Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #66995 üzenetére
Erre gondoltam, de szerencsére sikerült végül megcserélni a képeket és már az van bent, amit én szeretnék.
Viszont sajnos csak 148x148-as képet lehet belerakni helyette, arra még nem jöttem rá, hogy azt hogyan lehetne módosítani, szerintem annak majd csak alvás után ugrok neki...
Addig is -
Ami kell a művelethez: ResourceHacker, valami képszerkesztő, amiben a neked tetsző képet 24bit-es BMP-ként 148x148-as méretben lemented a gépedre, admin jog.
Először is, navigáljunk el a C:\Windows\System32\ mappába és bizonyosodjunk meg róla, hogy ott van az FpCredProv.dll file, ez fog nekünk kelleni. Sajnos nekem nem engedte onnan RH-rel még megnyitni sem, nem hogy szerkeszteni, illetve még simán másolni sem engedte a Win, ezért egy Admin-nal nyitott cmd (Command Prompt) segítségével létrehozunk róla egy másolatot az asztalra (cd C:\Windows\System32 -> copy FpCredProb.dll C:\Users\Valaki\Desktop). Miután ez megvan, érdemes erről is mentést készíteni (mármint amit az asztalra másoltunk), ezt már szabadon tudjuk mozgatni a grafikus felületen is, így nem kell parancssorból szenvednünk.
A System32-ben lévő dll-t nevezzük át, mondjuk FpCredProv_origi.dll-re, így ott is lesz egy tartalék.
Ezután képszerkesztőben a fentieknek (24bit, bmp, 148x148) megfelelően átméretezzük és lementjük a kiválasztott BMP képünket.
Most Admin jogokkal megnyitjuk a RH-t és az asztalon lévő dll-t betallózzuk, amit ha mindent a leírtaknak megfelelően csináltunk megnyílik és a program balfelén megjelenik a dll felépítése. Ott nyissuk le a Bitmap -> 201 -> 2052-t, ekkor jobboldalon meg fog jelenni az alapértelmezett kép, amit szeretnénk lecserélni. Most jobb katt a 2052-n és válasszuk a replace opciót, majd a felugró ablakban a felső Open file with new bitmap gombra kattintva tallózzuk be az általunk elkészített bmp-t. Ezután File -> Save vagy Save As.
Az elmentett file neve legyen FpCredProv.dll ("behúzás" előtt készíthetünk erről is mentést), melyet az asztalról egyenesen a System32 mappába húzzunk bele (másol/beilleszt nem megy).
Nekem így sikerült lecserélni. Elképzelhető, hogy hiányos vagy hibás a leírás, nyugodtan szóljatok, már késő van, de igyekeztem hibátlanul leírni.
Ha valaki valahol elakadna, csak kérdezzen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Fujitsu Celsius H710 - i7-2720QM I 4GB I 250GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 16GB I 500SSD I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4-8GB I HDD v SSD I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest