- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paja_falcon
csendes tag
válasz
FoxiestFox #70799 üzenetére
kerestem, nem találtam eddig
-
válasz
paja_falcon #70798 üzenetére
Miért nem keresel itthon egy bontottat? Lehet, olcsóbban kijönne.
-
-
Chaser
legenda
válasz
paja_falcon #70795 üzenetére
nem, ez 15"-os
-
paja_falcon
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy tech-analfabéta, de kijelzőcserével nem boldogulok.
R61-esemben (7742-NCG) cserélném a törött LCD panelt:
14.1" WXGA+ 1440x900
Mfg P/N: 42T0578
FRU P/N: 42T0579Ilyen paraméterekkel milyen kijelzőket pakolhatok bele?
Ez esetleg belemegy?
-
Tin
veterán
válasz
FoxiestFox #70788 üzenetére
hát, elég érdekes, de a T500-am zsanérja < 2 év aktív használatot bírt, a billentyűzetét pedig 2x kellett cserélni mert elkopott és nem működött rendesen.
a T530 műanyag háza törékeny volt, és az aksija elég hamar megdöglött.
a T540p nincs meg régóta, vicces szerzet hogy nem lehet fizikailag rögzíteni a kijelzőt az aljához, vicces a szigetes billentyűzet, de egyáltalán nem vészes. a numerikus billentyűzeten lehidaltam, de nekem sokszor jól jön, mert asztali gépen állandóan használom.
egyedül a tapipadja véleményes, de sikerült megoldani ezt a problémát is, és most már pontosan úgy működik, mint egy külön gombos tapipad: jól.
-
Giovanny
őstag
A 40-es (12-14" ) szériából mit javasoltok megvételére,csak IPS kijelzős jöhet szóba .
-
válasz
voyager4.4 #70786 üzenetére
Ez már consumer-szint a rollcage-maradványoktól eltekintve... billentyűzet, tapi, szerelhetőség, bugos szoftverek...
Kb lehet RIPelni a TP-t. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő széria. -
Blue Eagle
őstag
válasz
voyager4.4 #70786 üzenetére
A régi Thinkpaddal köszönőviszonyban sincs az tuti.
-
Giovanny
őstag
-
Tikakukac
titán
Olvasgatom a kinti fórumokat, hogy akinek van világos foltja az IPS-en az úgy gyárilag mit csinál. Nos, semmit. A Lenovo szerint a user hibája, mert biztos megnyomta. Nos, nagyon sokan nyomják meg a kijelzőt, egyesek már kibontás után is egyből
Vicc.
Amúgy alakul, 6 kijelző megy bele ebbe a fosba összesen mindenféle revekkel, ebből kell most rostálni és kideríteni milyet kéne kóstolni a mostani mellé.
-
válasz
FoxiestFox #70780 üzenetére
Felébredt az önkéntes mérvadónk
-
Tim82
félisten
válasz
scream #70779 üzenetére
LG-Philips LP154WU1 panelnek nézz utána. Illetve van valami Sharp panel, amihez viszont kell valami modding (nem egészen passzol a fém kerete Thinkpad-ekhez, mivel Dell-ekben használták). Ha érdekel, előkereshetek linket róla, de gyakorlatilag szökőévben egyszer van eBay-en is.
-
Látom, ma is ki lehetne osztani néhány skullfuckot... ne buzgálkodjatok!
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #70772 üzenetére
Hát igen, nekem most úgy alakult, hogy az asztali helyett is a noti van, bár mivel rossz a dokkportja, így kénytelen leszek mást venni helyette. Mondjuk nem para, haver épp hurcolós gépet keres, szívesen elvinné jóárasítva, úgyse dokkolná, én viszont agyalhatok, mi legyen helyette, egy másik használt T410, vagy inkább egy T420, főleg a vélt jobb üzemidő okán, vagy esetleg egy Dell E6420....
-
donjohnson
addikt
ha thinkpad-et szeretnél, akkor ezek most jó áron vannak:
T420 105k-ért
T430 130k-ért
T430 157k-ért
T530 180k-ért -
MrSealRD
veterán
Hiába próbálunk meg segíteni neked nem fogsz örülni... Pedig maximális jó szándékkal mondom.
1. Ez Thinkpad topik
2. Amit venni akarsz, az olcsó hús aminek híg a leve és olyan környezetbarát, hogy garancia után 2 nappal lebomlik.
3. Vásárolj inkább megbízható eladótól garanciával, használt üzleti gépet, pl THINKPAD-et. Mert azzal rosszul nem járhatsz... -
RIV
tag
Sziasztok!
Laptopot akarok vásárolni hétköznapi használatra. Egy Lenovo-t néztem ki, de nem igazán tudok a márkáról semmit. Mi a véleményetek a márkáról általában?
Jelenleg egy Benq-m van, szerintem nagyon jó minőségű, de ezt már nem nagyon lehet kapni az országban. Lenovo G505S 59 - 422980 Notebook akciósan 119900 Ft-ért van az Auchanban, nem tudom, hogy ennyiért megéri-e. -
HSM
félisten
-
MrSealRD
veterán
(#70765) Tikakukac : Ne már...ennyire nincs jelentősége?! Hát az gáz... Mindegy is, mert nem érint. Csak ha már bedobtad a lehetőséget gondoltam megkérdezem.
(#70766) Tim82 : Bármire!!
-
Tikakukac
titán
Lásd kivel van dolgod: beraktam 16 GB DDR3L Hynixet, tökéletesség van.
Ugyan...van most miből, ha ilyen marhulós kérdések vannak, jöhetnek. Van itt fél tucat gép, mindenféle SSD, vinyó, kijelző, most tudok tákolgatni mindent. Épp bontogatom itt a kis ajcsi gépeimet, hátha a procik nem forrasztottak és akkor vicceskedem kicsit
-
Tim82
félisten
X220 kezel DDR3L modulokat? Úgy értem, függetlenül attól, hogy milyen feszültségen kezeli az adott modulokat, elindul, működik velük?
-
donjohnson
addikt
kompetens topik: Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok vagy esetleg Lenovo IdeaPad Y széria
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Lenovo B570-hez honnan tudnék gyorsan de olcsón ODD helyére HDD caddy-t vásárolni?
-
Tin
veterán
válasz
MrSealRD #70751 üzenetére
ebben a privacy módba én is belefutottam most telepítéskor, de tudtam hogy ez lehet, mert a korábbiakon is mindig bekapcsolva tartottam. szóval az kb 5 perc guglizás volt.
én a t540p tapipadján lepődtem meg. én eddig se nagyon használtam a fizikai gombot korábbi notikon sem, hanem tapizással kattintottam, és ezt is órákig tudom így használni bosszankodás nélkül, szóval engem ez mégse zavar annyira, mint előre gondoltam.
-
MrSealRD
veterán
A szoftveres résszel jelen pillanatban is küzdök...google pörög mint a szotyi...
A kamerás részre úgy tűnik meglesz a megoldás csak ez is eléggé elcseszett...
Szóval amikor a kamerát bekapcsolom akkor a zöld led elkezd világítani. Eddig okés. Azért nem ad képet mert defaultból PRIVACY módban van. Azért, hogy a csúnya hekkerbácsi ne nézze a pucér seggem...f@sza.
De a legszebb, hogy a Lenovo Settings amivel az a PRIVACY mód váltható normálra, az csak és kizárólag Microsoft Account-al tehető meg, mert ez egy METRO APP. A jó édes anyukáját a Lenovo-nak de tényleg... le tudnék menni tajparéj szintre de inkább levegőt veszek és valahogy felteszem.
-
Tin
veterán
válasz
MrSealRD #70749 üzenetére
Ez mi is? Lenovo, a világ első számú PC gyártója...
T540p, Windows 7 felrak, Windows Update fel, majd TVSU. A driverek felét fel sem hozta egyáltalán, kézzel kellett összekeresgélni.
A kijelző alapból olyan, mintha 1024 színű lenne, az átmenetek lépcsősek, pedig a Lenovo rakta fel az Intel drivert, pedig a gép Optimus-os. A fényerő állítás nem megy. A Core i7 proci, ha lehúzod a töltőt a gépről, 800 MHz-en lockolódik, és annyin megy, nem gyorsul fel.
Megoldás: full kijelző driver uninstall, Lenovo Optimus driver felrak netről lekeresve, Hotkey újrainstall. Így most minden jó, még a proci is.
Mondjuk, 5 éve volt egy Dell E6500-am, ott felraktad a drivert, és utána hónapokig ment a random kék halál 10 bootból 1x, és csak imádkozni lehetett, hogy az előző helyes beállításokkal felálljon a gép.
Én szívesen fizetnék a minőségért és a supportért, főleg ha cserébe masszív, jól használható gépet kapok, de jelenleg nem tudom, melyik az a gyártó, ami ezt MA és a garancia idő alatt IS tudja nyújtani.
-
MrSealRD
veterán
Azért kezdtem érzeni a szoftveres hanyatlást itt a 30-as szériánál. Anomáliák sorozata...
Win8.1Telepítés délelőtt SU-val driverek. Kamera oké. Később teljesen más okból újrahúztam a rendszert, aztán hirtelen a kamera már nem ad képet. Első keresésnél a google olyan TP fórumokat dobott, ahol leszedték a bezel-t és lehúzgálták a kamera szalagkábelét, majd vissza. Így javult meg. Ez kb abszurd kategória.
Azóta már kétszer újraraktam az egészet 0-ról, de ugyanúgy nem megy a kamera.
Érdekesség, hogy Integrated Camera Driver for Win8.1 telepítve.
De van itt a listában egy Sunplus Integrated Camera Driver ami meg nem nem megy föl mert azt mondja nem talál hardver.
Eszközkezelőben amúgy látszik az Imaging Devices részben az Integrated Camera és telepítve van.Van valakinek megoldása a kamera életre lehelésére?
2. System Update-el mindent feltoltam. Erre 5 eszköz is volt az eszközkezelőben ami nem lett telepítve.
Elkezdtem kézzel telepíteni azokat a cuccokat amikről láttam, hogy fent van a driver listában, de nem az SU nem dobta fel. Így már csak kettő maradt.
Első: PCI Serial Port
Második: PCI Simple Communications ControllerMi a módszer arra, hogy kiderítsem mi a fene ez a két jószág, és milyen driver kell nekik?
Majdnem lemaradt a legjobb.
3. Fn+F5-re nem jön fel a képernyőre a kis ablak ahol kapcsolgathatom a vezetéknélküli részleget...Hanem elkezdi kapcsolgatni...aztán majd találjam ki, hogy most éppen mit kapcsolt ki meg be...
Fn+F6-ra meg közli, hogy valami Lenovo Settings program nincs installálva...ami nem is létezik...
Szóval ez is mi?
Előre is kösz.
-
scream
veterán
Ezután a sok panel után nekem is megjött a kedvem valami szebbhez, mint a mostani Samsung...
W500-ba milyen FHD panel javallott ami szép is?
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #70745 üzenetére
X41 tabletban meg AFFS volt (egészen pontosan ez a panel). Amúgy gyönyörű képe volt, 1024*768-as felbontás ide vagy oda.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #70744 üzenetére
X60-ig látok vissza, mindegyik X-es tabletből volt IPS, van amelyikből pedig csak az volt.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #70741 üzenetére
Ebből látszik nem láttál még 1400x1050-est, de azért tolod az igét
arra kiraktál egy korrekt minőségű képet olyan volt mint egy festmény még közelről is. x200 se rossz 1280-nal, de azért közelebbről látom a pixeleket, viszont nem vészes.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #70741 üzenetére
1200p-s kijelző a workstationomban volt, érdekes lett volna ezekben
A betekintési szögekkel nincs gond, a pixelszám az ami gond lehet.
-
válasz
Tikakukac #70739 üzenetére
Hát ez elég szomorú.
Azt hittem, már az X61t-kben is 1600x1200-as IPS-ek repkedtek.
Azért egy tabletnél eléggé számít a betekintési szög, és mivel közelről nézed, a pixelszám is.. lehettek volna igényesebbek.
Itt Szegeden van kirakva egy kis üzletben egy X61t, valami alap procival, 50k felett, akkor kicsit ők is el vannak tévedve. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #70737 üzenetére
Sőt, x230t-ig is csak HD van. X240 és x240t sz első amiben van nagyobb FHD opció is.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #70737 üzenetére
Nem találkoztam mással. x200s-ben van 1440-es de TN, tabletbe szerencsére olyat nem raktak. Sztem nincs is 1400x900-as IPS panel 12"-ban, semmiben nem láttam.
-
-
Chaser
legenda
Nem sokat ér akkor. x200t 50-ért is van már korrekt 1280-as panellel, ott más nincs. És az ddr3-as, jóval olcsóbb bővíteni, intel 4500MHD dxva gyorsítós a vga-ja, cpu 45nm stb. Ha nem árulgatni akarod hanem eladni 35-40k körül. x60-60t-nél pont az 1400-as panel ami miatt cool és feledteti a többi dolgot.
-
-
-
maláj
addikt
na jányok bejelentkezek a tagságiért 1 x201-essel
-
orangutan4
tag
válasz
FoxiestFox #70726 üzenetére
-
válasz
orangutan4 #70725 üzenetére
-
orangutan4
tag
A T410es gépemre feltettem a win8.1 et. (.1 alatt hogy vannak ezek a + thinkpad-es programok, mint pl az amivel win7 alatt az aksit lehetett karbantartani? Olvastam valahol, h ezek appként tölthetőek le áruházból, de én ott nem találtam.
-
YumeD
tag
Rövid érdeklődés egy kb. árra (tudom hogy nem a beárazós topic) de egy korrekt állapotú X61T -ért (3GB RAM,F3507g modem, L7500 CPU, pen-es touch, 4965AGN wifi, kb 2 órás akksi,etc.) mennyit lehet kérni szerintetek? Esetleg eladó lehet, ha kapok értelmes ajánlatot
-
-
válasz
FoxiestFox #70720 üzenetére
Natívon nem, sajnos. Plusz az árnyékok bugosak a régi driverrel nálam. Van olyan h egy szobába bémenve olyan a fíling -már bocsánat a kifejezésért- mint niggger segge az alagútban.
-
válasz
bitpork #70719 üzenetére
A W500 és a HD3650 már enyhén kifutott, aligha lesz új driver.. még anno úgy volt, hogy a legacy cuccokhoz is lesz évente egy, de úgy néz ki, mégsem.
Waste2-re még nem volt kessem, de engem is érdekel majd. Remélem, azért a szokásos OC elég lesz neki a használhatósághoz -
válasz
donjohnson #70717 üzenetére
Megpróbáltam, de
1: nincs benne, annak ellenére hiba nélkül lemegy.
2: Ugyan nem változtat láthatóan semmit ( sw szám ) de a képet pici használat után szíjjekűdi és fagyizik a gép.(#70718) dying_star: Pl az hogy wasteland 2 meg ilyenek szeretik ha egy picit optimalizálva van a drájver?
-
-
donjohnson
addikt
válasz
bitpork #70716 üzenetére
hd3650? régi típus, vszeg nem támogatják.
viszont próbáltad is feltenni a legfrissebbet, vagy csak a keresőre hagyatkoztál?
hátha benne felejtették az inf fájlokban a nevét. -
Miért nincs a sz@ros vga-hoz frissebb driver mint 13.9?!
-
tototos
addikt
(#70662) tototos
valaki?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #70701 üzenetére
A száraz technikai adatok alapján tényleg jó...Bár nehezen lépnék ki a TP-k adta komfortzónából...Bár a gép nem nekem lesz, hanem a páromnak...ő meg lehet, hogy jól kijönne a HP-val is. A lényeg, hogy az1280-as felbontás maradjon, meg kéne valami diszkrét kártya, hogy tudjunk LAN party-kat tolni...
Folyamatosan szondázom a piacot, de mindig elkeseredem, mert az amit konkrétan keresünk az nincs...mire oda jutunk lehet már a t420 jó áron lesz...
-
válasz
dabgergo #70708 üzenetére
Erről jut eszembe, az miért lehet, hogy nem jön vissza a gép hibernálásból?
5 hibernálásból 1 sikertelen. Szépen kilövi magát ahogy kell, látom hogy kiírja a motyóit lemezre, itthon kapcsolom be, és már a Windows kérdezi, hogy hogyan induljon, merthogy szabálytalanul állt le.
SEMMI program nincs fent tudtommal, ami csinálhat ilyet.
Szokásos motyók, TPFC, PM, AC, ThrottleStop, HDSentinel, ezek futnak. És az Opera. -
dabgergo
őstag
Ha kikapcsolom a hibernálást, akkor olyankor pl amikor altatva van a gép és csak akkuról megy, mit csinál ha annyira lemerül h hibárnálni kéne ahhoz h ne vesszen el semmi?
-
-
Peet91
aktív tag
Igen, annak még nem a szigetes billentyűzete van, hanem olyan mint az újabb Delleknek. (20-as szériától)
Szerintem is frankó az a bill, bár nekem a szigetessel sincs gondom.
SNor: Mivel a hd3000 3 monitort támogat egyszerre, ezért elméletileg ha a d-SUB-ra nincs kötve semmi akkor működhet.
-
SNor
tag
Ez vajon működik x220-tal?
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #70697 üzenetére
Nincs előrelépés, 3D-ben kb ua. tudják. Csak az nvs quadro, viszont nem teljes értékű. Optimus meg nincs, de nem sokat fogyaszt. Ebben a kategóriában sztem jobb választás a 8540p, erősebb vga, jobb billzet. Hűtése hangosabb, viszont rajta már van usb3 is. Masszivitásra olyan mint egy tank, szerelni könnyebb is mint az 510-est.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged