- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jáóembörök!
Mi a náthás cickány retkes lábszagáért melegszik a procim?
Idle 65-70, max 78. Még úgy is h egy századdal alul is van feszelve.
Pasztázva volt. -
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #71190 üzenetére
X200, X201:
- egy darab 2,5" notebook vinyót (vagy SSD-t) fogad (mindegy, hogy 9,5 vagy 7 mm-es). Msata felejtős, illetve ha nagyon mókolni akarsz, akkor mintha lenne valami mod, amivel a dokkoló portját szétbarmolva bele lehetne tenni... de akkor nem lesz Ultrabase.
- ha ezen felül akarsz még egy 2,5" notebook vinyót, akkor marad az Ultrabase dokkoló Ultrabay helye, a megfelelő adapterrel.Ilyen lehetőségeid vannak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Archttila #71188 üzenetére
Passz, X-ekben vagyok otthon, mindent nem is akarok nagyon szerelgetni meg beleásni magam, így is rengeteg infót kell betolni a fejbe.
Még a fedlap és társai hosszú útra várnak, ez csak egy elmélet, hogy lesz egy zombi gép abból is.
Chaser: Amúgy hány ilyen IPS-t láttál, főleg milyet a 6 féléből? Rátennék amúgy egy kisebb tételt, hogy terítve 1-2 monitor közéamiket válogatok életben nem mondod meg mi és melyik PWM, no PWM vagy CCFL
Lapokat nem tudom, annyira nem érint de van, majd megkérdezem miként ment a teszt, ha jó akkor telerakom az aprót, ezen nem múlik -
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker #71187 üzenetére
az előző hszemhez csatolnám még ezt akkor a gépbe nem fér bele egy ssd+ egy hdd hanem csak ebbe a dockjába? bocs akkor rosszul értelmeztem
-
Archttila
veterán
válasz
Tikakukac #71186 üzenetére
Nem, én nem rejszolok az esztétikára,
de egy ideig nem lesz másik gépem és szeretnem még most rendbe tenni, vigyázni rá... szimplán csak erről van szó.
Viszont a szerelés videók alapján menne mivel korábban nem csináltam meg ilyetvan valami amire érdemes fokozottan odafigyelni?
Ha meglépem akkor Nyiregyházán meg is tudod nezni őket. (edesanyam ott lakik, elpostazom) -
beloadjoker
őstag
válasz
Tikakukac #71184 üzenetére
Helló srácok!
Ha minden igaz eladom jelenlegi gépem a hétvégén és gyűjtenék egy másikra viszont a lényeg az hogy addig úgy gondoltam vennék egy x200at.
Mire kell hogy figyeljek? ezek ugye már elég régi darabok és nem szeretnék hibásat kifogni meg tudnátok mondani hogy mik a típushibák vagy mit/miket kell feltétlen leellenőriznem?
Ezen kívül én ssdt szeretnék tenni a gépbe és egy hddt pedig ultrabaybe ezzel kapcsolatban mire kell ügyelnem? és a gép miylen ssdt fogad? gondolom az msata ssd az felejtős, egyébként itt a hardveraprón akarok majd kinézni egy max 32gigás ssdt ugyanis azon csak a rendszer lenne /linux esetleg ha nagyon kell win7/ a hddn ami az ultrabayben lenne meg minden más.
Ezen kívül bármi negatívum linuxal kapcsolatban x200on? ubuntut használnék legújabbat vagy kalit /debian alapú/ úgy tervezem hogy win7 virtualboxból lenne a hddre telepítve ami pedig ultrabayben lenne. -
Tikakukac
titán
válasz
Archttila #71185 üzenetére
Ha tudnád hogyan cseréltem fedlapot és base lapot anno 1 srácnak
Mai napig megvan, totálisan karcmentes és makulátlan. Csak a gyerek leküldte 1,5 méter magasról és a kövön sarkon telireccsent
Fincsin hangzik: szobor. Az akksiba ha nem mennek a ciklusok nincs értelme, ha megy úgyis oda. Ha újszerű marad és nincs használva megint minek. Nekem megint az van, hogy itt az x220 IPS-el. Nyálát csorgatja rá mindenki, én pedig 3 napja nem kapcsoltam be, gyanúsan még 2-3 napig nem is fogom. Mert itt van 2-3 másik amit használnom kell. Valszeg megy is eladóba, ne nálam amortizálódjon el árban.
Sőt, én most donort vadászok, ami jóóóó hulladék. Legyen repedt, törött, hulladék. Úgyis kopik-megy-sutukálom, elhasználtam én már qrva drágán karcmentes gépet, nem kérek többet. Használni van. Ha nézegetni kell, akkor veszek UV aktív csövet és szerelek a gépház oldalába plexit és rejszolok arra, van annyira jó az is
-
Archttila
veterán
válasz
Tikakukac #71184 üzenetére
Mivel én fokozottan vigyázok a műszaki dolgaimra így bizton állíthatom, hogy ilyen állapotba 10 év múltán sem lesz majd a gép, mindegy mekkora karcokról van most szó.
Az, hogy van pénz azért túlzás, de kétségtelen, hogy csiklandozza az agyam,és rákölteném ezt az összeget. Lényegében egy teljesen újszerű garis T420-am lenne egy 23 ciklusos akksival, ami valljuk be elég fincsin hangzik.
10-es skálán:
Teteje: 7.5/10
Allja: 5/10 -
thre
csendes tag
válasz
Francia91 #71173 üzenetére
Dvd-ről telepítem, usb-ről nem próbáltam még. Most megpróbálok egy ubuntut hogy az alatt hogy viselkedik, utána talán okosabb leszek. Ha ott sem jó valahonnan szerzek egy ultrabay-t azt megpróbálom azt (valamilyen topicban olvastam hasonló jelenséget ott is a másik sata helyről ment a vinyó akkor ment normális sebességen. (sajna nem emlékszem milyen topicban volt ez))
Köszi, üdv
-
Archttila
veterán
Nagyon úgy fest a dolog, hogy elkapott a gépszíj
Arra gondoltam, hogy karcmentes állapotba hozom a T420-at, mert ha felnyitom a tetejét a belső rész egyszerűen tökéletes. A gombokon és a touchpad felületén fényesedésnek nyoma sincs viszont az alja, és a fedlap teteje karcos. A fedlap nem túl vészes, de az alja eléggé össze van toszva, és egy picit az oldala is...
Ki is néztem őket eBay-en, és bár elég borsos az áruk, idén még beleférne a költségvetésbe:
LCD Top Lid Cover Rear | Bottom Base Cover
Szerintetek megéri elkölteni rá ezt az összeget? A szívem azt súgja, hogy igen
viszont az agyam szerint csak egy drága esztétikai tuning lenne.
-
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Adott egy Lenovo ThinkPad R400. Ütött kopott, egyik napról a másikra bekapcsoláskor nem lépett tovább a lenovo logonál, nem bootol, a bios-ig se megy el, leragad az említett képernyőn. Biztos, hogy az alaplap mentr tökre, a kérdés, hogy ti találkoztatok már ilyen hibával illetve, azt lehet esetleg tudni, hogy az alaplap melyik része adhatta be a derekát és ezt alaplapcsere nélkül lehet-e javítani?
Előre is köszi!
-
thre
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo T400-as laptopom azt akartam kicsit meggyorsitani és vettem hozzá, egy ocz agility 4 60gb-os ssd-t. A gond csak az hogy a vinyó helyére rakva nem nagyon lett gyorsabb, ssd benchmarkkal a vinyónál lassabb sebességet produkál. Telepitésnél is csak compatibility módba tudtam elinditani ahci-ban kifagyott a win7 telepítése (ez ha jól tudom csak xp-knél szokott gond lenni). Hszereznék ultrabay keretet és átraknám az odd helyére az vajon gyorsítana rajta? Valaki találkozott már ilyennel? előre is köszi, üdv
-
Akadt egy kis problémám. T530 egy Samsung EVO 840-el. meg +4GB RAM-al.
Ilyet játszik minden...sokadik indításnál: Dropbox video
Ez mitől lehet?
Szerk:
Még annyi megfigyelésem van, hogy az elején a Thinkpad logo alatt normális indítás esetén kiírja, hogy :
to interrupt normal setup press Enter...bla...bla. -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #71168 üzenetére
Ha ez a fajta is ok, akkor megoldás. Egyébként nettó 240-ből sem jön ki egy full fapad x240 sem.
-
bajuszati
tag
sziasztok,
szeretnék egy üzleti kategóriás 12,5-13,3"-as notit vásárolni.
- legfontosabbak: hosszú üzemidő, win8.1, HD kijelző, 200-240K(áfával)Milyen thinkpadet ajánlotok?...csak új, számlás jöhet szóba
köszi
-
bicajoskema
tag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Még annyi kérdésem volna, hogy a t410 eshez képest egy dell e6410 azonos kiepítésben pl i5-540m hozza ugyanazt a minőséget? Mondjuk linuxal is használható mindkettő?
Bocs a sok kérdésért. -
A T400 és az Advanced Dock Ultrabay foglalata kompatibilis egymással?
Azt tervezem, hogy a dokkolóba kerülne egy kis passzív VGA HDMI-vel, a dokkolóba pedig egy HDD. Viszont alkalomadtán nem árt, ha a HDD-t be tudom rakni a T400-ba is.Van itt valakinek eladó dokkolója?
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
FoxiestFox #71158 üzenetére
Tanúsíthatom, teljesítményben szinte semmit nem hoz az Ati, ellenben többet csíp le az akkuból.
-
soldi3r
veterán
válasz
bicajoskema #71154 üzenetére
Az ACAD nem hasznalja ki a GPU-t, az procibol megy. Viszont egy komolyabb 3D-s rajznak nem mindig eleg az integralt. De ebben az esetben a dedikalt GPU szerintem nem sok elonyt jelent.
-
válasz
bicajoskema #71156 üzenetére
Az az Ati nagyon vérszegény a T400-ban, akkor már inkább az i5 ereje a korszerűbb gépben.
-
csubuka
addikt
válasz
bicajoskema #71156 üzenetére
Az autocad nem olyan gpu érzékeny, legalábbis nekem nem okozott gondot, a t500 integrálttal használom, mondjuk a solid, vagy inventor az más tészta valóban... De szerintem amíg nem 1000 modellből álló összeállításod van addig nem gond és ezekkel a régebbi dedikáltakkal elüzemel...
-
bicajoskema
tag
Köszi.
Nem szándékoztam a hibásat csak hirtelen ezt találtam ami t410 i5 el és nem dedikalt a gpu.
akár feltehettem volna úgyis a kérdést,hogy i5+4gb ram vga nélkül vagy t9400+ati 3450+4gb ram. Ha autocad is lesz fogok nagy különbséget erezni? Vagy mindennapok során lesz különbség az i5 540m és a t9400 között? -
xcds
őstag
válasz
bicajoskema #71154 üzenetére
Egy biztos. Hibás gépet ne vegyél.
-
bicajoskema
tag
Sziasztok
Melyiket érdemes venni a két linkelt gép közül ? Mindenképpen megy bele egy 256 os ssd. Nem lesz játékra használva de valószínűleg 1 éven belül autocad vagy más tervezőprogramot kezdek el tanulni és arra is ez a gép lesz majd.
régebbi de dedikált vga
i5+alaplapi vgailletve a t400 ról már elmondtátok a fontos dolgokat, t410nek van valamilyen gyermek betegsége? Ez is tartós örök darab?
-
Dhampir
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #71150 üzenetére
Nem tudom megmondani az okot, de nem véletlenül vásároltam be január-február táján DDR3 modulokból a notijaimba, látható volt akkor már bőven, hogy ez lesz a tendencia. Sajnálom kicsit, hogy nem akkor vettem X220-hoz RAM-ot.
-
válasz
zoltannovak #71145 üzenetére
Aprón vegyél inkább ezek nagyon drágák, kb. bármi jó bele ami ddr3.
. -
csubuka
addikt
*Az előző hozzászólás kapcsán: miért kezdtek el emelkedni a DDR3 árak? Ez ilyen pánik a DDR4 megjelenése miatt? Nincs valami "alja" kínai gyártó, aki gyártana ramokat? (Én simán vennék aliról is, ha elég olcsó és azért működne, nem gamer gép ez
)
-
zoltannovak
tag
Hellosztok! Thinkpad T420 (dedikált videóval) laptopomat szeretném bővíteni memóriával. Jelenleg 4GB van benne és 8-ra szeretném. Milyet érdemes bele venni? Intel® Core™ i5 processor i5-2540M procogó van benne. Ezeket néztem de ha tudtok mást/jobbat/olcsóbbat akkor hallgatom:
https://www.pcx.hu/termek/kingston-2x4gb-ddr3-1600mhz-hyperx-impact-black-hx316ls9ibk2-8-notebook-memoria-83394
https://www.pcx.hu/termek/kingston-4gb-ddr3-1333mhz-kvr13s9s8-4-notebook-memoria-61299 -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #71136 üzenetére
Néztem be ilyet én is, ügyfél kért még ezt azt, ilyen szoftvert, olyan hátteret, pontosan olyan ramot stb stb. megesik, van aki így, van aki úgy viseli, anyáztak ránk, el kell fogadni, becsúszott.
De ha lepasztázol 2 gépet, akkor ott létezik 2 konkrét gép ami konkrét embernek van elrakva, mert vakvilágból csak úgy nem szeded szét és pasztázod át a raktár tartalmát random. Innentől kezdve már nehéz eltüntetni 6 kilónyi műanyagot úgy, hogy belső rakiba be vannak mozgatva, névre címkézve.
-
-
havri1
félisten
Laptopsystemet ajánlottam kollégámnak, ahol kiválasztottam nekik 2db T500-ast nagy felbontással, magyar billentyűzettel.
Magam hiájából tanulva, a rendeléskor beleirattattatm velük, hogy kérik mind2 notinak az újrapasztázását.
Jött visszaigazolás meg email is, hogy megvan a 2 noti, elvégezték a pasztázásukat is, ma lesz a kiszállítás napközben a futárcéggel.
Kolléga felesége kiveszi a szabadságot mára.
Most jön a telefon, hogy nincs készleten, helyette ajánlanak mást?!
HP Elitebook 8530P , pontosan ugyanazt tudja.
Aha, kisebb felbontás, DDR2, német bill.
Készleten van, visszaigazolva, újrapasztázva, és mégsincs készeleten.
WTF?
Most keresem a laptopszalonban ugyanezt, hátha. Nem fogok többet náluk vásárolni, csupa rossz tapasztalat. -
btudos
nagyúr
válasz
beloadjoker #71117 üzenetére
Itt keresd ki az access connections-t.
Részmegoldás, mert így mindig mennie kell a gépnek, nem tartom hatékonynak és kényelmesnek, de a semminél valóban jobb, bár én range extendert alkalmazok a teljes lefedettség elérése érdekében.
-
btudos
nagyúr
válasz
beloadjoker #71112 üzenetére
Tok felesleges az USB-s stick, access connections kell neked, az tud hotspotot csinalni a gepbol. (Bar azt nem ertem, hogy miert nem csatlakozik a telefon kozvetlenul a halozatra, miert kell ehhez az X200.)
-
Véletlenül nincs valakinek egy eladó Thinkpad Advanced (#2503) dokkolója eladó?
Szeretném magam meglepni karácsonyra -
beloadjoker
őstag
Csáó!
Kicsit off lesz:
Szóval anyumnak van egy x200a és wifin netezik, viszont erre a netre telójával nem csatlakozik fel ezért azt gondoltam ki hogy egy wn722nel csatlakozna a netre /usbs wifi adapter/ és valami router programmal meg a gép belső wifi kártyájával lőne netet a teló számára, de a kérdésem az x200ban lévő wifi kártya képes erre?
Ja és jogos kérdés lenne hogy miért nem a wn722nt használjuk APnak erre az a válasz hogy azzal erősebben fogja a jelet mint a belső wifivel. -
törölt tag
Ugye ezeket a RAMokat megeszi a T400?
Kingston (HX316LS9IBK2/8) HyperX Impact Black 1,35V 8GB DDR3 1600 MHz
Utánanéztem és elméletileg igen, de azért mégis megkérdezem, biztos ami biztos
-
-
dauphin
aktív tag
Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű. Köszönöm szépen. Akkor marad a régi. Csak amikor a munkahelyemen az R400-ason kopácsolok, irigykedve nézem annak kijelzőjét, mert összehasonlítva az enyémmel kategóriákkal jobb a képe (pedig sima, semmi IPS vagy más "butaság"
, és mégis! Ugyanazon a felbontáson dolgozik mindkettő). De gondolom, ugyanazon kategóriájú panel és panel között is vannak különbségek.
-
Csedit
aktív tag
Van egy x61s notebook, amiben hűtőventilátort kellene cserélni.
A napokban fan error-ral megállt, szétszedtem kifújkáltam azóta ismét megy, de már hangos a venti.
Erősen cserére érett.
Esetleg valakinek nincs egy még használtató ventilátora, vagy ebayról egy linket kérnék amelyik biztosan jó bele. -
Tim82
félisten
Van hozzá komplett hűtőm, ld. aláírás.
Ki kell szedni a hűtőcseréhez az alaplapot, anélkül nem tudod cserélni. Ha megnézed az X200 Hardware Maintenance Manual-ját, annak segítségével meg tudod oldani elég egyszerűen. Ha nem sietsz és óvatosan dolgozol, kb. egy órás művelet.
-
Tikakukac
titán
Attól függ. Ezrestől indul a sztori.
Ha szedtél már szét notit akkor igen.
Nem nagyon tud kimozdulni. Én cseréltem házat olyan notin, ami ripityára tört, nem is tudom hány métert esett és abban is beton volt, eléggé bele van az kattintva a csatinál.Ebay vagy apróról egy bontott venti. Ebay esetében taknyolás lesz, amit én hozattam ott a lyukak fele nem stimmelt és a csati 4-es volt 3-as helyett, de a pizzagépbe mindegy volt.
-
BoB
veterán
Sziasztok
X200 nem indul el: fan error (le lett ejtve, azóta ilyen)
Mibe fog ez fájni nekem?
Itthon meg tudom csinálni a venti cserét? Gondolom az a gond, esetleg lehet-e hogy csak kimozdult a helyéről?
Tudtok-e alkatrészt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- World of Tanks - MMO
- Elemlámpa, zseblámpa
- Sorozatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest