- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buca84
őstag
Hol tudok szerezni lenovo adapterhez eu to uk átalakítót?
Megyek ki Angliába és ott gondolom nem mindenhol van eu-s konnektor.
Ez pl jó lenne? -
BollaFeri
tag
Nem találom itt sehol..
-
BollaFeri
tag
Hali! Hogy tudom megformázni powermanager-ben az akkut?
6.32-m van
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Lehet baromságot kérdezek, ami a szimpla üldözési mániámból fakadhat:
nekem úgy tűnik, mintha a fedél/zsanér "nehezebb" lenne, mint eddig volt (vagy én lettem gyengébb) Az ősi FS tapasztalataim szerint ezek nem jót jelentenek, bár gondolom itt a kasztni elmállásáig nem fog fajulni a helyzet?Aggódjak, vagy ne aggódjak?
-
van valami program amivel a billentyűzet karakter kiosztását lehet módosítani? Pl printscreent ha nyomok akkor az jobb klick legyen a billentyűzeten? - ezt az egy dolgot nem tudom megszokni az új x230i-n
-
Chaser
legenda
Úgy néz ki rendezi a dolgot, akkor nem adom ki.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #36672 üzenetére
Hát aki tud, az tud
Gondwana: Oké, tipp arra hogy mitől melegedhet ha nem ettől egy frissen - és szakszerűen - pasztázott cpu 100 fokig fél percen belül terhelés alatt, ami ráadásul csak egy T5600? Jártam már így T61p-vel, hűtőből ha elillan a gáz utána már nem sokat hűt.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
mitulabattyi #36673 üzenetére
Világít. Szóval látom hogy mi van a képernyőn de csak ha rávilágítok és akkor is halványan. Tiszta rejtély ez a gép most.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Napfénysüti #36667 üzenetére
De akkor most világít halványan a hátérvilágítás, vagy egyáltalán nem?
-
Chaser
legenda
T5600, prime 95 alatt friss pasztával pár sec alatt 99 foknál van intel vga-s T60-nál. Van itt sok T60 szaki, sztetek is ez lesz a bibi?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
mitulabattyi #36663 üzenetére
Az a baj hogy a VGA kimenetem se ad jelet rendesen. Emiatt aggódom hogy nem csak a háttérvilágítással lehet gond. De aztán az is előfordulhat hogy iszonyú peches vagyok és csak a VGA kimenetem is épp most döglött be.
De köszi a tippet. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Napfénysüti #36659 üzenetére
Ha látható kép az LCD-n akkor csak a háttérvilágítással van a baj.
Ha win7-et használsz, akkor úgy próbáld a külső monitort használni, hogy win+p-vel bekapcsolod vagy a klónozást, vagy a kiterjesztést.
Ha biztosan jó az inverter, és amikor még működött, bekapcsolás után nem volt pirosas a kép az LCD-n akkor előfordulhat, hogy kiégett a háttérvilágítás biztosítéka az alaplapon.
Ez kb 20 forintos kategória, csak meg kell keresni. Elérhető a komplett alaplap kapcsolási rajza, ott fel van tüntetve mit, hol kell keresned. -
brekiisti
tag
válasz
Napfénysüti #36659 üzenetére
ahh ne para keres meg priviben
-
adabra
senior tag
Megjelentek az első tesztek az új Thinkpad X1 Carbon -ról.
Kínában már árulják, a világ többi részén állítólag aug 20 után lesz elérhető.
USA-ban 1400$ -tól indul az ára (Core i5UL, 4GB RAM, 128 GB SSD, 3 év gar)Itt egy teszt (angolul)
Jó kis gép lett (1.36 kg!) minden szempontból.
-
audi100td
nagyúr
válasz
kircsi28 #36655 üzenetére
Hm, nem hittem volna, hogy ilyen simán fog menni.
CPU stress tesztek alatt nem vett vissza a max órajelből a proci?
Napfénysüti: "Mondjuk elég gyanús hogy a VGA kimeneten se megy át a kép, olyan mintha kontaktos lenne."
Ez nem hangzik valami jól, lehet tényleg nem a kijelző körül van gond.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
^Clown #36652 üzenetére
Másik tippem ez lenne. Csak az elég macerás lehet, akkor már talán inkább a komplett kijelzőt lenne érdemes cserélnem.
brekiisti: köszi az ajánlatot még megfontolom.
Esetleg tudnál írni szériaszámot meg egy árat hogy mit kérnél érte? A mostani panelem 1440*900-as CCFL háttérvilágítású.Francia91: T400 2765-TDG típus. Abban reménykedem hogy nem alaplap hibás lett a gépem. Mondjuk elég gyanús hogy a VGA kimeneten se megy át a kép, olyan mintha kontaktos lenne.
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Na kérem, tegnap sikeresen kicseréltem a processzort a Lenovo E430-as gépemben.
Elég sokan megszóltatok, hogy miért akarom lecserélni az i5-2520M processzort egy i7-3610QM-re. Olcsón hozzájutottam akkor meg miért ne.
Szóval csere.
Alig pár csavar és nagyon könnyen hozzáférhető volt a cpu, ami meglepetésként ért az a processzorral érintkező réz felület ami téglalap alakú volt, tehát eleve ezt használják az i7-es processzorokhoz is. Nem gyártanak ezért külön másikat.
Normálisan minőség pasztával lett bepasztázva, majd gondos összeszerelés után csak a HD 4000 drivert kellett feltenni (ugye i5 az HD 3000) a régit pedig leszedni (nyilván sorrend más volt). Utána jött a teszt.
prime95 és intel burn test, mind a kettőnél 86 fok volt a max. prime 95 ment egy jó fél órát, a másik pedig amíg végig nem nyomta mind a 10 tesztet. Ventilátor pörgött, de közel sem a maximumon!
Ez után jött egy kis GTA EFLC, aminél 6-8 fps javulás volt tapasztalható, eléggé "lebutított" felbontásban volt 24-28 fps most ez gond nélkül 30 fölött van.
Én úgy gondolom max az akku idő ami csorbult az előző 5 órához képest, de ezt még nem próbáltam ki.
Ja igen, még valami.
2 db 4 GB-os ram ami 1600 mhz-es most már tényleg annyin megy, nem pedig 1333 mhz-en.Én azt mondom, akinek HM77-es chipset van a gépében, bátran bővíthet ezen a téren, mert igen nagy a különbség ha néha egy kis játékra is kell a gép.
-
Francia91
veterán
válasz
Napfénysüti #36651 üzenetére
Milyen ThinkPadról van szó? Nálam volt egy T60, aminek a képernyőjén nem volt világítás. Rátettem 3 db biztosan új komplett kijelzőt, de nem akarta az igazságot, nem adta rá a fényt. Elméletileg alaplapi vezérlőhibás volt a gép. Azóta tettem bele egy jó alaplapot, a rosszat megvette "Mobileman" kolléga. Esetleg Ő tud mondani valamit róla.
-
brekiisti
tag
válasz
van egy eladó t400 panelem 1
1 hét próba gart vállalok rá -
^Clown
addikt
válasz
Esetleg nem a fénycső fáradt el? Majd Gondwana mester kitalálja a megoldást.
-
Napfénysüti
nagyúr
Szomorú vagyok.
Kicseréltem az invertert de sajnos ugyanaz a probléma, alig látható a kijelző képe.
Nem tudom mitévő legyek. Komplett kijelző csere? Vagy spóroljak egy újabb gépre? -
-
Chaser
legenda
Francia91 kollega mondta az egyik hirdetésben hogy a T60 coreavc-vel és win mediaplayerrel tudja az 1080p-t ati-s géppel. Jelentem nemhogy az ati-s, de az inteles is tudja
szerk:És csak 1.5Ghz-en járattam a T7400-et...mivel nagyon ocsmány módon lehet pasztázva, így alulfeszelve nem ment 70 fok fölé...
-
MrSealRD
veterán
válasz
lezso6 #36644 üzenetére
Mit csinál a lenovo a 20-as széria óta....?!
Te jó ég...Konfigról lehet tudni valamit? (i7, IPS)?
Igaz nem nagy teszt....de nemrég voltunk ügyfélnél tesztelni és két ThinkCenter mellett egy T60 meg egy T420 volt...érdekes kontraszt.
Megnézegettem a T420-at, és amit így első látásra meg lehet állapítani az alapján nem volt rossz, bár aT60-hoz képest vastagabb volt.
De a billentyűzet nagyon tetszett... -
Xmodule
őstag
válasz
audi100td #36634 üzenetére
és ezutan az x200s utan mi jön? marmint kategoriaban. ami van ilyen jo. mert most pl nem nagyon ferne bele nekem a keretbe lehet csak mondjuk egy ev mulva de akkor ez mar kcisit elavult lesz vagy nem? lehet akkor mar jobban megerne megvenni a következö generaciot ami az x200 utan jött. minden fele keppen szeretnek az x vonalon maradni mert ennek az x31 nek az össze szerelese az anyag hasznalata es a billentyuje leirhatatlanul tetszik nekem. meg az hogy tenyleg halk. epp csak a hdd ciripel neha egy kicsit. de alig. akkor most egy ssd vel tenyleg no hang lehet.
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok!
Egy 5 éves T60-om van. Múlt héten raktam bele egy SSD-t, és raktam rá egy Windows 7-est, és a legjújabb lenovo drivereket. Minden szép és jó, gyors, meg minden,Viszont mintha alacsonyabb lenne a fényerő, maximum állásban is csak annyi, hogy keveslem, pedig korábban sosem használtam maximumon, most kimondottan ilyen félhomályosnak érzem...
Pedig nincs is nagy fény a szobában, csak egy kislámpa ég.
Ilyet tapasztalt már valaki? Ez miért lehet?
-
Xmodule
őstag
neha magatol elindul a kurzor felfele. normalis ez? x31
szerelmes lettem az x200(s) be...minösegre van olyan jo mint az x31?
mert ez az x31 egy alom. venti nem pörög csak nagyon neha billenytuzet egyszeruen nem talalok szavakat annyira jo. alom gep. cska mar kar hogy regi a vas YT vidok szaggatnak sajnos. meg a több program egyszerre sem nagyon megy persze ezt tudtam mikor megvettem nem is erre a celra vettem. ezert kacerkodom most az x200al. -
brekiisti
tag
válasz
Napfénysüti #36617 üzenetére
4 csavar takaró 4 csillag csavar kis pattintás egy csillagcsavar egy lehúz bedug LCD cable/ inverter cable majd vissza fele az egész
kb Ilyen lesz
-
csoki46
senior tag
válasz
mitulabattyi #36620 üzenetére
Úgy csináltam, de csak villog a kurzor, de nem lesz semmi, egyszer csak tölti a windows-t
-
csoki46
senior tag
válasz
Gondwana #36618 üzenetére
Közbe vissza állítottam a bios-t a gyári értékekre.
Még annyi segítséget kérhetnék, hogy tudnám leforámázni és üres gépre telepíten a win7-et? Most a régi win7 mellé telepítette. CD-ről valamiért nem bootol, át kell állítani valamit esetleg? Boot sorrendbe 1. a dvd meghajtó, más erre vonatkozó beállítást nem találtam. -
Napfénysüti
nagyúr
Ha minden jól megy holnap kicserélem az inverterem. Már izgatottan várom milyen lesz beszerelni.
Hiányzik a kis T400. -
Zsolti23
tag
Kikapod a merevlemezt leformázod egy asztali gépen vissza rakod azt mehet az új telepítés.
Én is így szoktam. -
csoki46
senior tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy IBM Thinkpad T60-2007-es gépe, win7 van rajta kicsit elfáradt már a rendszer, gondoltam, hogy újra rakom. Eddig nem volt dolgom thinkpad géppel, föl is telepítette a windows7-et, de újra indítás után kék halállal kifagy töltés közben. Leformázni nem tudom nem tudok vele mit kezdeni. Recovery CD nincs, mit tudnék csinálni? Ha lehet tudnátok adni egy részletes leírást? Nagyon szépen köszönöm! -
Minstrel
senior tag
válasz
MrSealRD #36579 üzenetére
Tényleg el volt dugulva, kifújtam rendesen és most 1800Mhz-en megy 60-70 fok között. Eddig max. 5-6 percig ment 1800-on, utána vette le 1200-ra aztán 800-ra. Amúgy a pasztázás is meglesz ha ráérek, meg már tavaly vettem bele egy új ventilátort, mert rossz hangja volt pár hétig, de aztán elmúlt és elmaradt a csere.
Köszi a segítséget
-
ro_bert17
őstag
Elnézést mindenkitől az offért. lapa részére, és mindenkinek, aki szereti: [link]
-
Gondwana
addikt
válasz
#19103744 #36600 üzenetére
(Ez itt kollektív tudás, nem egyéni - az egy darab termesz is síkhülye, mégis milyen okosan működik egy egész termeszvár...)
Szerk.:
OOOO: az X-ekben az SD-olvasó USB-re van drótozva, de T-kben PCI/PCIe buszon van, azaz egyedi driver kell hozzá, nem valami univerzális mass storage, tehát BIOSban is tételesen szerepelnie kellene, mint pl. egy RAID kontrollernek. Közvetlen bootolásra alkalmatlan, de ha valamiről beröffen egy kernel-image, onnantól már használható. -
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #36602 üzenetére
A kártya benne van, de sajnos nem jelenik meg a bootolható eszközök között, gondolom akkor felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest