Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zooka
tag
Sziasztok!
Adott egy T61, win frissítések után újraindulva nem bootolt, fekete képernyő, háttérvilágítás sincs. Az üzem led világít, hdd felpörög, ennyi. Megcsináltam a bekapcs nyomogatós rituálét, még a cmos elemet is kivettem egy órára, de ugyanaz. Az NVS140M elhalálozhatott? Nem volt semmi előjele, eddig hibátlanul ment a gép és takarítva is volt. Pittyegni nem pittyeg, csak mikor kivettem a ramokat.
-
Dhampir
félisten
válasz
scarbantia #73793 üzenetére
Amúgy ez az állított kijelző felüdülést jelentene a wide-ok után.
-
-
metal01
őstag
Ilyet még nem csináltam...
A palmrest-em oldalt megrepedt és kitört egy kb. 1 cm x 2 mm-es darab. Nem akarom, hogy tovább repedjen, vagy törjön. Ezért akarom cserélni. A fullos palmrest kissé drága amiben a FPR is benne van meg minden. A váz amin csak a helye van meg a gomboknak és a FRP-nek olcsóbb. Ezért gondoltam, hogy ha át lehetne gond nélkül applikálni a FPR-t akkor gond megoldva.
-
-
metal01
őstag
T400 palmrest-ről át tudom valahogy szerelni az elektronikát egy másik, elektronika nélküli palmrest-re? Olyanra ami csak a műanyag váz és a lyuk van meg a touchpad gombjának és a FPR-nek. Ahogy nézem a palmrest-en vannak fekete felfogatások, amik gyárilag vannak "odaforrasztva". Át tudom tenni egy másikra valahogy a FPR-szenzort?
-
Butcher82
senior tag
Ha van valakinek T400-hoz eladó dock-ja (2504), akkor dobjan egy PÜt. Köszi.
-
Dhampir
félisten
Nem vitatom, azért pöttyentettem oda, hogy csak annál gyengébbekkel volt alkalmam összehasonlítani. Nekem más, annál jobb kijelzővel sajnos még nem volt alkalmam dolgozni. Mobilon a Super Amoled a kedvencem, még ha túloz is a színekkel.
Egyébként grafikai munka lehet pusztán fekete-fehér is, ahová egy monokróm kijelző is bőven elegendő. -
X220 és T420 billentyűzet cserekompatibilis?
-
Cold5
senior tag
válasz
Grafirka #73780 üzenetére
Sajnos én is így jártam, egy X220 clean installal. Felraktam a systemupdatet és rengeteg hiba volt.
Felrakott mindent, csak nem ment... pl.: Bluetooth Kurbis BT - Thonet & Vander hangfal, automatikus feltelepítette az illesztőprogramot mikor csatlakoztattam hozzá, most semmi. Kézzel kellett felraknom a Lenovo oldaláról egy másik BT drivert.
-
HSM
félisten
válasz
scarbantia #73778 üzenetére
Nem semmi cuccok, kösz az infót.
Mondjuk a 10bites display-on látszik a fogyasztásán, 19W a sima 6-bites akár IPS-ek ~6-8W-jával szemben....
(#73779) Dhampir: A "nagyon szép" az nagyon veszélyes megközelítése egy kijelzőnek...
Az asztali TN-em képe is nagyon szép volt akár a Dell IPS mellett is, mégis grafikai munkára alkalmatlan. -
Tubi2
senior tag
Fejlemény: a T43p 14" alaplap gond nélkül meghajtja a T42p 15" kijelzőt. Szerelés nem történt.
-
Grafirka
őstag
Nagyon kosz
A masodik proba volt a nyero.Most mar mukodik.Furcsa ez egy kicsit, hogy ennyire sok hibaba utkoztem.
Mikor eloszor telepitetem erre a gepre a win7 est, emlekszem tisztan , hogy a net framework 4.0 utan felfutott a system update ami aztan felpakolt mindent .Minden tokeletesen mukodott..A mostani telepitesrol nem mondhatom el ezt. -
Dhampir
félisten
válasz
scarbantia #73778 üzenetére
Az M4600-ban "UltraSharp" kijelző van és annak ellenére, hogy nem IPS, szerintem nagyon szép. Persze én csak ennél gyengébbekhez tudom hasonlítani, mert jobbat még nem láthattam.
-
scarbantia
aktív tag
HP 8540w, 8560w, stb., Dreamcolor-nak hívják a wide gamut IPS változatokat, Dell-nél PremierColor néven fut, M4600-ban van pl. de lehet hogy előd utód gépekben is. Ja, és mindkét gyártónál van a 17"-os változatokban is(pl. M6600). A 15.6"-osokban EZ a panel van. Sajnos TP-be nem megy bele...
Mondjuk az árát keményen megkérik, de legalább van. -
Tim82
félisten
válasz
Grafirka #73775 üzenetére
De, szintén egy régebbi OSD verzió. Hotkey Features Integration pakk tartalmazza, az oldal alja felé vannak a korábbi verziók.
-
HSM
félisten
FHD 14"-on azért elég kemény... És még engem szivatnak, hogy sasszemű vagyok 1600*900-al 14"-on.
(#73757) scarbantia: Igen, tökéletesen egyet kell értsek. Magam is emiatt váltottam IPS-re asztali vonalon, mert képbe került a képszerkesztés, mikor vettem egy Canon DSLR-t, és akárhogy próbáltam, nem volt jó a TN, hiába volt szuper Samsung panel, 22", meg minden jó, remek képminőségű darab, a képernyő oldalán már nem stimmeltek a színek, amiket középen jóra állítottam, kész agyrém volt.
Nálad ami még durva, a 6bit, az külön horror lehet AdobeRGB-nél.Pláne, ha még kalibrálod, és akkor az a 64 lépcső sem 64 többé színenként.
No igen, a W modellekben ennek tényleg alapnak kéne lennie, hogy legyen jó IPS paneles opció, mivel azokat a T szériától eltérően grafikai munkákra is szánják.
Sőt, ott tényleg inkább alapnak kéne lennie. A T-ben szerintem max opcionálisan lenne ennek helye, abban nem látok komoly gondot, amire szánják általában nem gond egy közepes 6bites TN.
Melyik HP/DELL laposban van amúgy 10bites IPS panel? Elég durván hangzik...
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #73759 üzenetére
Kosz , a PM hibauzenet megoldodott a regebbi driverrel.
A OSD problemara nincs valami varazslat ? -
CB
senior tag
Köszi a válaszokat.
Holnap megnézem, melyik ötlet volt az igazi.
Jelenleg sajnos nem tudom, mert a billentyűzet még a garázsban van, nem mertem az asszonynak megmutatni.
Kicsit sok volt mostanában. X201 , meg ez a táblagép...........nehéz beadni egyszerre. -
-
-
CB
senior tag
-
-
V.Stryker
nagyúr
Van a Lenovo-nak olyan magyar emailcíme, ahová magyar nyelvű panaszlevelet fogadnak?
-
scarbantia
aktív tag
Alapvetően asztali géppel dolgozok, asztali monitor mellett. De sajnos néha rászorulok, hogy út közben, helyszínen, stb. dolgozzak képekkel, vagy a feleségemnek kell grafikus munkát végezni a gépen. Na most erre a W510 kalibrált wide gamut AUO FHD panelje teljesen alkalmatlan. És az első számú probléma vele az, hogy TN panel. A kalibrációs eredmények meseszépek, minden deltaE érték nagyon frankó, semmi panasz nem lehetne. Viszont maga a panel képtelen tartani a betekintési szögeket, a legkisebb eltérésre elmásznak a színek. Feljebbről rózsaszín, egyébként meg zöldes, már tökéletesen szemből is annak látszik, mivel csak a kijelző közepén jó, a széleknél már mást látsz. Állandóan kihúzom magam/púposítok, döntögetem a kijelzőt, hogy hátha valahogy normális színeket látok. Amúgy messziről hunyorítva, még oldalról is mondhatnám, hogy akár IPS is lehetne(nem romlik nagyot az extrém szögeknél). De sajnos nagyon nem az, és ez szemből látszik a legjobban... A másik baj az a 6bit, nincs egy olyan átmenet, ami ne lenne sávos, ráadásul a szürke sávok hol rózsaszín, hol zöld színezetet kapnak, mert nem képes pontosan kezelni a szürkéket.
No, de AdobeRGB az van! Hogy azt a színcsatornánkénti 64 színt jó szélesen szét lehessen teregetni.
A HP és a DELL (ha nem is olcsón), de képes volt 10bit(!) IPS panelt tenni a laptopjába.
Szóval az a minimum, hogy opcionálisan legyen egy jó panel, de a mai árakon egy üzleti kategóriás gépben elvárható lenne, hogy egy közepes IPS-t alapból mindegyik kapjon.ui.: van a fórumon egy régi adósságom, igyekszem valamikor jelentkezni vele...
-
Grafirka
őstag
Sziasztok
TPW500 CPU T9400
Video AMD FGL V5700
Intel GMZ4500Mhd
8Gb RamWin7/64 bit frissen telepitve ( jogtiszta )
Driverek a Lenovo hivatalos honlapjarol letoltve.Problemak
1 videokartya valtaskor hibauzenet " power manager stopped..."
2 OSD nem mukodik, a gyorsbillentyuk ( Fn+bill) mukodnek ,lehet a hangot ,fenyerot szabalyozni, de nem jeliniti megMar mindent kiprobaltam ami eszembe jutott.Alaplap, Grafikus kartya, switchable graphic ,hotkey, PM,chipset, ujrainstalava.
A lenovo system update letoltott es felinstalat mindent amit meg talalt.Device managerben latszolag minden rendben.Valakinek valami otlete? Elore is koszonom.
-
-
CB
senior tag
Az USA billentyűzeten hogy lehet előcsalni a hosszú Í-t?
Tudja valaki?
Lehet egyáltalán? -
-
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide kellene írnom, de talán tudtok segíteni.
Lenovo Thinkpad Edge E430 laptopom van, i7 3710QM processzorral.
Eddig játszottam is vele, de most, hogy windows 8.1-re váltottam, nem mennek a játékok, mert kevés a vga memória. HD4000 van ugye a processzorban, a rendszerben összesen 8 Gb van, ebből vesz el 0-1700 között amennyi kell neki, de nem teszi és nem tudom miért.
Tudna valaki segíteni, mit kellene állítani?
Nagyon kevés az állítási lehetőség a hd4000 driverben, amit lehetett arra állítottam, hogy teljesítmény, de semmmi.
Pl. GTA 4-el is játszottam, azt sem engedi 800x600-nál feljebb állítani mert kevés a vga memória.....Lehet vissza kellene tennem a windows 7-et?
köszi -
soldi3r
veterán
Az E6330 jelenleg jobban birja, mint anno T61 tette. 2 ev alatt csak a diszcsik kopott le, meg nehany karcolas. A T61-nel ilyenkor mar elrepedt az LCD burkolat.
Ami hihetetlen meg, hogy a FuSi S7010 mit kibirt. A vegen mar nem volt rajta ep burkolati elem, de soha nem allt meg. -
válasz
Peet91 #73745 üzenetére
Nekem pont lehetne E7440, de úgy voltam vele, hogy oylanoknak adom őket, akik jobban el vannak havazva. Az én melóm nyugis
@Francia91 : E6400 25-ért jöhetett volna ide is
De ugyanennyi erővel T400 is.
@Soldi3r : Hát nélunk nem bánnak kesztyűs kézzel a D630, E6xxx -ekkel, jól bírják. Egy dolgot tudok, ami ezt kibírná még, az a Lenovo
-
soldi3r
veterán
En maradok a Precision vonalon vagy a 6-os szerianal. Nem hiszem el, hogy egy ultrabook kibirna azt, amit tolem kaphat.
-
Francia91
veterán
Nekem a Precik jonnek be, talan majd szerzek a cegtol, ha szeriavaltas lesz, olcson el szoktak adni az itt dolgozoknak a "leselejtezett" notikat. Most az E6400-asokat dobaljak kifele 25k-ert, kettot en is vittem a csaladnak
TP vonalon W520-ig vagyok hajlando elmenni, aztan mar nincs olyan TP, amire azt mondanam, hogy kene. Amiket olvasok rola, meg eleve a billentyuzet... De majd kiderul, hogy mikor novom ki a T500-asomat, egyenlore elegedett vagyok vele, ha lesz utodja, akkor is marad a T500-as.
-
Peet91
aktív tag
Nálunk is ugyanez a helyzet, csak csorgatni szoktam a nyálamat, amikor egy kupac manager elrobog mellettünk, mindenkinek e7440-en van, én meg nézek, hogy egyet igazán adhatnának nekem is. De sajna mire cserés lesz az e6430, addigra már lesz újabb, ami nem biztos hogy jobb. :/
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #73736 üzenetére
Jaja, Androidon, WP8-on van lehetőség színprofil módosításra, az tuti.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73734 üzenetére
Na-na... Az U2414H más panel. Másfelől a szórás is eléggé megvan, olyan 0,12-től 0,2-ig láttam eredményeket ezekkel. Márpedig elég durva a különbség egy 0,15 és egy 0,2-es feketéjű panel között. Pláne, ha itt-ott még be is világít, na attól én is sírok.
Másfelől, ha feljebb tekered a fényerőt, nő a fekete "fényereje" is, nekem se tetszene jóval magasabb fényerőn, de a kalibrált 120cd/m2 mellett nekem tökéletes éjjel/nappal is.
Igen, rommá lehet verni, 0cd/m2 nyilván összehasonlíthatatlanul jobb, mint ez a 0,15 környéke, nyilván nem a feketéjéért vesz valaki IPS-t.Ugyanakkor ez a 0,15 körüli érték 120-as fehér mellett szvsz már nem a zavaró kategória. Persze, ahogy írod, ez szubjektív.
(#73736) dying_star: A Samsungok betekintési szöge tényleg botrány, ami nálam járt a T410-ben 1440*900-as, katasztrófa volt ilyen téren, a leggyengébb panel ebből a szempontból, amivel valaha dolgom volt. Az még szemből is invertálta a színeket.
Viszont ez az 1600*900-as AUO sokkal jobb. Lehet, megpróbálok majd pár fotót lőni róluk egymás mellé téve, hogy látszódjon, miről beszélek.
Persze, csak ha van, akit érdekel.(#73738) Tim82: A színprofil egy dolog, de attól a panel más paraméterei nem változnak. (Árnyalás képessége, színtér.)
-
Talán ha többen néztek egy doksit / kiadványt / kimutatást a notinál... nálunk elég gyakori volt, illetve a noti pont az az eszköz, amit jellemzően sokszor sokan állnak körül. Elég illúzióromboló ezekkel a fospüré tn-ekkel megjelenni akárhol is. Főleg ha grafikai munkát akarsz prezentálni kint terepen. Arra már az esetek többségében jobb egy nyomorult tablet is.
8 éves 4:3-as céges tn monitorom nem invertálódott úgy, ahogy a W500-ban lévő Samsung.
Amúgy is erőszakot kellett vennem magamon, mikor átszoktam CRT-ről notira, hisz ocsmány... de azóta eltelt jó pár év, valami változhatna.
Ez a mobilos-tabos túlszaturáltság meg urban legend, mióta ezekre az eszközökre is állíthatsz be színprofilt, úgy lövöd be, ahogy neked tetszik, a kijelzők többsége pedig jobb képességű, mint amiket a notikba tesznek. -
Butcher82
senior tag
No, eddig volt nekem pár thinkpadem de a T400 eddig a legcsendessebb. Van olyan újabb T4xx széria ami hasonlóan csendes? Mert ha nincs akkor nem újítok be mostanába...
-
Tikakukac
titán
De zokognál. Ezt onnan tudom, hogy U2414H mellett is néztem és sírva fakadnál, mert amit te feketének hiszel az sehol sem fekete.
Az, hogy nem zavar, na az a szubjektív. Az objektív meg az, hogy feketében rommá lehet verni. Ha akarod ha nem.
Tablet és teló totál más, az nem egy 24-27"-os felület.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73731 üzenetére
Biztos nem lenne zokogás.
Volt dolgom pár AMOLED Samsung tablettel/telóval, egyáltalán nem voltam elájulva a tökéltes feketéjüktől. A Dell moncsimon látható bevilágítás nincs, szép egyenletes az a 0,15cd/m2, nem zavar filmezésnél sem, teljesen meg vagyok vele elégedve, úgy amúgy minden téren.
Röhögni fogsz, egyedül frissítésben tudhatna többet, játékhoz néha kicsit kevés volt nekem a 72hz.
Persze, nyilván jobb lenne egy hardveresen kailbrálható 10bites cucc +144hz-en, de milliomos sajnos nem vagyok, ha létezik egyáltalán ilyesmi.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #73722 üzenetére
Egy jó IPS panel akárhogy nézed, horror drága ezekhez a TN-ekhez képest, és ne a használt árakból induljunk ki. Másfelől a 8bit amennyire tudom, az energiatakarékosságnak tenne be, tehát abból a szempontból lenne szívás.
A mobilos/tabletes kijelzőket kár ide venni, egyfelől feleakkorák, mint egy notebook kijelző, másfelől a hardver, ami a legtöbbször van mellettük egy olcsó vacak. Nem véletlen kerül egy 13,3-as Yoga 3 [link] is még többe, mint egy T440 mondjuk. Persze, ebben a kijelző is elég jóféle, bár nekem Pentile cucc nem kéne, az is 100%. Másfelől rengeteg telefonos/tabletes kijelző bár elsőre lefosod a bokád a fényes felületétől nagy felbontásától meg agyonszaturált színeitől, második ránézésre viszont sokszor már ezer sebből vérzik az egész. Komoly grafikus munkára azok ugyanúgy teljesen alkalmatlanok, legfeljebb a haveroknak lesz nagyobb élmény rajta a fotókat mutogatni.
Azt meséld már el, miféle megfontolásból nézed oldalról a kijelzőt Office közben.
Nekem ilyen gondom az életben nem volt, ha pedig mégis, elforgattam a notebookot is, úgyis jobban kézreesik, ha szembe néz velem.
Hogy minek bele kijelző, már meg lett tárgyalva, hogy a 24"-os asztali monitorom bajosan férne a táskába, és hurcolni is bajos, ezért van egy használható, de nem profi panel ezekben a gépekben, ami pont jó arra, hogy a képszerkesztésen kívül bármit tudjál vele úton is csinálni. Egy kiadványt is nagyjából össze tudsz rakni rajta, legfeljebb otthon fejezed be. Ilyesmikhez amúgysem árt egy AdobeRGB lefedettségű panel, ami még asztaliban is kb. megfizethetetlen, nemhogy notiba.(#73723) soldi3r: Sajna még nem volt hozzájuk szerencsém.
Nekem amúgy nincs bajom ezzel, hogy tesznek bele fos kisfelbontású panelt, és közepes nagyfelbontásút, de egy valódi "prémium" panel opcionálisan azért tényleg elvárható lenne.
(#73724) Tikakukac: Nem ismerem a linkelt típust. Nálam szerencsére nincs baj a feketével. Elég jó lett a kalibrálási eredmény is, 120cd/m2 mellett 0,15 a feketém, a max eltérés a feketémben 0,49deltaE, az átlag pedig 0,15. Szerintem ez elég korrekt. Amúgy egy P2414H-ról beszélünk. Biztos vannak IPS-ből, meg Dell-ből is gyengébbek, engem szerencsére eddig többé-kevésbé elkerültek.
(#73725) hcl: A többségnek itt szvsz semmi szüksége nem lenne rá, csak "nem tetszik neki" a TN. Mellesleg nekem sem.
De a feladatát ellátja hibátlanul.
-
Uzi74
senior tag
válasz
soldi3r #73723 üzenetére
Nekem a t440p-be sajnos nem AUO került, hanem LG FHD (igaz tavaly márciusi), de ahogy olvasom továbbra is kétesélyes volt a dolog, de ha nagyon zavarna és a support nem akarná cserélni 80 Eur környékén mennek az AUO panelek ebay-en.
Szóval nem vehetünk rá mérget, hogy egy új gépbe AUO kerül -
-
Tikakukac
titán
A milyen a kérdés mindig. Küldtem én vissza Dellnek UZ2715H-t, hogy srácok ebből hiányzik a fekete de amúgy aranyos. A kalibrált meg IPS meg Dell nem garancia semmire, nem véletlen van meg ez a krahács még mindig.
soldi3r: Öröm hallani, hogy mire egy rakat hulladék lett a TP már tudnak bele kijelzőt is adni
-
soldi3r
veterán
válasz
Tikakukac #73711 üzenetére
Nekem ugy remlik, hogy az ujakban levo 14-es FHD AHVA IPS paneleket is az AUO gyartja, az pedig boven jobb, mint eddig barmelyik noti panel.
(#73719) HSM, Nezd meg pl a BlackBerry paneljeit, jobb, mint nehany IPS.
(#73721) HSM Szerintem sem lenne kotelezo a premium panel, de egy alaparon 300 ezres gepben egy szintet azert ussunk mar meg. Ezt nagyjabol a TN panelek kozott egyedul a 15-osokben levo LG panel teszi.
-
Workstation.
Workölhetsz nem csak Office-ban, de PS-ben is, szerkeszthetsz kiadványt, stb stb, ezek nem kifejezetten Office gépek.
Szerintem ez nem az a kategória, ahol ilyennel kéne fillért b*szni.
Oldják meg a biteket is, oldják meg a lefedettséget, meg lehet nézni a mobilos-tabletes kijelzők hol tartanak, lefosod a bokád...
És akkor több 100k-s bc gépbe meg megy a kaksi. Hát ez a gond, hogy sokaknak tökmindegy. Ne legyen tökmindegy.
Én is dolgoztam már ezen a gépen Office-ban elég sokat, és ebben a feladatkörben sem segít túlzottan, hogy oldalról nézve torzul mint a szar. Egyszerűen gagyi.
És persze, kikötheted külső kijelzőre, de akkor minek bele kijelző?
Amit az úton tudsz melózni, lassan lenyomod tabletről. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #73720 üzenetére
Felesleges úri hóbort szvsz. Megoldod a betegségét a TN-nek, de marad ugyanúgy a bélyeg méretű kép, meg a 6bit. Opciónak oké, legyen rendelhető/kókányolható IPS bele annak, aki erre vágyik, de szükség az nincs rá, ez 100%, pláne egy sima üzleti gépbe, ami elsősorban nem multimédiás szórakoztatóközpontnak készült.
Én sem költenék IPS-re ha lenne bele akkor sem, pedig asztalon el se tudnám képzelni, hogy ne IPS monitorom legyen... -
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #73718 üzenetére
Akkor neked IPS-es notira van szükséged, a TN ilyen, ennyit tud. Szerencsére mintha kezdenének újra divatba jönni.
Ami engem illet, én továbbra is azt gondolom, általános célú (értsd nem grafikus) üzleti gépbe ezek a penelek tökéletesen megfelelnek. Dolgozni nekem még a fos Samsung is tökéletes volt a T410-ben. Multimédiára, szórakozásra, vagy "komolyabb" munkákra rá kell dugni egy rendes monitort úgyis a méret miatt. No, meg kapásból 6 vs 8 bit, az is nagyon nem mindegy az asztali javára.
Ha meg csak simán netezik rajta az ember, általában nem okoz gondot, ha nem pont azt a színt látja, vagy nem olyan "szépen". -
Azért ez szerintem nem ennyire egyszerű... attól, hogy nem képszerkesztésre használjuk, még nem kéne fosnak lennie. Főleg nem ennyire. A W500-am Samsung panelje is elég borzasztó ebből a szempontból, és az LG is csak a kategóriáján belül volt jobb.
Elég megnyitni egy színes képet, és csak kicsit elfordítani a gépet, már forognak a színek.
Szerintem ennek évek óta nem szabadna megtörténnie még multimédiára szánt consumerben sem, nemhogy üzleti gépekben. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73716 üzenetére
Igen, a szöget láttam.
Fel-le a T420 tesztben döntötték meg jobban, oldalra viszont a T420s-t. Márpedig nekem az oldalról lőtt képek nem adják a T420-on, amit én látok a sajátomon.
Min nézem most a képeket? Természetesen az asztali, kalibrált 24"-os Dell IPS monitoromon, ami rá van dokkolva a T420-ra, itthon szinte mindig ezzel megy.
Szóval elvileg én is azt látom, amit kell.
Kiterjesztve az asztalt így egészen jól össze lehet hasonlítani a képet az "eredetivel", bár a tesztábra sajnos nincs meg.Amúgy az azonos profillal nem értek egyet, egyet érdemes mérni profil nélkül, és talán egyet profillal. Bár erős kétségeim vannak, hogy ilyen notis 6bites paneleknél használ-e bármit a szoftveres profilozás, mert szerintem csak ront a helyzeten.
Természetesen a közös fotós, gondosan szögbe állított mérés valóban fincsi.(#73715) dying_star: Revízión belül azért olyan nagyon nem kéne neki. Nekem amúgy semmi komoly bajom a panellel, pont jó arra, amire való, notebook kijelzőnek. Nyilván nem ezen fogom szerkesztgetni a családi fotóalbumot a buszon hazafelé, ez nem egy W700/W701.
-
Tikakukac
titán
Szög. Oldalról látszik nem ugyanaz a szög. Én is most készítek ehhez kalitkát, amire lehet lapolni a fedlapot és mindig pontos lesz.
Egyébként: oké, okés, mondjuk inkább ez mint az, rendben. De min is nézed most ezeket a képeket?
Ezzel többek között ez a baj. Mert nagyjából én reálisan azt látom amit tényleg kéne legalábbis remélem nem véletlen raktam ki annyi suskát asztalra egy monitorért mint más a komplett gépéért, viszont egy hulladék képet hulladék kijelzőről megmondani, hogy kicsit jobb...na és akkor ugye visszatértünk ugyanoda, szépen kell azonos profil és egymás mellé letenni őket. Ez eddig a legjobb. -
-
HSM
félisten
válasz
Közben megtaláltam, tényleg elvileg ugyanazzal tesztelték, de mutatok érdekeset... Tesztelték a T420s-ben is, és egészen más a kép.... Ugyanazzal a panellel.
Ami érdekes, az enyém inkább hasonlít a T420s képére, mivel oldalról nem mossa el úgy a képeket, mint a T420-as képeken teszi.
Szerk.: lehet megvan a megoldás... A T420 teszt "LEN40A1" megjelölése egyes források szerint Samsung/LG panel is lehet. Ez egyre érdekesebb.... A T420s tesztjében szerencsére már pontos típust írnak, az tuti az AUO, ami nekem is van.
-
HSM
félisten
válasz
Honnan sikerült kiturkálnod, hogy pontosan ezzel a panellel mért a Notebookcheck? Én is kerestem, de nem találtam erre utalást.
Nekem nem tűnnek ennyire vészesnek a betekintési szögek, csak azért értetlenkedek... Mondjuk ha ezt nevezed fosnak, sose nézz meg egy 1440*900-as, LTN141BT08 Samsungot, mert tuti meglenni a No.1 fos kijelződ ever.Sas szemem sajnos azért nincs, mondjuk tény, hogy viszonylag közelről használom, mivel notebook. Az 1366*768-as felbontástól sírok ebben a méretben... Egy jobb kvarcjátékban nagyobb a PPI manapság.
A betekintési szög is teljesen jó notinak, egy megváltás a T410 nagyfelbontású Samuja után.Hát ami az AUO-t illeti, nekem sem a kedvenceim, kicsit meg is lepődtem, sose gondoltam volna, hogy egy AUO így elverjen egy Samsungot.
Abban egyetértek, LG, Samsung, Toshiba tud náluk sokkal jobbat is ha akar, Boe-t nem ismerem, bár valami dereng.
-
Tikakukac
titán
Kapaszkodom. LG és AUO van bennük egyformán fos mindegyik.
Hát ha ez korrekt betekintési szögű és nem folyik rajta a szemed, akkor bitang sas szemed van. Igen ez egy T420 panel és igen ez az a panel mint kitúrtam ami a tiedbe is van. És a T430 is ugyanilyen hulladék. Itt heverész egy 130k-s fos Asus, ezeket a nem létező szögeket és színeket ez is tudja.
Egyébként az AUO pont a leghulladékabb szerintem a panelgyártókból, az üzleti gépek pocsék (mint ez is) kijelzőinek többsége tőlük jön. Toshi-LG-Samu-Boe mindegyikből voltak már érdekesek és szépek, tőlük szinte semmi.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #73709 üzenetére
Nanana! Nem tudom, mire gondolsz "panelosztás" alatt, és arról sincs semmi fogalmam, milyen panel van a T430-ban, amivel találkoztál, de meggyőződésem, hogy itt is többféle panel volt használatban, akár T420, akár T430.
Namost, ami nekem van a T420-amban panel, az egy kapaszkodj, AUO, mégpedig B140RW02 V1 típus. És teljesen meg vagyok vele elégedve, egész korrekt betekintési szögek, a szemem se folyik ki rajta, SOKKAL kellemesebb panel, mint a T410-esem Samsungja, amiről itt elég egyértelmű bizonyítványt adtam a poszt végében: [link].
Mondjuk végülis a napi használatban egész jól vizsgázott még az az okádék Samsung panel is [link], de nem sírom vissza az AUO után.
Van egy erős gyanúm, hogy Samsungos lehetett az a nálad járt T430...
Mellesleg, abban egyetértünk, már a felbontás miatt is megváltás, még a Samsung is egy standard megjelenítő után.Amúgy jó is, hogy előkerült a téma, mindenképpen hasznos, ha valaki monitort akar fejleszteni, hogy komoly difi lehet az egyes panelek között.
No, meg mostmár tudom, milyen panel van a T420-amban.
Kicsit meg is lep, régebben főleg LG és Samsung nagyfelbontású 14-es panelokról olvastam ezekben a gépekben, nem is tudtam, hogy AOU is van... De örülök, hogy az van benne.
-
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
T420ba lehet kijeklzőt cserélni? 1920x1080ra vagy 1440x900ast?
-
-
havri1
félisten
Odaadtam asszonynak a T400-ast, neki meg HDD kell inkább a slotba, így ha valakinek kell az Ultrabay aksim, átadom.
Kifejezetten nem árulom, de felesleges lett.Sony cellás, 0%-os, zsír új.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mini PC
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 1TBSSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest