- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
lorcsi #126126 üzenetére
akkor végképp jobb ötlet előrébb lépni. kolléga közben írt egy részletes listát, amik megfelelnek ennek az elvárásnak. ha itt hardveraprón nézel gépet, akkor elér rászűrni mondjuk sorozatra (thinkpad, vagy ha valami más széria is belefér ideapad, yoga). vagy esetleg az említett modellekre. aztán a találatok többségénél szerencsére már a címben jelölik a hirdetők, hogy milyen generációs, vagy konkrétan miféle processzor van a gépben. intel alapon valóban mindig az első szám jelöli a generációt. tehát 8xxx.
#126127 Tikakukac
én ezt nem vonom kétségbe. egy 6300U-val szerelt gépet használtam munkára. általában elvolt, de érezhetően a modern internet is kezdi néha rágni. már nem future proof azért, hogy egy webes valami ne kezdje el feleslegesen pörgetni. úgymond ebbe már nincs tartalék. ellenben egy gen 8-ban még bőven. és akkor pár évig tényleg nem kell ezzel foglalkoznia. ha jól értem eleve felügyelet nélkül szeretné, hogy elzötyögjön stabilan még jó ideig a gép. -
Tim82
félisten
válasz
lorcsi #126126 üzenetére
Feltéve, hogy workstation és presztízs-szériák nem jönnek szóba (P sorozat, X1 Carbon sorozat kiesik):
T480, L480, E480 (14" méret, általában 8. gen Intel (budget változatban van elvétve 7. gen is, az még nem Win 11-kompatibilis hivatalosan), minőségben is ez a fentről lefelé sorrend: T/X széria jobb, mint L, L jobb, mint E)
T480s (14" méret, jobb kicsit a T480-nál minőségérzetre, 1x RAM foglalat + forrasztott RAM)
T580, L580, E580 (15,6" méret)
L380, X380 (13,3" méret, van Yoga változat is, X-ben már csak forrasztott RAM)
X280 (utolsó 12,5" méretű modell, csak forrasztott RAM)A485 (T480 AMD-s változata, a benne lévő mobil Ryzen valamiért nem minősül Win 11-kompatibilisnek)
A285 (X280 AMD-s változata, procira ld. mint az A485-nél, csak forrasztott RAM)Minden, ami ezeknél újabb, az már 8. gen fölötti és Win 11-kompatibilis, akár Intel, akár AMD. A széria beolvadt a T/X-be innen.
-
lócitrom
őstag
válasz
lorcsi #126122 üzenetére
van itthon egy eléggé hasonló gépem, szintén ugyanilyen procival. 6. generációs, U szériás.... papíron előrébb van a Core 2 Duo-nál, de azért ez se fogja szeretni a teams-t igazán. nem tudom mennyire tervezel előre, viszont szerintem 8. generáció alá nem érdemes már menni. de ez csak az én véleményem.
-
-
donjohnson
addikt
válasz
lorcsi #126118 üzenetére
a webes, böngészős teams is akad a gépeden?
https://teams.microsoft.com
így böngészőben használva talán kevesebbet eszik mint letöltve és feltelepítve. -
Tikakukac
titán
válasz
lorcsi #126107 üzenetére
25 ropiért vettem patent touch kijelzős 7480-at. 6. gen proci, rendes kijelző.
De ontopik legyek: T470, 7. genes i5-el volt 35k tavaly amit vettem az öregemnek. És bár hiába szeretem az X-eket és blablabla, azért az a plusz 4 év teljesen más szintet jelent tempóban.
Amúgy érdekel miről mondod meg minek hány gazdája volt
-
lócitrom
őstag
válasz
lorcsi #126114 üzenetére
na akkor végképp. a teams egy retek. ahogy kolléga említette a signal is egy opció. de telegram, whatsapp, viber. etc. gyanítom ami még windows 7 kompatibilis az elmegy majd a gépen. nem használok teams-t semmilyen formában, de ha tippelnem kellene, akkor egy electron alkalmazás az is. az meg zabál rendesen. mivel van itthon egy R61-em, így ezt fixen megerősíthetem.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
lorcsi #126107 üzenetére
A Teams tenyleg meglehetosen eroforras igenyes, de nem is casual chat app-nak van kitalalva; pusztan az MS-nek egyszerubb es hasznosabb volt azt kitenni Skype potleknak.
A jelenlegi meme altali felkapottsagot felreteve... Signal a Skype helyett?
En evek ota hasznalom, a PC-s kliens egy varrogepen is elfut, viszont fiokot csinalni csak telefonhoz kotve lehet
-
-
-
thgergo
tag
válasz
lorcsi #122637 üzenetére
Intel gen 10., gen 9, gen 8 még mindig ugyanaz a 2015-ban debütált 4 magos skylake cpu. 100k alatt már látok T480s, T480, X280-okat. Forrasztott ram mellé egy 32 GB-gb stick is befér és lesz 40 GB ramod
Persze az akku olyan mint a lottó, de gyorsabb nem gyorsabb a gen 10-se... Ezeken megy az USB-c töltés, dokkolás is már!
T14, T14s, x14,... AMD 4xxx, 5xxx, 6xxx cpu-val érdemes. kb 2x energiahatékonyabb, így csöndesebb, mint az inteles megfelelői. Cserében már többnek csak forrasztott RAM-ja van ami bővíthetetlen...
Intel gen 11, 12, 13 már nem skylake @14nm csíkszélességen, emiatt ezek is jók, de még ezek is ventifújtató 55W+os kazánok. -
nevemfel
senior tag
válasz
lorcsi #122637 üzenetére
T14 Gen 2 az Intel Gen 11 vagy AMD Ryzen Gen 5.
Intelnek hangosabb, nagyobb a hűtése, mint az AMD-nek. Grafikailag nincs nagy különbség, köszönhetően az Intel Iris Xe-nek. Még amire érdemes figyelni, ha akarsz Ethernet portot is, hogy a T14 Gen2 pont az az évjárat, amikor chiphiány miatt jópár T14 nem kapott Ethernet portot.
-
Francia91
veterán
válasz
lorcsi #88700 üzenetére
Hardveraprón a legelső hirdetés
Én is azzal matricáztam a T500-ast, jó lett -
dugo_
veterán
válasz
lorcsi #88700 üzenetére
A West-félét ph-szerte dícsérik:
http://hardverapro.hu/apro/kulfoldi_billentyus_a_laptopod_magyart_akarsz_megoldom_ors -
-
Poo
senior tag
válasz
lorcsi #63605 üzenetére
Kuka az aksid valszeg.power manager mit mond az aksira,futtas le egy perform resetet a power managerből és kiderül hogy wtf van.
Azt hogy a winfos mit mond inkább nem írnám le hogy mennyit ér -
lorcsi
veterán
-
azbest
félisten
válasz
lorcsi #30214 üzenetére
BT egérhez általában nem szoktak adni bt dongle-t. Az szerintem rádiós egér lesz (van amit kihoznak bt és rádiós változatban is... mindkettőnek van előnye és hátránya is: a bt csak az oprendszerben és párosítás után megy, a rádiós meg alapból úgy mint a vezetékesek, nameg itt megúsznak egy licenszdíjat).
Gagyibb de működő bt dongle már 2 dolcsi alatt is kapható egyébként -
Tim82
félisten
válasz
lorcsi #30178 üzenetére
Igen, de kell hozzá antenna is, meg jól jön egy clear plate is, hogy legyen BT jelzőfényed is.
Módosítom, elvileg antenna sem kell, legalábbis komplett upgrade kit-et árulnak anélkül az eBay-en.
-
MrSealRD
veterán
válasz
lorcsi #30101 üzenetére
kb fél éve még én is kicsit félve mentem bele ebbe a felbontásba, de tudtam, hogy az 1280x800 már kevés és külön monitorra meg nem lesz keret. Én személy szerint kb 1-2 nap alatt megszoktam. Már ott tartok, hogy az 1280 elé ülve már kényelmetlen.
kraftxld: Az express card fiókot hogy sikerült megcsípned és mennyiért?
xcds: 2008 augusztus után T61-et vegyél és nem fog elhalálozni. A konkrét VGA-t úgy tudod ellenőrizni, hogy AIDA-val a Megjelenítés->GPU résznél megnézed mit írtak a chip mellé. Ha Revision A2 akkor oké, ha A1 akkor nem oké.
A legújabb driver nálam gond nélkül visz FHD-t. Azonban arra lettem figyelmes, hogy egy-két házlig tákolt videónál nem megy megfelelően az FHD... -
kraftxld
félisten
-
fordfairlane
veterán
válasz
lorcsi #29836 üzenetére
driverek szempontjából, azt hallottam, hogy a 64-hez nehezebb találni megfelelőt
Nekem is ilyesmi T61-em van, T7100-gyel, mindenhez van 32 és 64 bites driver. Az enyémben mondjuk nincs sem ujjlenyomatolvasó, sem webkamera, ezekről nem tudok nyilatkozni, de szerintem azok sem jelentek problémát. A Lenovo support driver-ellátottság szempontból egész jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- GTA V
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sweet.tv - internetes TV
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest