtőpad, ha nincs azért magasabbak az értékek, de bőven elfogadhatóak akkor is. -
metal01
őstag
válasz
Chaser #77009 üzenetére
Akkor már T9900
Jók azok a Penryn procik is. Amióta P9700 van a gépben nem nagyon volt olyan, hogy bármi is akadt volna. Jó, mondjuk ott a 8 giga RAM is mellé és a 830-as Samu SSD is. Ez a kombó szerintem még elég lesz egy darabig
Szerk.: Az alulfesz tényleg csodákra képes. Kíváncsi vagyok, hogy egy T9600-ból mit lehet kihozni...
-
tibibi
őstag
Van itt egy T400 lenovo a következő hibával, bekapcsolásnál és újraindításnál fekete képernyő aztán kb.7-10 perc alatt bejön a boot képernyő (betudok lépni a biosba ) aztán be is tölti a windowst és onnantól működik rendesen .Mi lehet a gond?
-
-
Chaser
legenda
14" panel megint más, bár abból még szépet nem láttam samsung terén. Volt egy LG ilyen felbontással, az szép volt, de a 15,6-os verzió szebb.
dying_star Fényerő leginkább használat kérdése.
xcds Azzzzz
Nincs több.
metal01 Bayen néztem, jó árak vannak. Kicsit lassabb mint itthonról. T9600-tal szemezgetek.
-
metal01
őstag
Nem tud valaki eladó P9700-as procit?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #77002 üzenetére
Ilyesmi infókra gondoltam, köszi.
Nekem is az LG a szimpi amúgy, lehet egyszer majd kukázom az AUO-t. -
Nem ebben jobb. Betekintési szögekben jobb, de elég sokkal, illetve természetesebb színeket tud, a kontrasztaránya is barátibbnak tűnik. Bár én csak pár hónapig használtam LGP-t, azóta Samum van, egymás mellett pedig nem láttam őket.
A Samu fényerőben erősebb nálam, minden másban rosszabb az LGP-nél. -
HSM
félisten
válasz
Chaser #77000 üzenetére
Azért érdeklődöm, nekem a T410-ben volt 1440*900-as Samsung, és kis színegyensúly állítgatás után teljesen jó volt, szép színekkel, jó élességgel, bár pocsék betekintési szögekkel. Viszont szélsőségesen "élénk" színeket nem tudott. Ebben lehet jobb a netes képek/beszámolók alapján az LG.
Visszasírom azt a Samsungot az 1600*900-as AUO után...
Új hozzászólás Aktív témák
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autós topik
- Escape from Tarkov
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Tőzsde és gazdaság
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest