- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #37892 üzenetére
Akkor t7200-val és ati x1600-al is menni kellene. Én is a legújabb chrome-al próbáltam. Mondjuk az asztali P4-em is elviszi némelyik 720p-t vmi 10 éves integrált vga-val. Sokszor a proci nem is pörög nagyon, mégis szaggat a yt. Szóval tök összevissza van ez.
Én ezzel szoktam próbálni.
-
Chaser
legenda
Mkv-ra gondoltam. Felraktam most a W8-at. 1080p mkv-t alapból viszi vele, belerakhatták a codecet
minden driver benne van, még a vga is. 720p-t YT klip megy, 1080p is, ott minimális bezizgést látok, de tényleg minimális. Még fényerő osd is van alapból.
720p YT-ot vitte 7 alatt is simán full képernyőn. Gugli chrome legújabb van fenn. -
pubi23
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ibm thinkpad t43-as gépem legfrisebb xubuntut használtam rajta
nem rég került hozzám a gép egy-két hónapig nem csinálta de aztán rákezdett, hogy idönként le csatlakozik a routerről természetesen wifiről.
Ez driver hiba vagy a kártya adta meg magát? -
Kassadin
addikt
T7200
Aida ezt írja róla:
Videokártya tulajdonságai:
Eszköz leírása Szabvnyos VGA grafikus adapter
Adapter leírás VGA
BIOS leírás 01.00
Lapka típusa ATI ATOMBIOS
DAC típusa 8 bit
Telepített illesztőprogramok vga (6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)), framebuf (6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)), vga256 (6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)), vga64k (6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255))
Memória mérete 16 MBChaser: A windows azt mondja a 2006-os driverre, hogy minden rendben van...
Én is vga driverre gondoltam egyből, csak nem tudom, honnan tudnám frissíteni. -
Kassadin
addikt
Srácok, minek köszönhető az, hogy a filmek és a youtube videók is szemmel láthatóan akadnak nagyobb felbontáson?
-
n0_gAboR
őstag
Tudtok esetleg olyan boltot Budapesten, ahol eloben ki lehet probalni, meg lehet nyomkodni egy T430-at?
-
n0_gAboR
őstag
válasz
fi:zi'k #37876 üzenetére
Tegnap neztem en is megy egy E6420-at baratomnal. Hat mit ne mondjak, nagyon gagyi hatast keltett. 100x inkabb egy Thinkpad!
Nem keritett hatalmaba az az erzes hogy egy minosegi, csucskategorias laptopot fogok a kezembe.
Gagyi hajlekony billentyuzet, gyenge touchpad, nyikorgo gepalj, 15 fele anyagbol osszedobott gepvaz...mint egy patchwork taska -
GaborGh
őstag
válasz
fi:zi'k #37876 üzenetére
Számomra letisztult, egyszerű, sallangmentes, megbízható és szinte elnyűhetetlen, akárcsak egy TP v. EB.
Ettől függetlenül persze megértelek Téged is, aki a TP-ek határozott, merev, szögletes vonalvezetéséhez van szokva.
Én szeretem a változatosságot, jó kipróbálni, megnézni, használni a másik oldalt is. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
GaborGh #37874 üzenetére
nekem az az egyetlen bajom a ezekkel a Dellekkel, hogy jellegtelenek, már-már gagyi.
Biztos jó gépek egyébként, meg ugye a gari is magasabb színvonalú mint a Lenvovo esetén, viszont ezzel a lekerekített dizájnnal mindig az olcsó konzumer cuccokat juttatja eszembe.(ezt főként kinyitott állapotra értem, képek alapján)
-
ZEN1TH
őstag
válasz
audi100td #37870 üzenetére
Az már kapható? Ahogy nézem a Dell honlapján diszkrét VGA-s változatban NVS5200M-mel van szerelve ami azért gyengébbecske a TP-ben lévő 5400-nál. HD+ felbontás mindenképpen kellene. Gyanítom, hogy egy ilyen konfig i5-tel bőven több lesz mint 350k.
brekiisti: Remélem lesz is valami update, mert nagyon jó áron vannak az új TP-k. Ha most vehetnék gépet szerintem én is a T430-at venném. Haver T530-a nagyon elvarázsolt
-
brekiisti
tag
-
ZEN1TH
őstag
Üdv mindenkinek. Haver laptopot keres munkára. Miután egy másik barátom az ajánlásomra már vett egy T530-at amellyel nagyon elégedett úgy gondoltam neki is megfelelne egy TP. A T430-at mondtam neki, de kicsit elbizonytalanodtunk a hűtéssel kapcsolatban. Kérném a T430 tulajokat, hogy osszák meg a tapasztalataikat a géppel kapcsolatban. Tényleg folyamatosan maxon megy a hűtés? Várható valami BIOS update amely kiküszöböli a hibát? Az a gond, hogy nagyon más alternatíva nem is lenne a T430-on kívül, talán egy Elitebook 8470, de az már egy picit húzós árban. Köszönöm a választ.
-
pala2
csendes tag
válasz
audi100td #37865 üzenetére
Így tettem, felhívtam Őket, nagyon korrekten álltak a dologhoz. Megbeszéltük, hogy küldök email-t a problémáról, ők megrendelik a dolgokat (ventilátort és alaplapot is, hogy biztos legyen a dolog), valamint jelzik a Lenovo felé a problémát. (eddig egy ilyen ügyük volt)
Levelet megírtam, majd értesítenek.
Kíváncsi vagyok! -
audi100td
nagyúr
Szokás szerint smartservice
, ahogy jános is írta, eddig ők bizonyultak a legjobbnak. Érdemes őket előtte levélben vagy telefonon megkeresni és akkor megrendelik a szükséges alkatrészeket, így amikor beviszed csak a cserét kell megvárni, nem kell napokig ott hagyni a gépet.
-
Giovanny
őstag
SmartService ajánlom, x220 alaplap csere kb, 2 órát vett igénybe,tehát megvárható volt a dolog.
-
pala2
csendes tag
-
bads1
aktív tag
Nálam T510el teljesen jók az értékek, 5 perc után 3200-ról 3600-ra ment fel a fordulat és úgy is maradt, CPU max hőmérséklet 73 fok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
brekiisti #37856 üzenetére
Egy BIOS update-tel max annyit tudnak csinálni, hogy magasabbra tekerik a venti fordulatszámát, de attól csendesebb nem lesz az a gép.
Mindenesetre remélhetőleg valamit kezdenek a problémával, mert ez így nagyon gáz.
#37858 brekiisti: "Az Aidád szerint azért a 8X fok az elégé necces ennyi azért már nem igazán normális alapjáraton"
101 fokig ment fel terhelés alatt, Ultrabook-oknál jellemzőek ilyen értékek.
-
brekiisti
tag
Igazából érdekes ha elviszed abból baj nem lehet meg kell nézni másik ventivel csinálja e
Mert amit írtál hogy másik kolléga mondta a gáz eltűnést simán lehet. Ha venti csere nem segít akkor alap lappal lehet próbálkozni és ha az sem akkor már esélyes a BIOS update ra várás csak gondolom nem ütik elegen akkor még a kapukat a Lenovo fórumon. Az Aidád szerint azért a 8X fok az elégé necces ennyi azért már nem igazán normális alapjáraton(Ha terhelve volt akkor még éppen hogy elmegy). Szóval röviden igen érdemes a venti cserét be próbálni mert ha nem megy a szerviz tudja jelenteni ha sok a probléma és lehet ha több oldalról kapják a pofont kicsit kapkodnak.
-
n0_gAboR
őstag
Nagyon draga. Netto 210 korul nezegetek gepet :S
Akkor mar inkabb az itt hirdetett Latitude E6430-ra csapok le.
Arrol egyebkent mi a velemenyetek? -
n0_gAboR
őstag
Erdekes hogy sikerult az ivy bridge-t halkan es huvosen tartaniuk a Thinkpad Edge E530-ban: http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-Edge-E530-NZQBQGE-Notebook.76963.0.html
Pedig messze nem egy kategoria a T430-al.
-
Krix
őstag
válasz
runner 125 #37834 üzenetére
Én használtam ilyet. A sebessége jó volt. 60-70MB körül olvasott 2.5-es vinyóról. A 7 éves ATA hdd biztos nem olvas 133MB-t, de még a felét se nagyon. Az a csatoló felület elméleti sebessége. Külön táp csak akkor kell neki USB-ről, ha két vinyót dugsz rá egyszerre. Azt nem bírja el, de nálam egy vinyóval simán ment, nem kellett neki plussz táp. Pendrive-hoz meg még annyi sem kell mint egy vinyóhoz.
A 7 éves laptopban biztos, hogy EC van és nem PCMCIA?
-
n0_gAboR
őstag
Hat elegge eltantoritottak a T430-tol az itt irtak. T420-at meg mar sehol sem kapni
-
audi100td
nagyúr
A Smartservice nem fog lerázni az eddigi tapasztalatok alapján, de simán lehet, hogy konstrukciós hiba áll fenn, amit egy új hűtő sem fog megoldani.
Gondwana: Az átlaghőmérséklet mint ha nőtt is volna az Ivy Bridge esetén. Az asztali változatoknál is ugyanez a gond, de ott max a tuningosoknak fáj miatta a feje. Ugyebár ennél a szériánál az intel nem forrasztotta a kupakot, hanem csak paszta került a mag és a hőleadó felület közé, az extra profit érdekében.
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
---Lasali--- #37826 üzenetére
-
Peter M
tag
Szerviz és ha csak ki akarják tisztítani akkor vmi Furmarkot futtatni rajta amivel láthatóan túlmelegszik.
Érteni nem értek hozzá a vatta új W520-al is ez volt a szívásom. (mondták nálam okosabbak h a borda üreges és vmi gáz van benne ami ha szar/sérül/bármi van akkor heló és a hóátadási képessége is töredékére esik) én csak azt tudom h kicserélték a komplett hűtést és az alapjárati 86 C° fok helyett most 50 C°-os.
-
Borote
addikt
válasz
Ott a hűtés volt szar szimplán
(nagyon sok Acer gépnek általános jellemzője).
IB-vel pedig az a gond, hogy a fémsapka alatt egy hővezető paszta adja át a lapka által termelt hőt a fémsapkának, nem pedig fémes, jobb hővezetésű közeg.
Maga a termelt hő azonos teljesítmény (de még órajel mellett is) kisebb, mint SB esetében, és jóval kisebb, mint Core2-nél, de ebből a hőátadási megoldásból kiindulva a maghőmérséklet magasabb lesz, mint a környező elemek. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Azonnali notebook-os kérdések órája topikból kaptam a tippet, h kérdezzek rá itt az EC-ba épített USB3.0-s adapterre.
Valóban többen is használtok ilyet?
...én egy 7 éves családi Fujitsu gépbe rendeltem egy ilyet.
Aprón nézegettem a 3.0-ás pendrive-okat. Írási sebességnek ott 70-80mb/sec körüli adatok szerepeltek. Tudni fogja azt a sebességet ez az adapter? (Ebben a notebook-ban még ATA HDD van, ami elvileg 133mb/sec teljesítményre képes.)Szóba került még az is, h könnyen megeshet, h kell neki táp valamelyik USB-ről. Vagy EC-on keresztül fel tud venni annyi energiát, h mondjuk egy 2 USB-s külső HDD-t is meghajt?
Köszi!
-
brd
nagyúr
válasz
A fogyasztása, és így a hőtermelése is elvileg alacsonyabb, mint a Core2-eseknek, és ez valószínűleg igaz is, inkább a hűtésük lehet egyre szarabb.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
brekiisti #37827 üzenetére
Én szedtem szét többször az enyémet. És tényleg, emlékszem, azt ott felül erősen össze kell nyomni hogy össze pattanjon. De én ha ezt nem tudom, akkor is megpróbáltam volna a teszter vagy fotós helyébe feltételes reflexből is összenyomni mielőtt képet csinálok róla..
-
brekiisti
tag
válasz
---Lasali--- #37823 üzenetére
Én nem az általad említett puklira gondoltam az egyiknél sem 100% ban illeszkedik
Hanem a lcd cover nincs össze pattintva rendesen én ezért gondoltam már hogy szétszedték
Ill járt már nálam újságíró után gép és volt hogy rosszul volt már össze rakva -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
audi100td #37825 üzenetére
Naja, úgy melegednek ezek az új intelek mintha kötelező lenne.. sandy is iszonyat melegedett, van a családba egy i5 ös acer, az folyamat nyomja ki a forró levegőt és idle 60 fok körül mozog, vagy legalábbis akkor mikor rutin feladatokra használod, nem igazán értem ilyet minek kellett mobil eszközbe meg úgy egyáltalán gyártani..
Másik, hogy belerakják ezeket az izmos processzorokat, hogy apám hű de erős laptopot kapsz tőlünk, aztán közbe be throttlingol mikor ki is akarod használni? Maargiit noormális? -
audi100td
nagyúr
válasz
---Lasali--- #37824 üzenetére
Előfordulhat, hogy lehet, de akkor meg gondolom olyan hangos, hogy megsüketülsz tőle. Másrészt milyen dolog az, hogy a usernek kell gondoskodnia a megfelelő hűtésről. Bár szerintem maga az ivy bridge is eléggé fail kategória.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
audi100td #37822 üzenetére
TPFC vel nem lehet módosítani a venti szabályzását annak a gépnek?
Lenovonak mintha egyre jobban nem menne ez a thinkpad gyártás..
100 foknagyon durva.. nekem a T400 at ha pléden 30 fokba leterhelem fullra, akkorse menne fel ennyire.. sőt még a vész fokozat talán be se kapcsolna.. de ha manuálisan rányomnám lehet megállna 80-90 fokon.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
brekiisti #37816 üzenetére
Nem hiszem hogy valamelyik újságíró team szétszedte volna a gép tetejét...
Egyébként nekem a T400 asnak is így meg van vetemedve a teteje, hogy ívesen eláll a gép aljától, főleg az az oldal aminél nem fut végig a zsanérból a lemez.. ez ilyen..
De azért az az illesztés hiba a káva meg a tető közt az kicsit csúnya.De nekem ez az egész gép nem tetszik..
-
audi100td
nagyúr
-
-
-
pala2
csendes tag
válasz
n0_gAboR #37810 üzenetére
Nem igazán tudom megítélni, mi számít hangosnak, de engem egyáltalán nem zavar.
Van, amikor egyáltalán nem megy (nem hallani), van, amikor hallani, ha csend van a szobában. Ha már szól a rádió, akkor észre sem venni. Olyan, mint, amikor a rádióban kicsit rosszabb a vétel és van egy gyenge surrogós alapzaj.
Persze van olyan is, amikor nagyon megy, no akkor tényleg hallani, de hát a teljesítményért áldozni kell.
Nekem i7-es gépben van, NVS5400-al. -
audi100td
nagyúr
válasz
n0_gAboR #37810 üzenetére
A Notebookcheck tesztje szerint nem csak a zajszinttel van probléma, hanem terhelés alatt borzalmasan melegszik a gép. Hogy ez mennyire egyedi probléma nem tudom, de a T530 tesztjében is hasonló problémára hívták fel a figyelmet. Mondjuk egem az összeszerelés minősége sem győzött meg: [link] [link] [link] [link] [link]
Aztán majd a tulajok leírják a tapasztalataikat.
-
n0_gAboR
őstag
Van valakinek tapasztalata T430-al? Tenyleg annyira hangos a hutese?
i5-tel szeretnek vasarolni, hd 4000 GPU-val. -
Zooka
tag
Jól gondolom hogy az ebben felsorolt hsdpa modemek működnek X220-ban? Be kéne szerezni egyet.
-
gergo0007
tag
A T400-ashoz való dokkolón van DVI kimenet?
Előre is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest