Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz barnam_ #77091 üzenetére

Neten érdemes keresgélni a típusnak megfelelőt. A nagyfelbontású AOU panelhez pl. [itt] találtam profilt, az nagyjából passzolt hozzá.
    Egy szürkeskálát érdemes nézni ellenőrzésként, ha fehértől feketéig nagyjából szürke marad a szürke, akkor nagyjából jó vagy. Mondjuk nekem könnyű állítgatni, mivel itt van mellette referenciának az asztali, műszerrel kalibrált IPS. :B

A tükröződésmentes bevonat durvasága tudtommal csak az AOU panelre áll (azon belül mondjuk csak az 1600*900-ast ismerem, az 1366*768-asról nincs infóm), amit leginkább a T420, T430-ban alkalmaztak, de arra nagyon. Be is linkelem a képeket a különböző panelokról, ott látszik: [link]. Élőben olyan látvány, mintha nagyon-nagyon poros lenne, életlennek hat, fárasztja a szemet. Pedig amúgy jól beállítva egész szép képe lenne, jó színekkel, de így közel élvezhetetlen. Előzőleg Samsung nagyfelbontásúm volt a T410-ben, bár kicsit kevésbé "telt" színeket tud (ami mondjuk kb. csak szintetikus ábrákon látszik) de mégis ezerszer szebb volt a képe, hála a semleges tükröződésmentes bevonatnak, amin keresztül megmaradt a panel élessége. Bár utáltam a nagyon gyenge betekintési szöge miatt, mégis jó volt használni. Az AOU is ugyanolyan béna betekintési szögű, de legalább a bevonat is gagyi. Amúgy az az érdekes, az AOU azzal trükközött, hogy "elszúrta" a gammát gyárilag, így nagyobbnak hat kalibrálatlanul a betekintési szög, aminek fakó képek az ára. Ha viszont az ember beállítja rendesen a gammát, ugyanolyan gyenge lesz a betekintés, mint a Samsungon, viszont helyreáll a színmegjelenítés, elmúlik a fakó, kontraszttalan hatás. A botrányos bevonatot viszont sehogy sem lehet orvosolni szoftverből, legfeljebb panelcserével. :(

Új hozzászólás Aktív témák