Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
remélem, mert én a céges kulccsal raktam fel anno a windows-t. most volt alaplap és panelcsere is a gépben, mivel kb pucér a win7, gondoltam feltolom rá a 10-et próbaképp, de akkor már a saját kulcsával.
mondjuk ssd-ről ment eddig legacyban, kérdés, hogy így legacy, vagy uefi módban kell feltolnom...

(annyira a tökömnek nincs kedve hozzá, de egyszer túl kell esni rajta)
-
Tin
veterán
és még egy kérdés: ha win10-et akarok rakni a thinkpadre, és elvileg van hozzá "preinstalled os license" a biosban (de az a kulcs sosem volt még használva), akkor mi a teendő?
win10 installer letöltés, és arról egy media creation, majd egy clean install?
-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
ha nem kell a zsé, ne add el. én pár éve vettem egy jó állapotú zx spectrumot a vaterán, keresgélések után, meg most, pár hónapja egy digital hinote ultra ii-t, van nekem egy, törött zsanérral, a cseredarab meg nagyon szar állapotú, de a zsanérja jó, majd egyszer összelegózom.
-
Tin
veterán
válasz
RoboGuru
üzenetére
Kína... tudom, mi lett volna a technológiai fejlődéssel, ha egyáltalán nem visznek ki oda semmit gyártatni annó, de kínaiak saját kezébe, saját döntéshozatalból egy kifőzdénél bonyolultabb dolgot biztos nem adnék. világosan látszik a ThinkPad vonalon, hogyan silányítanak el mindent egyre jobban, hogy keressenek gépenként kb párszáz dollárt a sok olcsósítással. gyakorlatilag kifizettetik veled a gép valós árának 1.5x-esét, a maradék 50%-ot meg javításra költik a garanciaidő alatt. így ugyanott vannak, de gyakorlatilag szart árulnak.
a T540p-mben az az FHD panel van szerintem, ami itt a W540-en, ami most van nálam W530, abban viszont az lehet, ami az itteniben.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
nekem előtte még pont t500 volt, az meg ccfl-es, és kimaradt 2 sorozat, majd jött a t530, aztán azt cserélték t540p-re.
gondoltam, hogy nem csak az apple-nek sikerült, és remélem, hogy lassan mindegy gyártó áttér, ahogy a dell is áttért a monitorjaival, mert értelmetlen a hülye villogósat használni, amikor kétlem, hogy 1$-nál drágább lenne a másik verziójú háttérvilágítás.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
ja, elég bosszantó. egy mobilnál még nem is érdekes, mert azt nem nézed egyfolytában, de napi 8-12 órát ülni egy nem látható vibrálás előtt baromi fárasztó. régen ez ugye a ccfl-nél nem létezett, vagyis észlelhetetlen volt, de az első ledes gépemnél, ami egy t530 volt, az elején nem értettem, mi a fenétől fárad le úgy az agyam estére, ahogy, miközben nem csinálok semmit másképp, mint korábban: és akkor olvastam utána, és jöttem rá.
nem tudom, kik oldották meg, az apple cuccaiban biztosan pwm mentesek a kijelzők, de a többiekről nem tudok. a monitort az asztalihoz már direkt ez alapján vettem, a másik monitorom meg még régebbi, ccfl-es. viszont a következő noti cserénél biztos, hogy ez is szempont lesz, majd addigra kiderül, ki mit használ.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
ja, ezért vannak dell monitorjaim
a gépet is többnyire külső monitoron használom, csak néha kell a sajátjáról, többnyire napközben, szóval nem gond a max fényerő.azért pwm ide vagy oda, ebben a w530-ban sokkal jobb kijelző van, mint amit eddig TP-ben láttam. talán csak egy régebbi gépemben, egy dell e6500-ban volt ehhez hasonlóan jó panel, amit élvezet volt ránézni.
-
-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
létezik pwm mentes ledes paneljük? bármelyik thinkpadben?
én most kaptam egy w530-at, hogy le tudjam adni a t540p-t szervizelni, és ebben valami sokkal jobb panel van, mint az 540-esben, nagyon élénkek a színei (szerintem cseppet túlszaturáltak), királyak a betekintési szögei is, és maximum fényerőn még túl erős is (ezen meglepődtem), viszont ha lejjebb veszem, ez is pwm-es.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
használt nem játszik, céges gép, melóra használom. de most, átfutva a lehetőségeket és megnézve az árakat, és tudva, hogy ez a bikaerős gép kb 150-et ér használtan (akkor is, ha szinte új), nem nagyon van opció. inkább kérek egy másikat, ezt meg leadom javításra, és használom tovább. a kijelzőt remélem kicserélik, eléggé durva ez a hotpixel, vagy nem is tudom, mi ez, konkrétan egy 2-3mm-es fehér folt a kijelző közepén, de valami alsóbb rétegben.
néztem én is a macbook-ot, de drága. baromi drága. ha meg olcsót veszel kis felbontással, annak meg semmi értelme.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
ja, én külső kijelzőről használom, illetve néha a sajátjáról. annyira nme vészes azért, irodai munkára megfelelő, de ennyi. azért is bosszantó, mert amúgy bikaerős a procija, teljesen rendben van a billentyűzete, és minden más is teljesen oké vele, de egyszerűen annyit szívtam már a thinkpadekkel, hogy megutáltam őket. ráadásul nem is kell ekkora tégla, egy 13-assal jobban ellennék, azért van a külső kijelző.
csak most érted, eladom mondjuk 150-ért, mit vegyek helyette? a billentyűzete még be se kopott igazán annyira keveset volt használva.
-
Tin
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
nem, ez szériahiba volt, mondom. nekem 3x cserélték a burkolatot, és eltörött magától néhány hét alatt. mindig ugyanott. valószínű a keret alja 1 mm-el nagyobb volt, mint a palmrest, ami rápattintódott, és azon a ponton volt a leggyengébb.
Chaser: kína. gyártani tudnak, ha ott állsz mellettük, és figyeled, amit csinálnak, és te tervezel mindent. abban a pillanatban, ha kreativitás kell, és az bonyolultabb egy tüzijátéknál, egy étkezdénél vagy egy mosodánál, akkor megállt a tudományuk.
-
Tin
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
az enyémnek pont ugyanez volt a baja! 3x cserélték a burkolatot, aztán mondtam, hogy ne vicceljenek tovább... akkor cserélték ki a T540p-re.
amúgy mennyit érhet egy T540p, core i7, nvidia, 8gb ram, fhd kijelző, alig használt állapotban?
természetesen miután leadtam és megjavították.
-
Tin
veterán
na, sikerült végre a notin rábootolni a pendrive-ra, a linux alól sem látja a kábelt bedugva, tehát megdöglött. mókás, kb 20x használtam az ethernet portot, és az asztalon állva, hozzá nem nyúlva döglött meg kikapcsolt állapotban.
amúgy, ez egy cseregép volt: az előző t530 gép burkolata magától megrepedt többször, 3 javítás után cserélték egy t540p-re. ez se volt bontatlan, de amúgy zsír új.
- indulóban a gép háza törött volt, cserélték
- a töltője hibás volt, cserélték
- az akkuja 3 töltési ciklussal cellazárlatos, vagy nem tudom,. de kb a névleges töltöttség 70%-át tudja, de mivel 9 cellás, bőven elég ez is (néha 50%-ról leesik 1%-ra, de nem vészes).
- kb 1.5 évig állt a dobozban (nem használtam), most kemény 2.5 hónapja elkezdtem használni
- a kijelzőjén már van több helyen hotpixel, több egymás mellett, gyönyörűen néz ki, de mindegy is, mert a kijelzője a létező legolcsóbb maradék kínai hulladék (FHD, de bár ne lenne az)
- múltkor nem ment az ujjlenyomat-olvasó, de pár restart megoldotta.
- most ez a lan foglalat, vagy a kártya döglött megnettó 3 hónapnyi használat mellett én ezt egy szar szemét ipari hulladéknak gondolom. ja, és ez egy bruttó 400 ezres gép...
ennyit a lenovóról. van egy T500-am valahol az egyik szekrényben, az még gép volt. sosem volt vele gondom.
-
Tin
veterán
már másodszor mondja, hogy invalid boot device. mindkét gépen. asszem ez a linux még mindig csak hekkereknek való

-
Tin
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
egy linux live-ot már felraktam, de egyik gépen sem volt hajlandó rábootolni.
most az unetbootin-en próbálom ezzel: linuxmint-17.3-cinnamon-64bit, hátha ez már működésre bírható.
a lenovo meg egy kalap szar. nem tudom mi az, ami megbízható, és jól működik, de ez biztos, hogy nem. a dell-el is voltak rossz tapasztalataim, meg az összes többivel is (ez már a sokadik laptopom).
mostanában már mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen akciósan olcsó gépet, és ha beszarik, azonnal vegyen újat, az előzőt gariztatni, aztán eladni.
-
Tin
veterán
válasz
azbest
üzenetére
windows 7 x64 latest
pénteken működött, kikapcsoltam a gépet, hozzá sem nyúltam, nem volt elmozdítva sem, meg semmi. ma reggel bekapcs, és azóta nem működik. nem volt semmiféle windows update azóta (kézire van állítva).
dying_star: megtörtént már korábban, semmi változás.
-
-
Tin
veterán
sziasztok!
t540p-ről lenne szó. a hiba:
a lan port nem érzékeli a bedugott ethernet kábelt (a led sem világít)
- pénteken még ment, kikapcsoltam, hozzá se nyúltam, ugyanott volt, ugyanabban a pozícióban, ma reggel már nem megy
- a kábel jó, a mellette lévő géppel megy
- a mellette lévő gép kábelével is próbáltam, azzal sem megy
- fali portok jók, kipróbálva
- lenovo connections eltávolítva, de úgy se megy
- adapter enable/disable megvolt, semmi
- nic driver update, semmi
- adapter uninstall/install, semmi
- diagnosztika amúgy nem jelez hibát, az eszközzel látszólag minden oké, csak azt mondja, nincs bedugva a kábel
- a gép ugyan valamivel több, mint 2 éves, de csak 3 hónapja van használatban, tehát kvázi újötletek?
-
-
Tin
veterán
az mekkora királyság a 3 cellás BELSŐ akku... igazi innováció, kár hogy 3-4 éves korában benne lesz egy döglött ballaszt a gépben

na mindegy várom én is az okosokat, hátha... de nekem nagyon úgy fest, hogy trackpad gombok, kis ráncfelvarrás, és persze a legújabb inteles belső.
-
Tin
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
a smiley-ra gondolsz?

-
Tin
veterán
válasz
Feralheart
üzenetére
nekem pont ezt produkálta a kb fél éves aksi a T530-on. szinte sose használtam akkuról, és 40-80% közötti töltésre volt beállítva, talán 4-5 töltési ciklus volt benne összesen. aztán amikor elkezdtem akkuról használni azt vettem észre, hogy 50% körüli töltés után azonnal suspendelt a gép, és lemerült az akku. csináltam 2-3 ciklusnyi battery gauge resetet, azt mondta minden oké, de továbbra is csinálta ezt. én is csinálnék a helyedben, ha utána is problémás, akkor meg cseréltesd ki, vagy ha nem garis, akkor vegyél újat. egyébként több ismerős járt már így, ha az akkut szinte sose használod vagy állandóan csepptöltöd 100% körül, eléggé hamar tönkremegy.
-
Tin
veterán
válasz
Feralheart
üzenetére
ez hogy egy adott százalékig egyenletesen merül majd hirtelen eldobja a töltést ez cellazárlat nem? gondolom ezért is nem tölti fel teljesen. nem értek hozzá, de sztem az aksinak 1-2 cellája döglött.
-
Tin
veterán
válasz
Sensei
üzenetére
régen ezeket alapból jóra megcsinálták, nekem (majdnem) ilyenem van. én 12 éve használom, de legalább 15 éves mert már használtam vettem. vagy 2 kiló. nem kopnak le a betűk róla soha. forró vízben fürdethető, de persze utána érdemes 1 hétig szárítani. vicces, hogy ahogy az egereknél, úgy régen a billentyűzeteknél is ez volt a standard, mára meg akkora luxus lett egy rendes billentyűzet, hogy az ember sírva fakad. méghogy das keyboard... egy jó cherry-t kell venni és kész, de mondjuk azok is drágák.
-
-
Tin
veterán
a teljesítmény ugrás témával egyetértek, tényleg jelentős ugrások voltak. az tény viszont, hogy a 3770 asztalim és a 4700mq laptop proci között az asztali érezhetően erősebb, pedig 1 évvel idősebb. dehát a mobil proci ennyivel gyengébb. a broadwell fogyasztása viszont már jelentősen kevesebb, most ebben megyünk jó irányba, és ez nem azért jó mert az asztali gép majd 50W helyett 30W-ot eszik idle-ben, hanem mert a hordozható eszközök üzemideje nő, és a hűtési szükséglete meg csökken.
én inkább annak örülnék, ha a programozás visszatérne oda mint régen, ahol igényes és optimalizált kódokat írtak, nem pedig nagy és lassú wm-eken futtatott, összekattintgatott kódokat adtak ki, ahol a hardver teljesítményének egyre nagyobb része megy el a "semmire". persze, régen a vas volt a drága, ma meg a programozó.
a kis kijelző nem jó munkára, de tökéletes alkalmi dolgokra. ezért mondtam hogy a desktop környezetre elég 1-2 monitor, és a beviteli eszközök standardizált csatlakozókkal. leülsz, és dolgozol a saját zseb/táska méretű gépeden de kényelmesen.
ivana:
Az utolsó rész egyértelműen értelmetlen, szemvezérlés nagyon fárasztó lenne, és kb. semmi plusszt nem nyújtana.
ezt átgondoltad? most nem nézed hova kattintasz, azaz az egérkurzort? vagy amit írsz? mitől lenne fárasztó ha kiforrott lenne a technológia? pl ránézel a gombra és mondjuk az enter mellett a kisujjaddal kattintasz. vagy a tab mellett a másik kisujjaddal jobbklikkelsz. ha nem kell levenned a kezed a billentyűzetről, sokkal gyorsabban lehet dolgozni. és nyilván az egérnek a (konzumer) 30 éve alatt volt hova fejlődnie, ennyi idő alatt a nézéses irányítás is tökéletes lett volna.
Legyintgetni akar a franc, ha vágyom egy kis test mozgásra felülök a bringára, vagy elhívok valakit teniszezni.
ez tényleg nem nem diszkrét, de nagy felületeken történő vagy többemberes munkára jó lehet, ahol ez nem számít. persze nem egerezés helyett gondoltam

-
Tin
veterán
ja, nem csodálkozom, hogy az elitebook-ot részesítik előnyben, én is több cégnél látom, hogy nem rendelnek több lenovo-t, főleg a support hülyeségei miatt. hiába jók a szervizek, ha a lenovot nem érdekli a vásárló. én többször kérdeztem őket (a lenovo-t), hogy nekik nem gond, hogy kihúzzák őket a tenderről mert olcsóskodnak, de a válasz mindig az volt, hogy "központi utasítás". hát, legyen így. vicces úgy tárgyalni egy céggel, ha az ott ülő kereskedő nem dönthet igazán semmiben.
T500 jó ssd-vel, de mivel csak sata2-es, ugyanaz az ssd a T530-ban repült, a T500-ban meg simán csak jó volt. a proci ott a szűk keresztmetszet rá, legalábbis nekem.
az olcsóságról annyit, hogy ki lehet fogni olcsó thinkpadeket is, amikor uborkaszezon ban, a nagyker potom áron szórja kifelé a készleten lévő gépeket, a T530-at is így vettem, persze oprendszer nélkül, de az mindegy, úgyis VL-est rakok rá.
HSM: igen, sokáig jó volt a T500, de aztán jöttek a core i procik. most meg majd a core m. itt azért már nagyok az ugrások, a fogyasztás sem mindegy. a T540p a felével elketyeg, mint a T500, sokkal nagyobb teljesítmény mellett. alap fényerővel mondjuk wordon szöveget szerkesztve elmegy ilyen 5-6W-ból, a T500 nem bírt 11-12W alá menni.
Francia91: otthonra tényleg elég egy felturbózott T500 netezni, de melóra nekem nem. ha melózok, a 3 soros tálcán kb 40-50 ablak van nyitva, ezt nem bírja már a gyenge proci. vagy ha bírja is, az időveszteség a melóban pénzveszteség is.
egyébként a véleményem az, hogy most, a core m procik megjelenésével alaposan felborulnak az eddigi trendek, mert a fogyasztást már a béka segge alá le tudták vinni, a kijelző olcsó (a konzumer tabletekben a full hd ips már alap), egyre kisebb aktív hűtés elég a gépeknek. szerintem hamarosan jönnek a kijelzővel egybeépített tablet-laptopok, ahol veszel egy 11-12"-os touchpades ips gépet, amit valami könnyű módon tudsz dokkolni egy standard irodai környezethez (1-2 monitor, billentyűzet, egér), és teljes PC teljesítményt nyújtanak. sőt, talán ugyanez a teljesítmény már egy 6-7"-ba is bele fog férni. ha nem most, a következő körben (a broadwell után). hosszú távon úgyis egy telefon méretű teljes értékű kihajtható kijelzős hangvezérelt gépünk lesz, aztán majd az agychip. na jó, ez már scifi.
egyébként belegondolt valaha valaki hogy mi van, ha az egér helyett a szemmozgás és nézőpontfigyelés alakul ki, akkor kurzornyíl sem létezne sehol. vagy ha kézi vezérlés alakul ki (legyintés). érdekes, hogy egy-egy találmány mennyire meghatározza a jövőt, és mennyire nem tudnak elszakadni attól a dologtól, és köré-építeni mindent.
-
Tin
veterán
a thinkpad célközönség dolog nem fikázás akart lenni egyébként, sajnos a nagyvállalati dolog sem áll meg, mert pont abban a szegmensben nem elégedettek annyira a felhasználók. persze akinek hp-t tolnak az orra alá és helyette kap thinkpadet, inkább elégedett, de összességében azért ebben a szegmensben sem igazán tarol a lenovo. ismerek olyat, aki 10-es nagyságrendben küldött vissza kínába (!) thinkpadeket miután elege lett az emea régió szar garis szórakozásából. abban lesz az igazság, hogy ezek maguknak az ázsiai piacra gyártják a szarjaikat, mert a nyugati embert szar minőséggel meg garival szivatni nem sokáig lehet, ők nem toleránsak ezügyben.
a régi thinkpad felhasználókkal semmi gond nincs, mondom, nekem is van T500-am, bár már a szekrényben áll 1.5 éve, de teljesen jó állapotú, még a gari vége előtt rendbehozattam. csakhát melóra egyszerűen kevés, mondjuk amire ezeket én használom, arra minden kevés, és egyszerűen olcsóbb időnként erősebbre cserélnem a gépet, mint perceket várni amíg bebootol meg a lassúsága miatt. tehát nekem ez az alternatíva kilőve.
amúgy a szervizben kérdeztem már többször, hogy miért fájna a lenovonak, ha a 40-es sorozathoz gyártanának egy más típusú trackpad egységet, vagy akár billentyűzetet, de a srác csak nevetett és érthető is: majd az új széria. mint a konzumer vonalon, nem kell a telóra új android, az majd a következő évibe kerül bele. ezért is sokkal jobb a windows phone meg a ios vonal, azok legalább nem szarják le az ügyfeleket. és ezért szenved a szerencsétlen samsung meg fog az összes ázsiai gyártó a felfutás után 1-2 évvel, mert a vásárlóközönsége fele (nyugati emberek) egyszerűen nem tolerálják a hülyének nézést. ugyanúgy a lenovo, a huawei, a ximai vagymi a tököm le fog áldozni pár éven belül vagy belpiacos lesz mert nyugati embernek fost kétszer nem lehet eladni.
lenovo 3000 n100-am volt, az volt az első a lenovo brandtől. nem tudtam, hogy az már ideapad, de az egy jó kis gép volt, jól összerakott, használható, látszott rajta hogy brandet akarnak felfuttatni. ma már az a kategória a lenovótól egy ipari hulladék. abban a kategóriában a legolcsóbbat venném és sztem inkább asus-t vagy acert. bár gondolom azok se jobbak.
egyik kedvencem. meg ezt a gépet szerettem anno. ezt meg nagyon. na jó, nem nosztalgiázok.
-
Tin
veterán
a régi thinkpad tulajoknak azt nehéz feldolgozni, hogy már nem ők a thinkpad célközönsége, és ezzel kb mindent el is mondtam. amikor a thinkpadek mentek, a laptop még féligmeddig luxuscikk volt, ezért az a réteg aki ezeket vette, kifizette a felárat, de kérte a minőségi supportot. manapság kb bárki vehet laptopot és fogyóeszköz lett, így a célközönség is nyilván más, mint régebben. viszont, ez majd később fog visszaütni a lenovo-ra, ha elpártolnak azok, akik 10 év múlva is laptopot használnának, amikor már senki más.
surface pro-szerű cuccból én sem vennék lenovo-t, sőt, egyelőre úgy látom semmiből. de valahol ez a jövő, feleslegesek a nagy gépek, sokkal jobb lenne ha valaki végre kijönne a hajtogatható monitorral, és akkor ugyanúgy lehetne az ember ultramobil és tudna dolgozni, csak kényelmesebben. az esetek egy jó részében a 11-12" elég, ha meg hosszabb ideig ül az ember irodában de kell a hordozhatóság, akkor belefér az a 2-3 perc amíg összerakja a monitorát.
ideapadot meg csak azért mondtam, mert 5 éve a lenovo = thinkpad volt, ma meg már minden szart gyártanak.
-
Tin
veterán
én a Tx20-ról lemaradtam, a T530-al amúgy egyébként nem volt gondom, a T540p-vel már van, de tűrhető. ez a "sokáig elég lesz" dolog valamikor a T500-al fogalmazódott meg bennem, hogy "végre újra egy jó gép", és azt hittem, akkor mostantól márkahű leszek. hát, kíváncsi leszek a T560/T570-re, addigra lesz esedékes a gépcsere... de remélem hogy addigra a surface pro-szerű gépek tényleg használhatóak lesznek, és akkor azt az irányt választom szerintem.
btudos: egyetértünk, a 30-as sorozat jobb mint a 40-es, szerintem is.
soldi3r: ja, bárcsak gyártanának "EU" modellt is nekünk...
Francia91: nem mindenki akar hegeszteni, az ember örül ha meló mellett van szabadideje, nem még azt is farigcsálással tölteni. már kinőttem a DIY megoldásokból, működjön és kész.
Tim82: lehet hogy megvették a szürkeállományt, de a végső döntést attól még a menedzsment hozza. egyébként szerintem a tapipadon kívül nagy gond nincs a Tx40-el, a többi megszokható, a retesz leszarható, az anyagfelhasználás is tökmindegy. régen tartós de nagyon drága gépeket csinált az IBM nagyon jó supporttal, mára a lenovo műanyag, tervezetten avultatott gépeket csinál 3 évre. mellesleg 3 év múlva annyira ultramobil lesz az aktuális trend az új SoC-okat figyelve, hogy egy 15 colos tégla már elavult lesz.
a topik-kritikámat meg lehet gúnyolni, de 5 éve el tudtad volna képzelni, hogy olcsó gép userek (ideapad) írnak egy thinkpad topikba? változik a világ, a változás útjába állni meg... felesleges. ha tetszik, ha nem.
-
Tin
veterán
elbírná, de a kínai kreatív akar lenni. nem kellene neki. nem értik a nyugati piacot, sosem értették. lemásolják amit kell, és legyártják amit mondasz nekik, de ennyi. teljesen gallyravágták a thinkpadet, a Tx40 sorozat tapipadját nem tudom hogy sikerült kitalálni, majd elfogadtatni, majd hogy ment át a kontrollcsoporton. a szigetes billentyűzet szokható, a T530-on sokat használtam. a layout meg tökmindegy, a T500-é jobb volt, de annyi laptopot használtam már az elmúlt 25 évben hogy nem akadok fent azon, ha mást kell megszokni. nekem pl. jobban bejön az elitebook jobb oldali Home, PgUp, PgDn, End sora, de leginkább a hagyományos billentyűzeté. csak mondom, hogy otthon compaq ps2 billentyűzeteket használok, amit 12 éve vettem használtan, de kompletten a betörőt agyonverhetem vele és tovább használom.
a lenovo tényleg majmol, nem csoda, kínaiak. a telefonban is, a laptopban is, ebben tényleg a macbookot majmolják, és szerintem a barmai nem is értik, hogy anno az ibm-nél mit miért hova tettek. a 16:9-et sem értettem, dehát költséghatékonyság. azt sem, hogy miért gondolják, hogy ez üzleti gépnek vékonynak kell lennie, miért nem kell lezárni a kijelzőt, és sorolhatnám.
szóval igen, szarok az új thinkpadek. de mivel a kínai nem érti, nem lesz a következő szériában sem T500 kinézet, pedig tényleg beleférne a bika vas. nem lesz normális IPS kijelző az alapkonfigban sem, sőt tartozék trackpoint gumi sem, mint régen. de én megszokom mert ez van, ezt kell szeretni. ezért sem fizettem, és - hacsak nem térnek észhez - a következőért sem fogok.
viszont, a jelenlegi felhozatalból sem tudom mit választanék: a delltől félek mert volt nagyon rossz tapasztalatom vele (driverek), de az e6500 amúgy jó gép lett volna. a hp meg... hp. asus még talán, de vagy 10 éve nem használtam. és a T540 azért nem annyira szar. a kijelzője elég vacak, de irodai munkára elmegy, a billentyűzete a layoutot leszámítva jó (igen, lehet kipróbálni!), a tapipadja használhatatlan. a többi rendben van vele.
Sensei: 1 évig használtam T530-at. semmivel nem rosszabb a T540p, csak a trackpadja szar. igaz, én trackpointot nem használok.
dying_star: meg lehet szokni, sőt. nekem több kollégám használ ilyet, sokat, és nincs vele bajuk, leszámítva persze a trackpad-ed, de az ember irodában úgyis rádug egy egeret.
szóval, egy T520-al összehasonlítva tényleg szarabb a T540, de az aktuális lineup-al összenézve már nem annyira. egyékbént mivel a gépek teljesítménye már elég jó, én inkább vennék olcsón gépet és dobálnám ki 1-2 évente, mint drágát és bosszankodok miatta. de mindezt úgy mondom, hogy nekem ezek munkaeszközök és ezzel keresem a kenyerem, tehát a gépre nem mint árra hanem mint ár-érték arányú munkaeszközre tekintek.
-
Tin
veterán
tényleg szarabbak évről évre, minőségileg és átgondoltságában is. szintúgy igaz a lenovo hozzáállására az ügyfelekkel szemben. viszont egy T500 házba (egyébként annak is voltak hibái, pl. a zsanérok) nem tudsz haswell procit rakni, szóval ez van. ha valaki melóra akarja használni, megszokja.
ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz...
ja, és van T500-am és van T540p-m, és utóbbit nem cserélném le az előbbire, mert a T500 már elavult. max netezős gépnek jó.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
válasz
icoj69
üzenetére
azért az aksi elhasználódást remélem lemerítés majd teljes feltöltés után nézted.
én általában 40-80% közötti töltés határokat állítok be, így ha sose tölti 100%-ra, mindig a legutolsó 100%-ra töltött "full charge capacity"-ből fogja számolni az elhasználódás mértékét, ami lehet hogy 2 éve volt...
azaz, egyszer lemeríted és feltöltöd, és kiderül, hogy 50%-os az aksi.
persze a megbízható eladók nem trükköznek ilyennel, mert eléggé ócska dolog.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
ennyiért ilyen konfigot nem fogsz tudni venni, még márkátlan gépben sem. ez tényleg nagyon jó vétel ennyiért, ha ilyesmi gép kell vagy ekkora a kereted, csapj le rá.
a T530 anyagminősége már szar, ha megreped a burkolat, ne lepődj meg. de ezek már ilyenek, gariban cserélteted és kész, csak macera, elsőre is lehetne jobb anyagból. de ne aggódj, a gép amúgy masszív és rendesen össze van rakva, csak az akkut kell kiékelni, mert lötyög. meg mondjuk nekem pár hónapnyi alig használat után elfosta magát az aksi. ja meg alaplapcsere volt mert leszakadt róla az egyik csatlakozó. kínai, de a többi is, mondom, macerás de azért nem annyira rossz.
-
Tin
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
igen, ez kell hozzá. azért ne feledd, hogy sok ember használ céges gépet, azoknak a fenti infó aranyat ér, guglin sem fogod megtalálni, mert véletlenül jöttem rá. 300-400K-t a 40-es sorozatért nem fizetnék. de aki kapja hogy dolgozzon vele, annak ez megoldás.
igazad van amúgy, a Lenovo is szar lett, ahogy a többi. én még egyszer nem vagyok hajnaldó 1 évig úgy használni egy gépet (Dell E6500), hogy fél évig olyan volt a driver-együttállás, hogy 10 bootolásból 2-nél kékhalál, és imádkozás, hogy az előző helyes beállításokkal feléledjen a gép, mindezt ügyfélnél/határidős munkánál/meeting előtt.
van valamennyi rálátásom, a HP-k se jobbak, azoknak meg idegesítő a használata, és kényelmetlenek, plusz a driverekkel ott is vannak gondok.
szóval a sok szar közül a Lenovo sem jobb, egyszerűen ugyanúgy kompromisszumos lett, mint a többi gép.
a T530-al határoztam el, hogy elég, saját pénzen olcsó gépet veszek, és évente kibaszom a szemétbe, és jöhet a következő. illetve reménykedem, hogy 2-3 év múlva amikor gépet cserélek, a Core M proci aktuális utódja már képes lesz egy minőségi ultravékony+könnyű gépet megszülni, és épp lesz egy megbízható gyártó.
-
Tin
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
egyetértek, a T500-am tökéletes, a T530 még válalható de necces, a T540 pedig vicces mint business gép, én pénzt már nem adtam volna érte. a dell-től félek, régebben volt, driverei szarok, a HP-k billentyűzete meg fos. ha most kéne vennem, lehet hogy macbook lenne.
-
Tin
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
ThinkPad 40-es sorozat touchpad érzékelés letiltás az alsó gombok helyén: így nem mozdul el a kurzor kattintáskor, cserébe kisebb lesz a touchpad érzékelő-felülete, pont, mintha alul külön fizikai hardveres gombok lennének
- regedit
- HKEY_CURRENT_USER > Software > Synaptics > SynTP > TouchPadSMBxxx (xxx minden gépen más)
- SuppressCursorInButtonZone 1-es értékre állítása
- rebootThinkPad 40-es sorozat 3 ujjas "tap" középső gombra állítása
- regedit
- HKEY_CURRENT_USER > Software > Synaptics > SynTP > TouchPadSMBxxx (xxx minden gépen más)
- 3FingerTapAction 4-esre állítása
- 3FingerTapPlugInActionID 0-ra állítása
- 3FingerTapPlugInID érték törlése (üres szövegre)
- rebootés egész használható lesz a tapipad. a trackpointnál meg célszerű letiltani az egész touchpad funkcionalitást, hogy csak gombként funkcionáljon.
-
Tin
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
szerintem amit elcsesztek:
- decentralizált tapipad, de megszokható
- numerikus billentyűzet, de az meg idővel bejövős, mert használja az ember
- kijelző lezárása becsukáskor, de több kollégám használja közel 1 éve, nincs vele bajuk
- a ledek viccesek, kollégák szenvednek vele, a megoldás egy SSD, és többé nem érdekelnek a ledek
- a műanyagról annyit, hogy a T530-at nehéz alulmúlni anyagminőségben (tapasztalat)a trackpad szar, de van megoldás:
- trackpoint esetén kikapcsolni a tapipadot és csak gombnak használni
- tapipad esetén vagy csak tap-ot használni (1-2-3 ujjas tap a gombokhoz)
- vagy kikapcsolni az érintés-érzékelést a gomboknál, hogy lenyomáskor ne mozduljon el a kurzorigen, ki lehet kapcsolni az érzékelést a gombokon, csak a köcsög lenovo nem vezette ki a driverbe. véletlenül találtam meg, azóta kb 1000x használhatóbb lett a tapipadja.
-
Tin
veterán
úgy, hogy megveszi ugyanezt a gépet akármelyik kiskereskedőnél, aki árulja, közel ezen az áron.
kiskereskedők, a nagy tételben vásárlás miatt a fenti nagyker árból jelentősebb kedvezményt kapnak, aminek egy részét akár át is háríthatják. simán előfordul, hogy a kiskerben párezerrel még olcsóbb is, de néhány ezrenél nem drágább. te megveszed tőlük, ők elhozzák a nagykerből (vagy kiviszik nekik), és a kezedben van. a chs-től szerintem direktben csak szerződött partnerek vásárolhatnak, de a kiskertől ugyanazt a gépet kapod.
@Dhampir: ugye? nekem volt ilyenem, ezzel a procival, memóriával, vinyóval, csak 1600x900-as kijelzővel, diszkrét videó nélkül és 6 cellás aksival, oprendszer nélkül, 210+áfáért. azt a nettó 36e-t simán megéri a fullhd, a diszkrét kari és a +3 cellás akku és a windows.
-
Tin
veterán
válasz
westlake
üzenetére
ezekre gondolsz?
Lenovo ThinkPad T530, 15,6" FHD (1920x1080) AG, Intel® Core™ i5-3320M vPro (2,6/3,3GHz, 3M Cache), 4GB DDR3 1600MHz, 500GB/7200rpm HDD, nVIDIA NVS™ 5400M 1GB, DVD-RW, Intel 6300 2X2 AGN+BT4.0, WWAN ready, Intel 82579LM 10/100/1000, 720p webcam, 2xUSB2.0, 2xUSB3.0, D-Sub, mini DisplayPort, Ujjlenyomat-olvasó, 9 cell (94Wh) battery, 90W AC adapter, Windows 7 Professional / Windows 8 Professional 64 HUN/ENG preload, fekete
összesen 27 db van raktáron, és 243 600 + ÁFA
a konfigot elnézve érdemes lehet lőni egyet rá. ilyen konfiggal ennyiért tényleg jó áron van a gép.
-
Tin
veterán
válasz
Francia91
üzenetére
full hd videó nézés közben melyik asztali gép fogyaszt 400-500W-ot?

nekem core i7 3770-em van (ivy bridge), filmnézés közben ha jól emlékszem fogyaszt vagy 50-60W-ot, régebben kimértem. pedig van benne 6 vinyó, de a többsége green, és lekapcsol. ehhez jön még a monitor kőkemény 15W-ja.
az tény, hogy egy modern noti meg ebben a szituban a felét-harmadát fogyasztja. de nem a tizedét!

tegnap néztem amúgy, a T540p ivy core i7 procival, ssd-vel, fullra levett fényerővel de működő állapotban 5W-ot fogyasztott. normál fényerőnél, tipikus webezésnél, szövegszerkesztésnél meg 12W-ot. a T500-am anno tudott 12W körül enni minimumon, a jellemzője ennek a duplája volt.
-
Tin
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
hát, elég érdekes, de a T500-am zsanérja < 2 év aktív használatot bírt, a billentyűzetét pedig 2x kellett cserélni mert elkopott és nem működött rendesen.
a T530 műanyag háza törékeny volt, és az aksija elég hamar megdöglött.
a T540p nincs meg régóta, vicces szerzet hogy nem lehet fizikailag rögzíteni a kijelzőt az aljához, vicces a szigetes billentyűzet, de egyáltalán nem vészes. a numerikus billentyűzeten lehidaltam, de nekem sokszor jól jön, mert asztali gépen állandóan használom.
egyedül a tapipadja véleményes, de sikerült megoldani ezt a problémát is, és most már pontosan úgy működik, mint egy külön gombos tapipad: jól.
-
Tin
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
ebben a privacy módba én is belefutottam most telepítéskor, de tudtam hogy ez lehet, mert a korábbiakon is mindig bekapcsolva tartottam. szóval az kb 5 perc guglizás volt.
én a t540p tapipadján lepődtem meg. én eddig se nagyon használtam a fizikai gombot korábbi notikon sem, hanem tapizással kattintottam, és ezt is órákig tudom így használni bosszankodás nélkül, szóval engem ez mégse zavar annyira, mint előre gondoltam.
-
Tin
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ez mi is? Lenovo, a világ első számú PC gyártója...
T540p, Windows 7 felrak, Windows Update fel, majd TVSU. A driverek felét fel sem hozta egyáltalán, kézzel kellett összekeresgélni.
A kijelző alapból olyan, mintha 1024 színű lenne, az átmenetek lépcsősek, pedig a Lenovo rakta fel az Intel drivert, pedig a gép Optimus-os. A fényerő állítás nem megy. A Core i7 proci, ha lehúzod a töltőt a gépről, 800 MHz-en lockolódik, és annyin megy, nem gyorsul fel.
Megoldás: full kijelző driver uninstall, Lenovo Optimus driver felrak netről lekeresve, Hotkey újrainstall. Így most minden jó, még a proci is.
Mondjuk, 5 éve volt egy Dell E6500-am, ott felraktad a drivert, és utána hónapokig ment a random kék halál 10 bootból 1x, és csak imádkozni lehetett, hogy az előző helyes beállításokkal felálljon a gép.
Én szívesen fizetnék a minőségért és a supportért, főleg ha cserébe masszív, jól használható gépet kapok, de jelenleg nem tudom, melyik az a gyártó, ami ezt MA és a garancia idő alatt IS tudja nyújtani.
-
Tin
veterán
válasz
rgeorge
üzenetére
nézd, ez egy tök átlagos TN panel. a színek nem rosszak, a színárnyalatok megvannak, a betekintési szögek közepesek, de ennyire mint ebben a cikkben nem rossz a panel.
ja, és sajnos PWM-es a háttérvilágítása.
egyébként az asztali gépemen lévő p2414h-nak a nyomába sem ér, pedig az sem akkora szám.
-
Tin
veterán
válasz
rgeorge
üzenetére
[ ThinkPad Display 1920x1080 [NoDB] ]
Képernyő tulajdonságai:
Képernyő neve ThinkPad Display 1920x1080 [NoDB]
Képernyő azonosítója LEN40B4
Gyártó N156HGE-EA1
Gyártás ideje 2013
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 34 cm x 19 cm (15.3")
Képarány 16:9
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Standby, Suspend, Active-Offegyébként azért nézett ki szarul, mert a driverei összekavarodtak, egy full képernyő driver reinstall után egészen jó képe lett.
és sikerült megoldani a 800 mhz lockot is

-
Tin
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
én most telepítettem egy T540p-t kipróbálni, a FullHD kijelzőjétől nem dobtam hanyatt magam, nem egy IPS, az biztos. a kijelző felület kicsit kevésbé matt, mint a régebbiek, de jóval mattabb, mint a 3K, az eléggé tükröződik.
a gépben eredetileg egy 1TB WD + 16GB LITEON hibrid megoldás volt, a vinyó ki, a helyére egy Samsung 830 256GB-os SSD be. mivel a kis 16GB-os SSD maradt, lemértem: Samsung 500/400, Liteon 225/44 a szekvenciális teszten. nevetséges, használhatatlan. de lehet, hogy valami hibrid üzemmódban ez jobb

a billentyűzete a T500-nak jobb volt, de ez a szigetes sem annyira rossz, a T530-on már használtam, meg lehet szokni és jó. a numpados billentyűzetet szokni kell, a decentralizált tapipad nem az igazi, de a numpad hasznos, főleg ha az ember sokat számolgat.
a touchpadja meg tényleg szar... remélem találok valami olyan megoldást rá, hogy legalább szükség esetén lehessen használni, azaz ne mozduljon el a kurzor kattintáskor.
-
Tin
veterán
válasz
voyager4.4
üzenetére
igen gariban és eltört. T500 típushiba elvileg.
-
Tin
veterán
válasz
pippin12
üzenetére
nem, ez sajnos ilyen.
pedig maximális törődést kapott, 80% felett nem tölt, 40%-tól kezd el tölteni. csak hálózatról használtam, onnan is keveset, azért a 2 ciklus, mert gyakorlatilag csak bekapcsoláskor, amíg a töltőt rádugtam, addig ment aksiról. összesen csak kb nettó 3 hónapot használtam a gépet, utána már csak heti 1x. és nagyjából fél év után többször elkezdte, hogy 50%-ról leesett 0-ra a töltöttség, és azonnal rá kellett dugni a töltőt.
volt kollégám, aki évekkel ezelőtt sima csepptöltéssel nyírta ki fél év alatt az akkuját, mindig hálózatról ment.
gondolom ezeknek az aksiknak nem árt, ha néha használják is őket.
-
Tin
veterán
érdeklődés szintjén kérdezném a kollégákat, hogy a T500-aknak van még bármi értelmes piaci értéke (20-30-ért inkább megtartom)? tudom, van beárazós topik, ami mond egy árat, de engem inkább az érdekelne, hogy vannak-e ennek a típusnak még vásárlói.
a gép amúgy teljesen jó állapotú, 2 évet volt használva, 2 éve áll a szekrényben, csak néha veszem elő, még a gari végén volt palmrest, zsanér és egyéb csere, P8700, 4GB, 1680x1050, ATI VGA, WWAN, 9cell aksi ami 3-4 órát kibír.
másik kérdés, hogy a T540p-ket veszik az emberek, vagy a touchpad miatt hanyagolják?
-
Tin
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
köszi a segítségeket!
-
Tin
veterán
sziasztok,
van még manapság kereslet a használt T500-akra? láttam, hogy elárasztották a prohardvert 50e körüli áron, még nyáron olyan 75e körülre árazták be a gépem, de akkor ekkorát eshetett azóta?
P8700, 2x2GB RAM, 1680x1050, 320GB HDD, HD3650, WWAN, 9CELL, FP READER
szép állapotú, zsanérok cserélve és nem lötyög, gari már nincs.
köszi!
-
Tin
veterán
válasz
btudos
üzenetére
valószínű nem így lesz. lesznek raktáron a gyakori dolgokból, de korábbi gépek speciálisabb alkatrészei biztosan nem.
nem kevés thinkpad modell van, az átlagos 3 éves garanciaidővel számolva is elég sok gépnek kellene minden alkatrészéből raktoron tartani nem keveset.
szóval, egy T530-hoz biztos lesz billentyűzet raktáron, de egy T510-eshez kijelzőpanel inverter nem biztos.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
válasz
scarbantia
üzenetére
azt nem értem, hogy miért "visszakaptuk", amikor a t530-on is normális zsanér van, normális aksi, azon is van ultrabay, szóval szerintem inkább a "megmaradt" kifejezés a helytálló. egyébként 16GB-ig bővíthető a memória, ugyanúgy, ahogy a t530.
viszont mindezt cseszheti az ember, ha egy teljes méretű billentyűzetet kap 15"-on, az egérpad meg nem középen lesz. ezt jól elszúrták.
-
Tin
veterán
válasz
Shatterstar
üzenetére
4-5 ééévig? mire használnád, szövegszerkesztésre?
ssd-vel mondjuk elmegy, de ezek már minimum 3 éves gépek ám... -
Tin
veterán
válasz
Shatterstar
üzenetére
én most cseréltem a T500-at T530-ra...
egymás mellé téve a kettőt, üvölt a különbség, már anyaghasználatra is. a T500 sokkal masszívabb, jó nehéz, teljesen egyben van, 3.5 év után sem lötyög rajta semmi, még az aksi sem (a zsanért alig fél éve cserélték gariban). gyakorlatilag nem tudok semmi negatívumot mondani rá, az 1680-as kijelző tökéletes felbontású (előtte volt fullhd dell, az sok volt). a panasonic aksi ennyi idő után még mindig simán kibír egy 2-3 órás meetinget.
a T530 szélességben nagyobb, magasabb is, a T500 laposabb. az akku még lezárva is mozog picit a helyén. érzetre műanyagabb, ha a kezedbe adom mindkettőt, nem kétséges, melyik a masszívabb. apróságok, pl. a szellőzőnyílás kidolgozása, a töltőcsatlakozó és aljzat minősége, az akkulezáró, az ultrabay dvd minősége, és sorolhatnám. a T500-ből árad a minőség, a T530-ból pedig áradnak a 3 generáció alatt szépen fokozatosan egyesével kispórolt dolgok. milyen már, hogy elspórolnak visszajelző ledeket, konkrét billentyűket, és hasonlókat... hát, ilyen, kínai.
na de nem fikázom, mert a T530 is jó. a szigetes billentyűzet meglepően jó, persze a régi jobb. egyedül a HOME-END került szar helyre, meg az F gombok közötti szünet hiánya zavaró, de majd megszokom. a kijelző jó, bár az 1600x900-at még szokni kell. nem recseg-ropog ez sem, valamivel könnyebb is, a tapipadja pl. jobban bejön. de ettől függetlenül érezni a lejtőt a ThinkPad-eken, és ez csak folytatódni fog sajnos.
soldi3r: ha a 14-es kicsi mert nem fér el a kezem kényelmesen, akkor a 15-ösön is kicsi lesz a baloldal.
-
Tin
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
cseszheti az ember a remek felbontást, ha decentralizált a billentyűzet a numerikus rész miatt. 17"-on megértem, de a nagyobb kezűek mint én, a bal kezüket mire teszik rá majd? a tapipadra, vagy mellérakok egy azonos méretű dobozt?
idióta kínaiak, évről évre egyre jobban taccsravágják az átgondolt IBM-es örökséget...
-
Tin
veterán
válasz
brekiisti
üzenetére
a szervizeléssel semmi gond! bevittem zsanér cserére, kedvesek voltak, ők ajánlották fel a kijelzőcserét, megbeszéltük, berendelte,bevittem, cserélték, sőt a selejt után vissza is rakta a régit.
amin kiakadtam, hogy a lenovo által küldött cseredarabok voltak minőségileg kifogásolhatóak, de ez nem a szerviz hibája. a kijelző miatt nem is reklamáltam, csak amikor a cserebillentyűzetről is kiderült hogy vacak, akkor akadtam ki.
és utána sem a szervizen, ők türelmesek voltak, és továbbítottak mindent a lenovonak. a lenovo hozzáállásán és probléma(nem)kezelésén akadtam ki.
mellesleg, thinkpadet vettem ezek után is.... szóval nem minőségileg kifogásolom a gépen, hanem az ügyfélkezelésről mondtam hogy katasztrofális. régebben nem ezt tapasztaltam...
mellesleg igen, csalódott vagyok, és igen, sajnos én vagyok a 100-ból az 1 aki megszívta, és igen, nem ebből kell általánosítani, de azért nem kellene hülyének beállítani, mert ha veled csinálták volna ezt, neked sem esne jól.
-
Tin
veterán
válasz
ielektros
üzenetére
de, ha olyan a garancia, kijönnek itt is. bár sokra nem mentem volna, ha kijönnek, kicserélik selejtre, majd utána azt mondják, hogy az bizony jó.
nekem amúgy nem ezzel volt a bajom. hanem hogy külön-külön mindegyik fél, akivel beszéltem vagy leveleztem, alapból azt vélelmezte, hogy trükközni akarok vagy átverni őket, vagy nem tudom. szóval nem elég, hogy igazam volt, még jól meg is kaptam érte.
-
Tin
veterán
válasz
ielektros
üzenetére
oké.
a display-t kicserélték egy selejtre. a réginek sem volt különösebb baja, bár a fényereje már nem a régi volt, a szervizes srác viszont felajánlotta a cserét. nem kellett volna. a cseredarab nézhetetlen volt, kértem cserét, a válasz az volt, hogy "ez ilyen". panasz nincs, ezt küldte a lenovo. elismerték hogy tényleg nézhetetlen, de mivel ezt küldte a lenovo, ez elvileg jó, és ez van. még szerencse, hogy visszarakták a régit.
cserélték még a palmrestet, a zsanérokat, billentyűzetet.
a billentyűzet pár hét után elkezdett nyikorogni, szóltam, a válasz, hogy "ez ilyen", írjak a lenovo-nak. akkor még garis volt, amikor írtam. a szlovákokkal 2 hónapig leveleztem, összevissza válaszokat dobtak be, persze ígértek cserét, de azt akkor már nem fogadtam el, mert addigis az időmmel játszottak. utána jöttek a magyarok, ígérgetés ezerrel, hetekig-hónapokig nincs válasz, a lenovo és a szerviz egymásra mutogatás. amikor már majdnem megoldódott az ügy 9 hónap után, és kaptam ígéretet, további tökölődés következett, viszont már egyszerűen elegem lett belőle, és kellett a gép.
úgyhogy rájuk hagytam az egészet. több mint 9 hónap és több tíz levél és nem tudom hány elcseszett óra után vettem egy másik thinkpadet, és reménykedem, hogy még egyszer ilyen rohadt megalázó, ugráltató, számba nem vevő és kiszolgáltatott helyzetbe nem fogok kerülni.
ennyi. utálom az ilyen tékozló homáros sírásokat, szóval a "megérdemled" dumákat inkább priviben írjátok, mert tudom

-
Tin
veterán
válasz
ielektros
üzenetére
hosszú és belefáradtam a lenovo-ba. remélem soha többet nem kell velük semmilyen kapcsolatba kerülnöm, és a gép esetleges szervizelése esetén minden klappolni fog, semmi probléma nem lesz. mert ha a probléma túlmutat a szerviz hatáskörén, olyat én még egyszer az életben nem akarok, és az ellenségeimnek sem kívánok.
-
Tin
veterán
igen, legyünk korrektek, hp vonalon is eléggé neccesek a gépek, az elitebook akkor sem kéne, ha adnák. dell-em meg akkor lesz legközelebb, ha már nem lehet árban mást kapni, amit szívtam pár éve az e6500-al... 1 évig bírtam a random újraindulásokat, az üvöltő ventillátort és a melegedést.
a vékony gépekkel nincs bajom, ha a dvd írót kivennék, nem döfném le magam, külső usb-s egység bőven elég. persze azért lehessen vékonyabb ultrabay-t belerakni második vinyóval. a hátsó zsanérozást, a zár nélküli fedelet, a nem centralizált tenyérnyi tapipadot, és egyéb hasonló markaságokat meg tegyék a trendi sorozatokba, ne a munkagépekbe. a merev vázon spórolni munkagépen meg egyszerűen barbárság.
azt meg soha nem fogom megérteni, hogy választható opcióként vagy extraként miért nem hagyták meg a T sorozatban a "régi" típusú billentyűzetet a szigetes mellett, még akkor is, ha a kiosztása a szigeteshez hasonló.
-
Tin
veterán
válasz
ielektros
üzenetére
a fogyasztói társadalomban nincs szükség minőségi termékre. a minőség maximum a külsőt és trendiséget jelenti, de nem a tartósságot vagy a megbízhatóságot. a szomorú, hogy még csak nem is a termékhez járó minőségi támogatást.
és igazad van, a mi igényeink (tartós megbízható termék) annyira kis százalékot képviselnek, hogy egyszerűen nincs értelme a gyártóknak fejleszteni rá.
én már biztosan nem fogok drága thinkpadet venni, ha ugyanazt a támogatást kapom rá, mint az olcsóbb modellre, maximum gyakrabban cserélem. de ez nem csak a lenovo-ra vonatkozik, hanem minden gyártóra, és nem csak a notebook-okra, hanem minden elektronikai eszközre. meg az autókra is. meg mindenre.
és csak egyre több szemetet termelünk.
-
Tin
veterán
válasz
ielektros
üzenetére
hát, romlik, még fél éve láttam egy T530-at, az még úgy ahogy rendben volt.
szerintem amúgy az 1600x900 kijelző meg magnézium rollcage elhagyása voltak az első szögek a koporsóban, a szigetes billentyűzet meg csak folytatta ezt a sort, meg meg ez a numerikus billentyűzet.
dehát min kell csodálkozni. relatíve kevés embernek kell igazi munkára gép, a legtöbbeknek az ár számít, meg hogy csilivili legyen. a trendeket meg vagy diktálják, vagy követik.
most valószínű pár éven belül teljesen műanyag lesz a thinkpad vonal is, már nem a strapabírás fog számítani, hanem hogy kihúzza a gariidő végéig, aztán vegyél újat, trendit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Star Wars: Fate of the Old Republic megjelenés még 2030 előtt?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azért bosszantó csak, mert dolgoznék, de hát a gép nem hagyja