- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
azért a T420 ba rakhattak volna olyan kártya olvasót ami támogatja az xD kártyát is
-
amargo
addikt
válasz
MrSealRD #36993 üzenetére
A T43-on nincs AC, az x220-ra is csak azért raktam fel, hogy hátha tud most már valamit, de nem használom. Tehát a piros X a T43 esetében az elérhető hálózati kapcsolatoknál van, amikor az x220 által megosztott kapcsolatra szeretnék menni.
A T43 DHCP-től kapja az IP-t, majd ha újra elmegy itthon a net vagy lesz időm megnézem. Köszi a segítséget!
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok IBM t60 t2400 cpu ati vga mostanában akadnak a 720 p-s videók youtubon crhome alatt de Mozillán is észrevehetően lagol.Van havernak egy ugyanilyen notija ott is ez a helyzet holott eddig minden ok volt.
Mi lehet a hiba ?vga drievert csak 2007-est találok a kártyához lehet ,hogy az elavult driever okozza a problémát ? -
tozso76
aktív tag
1 honapos T400 klubtagsag utan, egy x200s-al visszaleptem a klubba.
Lenne par kerdesem.
1. Vistaval vettem a gepet es azzal ugy mukodott az angol bill., hogy ctrl-al tudtam hosszu ekezeteket irni es gombokon jelzett karaktereket rajzolta. Pl: ?, !, ),. Feltettem egy win7-et es eltunt ez a features. Hogyan tudnam ezt beallitani?
2. Nem valtozik a cpu sebessege egyik energiagazdalkodasi semanal sem. Bios friss, automatic-on van, a bios ide vonatkozo menuje.
3. Az utolso kerdesem az akkura vonatkozna. Milyen toltesi beallitas a legjobb az akksinak?
Hany %-on kezzdje tolteni es mennyire toltse fel?
4.Meg egy win7-el kapcsolatos kerdes. N-es verzios win7-et tettem fel. Ugy tudtam hogy a mediacenterrel kevesebb ez a win, de sajnos egyeb dolog is hianyzik. Nincs benne EVR renderer. Erre van valami otletetek? -
MrSealRD
veterán
válasz
amargo #36992 üzenetére
nincs mit. Mármint, piros X van a T43 AC-nél?
Tudom hülyén hangzik de pont mostanában pár helyzetben inkább a windows-os hálózat ikonra kattintva csatlakoztam egy-két helyen mert az AC összehalta magát. Pedig csatlakozáskor elvileg ugyanazt csinálja mint a windows...próbáld meg...
Nincs valami hibaüzenet, hogy mi lehet?Esetleg a T43-on nincs fix ip véletlenül? Mert az lehet gond....ilyenkor DHCP-ként funkcionál a az X220-ad.
-
amargo
addikt
válasz
MrSealRD #36989 üzenetére
Áhh fel is raktam az 5.95-t valamit nem frissült..
Ellenben megosztva vele a T43-as noti nem tud hozzá kapcsolódni, majd még próbálkozom vele, hogy mi lehet a baja. A win7-es alap megosztással is pont ez a baj.. pedig a T43-on is Win7 van. De a kapcsolatoknál csak egy piros X jelenik meg.Minden esetre jó, hogy van ilyen funkciója is
Köszi! -
brekiisti
tag
Üdv elméletileg minden Lenovo szerviz tud rendelni ilyen készletet akkor vagy jogosult rá amíg a géped garanciális garanciális időn túl nincs lehetőséged se kérni se vásárolni !.
H kifutótál garból a szerviz felteszi neked általában diag díjért és utána create recovery mediából ki írhatod.Ha a win 8 upgrade úgy megy mint a win7 akkor is csak pl win 7 esetében hiba vettél upgrade mediát a vistát kapod mert ugye arra van licenszed és neked kell a te médiádról upgrédelni.
A win 8 ugrade ről mg nincs semmi infóm de ha lesznek megosztom ha van rá igény. -
MrSealRD
veterán
válasz
amargo #36988 üzenetére
Access Connections 5.92-ben nálam van egy Mobile HotSpot funkció azt próbáltad már? Nálam valamiért a vezetékes netet nem szereti, talán a 3G-vel nem bajol egy próbát megérhet.
A másik lehetőség még, amit egyébként aktívan használok, hogy
ControlPanel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center -> Manage Wireless networks
Add -> Ad-hoc....innentől már egyértelmű. Ha csatlakozva vagy 3G/vezetékesen akkor ilyenkor létrejövő Ad-hoc hálózatra felajánlja, hogy megoszthatod rajta a gép aktuális internet kapcsolatát....és kész. Ezt én két T61 között használom.... -
amargo
addikt
Sziasztok!
Létezik valami IBM-es program, amivel a 3G-t meglehet osztani wifi-n keresztűl x220-on?
Virtual Router szépen megosztja, de hátha van valami gyári is vagy esetleg biztonságosabb. -
Sziasztok!
Honnan tudnék magyarországon recovery dvd -t vásárolni / igényelni? Továbbá nem tudjátok, hogy ha kijön a Windows 8 és nekem van rá upgrade lehetőségem akkor olyat is fogok tudni igényelni?
Köszi!
mobal,
-
kovsol
titán
válasz
Napfénysüti #36985 üzenetére
jó nekem az ingyen gép is
-
fi:zi'k
nagyúr
X200 volt vha win7 matricával?
-
kovsol
titán
beléptem a klubba egy T420 al
azt hallottam róla, hogy a hűtése elég hangos, egyelőre még zsír új így halk, remélem ezt a szokását sokáig megtartja
-
kulcsari
csendes tag
Frissen telepítettem ssdre 64bits win7et és nincs hang pedig a driver fent van. Semmilyen hangot nem adnak a hangszórók, viszont fülhallgatóval van hangja.
Egyébként nagyon halk lett a kisgép tetszik csak az inverter zúg néha hangosan néha meg csak kicsit ami elvileg típus gond.
-
Dare2Live
félisten
T430 ultabayébe lehet aksit rakni?
megaszondtam... srry
-
franc0
őstag
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Van pár napja nálam egy T60 (1951) spec: T2300, 1.5gb ram, 60Gb hdd. 2 jelenséget produkál:
- X időnként, tök véletlenszerűen kinyílik az optikai meghajtó. Lemez sem volt benne. Ki érti?
- Eddig 2-xer produkálta azt hogy elmegy a kép a gépen, háttér világítás van, de kép nincs, gép működik, reagál, kikapcsolható (win szépen leáll), majd bekapcsolásnál újra van kép. Külső monitor pont nem volt kéznél, az esetnél. Intel VGA.Ötlet? Tipp?
Köszi
-
mcroberto
tag
válasz
mitulabattyi #36961 üzenetére
Nekem biztos nem írtál
-
franc0
őstag
válasz
szektamokus #36964 üzenetére
Nekem is megbolondult most a melegtől egy kicsit, úgyhogy kapott egy TPfancontrollt.
50 fokig legkisebb fokozat (ekkor még hangtalan), felette tombolhat. -
Krix
őstag
válasz
szektamokus #36964 üzenetére
Nálam a CPU ugyanúgy 40-44 fokos most netezés közben és a venti 1850-en pörög. A szoba 22.5 fokos. A proci ugyanaz a P8600-as. Valószínűleg eltömődött a hűtőd.
-
szektamokus
tag
Sziasztok,
Valaki megtudná mondani, hogy x200-nál mi a normál venti sebesség?
P8600-as van benne.Netezés alatt 3-3,5-et pörög és a proci eközben mindössze 40-44 fokos, szóval szerintem ennél jóval alacsonyabb fordulat is elég lenne neki. 720P-s film alatt meg a max fordulatot produkálja, kicsivel 4000 felett és a proci eközben sem melegebb 50-55 foknál. PM-ben már állítottam mindent, de semmi változás, sőt még BIOS-ban is próbálkoztam.
vagy ez normális??? -
MrSealRD
veterán
Nekem T61-el lenne egy kis problémám.
A hang időnként elmegy a hangszórókból...(Azért csak innen mert az audiokimeneten hiba nélkül adja folyamatosan a hangot.)
A hangszóró tisztán szól. Nem recseg nem ropog. Csak egyszerűen elmegy a hang. Miközben semmit nem csinálok a géppel.
Mozgatásra(rázásra(fenyegetésre)) helyrejön, de előfordul, hogy minden különösebb ok nélkül egyszerűen eltűnik a hang...
Már szétkaptam de semmit nem láttam ami szakadásra utalna...bár az szerintem inkább recsegne mint szabályos kihagyást művelne...
Ötlet?
-
mitulabattyi
aktív tag
Lenne egy kis problémám az egyik x200s-el:
Nem tudok mindent állítani a BIOS-ban. Többek között a supervisor passwordot sem, pedig a gép szerint disabled, ha beállítok egyet, kiírja hogy elmentve, de ugyanúgy disabled marad... És ezt csinálja a legtöbb beállításnál. Érdekes módon AHCI-módot, vagy boot-passwordot be tudom állítani. Felraktam a legújabb BIOS-t de az sem segített.Mi lehet a probléma? Valaki megbuherálta a gépet, vagy lezárták az eepromot?
Már két "szakértőnek" is írtam, de egyik sem vette a fáradtságot, hogy válaszoljon. -
buvartacsko
addikt
na raktam a thinkpadra (x200t) linuxot (arch linux). nagyon tetszik. régen a thinkpadek előtt gentooztam, de 2008-ban az újaknak nem volt valami jó supportjuk még. most már egészen jó. jobb mint az ubuntu egyébként sokkal.
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem R400hoz kellene lcd takaró keret kamera nélküli változat!Jó hozzá a T400as kerete is!aki tud segíteni vagy van neki elfekvőben és megválni tőle keressen P.Üben!Előre is köszönöm fontos lenne!
zooleeb
-
mdk01
addikt
Smartservice-es javaslatra írtam egy levelet nekik tegnap, ahol megjelöltem a ventillátor kerregését fő problémaként és mellette még ha már úgy is szervizelik a gépet akkor csinálhatnának vmit W környéki hibogással és leütéskor jelentkező rezonálással, plusz a zsanérok, a kijelző tetéjénél mért 5-10mm-es holtjátékával
Ma már vissza is írtak, hogy kb. egy hét múlva ha megjönnek az alkatrészek akkor kicserélnek, náluk a szervizben mindent.Le a kalappal előttük.
Ilyen hozzáállással nem fognak tönkremenni.
Köszönöm az ajánlást.
-
franc0
őstag
256 gigás SSD bruttó 40 ezerért.
Kőkemény. -
BoB
veterán
válasz
fi:zi'k #36945 üzenetére
A weboldaluk. Én is nemrég vettem tőle egyet 75-ért.
-
nagyúr
Tud most vki számlásan x200-at 80E körül?
-
nagyúr
-
-
brekiisti
tag
válasz
mitulabattyi #36935 üzenetére
T61p nél nem elválik a lapról mint T4x esetében ott maga a chip lesz kuka kb mint az Intel első 6 os szériája
-
kraftxld
félisten
válasz
zonaporkolt #36936 üzenetére
Rakd fel virtuális gépbe inkább.
-
Borote
addikt
válasz
Itt a logout-on is van róla cikk, hogy az egyik kolléga ezzel foglalkozik
Hát nem a legegyszerűbb manőver, az tutiSajnálatod, hogy tönkrement
-
tototos
addikt
válasz
Még 1 éve itthon nem tudták javítani sajnos nem lehetett leszedni a gpu-t rendesen az alaplapról.
-
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
T500-ra szeretnek a (win7 melle dualboot-ba) Linuxot feltenni. Mivel linuxhoz (meg) nem ertek, egy kezdonek mit ajanlotok?
Kerdes meg, hogy a T500 minden (extra) funkcioja mukodik Linux alatt? (pl. integralt/dedikalt video atkapcs. on the fly, OSD, etc.)
...esetleg vmi T500-as cuccokkal megspekelt Linux forras? -
ABE
őstag
válasz
audi100td #36931 üzenetére
Szívem szerint elbontanám, és lépnék tovább, csak sajnos nincs most erre semmi tartalékom.
Lehet, hogy marad a lassú kiárusítás, addig meg szenvedek a 600X-szel.
tototos
Jaja, számolgattam, hogy ha most megpróbálnám a javíttatást, rosszabbul jönnék ki, mintha elbontanám. Abból talán egy 50-es kijön, de egyben, működőképesen se érne többet 60-nál. Gondolom akkor jól lokalizáltam a hibát, hogy GPU? Esetleg más miatt lehet hasonló tünet? Gyanakodtam még a szalagkábelre, de akkor gondolom egyáltalán nem működne a képernyő.
-
tototos
addikt
Sajnos javíthatatlan a T61-es GPU hiba. Volt róla szó, hogy talán a gyárral lehet levelezni hogy cserélje az alaplapot ha lehetséges, bár nem tudom mennyi az esélye. Én vettem egy komplett másik gépet intel videókártyával és kettőből raktam össze egyet. De szerintem jobban jársz ha darabokban eladod és veszel egy T400-t.
-
ABE
őstag
Szervusztok!
Van egy nVidia Quadro-s T61-em, amin tegnap játék közben eltűnt a kép, nagy feketeség borult az éjszakára... (minek játszom laptopon, tudom...
) A Windows ment tovább, a képernyő háttérvilágítása is működik, újraindítás után semmi hibajelzés, csak maradt a nagy semmi. Kis pihentetés után visszajött még indításkor a kép, aztán mire a Windows felállt, el is ment, azóta nagy üresség. Sajnos nincs külső monitorom, így azt nem tudom ellenőrizni, hogy amúgy küld-e ki jelet a videokártya. Azt tippelem, hogy engem is utolért a típushiba, a GPU adta meg magát. Érdemes ezzel foglalkozni, mármint a javítással, vagy inkább bontsam el a gépet, mert gazdasági totálkár? Minden mindegy alapon házi barkács reflow-t megpróbáltam, a helyzet változatlan, a gép ugyanúgy elindul, Windows feláll, de kép semmi.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
soldi3r #36924 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nem tudok e-bay-ezni sajnos. Ha valaki segítene, jutalékért köszönettel venném. Emlékszem audi100td fórumtársnak gondja volt egy ilyen akkuval. Aki gyakorlott vásárló, megoldja a visszaküldést, cserét, nekem nagyon nehézkes lenne.
Az itteni, régóta jelenlevő fórumozóktól mernék venni használtat is. -
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Sajnos vennem kell akkut a T61 14,1"w-be. Ilyet szabad venni, vagy csak gyárit? -
soldi3r
veterán
ha ennyire számít a színhűség, akkor miért nem keresel valami ips-est?
-
Peter M
tag
Ööö volt W500-asom háát őszintén számomra fakó volt és a színhűsége is alacsony ezért váltottam. Ha teheted te is inkább W510 v W520 generációkkal jobb panel van benne. HP vonalon dreamcolor gépeket nézz kicsit drága felárral van ez a kijelző.
MÁS: Céges projekt T43 xp környezet van System Update?
ATI catalyst helyett van e rá AMD-s illesztő?
Több kijelző kezelése megoldott e?(csak h a lehetetlent ne vállaljam be
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Nincs valakinek véletlen egy T60 14" HDD cover csavarral elfekvőben? Megvételezném
-
meri
aktív tag
Urak!
Akinek van tapasztalata, meg tudná mondani, hogy T61p (15 collos) és a W500-as WUXGA (1920x1080) paneljeinek minősége hogyan viszonyul egymáshoz? A W500 esetében van némi előrelépés?
IMHO a T61p-nek nagyon haloványak a színei. Próbáltam beállítani, valamelyest javult is, de sem a színekkel, sem a fényerővel nem vagyok megelégedve. Tudom, nem mai modell, de ennél azért többet vártam. Eddig egy HP 8510w-t használtam... no az sem volt egy AMOLED, de ennél még talán az is jobb volt.
Ha nem sikerül hozzászoknom, akkor a másik opció egy W500-as lenne (DDR3 miatt ésszerűbb is a jövőre nézve), vagy kínomban egy ASUS N53SV - ami ugyan nem business, de elég sok fejlesztőtől olvastam, hogy némi kompromisszum vállalásával nem is olyan rossz.
Köszi, meri
-
audi100td
nagyúr
válasz
parkasz #36912 üzenetére
Vagy (nem kilógó) expresscard, annak nagyobb a sávszélessége.
-
parkasz
senior tag
Ha Thinkpad t500-ba szeretnék esata kivezetést. Csak pcmcia-on keresztül lehet megoldani?
-
Tim82
félisten
válasz
mitulabattyi #36909 üzenetére
Nekem van. (eSATA, Express Card/54)
-
janston
aktív tag
Üdv! Felraktam ezt a TPFC progit, mert zavart a hangja a notinak, de van egykét szenzor, ami szerint állítja a ventit, és nem tudom mik azok: x7d és x7f. Valahol olvastam, hogy ki lehet őket nyugodtan törölni, de nyugodtabb lennék, ha tudnám mik azok. Illetve azt sem értem, hogy a proci miért ugrál másodpercenként 10 fokokat? Vagy ez normális? Köszönöm!
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #36906 üzenetére
Nekem lett volna, de sajnos kidobtam.
jános: nincs mit
-
mitulabattyi
aktív tag
Nincs valakinek egy hibás esata vagy usb3 expresscard-ja?
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,X220-ba milyen típusú HSDPA kártyát keressek?
-
audi100td
nagyúr
válasz
adabra #36900 üzenetére
Crucial M4 Slim is 7mm és szvsz jobb mint az említett Kingston.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest