- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Van valakinek tapasztalata Thinkvision L2250p monitorral? (tudom hogy nem laptop, azért az off
)
-
válasz
Lankadatlan #73695 üzenetére
A billentyűzetet szedd le, te, ne a gombot... Ja, ha garis, akkor persze hogy billentyűzetcsere. Viszont ha lekötöd, akkor nem fog nyomódni, és USB billentyűzettel tudod használni.
-
btudos
nagyúr
válasz
Lankadatlan #73695 üzenetére
Egyértelműen fizikailag hibás a gomb, újratelepítés nem fogja megoldani. Próbáld az általam linkelt cuccal remappelni valahová, az a legbiztosabb megoldás. Egyébként meg garanciában billentyűzetcsere.
-
Lankadatlan
tag
válasz
btudos #73688 üzenetére
Sajna még ezzel sem jött össze
hcl: kiszedtem a gombot, persze most a visszavarázsolása lesz majd a másik nagy művelet... De teljesen érzéketlen bármire, de ha Ctrl Alt kombót nyomok, akkor használható a másodlagos funkció, szóval most vizsgákig ez a helyzet marad, azután meg lehet megpróbálok egy OR újratelepítést
Nagyon köszönöm a segítségeteket!!! Rendkívül hálás vagyok mindenkinek aki segítségemre volt!!
-
válasz
Lankadatlan #73687 üzenetére
Alkoholt neki.
Az legtöbbször megoldja, illetve le kell szedni a gombot.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Francia91 #73685 üzenetére
Ez a kütyü hasznosnak tűnik, végre megoldhatná a HDMI vs. hang kérdését...
Azóta szereztem be egy olyan erősített hangfalpárt, aminek két analóg bemenete van, tehát egy a TV-re van kötve, egy pedig a laptopra. Ez a megoldás jó is lenne, ha nem búgna... de ha a dokkolóban van a gép, iszonyat alapzaj van / illetve nincs, ha a TV-re nincs bekötve a hang. De akkor meg TV, Xbox esetén csak a TV hangszórók szólnak.(gondolkozom egy DAC, beszerzésén, hátha annak jobb minőségű a kimenete. Mert pl. laptop+dokkoló + ha a telefonom (S4) van bedugva, nincs semmi alapzaj.)
-
válasz
De maga a gomb leszedésével nem is javulna meg semmi, hiszen a gomba latt levő gumiharang és a fólia kontaktja is okozhatja ezt.
-
btudos
nagyúr
válasz
Ez félmegoldás lehet.
-
Lankadatlan
tag
Először is nagyon hálás vagyok a segítségetekért!!!
Most jelen állás szerint egy billentyűzet tesztelő program segítségével, arra jöttem rá, hogy az AltGr gomb eggyáltalán nem reagál semmire, leszedtem (persze azóta sem tudom visszarakni). Semmivel nem öntöttem le, vagy morzsáltam volna le jobban mint a többi gombot... Valami ötletetek, hogyan lehetne megoldani, vagy esetleg, arra, hogy hogyan tudnám átrakni az AltGr-t a bal oldalon levő Alt billentyűre??
Megint csak előre köszönöm a segítségeteket!
-
Francia91
veterán
Én megoldottam egyszerűen a dolgot, vettem egy ilyen kütyüt a T500 és a 102 cm-es TV közé. Meg vagyok vele elégedve, kép - és hangminőség az elvárt minőséget hozza. Picivel több a kábel, de legalább így megy az Intel IGP-vel a cucc. DP-vel az a bajom, hogy ATI-s T500-on csak akkor megy, ha az ATI az aktív. De kipróbáltam, ha BIOS-ban Only Intel módra állítom, akkor arról is megy a DP. De ezért nem fogom BIOS-ban letiltogatni, akárhányszor filmezek TV-n, ez a kütyü remekül működik.
(#73680) ДарСтав:
Én 5teve kollégától vettem hővezető pasztát, hozza az MX2 szintjét simán. Én a tőle vásárolt pasztát használom minden gépre, amit csinálok (PC és notebook is), meg persze a T500-asom is ezzel van megkenve.
-
válasz
Lankadatlan #73678 üzenetére
Különben milyen programokat használsz? Melóhelyen simán van, hogy egyes Accessben "fejlesztett" adatbázisok, meg Citrix kliensek random nyomkodják a váltóbillentyűket. Mindenki szereti.
-
válasz
Bármilyen Ubuntu telepítőről bootolj, és gépelj azon egy kicsit. Szedd le a billentyűzetet, és úgy használd egy darabig USB-ssel. Nyiss egy képernyő-billentyűzetet, és amikor megdöglenek a gombok, akkor nézd meg, nyomja-e az Altgr-t. Ha $ van, akkor az Altgr-t nyomja valami, vagy a chipset (kevésbé valószínű), vagy tényleg megdöglött a gumiharang a billentyű alatt, vagy bármit. Aztán cserélhetsz billentyűzetet, ha az a baja.
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #73681 üzenetére
Köszönöm.
Nekem is ez volt a tippem, ezek szerint nem nyúltam volna mellé.
-
-
Penguin95
senior tag
Sziasztok!
A napokban ért véget szeretett T500-am garanciája, és gondoltam így 6 hónap után már illene kicsit megpucolni szegényt belülről. Viszont akkor már hűtőpasztát is cserélnék, mivel a régi nem hiszem, hogy jó állapotban lenne. És itt akadtam meg egy kicsit. Abban kérném a véleményetek, hogy mit lenne érdemes használnom? Nem, nem szeretném bacsis nyomán lekvárral megkenni.
Árban ésszerű keretek között nincs plafon, mivel naponta használom a gépet, és ennyi igazán jár neki.
-
válasz
A Live Linuxot próbáld meg, mint írták is fentebb, mi nem ismerjük a típust, sokkal többet nem tudunk segíteni.
-
Lankadatlan
tag
válasz
FoxiestFox #73676 üzenetére
ez az, hogy amikor használok egy külső billentyűzetet, akkor működik minden egy darabig, de azután megint megmakacsolja magát, és egész egyszerűen semmire nem tudom használni, a nyilak elforgatják a képet, sőt még a tuchpad is ha meg akarok nyitni valamit azt jobb egérgombnak érzékeli, még akkor is ha a ballal kattintok... nem tudom, hogy mi lehet ez, de hogy rohadás a dolog az tuti...
persze, megértem, hogy nem ide "tartozom" csak annyira szeretném megoldani a problémát, hogy tudjam használni a gépem, hogy gondoltam segítségeteket is kérem, írtam a másik fórumba is, csak ott semmi élet, és láttam, hogy itt még van még aktív ember, nem akartam bárkit megsérteni, vagy rosszat mondani, csupán a segítségeteket szeretném kérni!
-
válasz
FoxiestFox #73673 üzenetére
Szerintem szoftveres, én egy live linuxal kezdeném, hogy ez biztos legyen.
(#73675) Lankadatlan Szerintem rossz a shift, de ez a TP topik, van ideapad topik oda menj ezzel. Ez kb. olyan mintha bejönnél a ferrari topikba a fiatoddal.
-
válasz
Lankadatlan #73675 üzenetére
Talán csak kontaktos. Talán megmakkant a billentyűzet.
Egy USB-s külsővel áthidalhatod ideiglenesen. -
Lankadatlan
tag
válasz
FoxiestFox #73674 üzenetére
köszönöm a hasznos válaszokat, csak sajnos éppen vizsga előtt állok, és kellene a gépem, máskülönben elég szarul járok...
-
válasz
Lankadatlan #73671 üzenetére
Vegyél már egy rendes laptopot, mit izélsz itt azzal az izével?
-
Mostanában (mióta megvan a Logi G700-am) azt csinálja a W500, hogy így elfelejti, hogy van rajta touch és pöcök. Pöckörészek nyugodtan, egyszer csak nem reagál tovább. G700 megy, billentyű megy.
Ha megnyitom a control paneljét (Synaptics), akkor észreveszi magát, és megy tovább touch is, pöcök is.
HP féle multitaccs drájver van fenn, sosem volt vele nyűg eddig.
Furaság. Valakinek volt már ilyen? -
soldi3r
veterán
válasz
Lankadatlan #73671 üzenetére
Sajnos ez itt nem az a topik. Itt olyan tanacsot fogsz csak kapni, hogy add el es vegyel egy ThinkPadot
-
Lankadatlan
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. Egy Lenovo Z510-es laptopom van és a problémám abban állna, hogy írok, vagy csak éppen játszom, mikor egyszerűen nem működik tovább rendesen a gép billentyűzete. A másodlagos funkciókat tudom használni (dollárjel, relációs jelek, stb.). Éppenséggel, most pont forítva nem tudom használni ezeket a "billentyűket". Szeretnék mihamarabb választ kapni, bárminemű segítségért rettenetesen hálás lennék.
Előre is köszönöm!
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #73666 üzenetére
Sajna nem saját portéka. Épp utánanéztem a Thinkvision L2250p monitornak a neten és nézelődés közben ráleltem egy külföldi hirdetőre...
-
-
-
zsoltix
tag
köszönöm mindenkinek a válaszát!
-
válasz
Luck Dragon #73661 üzenetére
Nem tudom most hirtelen, mi van az X40-ben, de egy SSD, Pentium M proci, 512Mb-1Gb RAM kombó már egész jól megy egy kisebb Linuxhoz. Értsd, teljes értékű OS, frissül, biztonságos.
-
A Wi-fi stick csak próba volt. Meg egy kis nosztalgia iránti törekvésből hoztam össze, nem minden napi használatra. A lubuntu elgondolkodtató, ,köszönöm
-
válasz
McAdam6 #73659 üzenetére
KDE alatt a KDE energiakezelője simán megoldotta ezeket nekem. Bár nem ennyire bonyolultakat, hogy ha letölt, akkor menjen, de pl. ez megvan úgy is, hogy ha 220-on van, akkor nem alszik el, stb. Azt meg esetleg a t0rrentkliens is tudja, hogy nem engedi aludni, ha letöltés van.
Linux topicokban is kérdezhetsz. -
válasz
Luck Dragon #73654 üzenetére
Hát, miszerint nem biztonságos OS, illetve hamarosan már sw támogatottsága sem lesz. (Ahogy ugye már a Win98, 2000 sem az.)
Arra a gépre, főleg SP3 helyett, sokkal inkább tennék Lubuntut, vagy más LXDE-s linuxot. -
Tim82
félisten
válasz
Luck Dragon #73654 üzenetére
Ha nem elég az, hogy már úgy egy-másfél éve biztonsági frissítéseket sem kap az XP...
Én nem nagyon akarnék netezni már XP-s géppel, nem is beszélve bankolásról, online vásárlásról meg ilyen apróságokról.
-
törölt tag
válasz
zsoltix #73651 üzenetére
Szia!
Lenovo Active Protection System
Ha van win8.1-es kell, akkor a gugliba írd a program neve mögé, hogy win8.1.
metal01: nyertél
-
-
válasz
Luck Dragon #73650 üzenetére
Azt az ikszpét nem kéne erőltetni
-
zsoltix
tag
Sziasztok!
Hdd rázkódásvédelem drivernek mi a neve? Sehol se találom.
Köszi
-
Sziasztok, sikerült egy R40 Thinkpadot életre kelteni, hihetetlen, hogy ezek az IBM kütyük milyen masszívak. Egy Xp Sp3-mat kényelmes meghajt, és meg lehet lelni hozzá a megfelelő Drivert is rá. Kipróbáltam hozzá egy Wi-fi sticket is és gond nélkül üzemel.
Egy gond van vele, hogy a youtube HTML 5-ben nem kicsit szaggat. Ezt Chromal próbáltam ki.
-
McAdam6
aktív tag
Lehet noob kérdés, de mi a Power Manager megfelelője Linuxon ? (Konkrétan Mint)
Többféle profilt szeretnék, de a Mintben csak 2 profil van (hálózat, ill. akku)
THX -
donjohnson
addikt
nem tudjátok, hogy a thinkpad-eken van-e olyan beállítás, hogy ha nem gépel az ember, akkor pár másodperc után kikapcsolódik a billentyűzet háttérvilágítása?
mert itt van előttem egy hp elitebook 840 és ezen tök jól meg van oldva, hogy automatikusan kikapcsolja, ha már nem írok rajta.
-
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #73631 üzenetére
Nálam sincs grafikai bug, esetleg chrome-ban lehet, akkor hardveres gyorsítás kikapcs a megoldás.
-
-
Butcher82
senior tag
Viszont nekem is lenne egy kérdésem. Nemrég újra raktam a Win7-et. Felraktam minden drivert de amikor váltom a vga-kat akkor Power manager leáll (windows hibaüzenet) majd minden oké... Viszont fura grafikai hibák vannak pl. az ablakok sarkánál.
-
btudos
nagyúr
válasz
lugosi #73627 üzenetére
T420-ba vehetsz mSATA SSD-t*, akkor maradhat a HDD a helyén, és simán tudsz bármilyen szoftverrel (nálam a Macrium bevált rendszerklónozásra) költöztetni úgy, hogy csak bepattintod az SSD-t a helyére, és semmilyen kábel, vagy doboz nem kell.
*Persze csak akkor, ha WWAN modul nincs a helyén, ha jól emlékszem a T420-nál is ugyanaz a megoldás.
SSD-n illik hagyni 10 % szabad helyet, jót tesz az élettartamának és a recovery partíciót sem egyszerű mozgatni, de
mintha nemrég lett volna szó erről itt a topikban.Acronis képes rá Tim82 szerint. -
Azon gondolkodok egy ideje, hogy upgradelni kellene a T420-at, legalább egy SSD-vel. Most egy 500 gigás vinyó van benne.
Megnéztem ezt a videót a youtube-on: [link] és nagyon megtetszett az az ötlet, hogy adnak az SSD-hez egy kábelt, és egy szoftvert, amivel totál át lehet klónozni az egészet az SSD-re. Ez, amennyiben ilyen egyszerű, mint ahogy a videóban szerepel, én is meg tudnám csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy (mivel életemben nem volt még SSD-m), ez mennyire általános, hogy adnak ilyen kábelt/szoftvert az SSD-khez? Vagy ez valami teljesen egyedi dolog? Másik gyártónál meg lehet oldani?
Másik kérdés, hogy 500-as vinyóm van, és 256-os SSD-t tervezek venni. Ha 300 mega szabad helyem lesz mikor ezt a klónozást tervezem, akkor vajon stimmelni fog? A lenovo recovery partíciót át fogja vinni?
-
HSM
félisten
Használtam olyan notit, tudom lassú, de az is 100%, hogy levelezni, szöveget szerkeszteni bőven elég. De a proci is döglassú, szóval pariban van az IDE winyóval.
Nem tudom, neked mit jelent, hogy "érzésre", de én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nincs az a lassúságú HDD, amivel eléggé le lehetne lassítani akár egy elsőgenerációs i3-at, hogy összekeverjem bármilyen Pentium M-el.Legyen szó akár csak egy irányjelzős weboldal megnyitásáról.
Persze, ha olcsó volt az SSD, úgy már értem.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #73618 üzenetére
Okádék felület, kicsi is, pontatlan is, borzalmas.
Van még abba is IPS. Az más kérdés, hogy kiszédülök az ablakon olyan áron az is.
HSM: A chip maga nem ad ki hangot. Ez olyan, mint az Intel DVI 2k felbontása. FHD felett nem ad ki, mert nem ad ki. Ha 200k-s kábeled van akkor sem.
-
HSM
félisten
válasz
sigidi #73612 üzenetére
A displayport átalakítós gépeken csak akkor van HDMI-hang, ha DP++-os, vagy miafene jelölésű a csati. A T410-en már ilyen van, de sosem próbáltam még.
Amit még be kell állítani általában, hogy a HDMI hangeszköz szóljon.
(#73611) hcl: Leveleket nézegetni, szövegszerkeszteni mi a frásznak SSD?
-
-
-
sigidi
tag
válasz
Tikakukac #73591 üzenetére
Na ma beszereztem a kábelt, sas szemem még olyan egetrengető különbséget nem lát
... de! Elméletileg a DP - HDMI hangot is ad (nem mintha a dokkoló meg a gép jackdugója nem lenne elég, csak zavar), de gyakorlatilag nem szól a monitor jack-en. Win7x64 van és conexant audio driver feltéve (driver nélkül sem működik).
Valami ötlet, hogy miért nem működik? -
-
Ironed_1
csendes tag
üdv,
t400-hoz ultrabay keretet ebay-ről kukázni vagy van vmi hazai erőforrás is rá?
illetve mennyire kell szétszedni a laptopot, mert egy sima tisztításnál a szakszerviz is beszaratott, hogy előfordulhatnak rejtett hibák vagy már nem úgy "pattan vissza" a billentyűzet...blabla...
ha ez a keret is ennyire macerás, már előre fosok, hogy szarabban kapom vissza gépet... -
Apollyon
Korrektor
válasz
karamblo #73595 üzenetére
Z61, az igen! Gyűjtői darab, lassan már 10 éves gép, azért nem mondanám használhatatlannak, de azért igaza van Tim82 fórumtársnak, 40 ezret semmiképp sem ér már meg egy ilyen hardver. Egy 20-ast én mondjuk még adnék érte – feltéve hogy tényleg titán.
Más:
A hét folyamán én is gazdagabb lettem egy tip-top X200-zal btudos fórumtársnak hála
A tapipad mondjuk hiányzik amit megoldottam egérrel, de abszolút csúcs a gép, ugyanazt tudja (nagyjából) mint a T500-am legalábbis amire én használom
Egészen megtetszett ez a kategória, szerintem egy X201-re is benevezek majd. GOndolkodtam az X300-X301-en is, de elég sok rosszat olvastam róluk..
-
Cold5
senior tag
HDD szeretnék cserélni egy T61-ben. HDD Sentinel nagyon gyengének mutatja.
A következő kérdésem lenne: supervisor jelszó van, amikor be akarok lépni a BIOS-ba.
Ettől függetlenül, ki tudom cseréni a HDD és tudok egy clean install-t csinálni a gépen?
-
Tim82
félisten
válasz
karamblo #73600 üzenetére
Oké-oké, csak fura volt.
Szerintem 40k-t egy Z61m csak gyűjtőknek ér meg (és csakis a titániumfedeles változat). Használati értéket nézve nem; már egy ideje ilyen ársávban mozognak a két generációval újabb T400-ak, T500-ak, azokban meg több tartalék van a jövőre nézve (8 GB maximum RAM, DDR3, SATA 2).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest