- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- kemotox: Ki érti ezt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
Tudtok olyan német/osztrák boltot, ahol használt, de jó állapotú X200/1 van és számlaképes?
nbwn.de oldalt néztem, de ott most nincs semmi ilyen. -
tozso76
aktív tag
X200s-be szeretnék kijelzőt cserélni. A fi:zi'k kolléga féle, AFFS panelt bele lehet applikálni az "s" modellbe is? Touch része nem kellene, ha ezzel esetleg helyet nyerek.
-
^Clown
addikt
Srácok, nagyon off, elnézést: aki be van regelve a HUP-ra, legyen kedves dobni nekem egy pü-t, egy kis segítséget szeretnék kérni. Röviden: én nem vagyok fent, de van egy arc, aki olyan cuccot keres az oldalon, ami nekem van, de így nem tudom felvenni vele a kapcsolatot. Köszi szépen!
-
salieri.
őstag
szóval ezt vissza lehet rakni valahogyan?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #37986 üzenetére
Pl. a túlmelegedés szerinted egy kitesztelt szériára utal?
-
nagyúr
válasz
fi:zi'k #37788 üzenetére
Újabb előrelépés: volt kegyes ma felhívni a posta.
Hogy mit rendeltem, mi van a csomagban. Mondom kijelző. Mi az hogy kijelző? Mire jó az?
Nagy nehezen megértette a kb műszaki analfabéta ügyintéző kisasszony.
Kérdezem mikorra várhatom a csomagot. Azt mondja ne türelmetlenkedjek, megcsinálják a vámkezelést és talán már a héten ki is hozzák.
Csak halkan jelzem múlt hét kedd délelőtt küldtem el a vásárlásról a PP bizonylatot. Szánalmas...
Ennyiért szerintem a Fedex, vagy vmi hasonló jószág is elhozta volna és már rég a kezemben lenne a cucc. -
salieri.
őstag
Segítsetek!
T61- touchpad bal gombja alól kijött a kis drót ezáltal a gomb belső része kiugrik a helyéről. mit lehet vele kezdeni? -
válasz
kraftxld #37969 üzenetére
Jó helyen jársz. T520/W520 ami téged érdekelni fog... Tudom valaki kövez érte, de van pár alap bug ebbe a 30-as szériába ami miatt én nem tartom valami bestbuy-nak...A fenti kettő közül akármelyiket veszed nem valószínű, hogy melléfogsz...
Mint kifutó szériák, elég szűk a választék már sajnos...
-
mdk01
addikt
válasz
audi100td #37946 üzenetére
Sajnálom.
Én úgy szoktam hogy adásvételi két tanuval és bele van írva az adásvételibe hogy:3. Az eladó a vevőt az eszköz műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette. Esetleges sérülések/hibák:..............………………….
……………………………………………………………………………………………………………
4. Az eladó kijelenti, hogy az eszközre……………………….. garanciát vállal, amely nem terjed ki a fentebb leírt hibákra.Ezt még lehet bővíteni. Így sztem nyugodtan mehetnél a rendőrségre, bár nem tudom mi lenne a végeredmény.
-
Kassadin
addikt
Srácok, ph-s nyereményjáték során rábukkantam az http://www.usanotebook.hu oldalra, és láttam, hogy elég komoly thinkpad gépek vannak, amik újabb fejlesztések. Látom, hogy 150 alatt nem igazán lehet megúszni, kérdésem arra irányulna, melyiket érdemes megvásárolni (a jelenlegit kevésnek érzem, és tényleg kevés is igazából...). Nem értek ezekhez a gépekhez, ezt is csak azért vettem meg, mert sok jót olvastam róla és kijött 50 ezerből. Valami jó kis multimédiás gép kellene. Köszi előre is.
-
buvartacsko
addikt
barátnőmnek rendeltünk egy Edge E430-at. kíváncsi leszek rá, eddig nem sokan panaszkodtak az Edge szériára.
most így találkozok majd az új billentyűzettel is.
-
kraftxld
félisten
Anno volt valami cikk itt a prohardveren, hogy a samsung megvett pár licenszet a Lenovotól és lehet kapni Samsung laptopot a klasszikus 6-os (pgup,pgdn és tsai) kialakítással.
Persze most az istenért se találom. Valakinek nincs meg véletlenül a link? -
kraftxld
félisten
válasz
buvartacsko #37963 üzenetére
Nem hinném, hogy az NZ support képben lenne a magyar HUP tartalmával
De holnap reggel megpróbálom.
Az se gáz, hogy kb a gépből a proci, az alaplap, billentyűzet meg a palmrest az eredeti? A többi komponenst már fejlesztgettem?
Vennék is egy T530-at ha nem lenne kriminális billentyűzete. Kénytelen leszek szégyenszemre a céges HP 6560b-t elővenni a szekrény mélyéről, mert a T520 meg az asszonyé -
kraftxld
félisten
válasz
buvartacsko #37961 üzenetére
Tehát ha felhívom a helyi lenovót, elsírom a bánatom akkor van esélyem, hogy kerítenek valami raktár mélyéről a kiskecskék alól egy T61 alaplapot ingyé?
-
buvartacsko
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
Láttad én is érdeklődtem iránta. HDD sentinelt meg powermanager képet mai napig nem sikerült neki adnia. HDD állapota meg bemondásai alapján egyszer ilyen volt, egyszer olyan.
Sajnos rendőrségre ezzel nem mehetsz, illetve mehetsz, csak nincs értelme. Polgári perre fognak küldeni. Az árut megkaptad, az eladó mondhatja hogy nála hibátlan volt minden és te okoztad a hibákat. Pert kihagynám - esélyes hogy bukod - . Vagy jogszabályokon kívüli megoldás, vagy fogd fel tanulópénznek. Kijelzőt ha cserélni kell én eladom a BH affs-t, venti 2-3k bele bayről, bukta nélkül ki tudsz szállni belőle vagy megtartod felújítva. -
kraftxld
félisten
Az elmult 48 órában 3x kaptam kékhalált mindenféle nvidia-s dll-ekre hivatkozva a T61-emen (2007-es gép), kezdhetem dúrni a helyi vaterát egy inteles lapért?
-
audi100td
nagyúr
Rendben, köszönöm a válaszokat, beírtam a csalós topikba.
kali: Ok, nagyon szépen köszönöm.
fi:zi'k: "Minap néztem én is azt a hirdetést, de már ott gyanús volt egy kicsit, amit Chaserrel művelt."
Igen, tényleg "érdekes" volt, de a vinyót továbbvittem az előző gépből, a Power Manager-t meg tudtam ellenőrizni személyesen, így nem gyanakodtam, persze a hozzáállása már ott fura volt az tény.
-
nagyúr
válasz
Ahogy Tim is mondta, az említett topikokba simán bemásolhatod ezt, az elején található minősítő jelzők nélkül.
Bár én egyből a "csalós" topikot céloznám meg, mivel számomra elég egyértelmű a szándékosság és úgy tűnik tárgyalni sem akar veled.
Minap néztem én is azt a hirdetést, de már ott gyanús volt egy kicsit, amit Chaserrel művelt. Persze ilyenre nem gondoltam én se.
A rendőrséggel szükség esetén természetesen be kell próbálni, elvileg ezért vannak. -
Tim82
félisten
válasz
Nem vagyok tisztában azzal, hogy mennyire lehet/érdemes rendőrség elé vinni az ügyet, de én betenném ide 1:1-ben (na jó, egyelőre az első mondat-beli minősítés nélkül) a történetet, esetleg ide is (bár azzal még várnék egy kis időt). A hardverapródok szoktak figyelni erre a két topikra és szükség esetén szankciókat is foganatosítanak az elmarasztalt féllel szemben. Ha csaló, akkor legyen nyoma és ne csak szaktopikban, amit keves(ebb)en olvasnak.
-
audi100td
nagyúr
booss "kollégával" vigyázzatok nagyon, egy utolsó csaló, senkiházi.
Ezt a gépet vittem el, a leírásnak már ott nem felelt meg, hogy szép állapotú, mivel erősen látszottak rajta a használat nyomai, de gondoltam ezt még lenyelem, mivel elég jó áron beszámolta az X61s-emet és azért vállalható volt. A helyszínen még úgy tűnt, hogy minden rendben is van a géppel műszakilag, így elvittem, de megegyeztünk 3 nap próbagariban.
Este viszont már ez a látvány fogadott otthon:
Gyakorlatilag cserés a kijelző, a fedelet két sarkánál finoman mozgatva eltűnik a hiba, illetve egyébként random módon jön elő, nem jelentkezik mindig, de ez már csak rosszabb lesz.
Mivel szabadban történt az átadás ott nem vettem észre, de úgy zakatol a venti, hogy ilyet még nem igen hallottam, elviselhetetlen a hangja, kb. az utolsókat rúgja.
Mint utólag kiderült a kiemelten hirdetett webkamera sem oké, még csak nem is látszik, sem az eszközkezelőben, sem a BIOS-ban az I/O ports részlegben. Ezt nem próbáltam ki átvételkor, nem is gondoltam rá, mivel amúgy sem igen használnám, csak otthon vettem észre.
Az eladót tájékoztattam egy hosszú üzenet formájában a problémákról, hozzátenném nem lekezelő stílusban. Erre mindössze annyi volt a reakció, hogy beleírta a hirdetésbe, hogy nincs garancia, majd érvénytelenítette. Szerencsére az átvétel előtt csináltam egy screenshot-ot:
Telefont nem veszi fel, sőt kinyomja, privátokra nem válaszol, rendőrségnél fel lehet ezért jelenteni? Komolyan vesznek? Pereskedni nincs pénzem.
-
lapa
veterán
válasz
franc0 #37938 üzenetére
régen én is 9 cellással csapattam, de nekem is jobban bejön a 2 db 6 cellás. könnyebb, kényelmesebb a gép, és sosincs az, hogy véletlen elfelejtem előző nap töltőre rakni és szívok. megfogni ugyanúgy meg lehet a 6 cellásat is, pláne hogy könnyebb is. ilyen szempontból megbékéltem a dokkal, kényelmes a második akksi töltésére.
-
kovsol
titán
Nekem 7740mAh aksim van (nem tudom ez hány cellás, az a fajta ami hátul kilóg a gépből már) ezzel 6-8 óra is megvan a T420-al meló közben, wifi aktív a fényerőt 10-re le szoktam venni ilyenkor. Mondjuk nem nagyon gyilkolja az erőforrásokat amit én csinálok rajta ilyenkor.
-
mdk01
addikt
Amióta vissza jött a gép a szervízből kicsit furcsa.
Gépelésnél néha megtorpannak a betűk 1mp-re a monitoron, majd íródik tovább amit írok.
Olyan is van azt most vettem észre hogy ha az egér kurzort ráhúzom egy linkre akkor kb. ott is 1mp.-el később vált át mutató ujjá a kurzor, persze ez sem állandóNa erre van vkinek ötlete mitől lehet?
Amúgy enter-nél is megakad néha azt most csinálta, vagy hosszú lenyomott backspace-nél.Nem értem.
Az hogy más a bill. ami hardver, szoftveresen nem kavar be?
Össze vissza csinálja ez a legrosszabb, de míg ezt írtam addig 5x tűnt fel.Köszönöm
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #37937 üzenetére
Jó, az x200-am elment 6 órát. 4-6 óra az vegyes használat, HD film + net. Only wifi net 5-6 óra.
Neked megfelel, mint látod másnak nem. T60-nál nem érdekel a nagy akku, eleve nagy a gép, de egy "kicsinél" engem zavar. -
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #37937 üzenetére
Kényelmesebb ha nem lóg ki. Nem véletlenül van 2 akksim, ha tényleg kell a plusz üzemidő, felülemelkedem ezen az apróságon.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #37933 üzenetére
Ugyan mért nem? Nekem x200-ban 6 cellás volt, 4-6 óra üzemidő talán elmegy egy olyannal...T500 is biztos elmegy 4 órát 6 cellás akkuval.
-
Omni
aktív tag
sziasztok,
X200-hoz keresek:
- HDD takaró elemet
- palmrest -et
- akku-tHa valakinek van elfekvő írjon PM-et. Köszi
-
Simi2000
tag
válasz
brekiisti #37922 üzenetére
Sajnos ilyet Én nem látok rajta. Jeleztem a wifi hiányát az eladónál, és akkor küldték ezt, de ahogy látom nem néztek utána, csak fogtak egyet a polcról és elküldték. Rendes dobozban jött, telepítő CD-vel, kis leírással.
Linket úgy tudsz röviden betenni, hogy itt a pirosan bekeretezettre részre kattintasz, az előjövő ablakba bemásolod a linket, enter, és utána megjelenik egy kijelölt rész, ahová a beírt szó lesz a megjelenítve/beágyazva...
Ilyet kaptam.
egyik oldal -
válasz
Kassadin #37923 üzenetére
Van minden típushoz HMM, ami egy lépésről-lépésre útmutató...sőt! van videó is...
http://www.lenovoservicetraining.com/ion/T60_T60p/index.html
Szerintem félévente/évente(kinek mi) elég egy alapos szétszedős takarítás ami érinti a ventit, meg lamellákat is...meg a pasztázás.
-
Kassadin
addikt
Amúgy ezeket a gépeket milyen időszakonként kell takarítani, illetve milyen szinten lehet szétbontani, hogy össze is tudjam utána rakni?
-
brekiisti
tag
válasz
Simi2000 #37921 üzenetére
Valami hasonlót piros keretet raktam köré vacak a kép de a lényeg látszik
http://kepfeltoltes.hu/120908/INTEL_Centrino_Ultimate_N_6300_633ANHMW_Wireless_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha nem lenovos és az adott konfig nem támogatja black listed a BIOS alapján nem fog soha menni aki eladta neked annak egy eredetit kellet volna adnia és korrigálni a hibát vagy a distribútor felé jelezni kicserélni stb amelyik verzió szimpatikus .
ezek a bele való FRU számú alkatrészek
60Y3247
60Y3249
60Y3251
60Y3241 elméletileg neked ezt adták csak nem Lenovos ban hanem valami OEMarabot vagy más gépből kipattintottat. ettől függetlenül ilyet kéne szerezned Lenovos ban aminek az említett száma van.
60Y3195
60Y3209ja és ha végre valaki megtanítja hogy kell linket beágyazni hogy csak egy szó legyen hálás leszek
-
nagyúr
X200 tabletben cserélhető a CPU?
-
xcds
őstag
Persze, ez így igaz, ha sok minden mozog egyszerre, az nagyon megdobja a bitrátát. A hullámzó vízfelület is ilyen. Én egy bizonyos videóra értettem a yt-on, hogy ha növeled a minőséget, egyből jobban eszi a gépet.
Egyébként meg minél újabb flash player, annál jobban szaggat.
Ha vkinek ilyen gondja van, hogy kevés a gép a yt-hoz, ha chrome-ot használ érdemes kikapcsolni a plugineknél a pepper flash-t.A maxthon böngésző is jó, régebbi flash playert használ, jóvak kevésbé eszi a procit, mint a chrome. Nem tudom, hogy a chrome-ban hogy lehetne régebbit használni, lehet az is jó lenne.
-
Francia91
veterán
Ezt nem értettem én sem egy ideig, hogy miért álltak le.
Sokáig szarakodtam, mire rájöttem, hogy Mobility Modder-rel kell megpiszkálni az ATI Drivert -
Simi2000
tag
Sziasztok.
Nemrég vásároltam egy LENOVO ThinkPad Edge E525-ös laptop-om. Valahogy kimaradt belőle a wifi...erre küldtek nekem egy ilyet hogy ezt tegyem bele. A gondom pedig az, hogy a gépem szerint ez nem támogatott típus, és vegyem ki...azonnal, mert ő így el sem indul
Tudtok rá valami megoldást, hogy mégis elfogadja?Előre is köszi a segítséget!
-
xcds
őstag
Nem is az a lényeg. Ha felveszed full hd-ra a gép terhelés megugrik, még ha a minőség nem is.
Ezt csak tesztre szoktam, használni, nem szoktam fh-ban yt-ozni, pláne, hogy a kijelzőm se fhd. Csak ez a yt teszt jól megmutatja, mennyire alkalmas egy gép hétköznapi használatra.
x200-nak kell is vinni, bár nem tudom, milyen proci van benne.
-
kovsol
titán
válasz
n0_gAboR #37902 üzenetére
Én mondjuk csak t420-t használok és ebben csak egy i5-2540M van ami még SB alapú, de mivel van benne 3.1Ghz es turbo boost kb nyugodtan rá is írhatták volna a procira ezt órajelnek, mert ha kell a kakaó mindig felpörgeti rá úgyis. Tudtommal csak a boostban térnek el. NV kártya milyen lenne benne? NVS4200 ?
-
n0_gAboR
őstag
Sracok, van valakinek tapasztalata ivy bridge i3 vs i5 ugyben?
Megeri a plusz penzt az i5?
Lattam T430i-t nvidia kartyaval i3-al ugyanolyan arban mint az i5+intel only megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Ryzen 5 Lenovo IdeaPad 3 laptop(Újszerü)
- Lenovo Legion Pro 5 i5-14500HX 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA GeForce RTX 4060
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3232
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓSAK - 20.000 HUF/SZETT - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest