Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #77699 üzenetére
Az meg a másik. Rmclock sem rossz, de a ts egyszerűbb. Van még a cpugenie amit régen használtam, az se volt rossz.
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #77697 üzenetére
Én max órajelen használom a cpu-t, ha nincs terhelve úgyse fogyaszt, ha terhelve van úgyis felkapcsol a szorzó. Túlmisztifikálni nem kell ezt, pár fokért nem állok neki órákat tesztelni pluszban. Ráadásul úgy tapasztaltam, sok sw érzékeny rá ha a win kapcsolgatja az órajelet.
-
metal01
őstag
Alulfeszelős témában kérnék egy kis infót. (Visszaolvastam, de ezt nem találtam.)
orichalcos kolléga írásában olvastam: "Amennyiben sikerült elérnünk az adott szorzóhoz tartozó legalacsonyabb VID értéket, úgy a "Profiles" résznél vegyük ki a pipát a megadott szorzó elől a pipát és következhet az egyel kisebb szorzóhoz tartozó feszültség csökkentése, amit az előbb leírt módszer szerint csináljunk végig. Ezek után az összes többi szorzóval csináljuk ugyanezt, csak előtte ne felejtsük el kivenni a pipát a magasabb szorzó elől.
Amennyiben megvan a legalacsonyabb szorzóhoz tartozó legalacsonyabb kitesztelt VID értékünk is, úgy tegyük vissza az összes pipát a többi szorzóhoz."
Ezt tényleg mindenki végigcsinálja? Azaz minden szorzónál külön próbálgatja a VID-eket? Ez azt jelentené az olvasatomban, hogy szorzónként kellene neki nyomatni egy kb. 2 órás Prime-ot, hogy kiderüljön ha gond van. (Ez kb. egy fél-egy napos játék.)
Én eddig csak a legnagyobb szorzót állítottam be és a többit hagytam, hogy az "Auto Adjust intermediate-states VIDs" lője be. Szépen lépcsőzetesen beállította a kisebb szorzókat.
IDA-t nem lőttem be soha, mert ha jól tudom, csak egy szálon tudja a max. órajelet kezelni BIOS mókolás nélkül és hát sokkal nagyobb fesz kell neki, mint az eggyel kisebb szorzónál, valamint nem is nagyon stabil. Ellenben nem hoz túl sokat a konyhára pluszban... A SLFM pedig nálam latency-t okoz a zene/film/YT-nál. Nálam pl. az RMClock ugyanazt a VID-et rendeli a SLFM-hez is mint az eggyel nagyobb szorzóhoz. Így nem értem a lényegét igazán. Frekiben kevesebb lesz a SLFM, de feszültségben ugyanaz, mint az eggyel nagyobb (első) szorzó.
Én SLFM és IDA nélkül használtam/haszhálom az RMClock-ot a legnagyobb szorzót belőve manuálisan, a többit az "Auto Adjust intermediate-states VIDs"-re bízom. Működik rendesen, de kiváncsi vagyok, hogy mit lehetne még belőni, hogy még jobb legyen a helyzet.
-
gmeszaros
tag
válasz
Francia91 #77655 üzenetére
Ilyen opcio elocsalogathato valahogy Lenovo X230 es Windows 8.1 x64 paroson is? Rakerestem a Lenovo honlapjan es ott csak a drivert talaltam. Azt fel is raktam, de csak a driverrel nem talalok ilyen opciot.
-
psyho85
aktív tag
válasz
FoxiestFox #77693 üzenetére
Óh, nagyon szépen köszönöm, már arra gondoltam, hogy maga a venti hibás, hogy nem akar 3600 rpm fölé menni. Megy szépen, köszönöm!
-
válasz
psyho85 #77692 üzenetére
Ha rendesen és tartósan meghajtod emelt órajelen, beficcen az 80 fölé az alap vezérléssel.
Itt a TPFC konfigom, ha gondolod, tegyél vele egy próbát.
Smart1 alapvetően csendes üzemre van belőve, de CPU és GPU terhelés hatására felmegy 4.9k-s fordulatra.
Smart2 pedig fixálja a max fordulatot minden hőmérsékleten.
Így sosem kóstol a veszélyes/kellemetlen hőfokokba a vas. -
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
T500 esetében mennyi szokott lenni a ventilátor maximális fordulatszáma? TPFancontrollal Manual módban, 7-es fokozaton 3600 rpm-et mutat - okés, így se sül meg semmi, a GPU tuning mellett (700 Mhz, a memória 800, tehát kávzi HD 3670
) se megy 80 fok fölé. Ellenben alig érzem belőle a szellőt, inkább csak sugározza a meleget. Nem hangos, az szent, de eddig HP-m volt, azon megszoktam a huzatot, meg pár helyen olvastam 4600-as rpm-et is.
Patika tiszta, nincs eltömődve, nem zajos. Ennyit tud, oszt' jól van?
-
Mankó
veterán
Most mar mindegy, a holnap jovobe kertem egy 100as pana-t. Ez egy szinten t420as laptop lesz amibol atmentem a mostaniba a magyar billt, usb3 express card, winyo, caddy plusz az aksit, ja meg az i5 procit. A mukodo maradekot meg eladom. Remelhetoleg nagyon keves rafizetessel egy egesz jo konfigom lesz. Csak azt nem tudom meg, h erdemes e a kis i3-at i5-re cserelni es eleg lesz e a mostani hutes ra.
-
HSM
félisten
Jól méri egyáltalán a mérő? Ha most vetted csak a notit, érdemes egy teljes töltési ciklust elsütni rajta, lemeríteni 0%-ra, majd feltölteni 100%-ig. De van a Power Managerben is erre funkció (gauge reset). Keveset használt és mindig csak résztöltéseken használt akksiknál gyakran durván el lehet tévedve a mérő. Az én Sanyo akksim is 40% elhasználódást mutatott, mikor hozzám került gép, egy teljes "Gauge reset" és még kb. 2 merítés-töltés ciklus után derült csak ki, hogy valójában 7% sincs az elhasználódása.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.TP T430-ba msata ssd-t lehet rakni a memoria foglalat meletti slotba vagy m2 való bele?Köszi előre is a választ.
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
Újraraktam a win7-et a T510-re, viszont a wifi nem működik automatikusan...
intel 622ANHU wifi kártya van benne, ahhoz melyik driver lehet a jó?Köszi
-
HSM
félisten
Légy kreatív. Az akksi a használattól öregszik és nem olcsó. Mérlegelj, megéri-e a kényelmet, mi nem fogjuk tudni eldönteni helyetted.
Ha a használat mellett teszed a voksod, azzal tudod csökkenteni az elhasználódás sebességét, hogy nem meríted le teljesen és nem is töltöd 100%-ig. Tehát mondjuk 10-20% alá nem meríted, és 80-90% fölé nem töltöd. Nyilván, értelmesen kell hozzálláni a dolgokhoz, ha kell minden üzemidő, használja az ember 100%-tól 0%-ig, de akkor gyorsabban fog sokkal elhasználódni.(#77675) CharlieDrop: Igen, ez a 30-80% ami semmire sem jó.
Én ha akksiról használom akkor 70-80% a két érték, ha csak töltőn, akkor 40-50% és kész is. -
Mankó
veterán
Akkor ha jól értem a a 30-80%-os beállítás a töltős használatra vonatkozik. De mi legyen akkor az aksis használat beállítása, mivel én általában így használom?
Vagy inkább törekedjek a töltőről való használatra, mert úgy kitolhatom az aksi élettartamát ezzel a 30-80%-os beállítással?Bocsi a láma kérdésekért, csak 2-3 hete lettem laptop tulajdonos.
-
-
HSM
félisten
Akkor mégegyszer, utoljára.
Ha nem kell az akksi, beállítod, hogy 30% akksinál kezdjen tölteni és töltse mondjuk 50%-ig. Ha 4 hónapig egyszer sem húztad le a töltőről, akkor kihúzod, megvárod, míg lemerül mondjuk 10%-ra, feltöltöd utána 85%-ig, és lemeríted újra, de most csak 50%-ig, és utána az eredetileg említett 30-50%-on hagyod. És akkor visszadugod a töltőt, és újabb 4 hónapra el is felejted, hogy van akksi a gépben.
Az én tudásom szerint ez a legjobb neki.
Közben néhányszor értelemszerűen át kell állítani a töltési határokat PM-ben... -
Mankó
veterán
válasz
FoxiestFox #77665 üzenetére
A jelenlegire kellene ráfizetnem 5-öt, hogy Pana 100-as legyen belőle. Egy 100-as Panáért szó nélkül adnék 5 ezret, ha a mostani is megmaradna.
Belőttem most a 30 - 80 %-ot a Power Manager-ben, aztán meglátjuk. Viszont döntenem kell az aksi ügyben még ma, mert holnap adják fel a másikatNem szándékozom kivenni az aksit, csak itthon használom a laptopot jelenleg, azért is kérdeztem, hogy kellene használni, hogy sokáig kitartson.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FoxiestFox #77665 üzenetére
naja.
Van egy 7 éves Acerem, sosem volt kivéve belőle az akku, mindig 100%-ra volt töltve, még most is bír fél órát, úgy hogy kicsit volt több mint másfél óra amit bírt mikor új volt...
-
-
Mankó
veterán
Jól van srácok nyugi, ez az első laptopom!
csak jól és sokáig akarom használni. Nézegetem a PM beállításait, nekem itt aztán minden kínai.
Nem tudtok egy jó kis leírást, ahol mindent jól és hosszú távra betudok állítani?Különben a jelenlegi aksi Sanyo 2012-es, 25% az elhasználódás mértéke és 56 ciklus van benne.
Szóval adjak 5 ezrest egy 100%-os Panasonic aksira? Ti adnátok?
-
-
HSM
félisten
Ezzel csak az akksi csatlakozót koptatod feleslegesen, és az akksinak se a legjobb ha feleslegesen fel van töltve tároláshoz. Kb. félig töltve tartva a legjobb neki, ha tutifix nincs rá szükség, néhány havonta egy töltési ciklust beletéve (de ekkor sem kell 80%-nál jobban feltölteni). De írja a PM súgója is.
-
Mankó
veterán
Mindjart feldobom en is a progit es mindjart kepben leszek, h csereljek e vagy ne. Mar csak a progit kell elokeriteni.
-
gabe_
őstag
válasz
FoxiestFox #77656 üzenetére
Ahhoz képest eddig nekem bevált
-
-
Francia91
veterán
2009-es az akkum, 113 ciklussal, és 20% elhasználódással... 6 éve így van használva, ahogy leírtam, és kb 4 éve 20%-on áll az elhasználódása... 3-4 órát elmegy akkuról, semmit sem romlott. De mondjuk kb 2 havonta egyszer feltöltöm 100%-ra
Lehet számolgatni
(#77654) Mankó
A Panasonic akkkuk a legjobbak, nekem is az van, a képen láthatod, hogy megfelelően használva hogy tartja magát
-
Mankó
veterán
Masik:
Most lehetosegem lenne a jelenlegi lenovo 94wh-s (25%-os elhasznalodas) lecserelni egy 100%-os panasonicra az is 9 cellas, 5 ezret kellene rafizetnem. Szerintetek csereljem? -
gabe_
őstag
Én a feltöltött akksit ki szoktam venni ha hálózatról használom. Ritkán van szükség akkus üzemre, olyankor lemerítem-feltöltöm, majd ha ismét asztalon kell használnom, akkor akksi ki.
Ha jól tudom, ugye az akksikat arra tervezik, hogy lemerítsék-feltöltsék. Ha folyamatosan csepptöltéssel szinten van tartva, hamarabb tönkremennek a cellák. Legalábbis én így tudom. Majd megcáfolnak ha mégsem...
-
Francia91
veterán
Power Managert felteszed, az akku töltését pedig belövöd pl 30-80% közé, és nem kell kivenned, meg egyéb dolgokat csinálni. Ennél egyszerűbbet nem tudok
Ha kiveszed az akkut, akkor elfelejti ezt a beállítást, amúgy kikapcsolt állapotban sem tölti tovább a beállított értéknél. Amúgy azt hiszem, hogy a 90% feletti töltés amortizálja az akkut, ott a legnagyobb az akkuk önkisülése, emlékeim szerint.Itt tudod állítani:
-
Mankó
veterán
Aksis tevhitekkel kapcsolatban kerdeznek. Ha aksirol hasznalom a laptopot, akkor az vagy a feltoltesek szama amortizalja az aksit?
Erdemesebb inkabb halozatrol hasznalni az akku kimelese erdekeben? Ha halozatrol hasznalim, akkor vegyem ki az aksit vagy maradjon benne?
Mindenki mast mond melyik iranyelvet kovessem inkabb? -
csubuka
addikt
T500 friss win7x64 telepítés után nagyjából power manageres gpu váltásnál dobott egy "korrekt":
Parity Check/Memory Parity Error BSOD-ot.
A power manager hibája lehetett ez, rosszkor váltottam tán (tényleg nem volt minden ablak bezárva, ilyesmi...)?
Hőfokok rendben vannak amúgy, a gép korrekt állapotú.
Wlan driver nem volt fenn még, a memtestet 1 passig kivártam (különböző gyártó 2x2 giga, de azonosak, dualban megy, chipszám is azonos, Egyik Samu másik Nanya), annyinak elégnek kell lennie. Majd ráeresztek egy aida64 stresst. Kicsit para volt látni, de tán csak valami driver akadás és nem hardveres gond.
-
Tim82
félisten
válasz
Pete55555 #77646 üzenetére
De, egyértelműen jobban járnál, minden szempontból lelépi a T40-et a T60 ezzel a kiépítéssel is (és még bővíthető is, 2 + 1 GB DDR2 RAM, jobb proci, SATA SSD).
A T40-edből az 1 GB-os DDR modul és a 80 GB-os IDE vinyó külön is megér 4-6k-t. Együtt viszont inkább a beárazós topikban fognak rá valamilyen, a piaci szempontokat figyelembe vevő árat mondani.
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #77616 üzenetére
Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy nem-e járnék jobban ha lecserélném egy T60-ra?
Erre esetleg valaki?
Más:
Tervezgetem a GPU hűtést. Szétszedtem, újrapasztáztam a CPU-t, így terhelés alatt kb 5 fokkal javult a CPU és a GPU hőmérséklete is, de lehet megpróbálok javítani rajta (amennyiben marad a noti).
Íme a GPU - és a rá tervezett hűtés.
A terv az, hogy a fekete vonal mentén megvágom, aztán még vékonyítok rajta, elvégom keresztben, úgy 8 mm elvileg befér. (hűtés 90 fokkal jobbra fordítva lenne, csak így fényképeztem) -
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop #77643 üzenetére
A T430s Hardware Maintenance Manual-je (pdf, kattintásra letölti, a doksi saját oldalszámozása alapján 68. oldalától) alapján teljesen ugyanaz a folyamat + ugyanígy jó lesz a linkelt mSATA SSD.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop #77641 üzenetére
1,8"-at és 2,5"-öt? Téged átvertek.
A linkelt jó lesz valószínűleg.
-
CharlieDrop
veterán
kösz skacok, de fel sem tettem volna, ha nem találtam volna kétféle méreteket webshopban.
ezekben a témákban nem vagyok járatos, bocs. -
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop #77638 üzenetére
mSATA SSD-ből egyféle méret van.
-
soldi3r
veterán
válasz
CharlieDrop #77638 üzenetére
Valoban az.
msata.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok
Egy láma kérdés: T430s-be mekkora méretű msata csatolós SSD tehető? 1,8" vagy 2,5"
-
Francia91
veterán
Rögzítés marha egyszerű: egy csöpp paszta a lecsiszolt/polírozott érme mindkét oldalára, az a bordán tartja, míg felrakod a helyére a hűtőt (plusz ellátja a feladatát, amire eredetileg is való a paszta). Arra kell figyelni, hogy 1 mm alá kell csiszolni az érmét, hogy ne feszüljön a GPU-n a feltett hűtővel. Lényegében ennyi lenne, amit fontosabb megemlíteni. Azért jó az 1 Ft-os, mert nem sokat kell a vastagságából elvenni, meg az ötvözet is elég jó hőelvezetés céljára
(#77636) Chaser
Igen, azért a 90 nm-es Mobility FireGL V5250-es tudott fűteni, a mod nélkül jó pasztával a 100 fok környéke sem volt ritka eset
. Ezzel szemben az NVS 3000M pl már 40 nm-es gyártástechnológiával készült, ami jóval kevesebb fogyasztást és hőtermelést eredményez. Csak fejlődik a technika valamerre
-
Tim82
félisten
Dedikált GPU-s T60/T60p-nél érdemes, T420-nál szerintem nincs ilyen, más is a hűtés kialakítása persze.
Mondjuk kb. ez alapján alkothatsz képet a dologról, egyáltalán nem bonyolult. Megcsiszoltam fémreszelővel egy réz egyforintos mindkét oldalát, a hűtőről, illetve a GPU-ról leszedtem a gap pad-et, mert annak a helyére kerül; a GPU teteje kapott egy kis pasztát, arra rányomtam az egyforintost, az egyforintos tetejére került megint egy kis paszta, arra rátettem a hűtőt.
Volt már szó korábban is róla a topikban, "T60 réz hűtés mod" vagy "T60 copper shim" keresőszavakkal biztos kidob jó pár találatot, messze nem én vagyok az első, aki megcsinálta ezt, Francia91 kolléga meg gondolom Chaser és Tikakukac is elvégezték már korábban. Nálam csak a fene nagy lustaság akadályozott meg benne, meg gyakorlatilag nem volt használatban ez a gép vagy egy éve, szóval motivációm sem volt eddig.
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #77631 üzenetére
Ez csak X1300, kb. 49-56 fok között mozog a hűtésmod után a hőmérséklete. Mondjuk a CPU (T7200) így is forrófejű, Windows Update futása alatt simán 80 fok körül szaladgál a TPFC szerint (90-100% között ugráló terheléssel, terhelés nélkül 60 fok tájékán van). Nem nagyon foglalkoztam ezzel a géppel az utóbbi egy évben, de asszem, neki fogok feküdni egy kis alulfeszelésnek.
-
Tim82
félisten
No, hát ezt a rézlemez-hűtésmodot a lecsiszolt egyforintos érmével előbb meg kellett volna lépnem anyám T60-jánál, kb. 10 fokot nyertem a GPU hőmérsékleten és újra egészen csendes a gép.
-
Mankó
veterán
Srácok a T420 másodlagos nvidia vga-ját h lehet működésre bírni? Át kell valahol állítani win 7 alatt, vagy automatikusan átkapcsol olyan jellegű terhelés alatt?
-
Picco
addikt
válasz
barnam_ #77621 üzenetére
igen, ez igy van. Elvileg lenovo letiltotta az 1600mhz-et az 1.29-es bios frissitessel, nekem is 1333-on ment eddig (tegnapi mobo csere elott) ugyanezzel a procival.
Kellemes meglepi.Masik, van ertelme ujrahuzni win-t UEFI modban? (gyorsabb bootolas lenne a cel)
mod: Win7-rol van szomod2: nvs 4200 m eleg jol birja a tulhuzast, 810/800- 1055/1040-en vigan szaladgal (msi afterburner)
-
Picco
addikt
Tegnapi sikeres alaplapcsere utan ellenorizgettem a hofokokat h az ujrapasztazas sikeresseget eldontsem es akkor vettem eszre h 797.3mhz-en szaladgalnak a jo kis 1600-as memoriaim a T520-ban.
Utanaolvastam, elvileg 1.29-es bios utan 1333mhz a max (hiaba az 1600-as ramok) de az enyem akkor is csak 800-on megy, van valakinek otlete h miert? -
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #77587 üzenetére
Valószínű, hogy kicserélném a CPU-t egy 755-ösre. Ha már úgyis rendelek, akkor veszek egy wifi kártyát is, mert az sajnos hiányzik belöle.
Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy nem-e játnék jobban ha lecserélném egy T60-ra?
20k lenne a T60 T2400-al, X1300-al, 2 Gb ram, 60Gb 100/100 hdd.Az enyémért mennyit kaphatnék (elvileg be is szémolná a srác, csak nem tudom mennyit ér az enyém)??
T40 jó állapotban, 1.5 Ghz, 1.25 Gb RAM, zsír új 80Gb IDE hdd, Ati 7500-al. -
Mankó
veterán
Szerintem ez majd csak a gyakorlati felhasználás során fog eldőlni, h érdemes e megcserélni a procit is,mert az most tényleg nagyon nagy előnye a gépnek, h hangtalan.
De ahogy az előttem szólók is mondták alap feladatoknál, net, office 1-1 film, zene, néha egy kis programozás vagy php alatt nagy valószínűséggel nem fog előjönni a 2 proci közötti különbség, főleg, h most is és akkor is ssd-n lesz a rendszer. -
Mankó
veterán
Összehasonlításban elég minimális a különbség. Azt hittem nagyobb lesz az eltérés. Könnyen lehet, h tényleg nem látnék semmilyen sebességbeli különbséget a 2 gép között alap felhasználásban, esetleg lehet hangosabb is lenne a gép, amit viszont nem szeretnék. Ha befut a másik majd kitesztelem azért, úgy biztos könnyebb lesz dönteni.
-
Mankó
veterán
válasz
CharlieDrop #77611 üzenetére
Itt viszont az A gepben i3-2350 van (2.3 ghz), a B gepben pedig i5-2520 (2.5 ghz). Viszont ha alapmuveleteknel nem latnek kulonbseget, csak photoshop es rendereles, esetleg valami jatek kozben, akkor nem bantom a proci reszet.
Marad a bill, express kartya, caddy csere es minden mas marad a regi gepben,es marad az 1600-as felbontas is.
Es mi van abban az esetben, ha nem kell rafizetnem semmit a cserere? Akkor azert mar csak erdemes lemne kicserelni a 2 procit, a kesobbi eladas szempontjanol mindenkepp nem? Persze ha a mostani hutes elbirja a nagyobb procit minden kulonosebb gond nelkul.
Vagy egyszerubb lenne egyszeruen a kijelzot at operalni?
A 2 gepbol kiakarom hozni a legjobbat, a mukodo marafekot meg eladni olyan aron, h szinte semmit n kelljen rafizetnem, s ez ugy tunik ossze is fog jonni. -
Mankó
veterán
válasz
Tikakukac #77608 üzenetére
SSD a jelenlegiben is van, egy 120 Gb-s Agility 3 személyében. Szóval az így is, úgy is lesz benne. A caddybe meg lehet megy egy 500-as 7200-es winyó, vagy maradna a dvd író még nem tudom.
És SSD-vel olyan sokat lökne rajta az i5 az ssd-s i3-hoz képest, hogy megérné a proci cserével bíbelődni?
-
Mankó
veterán
válasz
soldi3r #77598 üzenetére
USB 3.0 express card kártya jár a másikhoz, azt gondoltam áttenni a most meglévőbe.
Összességében elég a mostani i3-as proci is, csak izgatja a fantáziámat, hogy mennyivel lenne gyorsabb az i5-ös. Bár alap felhasználásban nem hiszem, h sok különbséget látnék.
Mivel sokan az 1600-as felbontás mellett voksoltatok, akkor marad az usb3 express kártya, caddyés a billentyű átszerelése, a procit meg majd meglátjuk.Szerintetek a mostani hűtés elég lenne az i5-höz, vagy azért a kis többletért már nem éri meg annyit szerelgetni?
-
Francia91
veterán
válasz
barnam_ #77605 üzenetére
Jah, kivéve, ha a notit magaddal hurcolod, és helyben, azonnal kell a rajzon pl módosítgatni a vevőnél... Ott nincs kéznél egy monitor, hogy most akkor kössük rá
Ezért szeretem én pl az 1680x1050-es felbontást, remek dolgozni rajta, akár Excel-ről, akár CAD-ről van szó -
sss
őstag
1280x800-ast használok én is (14"-on), és szerintem teljesen jó. Ezért sem értettem, hogy mi a baj az 1366x768-vel. Oké, 16:10 vs 16:9, ennyit számít a +86/-32 pixelkülönbség? Vagy az 1280x800 is gáz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Egérpad topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest