Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jani0114
tag
válasz
bitpork #71242 üzenetére
Nekem is egyszer hosszabb ideig forrófejű volt a CPU. Már majdnem, szétkaptam, mondom biztosan a hűtéssel van baj. Aztán rájöttem mitől van mindez. Pár nappal korábban megnéztem az élményindexet a gépen. Valami kis értéket mutatott. Mondom ez sokkal több volt, ez a szám. Volt egy jó ötletem. Lenovo T500-as masina. Átkapcsoltam a videokártyát ATI-ra , voilá, mindjárt jobb lett az élményindex. De utána napokig úgy maradt, sugározta a meleget, én meg azt hittem hútés probléma.
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamilyen akksi-töltés beállítást x220 -hoz? (Erre a hány % -tól meddig töltse témára gondolok, ha hálózatról megy.
) Heti kétszer szoktam magammal vinni, azon kívül otthon használom bedugva, de szeretném kímélni az akksit. Most úgy nagyjából 3 órát bír 6 cellással max fényerőnél, ez még jónak számít? Egy új 9 cellással mennyit bírnak ezek, érdemes beruházni rá?
Illetve lehet lassan esedékes lenne egy pasztázás, ezt gariban megcsinálják, vagy magamnak kell?Köszi előre is, üdv!
-
Nand_i
tag
Szállítással együtt elvileg 45ből kijön, ha nem fogják meg a vámon. Tudom, hogy nem tűnik teljesen ép elméjűnek a dolog, de a céges w540 meg a saját x200 után véletlen beleakadtam egy régi x60sbe és anyaghasználatban meg úgy általában ergonómiában még mindíg jobb, ezért gondolom hogy itthonra elég lesz egy x61+ssd+sxga combó. Első kettő megvan, már csak a kijelző kell.
-
-
válasz
Peet91 #71279 üzenetére
Nem volt nekem Intel rapid storage driver telepítve, de eltávolítottam az eszközkezelőből a SATA vezérlőt, és a Windows feltelepítette a sajátját.
Most már 100/100 a HDSentinel, köszi!
Apróság, hogy parancssorból is lehet ellenőrizni a TRIM állapotát (fsutil behavior query disabledeletenotify), nekem mindkettő driverrel azt mutatja, hogy be van kapcsolva. Tehát a HDSentinel kijelzése a hibás véleményem szerint.
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #71272 üzenetére
A HP-s link halott, de korábban linkeltem egy oldalt, ahol fenn vannak az Intel honlapról hiányzó, de T500-ra még jó "friss" (nem 4 éves, hanem kettő mondjuk) RST driverek.
-
soldi3r
veterán
Ha mar proci tema volt nemreg. A hetvegen takaritom a gepem, van 3 procim. 540M, 640M, Q720. Melyiket tegyem bele? En a kozepso fele hajlok, az utobbi kicsit meleg fajtanak tunik.
-
Francia91
veterán
válasz
Felelos #71258 üzenetére
Te csinálod rosszul, nekem sikerült pikk-pakk
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #71268 üzenetére
Ha nagyon akarnék, tudnék
Nokia N8-00
-
-
Peet91
aktív tag
-
Nand_i
tag
Sziasztok!
Van valakinek elfekvő x60tablet jó SXGA+ panellal, vagy csak maga a panel? gép többi része nem érdekes, x61be keresek panelt.Ha más nem, akkor marad az ebay...
-
válasz
rgeorge #71271 üzenetére
Intel ICH9M-E/M SATA AHCI Controller:
Intel
2009.08.07
8.9.2.1002Frissebbet nem talál automatikus kereséssel.
szerk.: AHCI módban van.
(#71270) dying_star: attól félek, a "Frissítsd az Intel szarját" nem elég pontos kifejezés ahhoz, hogy tudjam melyik programot kellene mire frissítenem...
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #71274 üzenetére
T43-mal megcsináltam, neked még moddolt BIOS sem kell hozzá, mert X31-nél nincs 2010-es error.
-
karamblo
tag
Sziasztok... Öreg X 31-esemet szeretném munkára fogni. Alaplapi elemcsere kell neki, vinyó valamikor elkerült belőle, egy SSD-t szeretnék bele, de ha jól tudom, ebbe kell egy SATA- adapter hozzá.
Az elemcsere nem gond, de nem tudom, milyen az adapter, milyen típusú, honnan vegyem meg,? Ha valaki csinált már ilyet, örömmel venném a segítségét.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
barnam_ #71269 üzenetére
Nem jó a driver. Elvben IDE és AHCI módban is mennie kell a Windows saját driverével, de lehet, hogy a SU olyat tesz fel, amivel nincs. Ellenőrizd a BIOS-ban a SATA módod, de ha IDE (Compatible), akkor először olvass utána, hogyan kell átállítani. Ha eleve AHCI, akkor a SATA vezérlő driverét kell lecserélned első körben a Windows sajátjával.
-
-
Tegnap vettem egy SSD-t: Kingston 120GB SV300S37A/120G (nincs hozzá fw frissítés jelenleg)
Felraktam rá a recovery lemezről a Win7 Ultimate X64-t, Windows update és Lenovo frissítésekből minden a legújabb.
Kíváncsian néztem a HDSentinel mit mutat, azonban a teljesítmény csak 80%-os. Kérdem én, miért van?
Crystaldiskmark
SSDLife
Windows elmenyindexLenovo T400, 8GB ram, az SSD a HDD helyén van.
-
-
yanna
addikt
-
donjohnson
addikt
válasz
lakkusjj #71263 üzenetére
leírás alapján elvileg lehetséges, de nem ajánlom. csomó billentyű nem fog működni rendesen.
-
lakkusjj
aktív tag
Szerelt már valaki t430/530-ba 20-asba való billentyűzetet?
-
Giovanny
őstag
Üdv,hátha lenne megoldás egy speckó kérdésemre,T430s -hez lenne valami megoldás hogy IPS kijelzővel tudnék használni? Minden megoldás érdekelne.
-
Francia91
veterán
válasz
Felelos #71256 üzenetére
Vannak CPU osszehasonlito oldalak (nem tudok linkelni, telefonrol irok), ott csinalj egy osszehasonlitast, kiadja, hogy miben mennyire erosebb a Core i5 a T9600-hoz kepest. En a T500-asommal konvertalok videokat, de nem aggodok annyira az ido miatt, otthagyom, hadd csinalja.
Igy tudom linkelni:
cpuboss.com/compare-cpus -
Francia91
veterán
válasz
Felelos #71254 üzenetére
Az i5 biztosan erosebb a T9600-asnal. Nemtom, hogy szereltek-e ezzel, de azt tudom, hogy T9900-ig (3,06 GHz) biztosan birja a hutes. Foleg za alulfeszeled
. Nyugodtan mehet bele. Az en T500-asomban P9700-as van (6 MB L2; 2,8 GHz) alulfeszelve, vigan elvan vele a hutorendszer, de a T9900 sem kottyan meg neki.
-
Felelos
csendes tag
Hali!
Kis segítségre lenne szükségem.
Az Intel Core 2 Duo T9600 (Socket P) processzora video számítási teljesítményben (renderelés) eléri-e az Intel Core i5-520M processzor teljesítményét. Ha igen, akkor a kérdés az, hogy a Thinkpad T-500-as laptopot szerelték-e T9600-as processzorral, vagyis a hűtése elbírja-e ezt a hőterhelést. -
-
-
Francia91
veterán
válasz
bitpork #71242 üzenetére
Bebootolsz egy LiveCD-vel, vagy Hiren's Boot Disc-kel, ott meglesed a homersekleteket. Ha ott alacsonyabb, akkor a Windows-od jaratja feleslegesen.
Ha az elozobol nem szurtel le semmit, szetszeded, hutot megsasolod, ujrapasztazod. Aztan megint megsasolod a homersekleteket. Roviden ennyi -
válasz
FoxiestFox #71245 üzenetére
Ezt most így neked közölte?! A lotyója, de csak menyasszony árfolyamon válthatod meg a kezét: egy w700 az ára, mert csak a családjával együtt megy ( 4 gb ram, w500, stb-stb )
-
-
Még mindég sömmi 5let hogy mé ijen fórófejű a cépéjúm ?
-
kolimi
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Hátha tudja valaki.
Mi a különbség az alábbiak között?
Lenovo T400
Type: 2767-DW1 S/N: R8-XVLZR
Lenovo T400
Type: 6475-1Q5 S/N: R8-52XZ9 -
Novics
senior tag
Üdv Mesterek!
Régen jártam erre.
Egy x200s-t nyúztam jó 1,5 évig, amíg meg nem mókadt. Szerintem gazdasági totálkár az eset, de azért megkérdem, hátha mégsem.
Úgy esett a rém eset, hogy szombat este még vidáman neteztem rajta, majd vasárnap reggel nem indult el. De olyan szinten nem indul, hogy a bekapcs gombra sem reagál. Illetve a bekapcs led világít, de annyi. Meg sem pisszen. Venti sem indul el, és ha kiszedem a vinyót, a ramot akkor sem reklamál. (Azért az ilyet a BIOS jelezni szokta csipogással.)
Első blikkre vigyem el szervízbe, de másodikra?Közben folyamatban volt egy asztali gép összerakása, amit aztán gyorsan be is fejeztem, szóval nem akarom mindenáron megjavíttatni.
Van esetleg valami tipp, hogy mi lehet a gond? Alkatrésznek kb mennyiért lehetne elpasszolni egyben? (2,5-3 órás aksi, 2 gb ram - a többit kivettem - 1,86, vagy 1,6-os proci, angol billzet.) -
netseft
aktív tag
Sziasztok. Találkozott már valaki olyannal, hogy az optikai meghajtó a BIOS betöltődése után nem hajlandó működni? Még a BIOS betöltése előtti pillanatokban felgyullad a LED, ki is lehet nyitni a tálcát, de utána semmi. BIOS-ban nem látom hol lehetne letiltani/engedélyezni, de visszaálltam már default beállításokra is. F12-re boot device-ok között sem jelenik meg, pedig a BIOS beállítások boot részénél szerepel. Mondanom sem kell, hogy a Windows se látja. Volt már egy rakás újraindítás, ki is vettem már a meghajtót többször és visszatettem, de nincs változás. Egy T500-ról van szó. Tapasztalt már valaki ilyet?
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #71223 üzenetére
Nálam az utsó jó megoldás: SU-tól semmit, mondjuk fel se ajánlotta legutóbb
Felrakod a pwm-et, aztán a driverét, végül a hotkeyt. Vga driver nélkül is van OSD utána. De ha felajánlja az SU vmelyik frissítést ne fogadd el.
-
xcds
őstag
válasz
DarthGerilla #71231 üzenetére
Hát mivel az X220 működik T500 bill.-el, minden lehetséges.
-
Tikakukac
titán
válasz
DarthGerilla #71233 üzenetére
Kétlem. De megnézed milyen a csati itt és ott, meg megnézed mi vezérli, aztán ha stimmel hajrá.
De erősen kétlem, nagyon.
-
Peet91
aktív tag
válasz
DarthGerilla #71231 üzenetére
Hát például az x201-esé működik vele
-
DarthGerilla
csendes tag
sziasztok!
kicsit elméleti a kérdés,de hátha..
vmely más thinkpad típus billentyűzete/kijelzője működik-e az x200-as alaplapjával?
tudom,méretileg nem jó,de csatlakozó/működés szempontjából lehetséges-e az "átoperálás"?
(pl.egy T61-es billentyűjét/kijelzőjét rákötni egy x200-as alaplapra..)
köszönettel:
DG -
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #71229 üzenetére
Na, erről van szó! Nincs mit!
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #71227 üzenetére
Tegnap nyomtam fel a rendszert, licenszelt win7 Pro, a lenovo oldaláról a legújabb cuccokkal, win updatek is megvoltak. Az előzőt elvileg lepucoltam, de tegnap ezzel is volt szívás, mert hiányzott neki valami cleanup dll, végül a ccleaner megoldotta. SU verzió: 5.06.0020 Most megpróbálom leszedni, aztán még egyszer.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #71225 üzenetére
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék megkérdezni hogy a T430 billentyűzet kompatibilis az új 40-es szériával? (x240,t440)
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #71224 üzenetére
Ez legalább gond nélkül feltelepült, a numlock, capslock oké, de a fényerő, hangerő továbbra sincs.
Az normális, hogy a kijelző beállításainál 2x is van az On Screen Display fül? Ami furcsa, hogy mintha tegnap feltelepítettem volna, ma meg nem látta a programot, a listában most is csak egyszer van. -
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #71223 üzenetére
-
scarbantia
aktív tag
Valaki tud egy működő hotkey verziószámot mondani? Itt szívok vele, de az on screen display sehogy se akar menni. (W510, bár a T61-en sincs)
-
-
Tim82
félisten
válasz
Oldman2 #71216 üzenetére
Én amúgy (ha a helyedben lennék és úgy kellene választanom) egy 1440*900-as felbontású kijelzős, de integrált videovezérlős T410-et keresnék. Látom, hogy most épp nincs ilyen a laptopsystem kínálatában, de amúgy elég rendszeresen szokott náluk lenni, ha ragaszkodsz az üzlethez.
Hardver-szempontból az L520 a legkorszerűbb, csak szerintem a 15,6"/1366*768-as felbontású kijelző nem lesz egy nagy élmény. Az L520 súlya sem, ha rendszeresen hordaná magával a lányod. Ezt leszámítva, nem csúcs az L széria, de azért tisztességesen össze van rakva.
(L520-ból egyébként csak egy generáció van, kissé furán hangsúlyozzák ki a laptopsystemnél azt, hogy második generációs i5 processzor van benne.
)
-
-
-
válasz
Peet91 #71215 üzenetére
A lányomnak szeretnénk max. 97-80-ból kihozható modernebb (i5, 4-8G), de az árba még beleférő használt Laptopot venni.
SSD feltétlen, kijelző lehetőség szerint nagyobb legyen, mint a nejem X200-asának! Tudnátok ajánlani valami típust, esetleg konkrét ajánlatot?
Esetleg ezek?
-
meander
tag
válasz
Chaser #71210 üzenetére
Köszi Chaser,
Ezek közül mi ajánlható inkább?
DELL Latitude 14 E5440
HP ProBook 6470bVagy szimplán jobban teszem, ha nem erőlködök tovább a 14" kategórián és 200-230 körül veszek egy 15,6"-os gépet? Mondjuk akkor sem látom, hogy probook vagy inspiron-on kívül mit lehetne...?
Köszi
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #71207 üzenetére
Asztali hdd majdnem vastagabb mint a dokk
elméletileg sata2 csatis, a hozzá való gépekből kiindulva. Nem fog vissza semmilyen hdd-t.
szerk: meander Egyik sem TP, és már a TP se a régi.
-
Tim82
félisten
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Az x200 ultrabase dockjaba megy egy optibay ha jol irom ebbe milyen hdd megy? Csak laptop hdd vagy asztali is belemegy? -
meander
tag
Sziasztok,
Gondolkozom két laptop között E440 és L440. Azt gondoltam, hogy a TP jó minőséget garantál, de eddig minden tesztben, személyes hozzászólásban szétszidták ezeket.
Mi a véleményetek?Köszi
M -
Annyi a max temp. A tpfan megy.
Viszont hetekkel ezelott meg 60 volt a max idle. Portalanitva is lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Napelem
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell G15 5510 i7-10870H// RTX 3060// 16 GB// 512 GB// USA bill.
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest